Knihotyna Knihotyna komentáře u knih

☰ menu

Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

Příběh Kiery a Lachlana. Ona má vlastní firmu. On vlastní New Orleans. Ona neví, že její mrtvý manžel mu dluží peníze. Ale on ví, jak ten dluh splatit - vezme si ji.

Knížka je relativně krátká a bohužel, mě tam zatím chybí chemie mezi hlavními postavami. Nějak z nich necítím to, v co jsem doufala!

---CO SE MI LÍBILO---
- čtivost - kniha rychle ubíhá a za chvíli máte přečteno
- kapitoly z pohledu Lachlana (ale těch zase není tolik :))
- vzpurnost Kiery
- konec! Toto vás donutí kouknout po 2. dílu i kdybyste nechtěli :D (já je mám naštěstí půjčené všechny)

25.04.2024 2 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Jste fanoušci Amo Jones? A chcete trošku light verzi? :D tak koukněte na tuhle sérii!
Aiden má hromadu tajemství i temných míst, Else chybí vzpomínky. Aiden se rozhodne Else ze života udělat peklo, aspoň do té doby, než ji někdo začne chtít.
---CO SE MI LÍBILO---
- velmi čtivé! A to opravdu hodně! Nemůžu se dočkat dalších dílů!
- Aiden to hraje vážně dobře :D, ale mě se jeho hra líbí
- čtyři jezdci jsou pecka - líbí se mi, jak je každý jiný, především Ronan má skvělé hlášky!

Těším se, až odhalím, co Aidena a Elsu pojí! :) Protože tam určitě nějaká společná minulost je :D!

22.04.2024 5 z 5


Až léto skončí Až léto skončí Penelope Ward

---CO SE MI LÍBILO---

- na DK je mnoho čtenářů silně vyhraněno proti Heather - mě naopak její chování docela sedělo :D - byla poblázněná, zamilovaná, upřímná a dosti vlezlá :D
- Noah - trvalo mi trošku déle si tohoto hlavního hrdinu oblíbit a myslím, že tomu dosti napomohli morčata! :D
- nečíst v práci! Já jsem při jedné konkrétní scéně rozháněla slzy a vypadala to možná dosti komicky!
- téma depresí, psychických poruch
- líbí se mi, že Penelope Ward do svých knih dává velkou část reálného života, ale zaobalí to do pohádky, ve které vše dopadne dobře :)

"V životě žádné chyby neexistují. Všechno, co děláš, je otázkou volby. Některé volby jsou dobré, jiné nám pomůžou růst a něco nás naučí. Volby nás vedou k věcem, které máme zažít."

12.04.2024 4 z 5


Pozvánka Pozvánka Vi Keeland

(SPOILER) Stella se vetře na svatbu, kde potká pohledného mladého muže, představí se mu však pod falešným jménem a onen muž dotyčnou zná, tudíž Stella ze svatby prchá. Jejich cesty se však ještě mnohokrát zkříží a to ne jen po pracovní stránce!

---CO SE MI LÍBILO (SPOILERY)---
- vůně! Já jsem člověk, který má vzpomínky, události a různé okolní vjemy spojené s vůní - ti, co mě znají mi říkají "očichávač" :D - takže tohle téma pro mě bylo nebe!
- oblíbené vedlejší postavy Olivie a Charlie :)
- Fisher - takového kamaráda chci taky!
- záliba Stelly - tak tohle bylo velmi originální a netradiční - trošku mě to začalo lákat k podobnému koníčku :)
- Hudson - líbilo se mi, že bylo celou dobu jasně dané, že Hudson má zájem a pouze "čeká" na Stellu (na její vnitřní šepot/řev :D)
- situace ke konci knihy ohledně Charlie mi zlomila srdce
- romantický nápad Hudsona, který si tajně psal deník a dal ho Stelle! Upřímně mě to napadlo využít třeba i jako dárek na narozeniny pro svou druhou polovičku - zápisky z jednotlivých dní, které jsou autentické pro tu danou dobu a zpětně si může přečíst, jak ten den vnímal ten druhý :)

"Nemáme tušení, jakou cestou bychom měli jít, takže máme tendenci chodit chodit po přímce a následovat ty největší kameny, protože je to nejjednodušší. Náhody jsou ty menší kameny vedoucí k bočním cestám. Pokud máš dost odvahy, následuješ je a skončíš přesně tam, kde máš být.“

01.04.2024 4 z 5


Ovoce poznání Ovoce poznání Liv Strömquist

Ať už budete s některými věcmi souhlasit či nikoliv, podání je velmi svérázné a zajímavé!
Dostanete se od vyobrazení ženských pohlavních orgánů přes ženské orgasmy až k samotné mentstruaci.

