Farma zvířat

Farma zvířat https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524119/bmid_farma-zvirat-6526abb713ad3.jpg 4 12 2

Zvířatům žijícím na Panské farmě dojde jednoho dne trpělivost a svým špatným pánům se vzbouří. Jakmile vyženou majitele statku a převezmou vládu, prasata sepíšou sedmero přikázání, kterými se všichni musí řídit. Nejdůležitější ze všech zní takto: Všechna zvířata jsou si rovna. Na farmě se díky společnému úsilí zvířat začne blýskat na lepší časy, brzo se však nové poměry začnou měnit. A jak si moc nenasytně uzurpuje úzká skupina privilegovaných, je čím dál jasnější, že některá zvířata jsou si rovnější. Komiksová adaptace románu: Orwell, George, 1903-1950. Animal farm.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Garamond
Originální název:

La Ferme des animaux , 2021


více info...

Přidat komentář

Knihotyna
10.03.2024 5 z 5

(SPOILER) V knihovně jsem v novinkách zahlédla tuto komiksovou adaptaci Farmy zvířat od George Orwella, kratičké vyprávění (48 stran), které zanechá tíživý pocit, že toto je nikdy nekončící příběh, který se stále opakuje.
Já se musím přiznat, že jsem Farmu zvířat jako knihu nečetla. Byla jsem však mile překvapena. To, že to bude nadčasové jsem čekala, ale naprosto mě okouzlila kresba - především prasat! To zkrátka na jejich povahu i osobnostní rysy sedlo naprosto dokonale!
Sedmero pravidel, která mají značit revoluci a novou dobu, kdy se zvířata zbaví lidí, kteří je uzurpují a berou jim jejich zásluhy. Sedmero pravidel, které se časem změní a zvířata zjišťují, že bude hůře. Skupina, která získá moc a začne pravidla měnit a přepisovat tak, aby to vyhovovalo především jim.
Za mě skvělé! A konečně zase klasika v novém kabátku! :)

Denny456
12.12.2023 3 z 5

Příběh je nadčasový. Kresba lehký nadprůměr, ale klasická kniha je prostě lepší. Ale zase to máte přečtené za hodinku.


Autorovy knížky

Rodolphe
francouzská, 1948
2023  87%Farma zvířat