Jakožto někdo, kdo má vystudované dějiny umění mě nejvíce zaujala část, kde máme obrazový materiál! Protože tahle část mi během studia byla zatajena :D - avšak absolvovala jsem povinnou přednášku na vyobrazení mužských genitálií ve středověkem umění a především klášterech, takže jsem ráda, že jsem viděla i ženskou stránku věci! :)

Dílo je rozhodně poučné, zamyslíte se nad spoustou absurdních věcí, které v minulosti v naší společnosti panovaly a budete rádi/rády že ta doba je naštěstí už pryč!

21.03.2024 3 z 5


Ta druhá Belle Ta druhá Belle Whitney G. (p)

(SPOILER) Já jsem se tak těšila! A zklamaná nejsem!

Od dětství jsem fanoušek Krásky a zvířete - každý máme tu svoji pohádku a já mám rozhodně tuhle!
A retelling téhle pohádky pro dospělé? Pecka!
Knížečka je útlá, s čímž je třeba počítat, já si ji i tak řadím mezi knihy, které jsem rozhodně nečetla naposledy!

Co se mi líbilo (SPOILERY):
- G'aston - to je geniální - Gabriel Aston! Proč neudělat z padoucha hvězdu knihy?
- Belle - konkrétně ta druhá Belle :) - to je hrdinka podle mého gusta :D, drzá, samostatná, milující a obětující vše!
- mix pohádek - je to takové trošku prostředí Shreka - věnujeme se jedné postavě, ale ta žije v pohádkovém světě, tak proč by se zde nemohli objevit i jiné pohádkové postavy? Za mě to skvěle fungovalo a čekala jsem, kdo se tam objeví dále!
- vášeň ke čtení - netřeba zmiňovat, že tohle je zkrátka něco z čeho jsem měla obrovskou radost (a stránky pouze po pánské publikum opravdu pobavily :D)
- chemie mezi Gabrielem a Belle - u mě fungovala 100% a fandila jsem jim

20.03.2024 5 z 5


Třinácté znamení Třinácté znamení Elizabeth Briggs

(SPOILER) Co se mi líbilo (SPOILERY):
- já jsem prostě generace, která vyrostla na upírech :D a to především Stmívání (jak jinak) a je velmi příjemné konečně číst knihu, která se věnuje té druhé straně! Vlci, vlkodlaci - proč ne?!
- znamení zvěrokruhu - tak tohle pro mě bylo milé překvapení, to, jak ten svět funguje, jaké jsou atributy znamení a jejich tajné síly či schopnosti
- třináctá smečka - no paráda, očividně vyvrhelové, kteří jediní mají slušné chování :D
- Kaden - na mě ta jeho povaha asi fungovala, chápu, že když se musí vyznat sám v sobě a navíc na něm závisí život všech ve smečce nebude pořád jako sluníčko
- Stella a Wesley jsou moje oblíbené vedlejší postavy! :)
- Ayla - musela mít neuvěřitelně silnou mysl, protože ponižování a nepřijetí se dá vydržet jen do určité chvíle, je dobře, že její srdce i mysl zůstaly otevřené! :)
- magie - tento svět je velmi dobře zpracovaný, nenacházíte slepá místa a vše skvěle funguje!
- trošku úsměvně erotické scény, ale proč ne :D!

19.03.2024 5 z 5


Vražedné pouto Vražedné pouto Tijan (p)

(SPOILER) Tak bohužel, tady si to úplně nesedlo.

Co mi vadilo:
- věkový rozdíl? - jaký vlastně byl :D? Tuším, že Carter byl starší, ale o kolik? A kolik let hlavním postavám vlastně bylo?
- nedovysvětlené "konce" - moc rychlé vysvětlování ohledně AJe, Geneho, France. Takové trošku "šup, šup" - zrovna u tohohle bych ocenila pořádný rozbor
- Emma - tak tohle pro mě bohužel nebude hrdinka, která by pro mě byla vzorem nebo které bych nějak fandila
- Carter - Carter byl nelítostný zabiják, ale co se týká Emmy, vlastně by jí prošlo úplně všechno - z chlapa, kterého se má bát celé město je najednou někdo úplně jiný (a ano, opravdu mi nepřijde přirozené, že Emmě vlastně nic neříká, ale zároveň chybí větší výměna názorů či nějaká ta hádka :D)
- chemie mezi hlavními postavami - za mě bohužel totálně chyběla
- vztah Theresy a Noaha - tohle bylo více méně vtipné, ale místy už mi to lezlo na nervy, protože to bylo stále dokola

Druhý díl by prý měl donést odpovědi i z prvního dílu, doma ho mám, tak se do něj asi pustím. Bohužel tohle však nebude knížka, kterou budu doporučovat. Za mě zklamání.

12.03.2024 2 z 5


Farma zvířat Farma zvířat Rodolphe

(SPOILER) V knihovně jsem v novinkách zahlédla tuto komiksovou adaptaci Farmy zvířat od George Orwella, kratičké vyprávění (48 stran), které zanechá tíživý pocit, že toto je nikdy nekončící příběh, který se stále opakuje.
Já se musím přiznat, že jsem Farmu zvířat jako knihu nečetla. Byla jsem však mile překvapena. To, že to bude nadčasové jsem čekala, ale naprosto mě okouzlila kresba - především prasat! To zkrátka na jejich povahu i osobnostní rysy sedlo naprosto dokonale!
Sedmero pravidel, která mají značit revoluci a novou dobu, kdy se zvířata zbaví lidí, kteří je uzurpují a berou jim jejich zásluhy. Sedmero pravidel, které se časem změní a zvířata zjišťují, že bude hůře. Skupina, která získá moc a začne pravidla měnit a přepisovat tak, aby to vyhovovalo především jim.
Za mě skvělé! A konečně zase klasika v novém kabátku! :)

10.03.2024 5 z 5


Láska mého života Láska mého života Penelope Ward

Penelope Ward a Vi Keeland jsou u mě sázka na jistotu. Pokud chci něco trošku nabité erotikou a velkou dávkou humoru sahám po Vi Keeland, pokud však chci něco, co mi vžene slzy do očí, sázím na Penelope Ward! :)

Příběh se odehrává ve dvou časových rovinách - současnost a před 10 lety. Sledujeme mladý pár, který je zamilovaný, ale okolnosti jeho lásce nepřejí. Po 10 letech se hlavní hrdinové potkávají znovu, i když doufali, že se to už nikdy nestane.

Upozornění, nečíst v práci - já jsem mnohokrát rozháněla slzy! :D
První láska, zamilovanost, intriky, rodina, zdravotní komplikace a lži! To vše a mnohem více vám nabídne tato kniha. A vy budete hlavním hrdinům opravdu fandit, aby v sobě dokázali najít upřímnost a ta správná slova! :)

"Říká se, že lidé, kteří přijdou o končetinu, ji dál občas vnímají, i když ji nemají. Se zlomeným srdcem je to stejné. Cítíte lásku, kterou jste chovali ve svém srdci, i když je to srdce rozbité na tisíc kousků."

07.03.2024 5 z 5


Mína - jablko ze stromu Aspergerů Mína - jablko ze stromu Aspergerů Blanka Holzäpfelová

Tak tady jsem čekala něco jiného. Není to však vinou autorky - kniha byla čtivá, informace přínosné a příběh bolestný i radostný.
S autorkou prožíváme celý čas od plánování miminka až po samotný porod a šestinedělí.
V době těhotenství a po porodu jsem si sama vedla "deník", kde mám vše zaznamenáno tak, jak se ten den stalo. U autorky mi to přišlo stejné.
Bohužel, je zde mnoho situací, kdy se vám chce křičet či brečet spolu s autorkou - zvláště, pokud sami máte období těhotenství či porodu jako bolavé místo.
Za sebe mohu říci, že jsem čekala větší vhled do problematiky Aspergerova syndromu, kterým autorka trpí - v knize jsem se však dozvěděla, že tomuto věnovala jinou knihu :).

Možná bych nedoporučila někomu před porodem, situace zde popisované nejsou právě růžové! Mě osobně kniha vrátila do období, kdy jsem byla v porodnici a především do šestinedělí a vyvolala zpět "to špatné", na co chce člověk zapomenout. Za to však kniha ani autorka nemůže.
Klobouk dolů za popsání vlastní zkušenosti!

04.03.2024 3 z 5


Nelítostný princ Nelítostný princ Sophie Lark

Když jsem viděla tuhle knihu všude na instagramu, tušila jsem, že to bude něco pro mě. A bylo! :D
Boží!
Dvě znepřátelené rodiny mafiánů jsou donuceny spojit své rodiny, čím jiným než svatbou. Ale berte si svého úhlavního nepřítele. Přežije to někdo ve zdraví?
Co se mi líbilo:
- Calum a Aida - to byla chemie! Ty slovní přestřelky i veškeré emoce, který jeden v druhém dokázali vyvolat!
- různorodost mafie - přemýšleli jste někdy nad tím, jak se mohou lišit dle jejich národností? Tady dostanete odpověď!
- láska rodiny - na obou stranách - rodina je vše :)

Já už mám doma druhý díl a nemůžu se dočkat!

04.03.2024 5 z 5


Moderní džentlmen Moderní džentlmen Meghan Quinn

Wes je pravým moderním džentlmenem, má rád svůj pořádek, klid a způsoby!
June je oproti němu jako živelné tornádo, které se vymyká všem zásadám 21. století! :D
Jak to ale dopadne, když se jejich cesty zkříží a navíc je v sázce Wesova práce?
Samotná anotace vám dosti jasně prozradí, že je to příběh, který už tady byl stokrát. A tak to taky očekáváte. Zjistíte, že kamarády Wese byste nejraději praštili něčím po hlavě, že Wes je v reálném světě spíše takové přerostlé trdlo a June fandíte od začátku do konce!
Zábavná romantika, která možná mnohdy dávala na jedno místo až moc klišé, ale já jsem si ji užila! :)

19.02.2024 4 z 5


Bouřlivá noc Bouřlivá noc Elle Kennedy

Poslední díl ze série After Hours od Elle Kennedy. Tentokrát příběh AJe.
Nechtělo se mi tomu věřit, ale tento díl je asi opravdu nejlepší :D! Stejně jako druhý díl je vystavěný na nějakém poznání či zalíbení - zkrátka i když je to aférka, má to nějakou historii :)!
AJe jsem v předchozích dílech vnímala dost nevýrazně, v tomto díle se ukáže proč. Brett je svérázná hlavní hrdinka, která vyrůstala mezi muži a je to znát! :D V tomto díle se navíc ocitáme v prostředí tetovacího salonu - i když jen okrajově :).
Předsudky, pocit viny i zklamání.
Není to ta nejlepší kniha, ale na oddych fajn :). Doporučuji hlavně pokud se chcete dozvědět co znamená zkratka AJ! :)

Jakou romantiku/erotiku jste naposledy četli? :)

14.02.2024 4 z 5


Skandální noc Skandální noc Elle Kennedy

Druhý díl ze série After Hours a za mě mnohem lepší než první díl! Tady mi to dávalo hlavu a patu - aspoň, co se zájmu Reeda týká :).
Knížka se více méně opět točí kolem vztahu ("aférky") hlavních hrdinů - Reeda a Darcy - sem tam se mihne i vážnější téma.
Reed asi budou můj oblíbený hlavní hrdina této série :). Zalíbila se mi jeho povaha i neuvěřitelná snaha získat Darcy. Oproti tomu Darcy mě nijak zvlášť neuchvátila, trošku mi vadilo, že odsuzovala, aniž by znala a pak si nehodlala přiznat pravdu!
Pokud hledáte něco na pár hodin čtení, kde nebude nouze o vášeň a chemii mezi hlavními postavami, toto je to pravé.
Bohužel to však není něco, co bych četla znovu nebo co by mělo vysoké hodnocení. Na straně druhé mě Reed okouzlil :).
Elle Kennedy chci letos načíst více a dle recenzí jsem začala od nejnižší příčky.

09.02.2024 3 z 5


Matt Matt Lauren Layne

Druhý díl ze série Vlci z Wall Street. V sérii se setkáváme se třemi přáteli, každý díl se pak věnuje jednomu z nich - v tomto díle Mattovi :)!
Matt si na jednom večírku pěkně zavaří a pošramotí pověst svou i firmy, pro kterou pracuje. Dostane ultimátum. Má se usadit nebo přijde o práci. Kde sehnat falešnou přítelkyni, která by nestála o život "šťastně až navěky"?Všichni přátele takovou znají! Ale můžou Matt a Sabrina předstírat milence, když je tíží společná minulost a nepřátelství až za hrob?

Tak tenhle díl mi sednul! Chemie mezi Mattem a Sabrinou byla prostě boží! Hádky, slovní přestřelky, herecké výkony, tajemství a velké finále! :)

Celá tahle parta lidí mě zkrátka baví. Vše parádně ladí, i když jsou povahově každý úplně jiný.

Pokud hledáte milé čtení, rozhodně mohu doporučit. Za mě lepší než Ian a těším se na příběh Kennedyho :)!

"Od samého začátku byla vždycky palivo, co zažehne můj plamen, jiskra, která způsobí, že vzplanu."

02.02.2024 5 z 5


Tajemný pan Frost Tajemný pan Frost Sylvia Day

Tuhle knížku jsem rozečetla dvakrát.
Při první rozečtení jsem byla v rozpacích, že je kniha jako z rychlíku a o čem to tedy bude, když na to hlavní postavy jdou tak rychle?
Naneštěstí se stalo, že nás vytopili a schytala to i tahle knížka - která byla půjčená z knihovny - takže mi nakonec zůstala :). A tak jsem ji dala druhou šanci. A musím se přiznat, že jsem nakoukla nakonec a to mě donutilo číst dál!

Příběh dvou lidí, kteří jsou zlomení svou minulostí. Dvou lidí, kteří k sobě pasují jako puzzle. Ale je to vůbec možné? Je možné, aby byl někdo vůči druhému, kterého sotva poznal tak citlivý a vnímavý?

Kniha se mi líbila. Ale bohužel, nebyl tam ten wau efekt. Stejně mi přišla zrychlená a během čtení se mi vyskytlo pár nejasností - největší z nich byla asi časová osa - nějak nechápu, kdy se všechny okolnosti stihly odehrát.

V knize jsou zmínění i manželé Crossovi :)!

Garett je podle mě úžasný! Ten byl opravdu pohádkový! :)

Zajímavé čtení s originálním příběhem, který ale dle mého nebyl plně dotažen a dovysvětlen.

29.01.2024 3 z 5


Hříšná noc Hříšná noc Elle Kennedy

První díl série After Hours. 159 stran. Už vzhledem k počtu stran se nedá očekávat nějaký velký popis děje či charakterů.
Jedná se o příběh Skyler a Gage nebo spíše o jejich vášnivé poznání :D.
Dlouho jsem si nevytvořila ani k prostředí ani k postavám žádný vztah a když už, tak byl konec :D.
Líbilo se mi, že Skyler se s ničím nemaže a zkrátka se do toho vrhá po hlavě a Gage se nechá ovládat tím, že Skyler je zkrátka to, co mu v životě chybí :).
V rámci možností byl příběh hezký, rychlý a vášnivý. Není to však něco, co by mě chytilo za srdce nebo do čeho bych se v budoucnu pustila znovu.

26.01.2024 2 z 5


Neplavec Neplavec Petr Hugo Šlik

První přečtená kniha tohoto roku od nakladatelství Cooboo.
Rovnou si můžeme říct, že si nejsem úplně jistá zda jsem příběh pochopila správně či zda je to jeden z těch příběhů, který si můžete "dokončit" sami, dle svého uvážení.
Knížka je krátká, příběh rychle ubíhá. Dostáváme se do života Honzy, studenta, který získal přezdívku Neplavec, protože zkrátka neumí plavat. Jenže Honza se zdá být neplavcem i v životě a zkrátka v tom neumí chodit.
Co oceňuji byly různé zajímavosti, kterými je knížka obohacená.
Celkově se mi kniha četla dobře, ale příběh mě nechal spíše "zhnusenou" z dnešní doby. Naopak oceňuji Honzovo vnímání a popis - jak krajiny, tak třeba vztahů.
Kniha by se dala shrnout jako vhled do života obyčejného kluka, který nezapadá a v jehož životě není nic tak, jak se na první pohled zdá :)!

23.01.2024 2 z 5


Percy Jackson - Zloděj blesku (Grafický román) Percy Jackson - Zloděj blesku (Grafický román) Robert Venditti

Knižní série Percyho Jacksona mě nějak minula. O knihách vím, ale zřejmě se mi do nich už nechce pouštět. Proto jsem byla nadšená, když jsem se dozvěděla, že bude vycházet grafický román!
Antika - Olymp a Bohové - to je téma, které je mi vždy blízké a uvítám ho v jakémkoliv kabátu.
Jakožto někdo, kdo nečetl původní sérii, hodnotím pouze grafický román :) - příběh je ucelený, místy možná zrychlený a sem tam má člověk problém se zorientovat, co se vlastně stalo - výsledek však vytvoří ucelený celek, kdy má člověk příběh srovnaný :).
Na druhou stranu se dle mého názoru jedná o klasický komiks - výjevy nejsou ničím výjimečné a nepřekvapí - podobný styl je ve většině dnešních komiksů :) - ovšem jedná se o akční komiks a tomu jsou scény přizpůsobené :).

Za sebe jsem spokojená :). Ve velmi rychlém sletu jsem poznala kdo Percy Jackson je a čemu se knižní série věnuje! Kdybych však do hloubky chtěla poznat charaktery hlavních postav, rozhodně zvolím knihu!

16.01.2024 4 z 5