Keddie Keddie komentáře u knih

☰ menu

Až za hrob Až za hrob Dick Francis (p)

Vynikající klasická detektivka. Doporučuji.

30.04.2019 5 z 5


Satanovo jaro Satanovo jaro Zdeněk Pošíval

Velice dobře vymyšlená zápletka. Ani plno archaických slov nerušilo a kniha se velmi dobře četla. Už se těším na další díl.

26.04.2019 5 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Sice se jedná o úplně jiný styl humoru než je ten Wodehouseův, na něhož odkazuje název, ale i tak jsem se náramně bavil. Jen škoda, že kniha je příliš krátká.

10.11.2018 5 z 5


Útěk do pekel Útěk do pekel František Niedl

Další výborná knížka od mého oblíbeného autora. Sice úplně jiná, než ty předešlé, ale opět mne vtáhla do děje. Hlavní hrdina je sice takový hodně svérázný, ale v podstatě klaďas.

11.07.2018 5 z 5


Příběh staré šperkovnice Příběh staré šperkovnice Marie Macková

Výborně napsaný příběh. Zrovna loni jsem v Králíkách a na Hedeči byl. Takže jsem si dokázal představit neustále stoupání z města ke klášteru. Jen ten smutný závěr. Ale takový byl(je) život. Už se těším na další příběh z tohoto kraje.

22.05.2018 5 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Kniha se mi líbila. Jen mne trochu překvapilo, že autor použil stejné schéma děje, jako u prvního dílu. Jsem zvědavý, jestli u toho zůstane i v dalších dílech.

10.04.2018 5 z 5


Dračí náhrdelník Dračí náhrdelník Vlastimil Vondruška

Tentokrát se do vyšetřování vložila i Ludmila. Takže se děj rozdělil do dvou linií a to je vždy trochu komplikované. Navíc orientovat se ve vztazích jednotlivých šlechticů také není jednoduché. Kniha se ale četla velmi dobře a všem ji doporučuji.

27.02.2018 5 z 5


Zápisník Paula Maigreta Zápisník Paula Maigreta Jan Cimický

Detektivka dobrá, ale nechápu kapitolu o návštěvě Číny. S případem nemá nic společného. Děj tam není skoro žádý jen nadšené zpěvy o Číně. Asi byl autor v Číně a musel o tom čtenářům napsat. Ale proč zrovna v téhle detektivce?

24.01.2018 3 z 5


Země barbarů Země barbarů Otomar Dvořák

Román mne příjemně překvapil. Toto období dějin moc neznám a z osudu hlavního hrdiny se dá celkem dobře představit, co se tehdy dělo. Vzhledem k nemnoha hodnověrným pramenům si autor mohl dovolit do románu zapojit i praotce Čecha (tedy Sčeka). :-)

02.01.2018 5 z 5


Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Knihu jsem dočtl až do konce. Chtělo to výdrž, ale zvládl jsem to. Co o tom říci. Kniha vlastně nemá děj. Částečně se skládá ze vzpomínek na originálního Saturnina, částečně z vyprávění historek (originalitu neumím posoudit, ale jednu Jahelkovu písničku jsem poznal). Příznivcům originálu nedoporučuji číst.

03.12.2017 2 z 5


Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Vynikající kniha. Některé postřehy mi mluvili z duše. Ač jiná kultura, některé věci jsou všude stejné. Doporučuji.

26.11.2017 5 z 5


Smrt kazí obchod Smrt kazí obchod Miluše Dovrtělová

Velmi slabá kniha. Zápletka jednoduchá, nepřesvědčivá. Chybělo napětí, pátrání. Přečetl jsem ji sice celou, ale nevím nevím, jestli bych od autorky chtěl číst ještě další díl.

21.11.2017 3 z 5


Klášterem obchází ďábel Klášterem obchází ďábel Jan Bauer

Tak nevím. Božetěch mi připadal v tomhle díle jako natvrdlý nešika, lumpové jako trapní amatéři. Jakž takž zajímavá zápletka, ale zdá se mi, že kvalita jde dolů. Uvidíme v příštím díle. Snad se autor polepší.

05.11.2017 3 z 5


Království meče Království meče František Niedl

Čtvrtý díl pokračuje v osudech hlavních hrdinů z minulých dílů. Beneš staví hrad, Wolfram slouží králi. Některé zápletky jsou dořešeny, jiné ne. Že by další díl? Už se na něj těším.

05.11.2017 5 z 5


Trable anglického šlechtice v Čechách Trable anglického šlechtice v Čechách Václav Erben

Trochu zdlouhavé a takové bezdějové. Ale popis prostředí, jemný humor a celková atmosféra výborná.

26.10.2017 4 z 5


Smrt na Karlštejně Smrt na Karlštejně Jan Bauer

Poslední díl série se mi nelíbil tolik, jako většina předchozích. Bylo to utahané, bez nápadu. Myslím, že autor udělal dobře, když své hrdiny opouští. Kde chybí nápad, nemá cenu pokračovat.

14.10.2017 3 z 5


Údolí stínu Údolí stínu Peter Tremayne (p)

Typická Fidelma a trochu netypický Eadulf. Tentokrát není až tak úplný ňouma a okolnostmi je donucen jednat samostatně. A samotnou Fidelmu překvapí už jen tím, že používá blafování a riskantní hru. Kniha stojí za přečtení, je výborná. Jen ta irská jména jsou nezapamatovatelná.

26.09.2017 5 z 5


Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Předchozí díly se mi líbily více. Snad byl příběh trochu rozvláčnější. Už se těším, až se detektiv vrátí do Čech. Snad.

15.09.2017 4 z 5


Arcibiskupův noční host Arcibiskupův noční host Jan Bauer

O hlavním hrdinovi jsem se dozvěděl rozhodně víc než v prvním díle. Nicméně pořád je to takový středověký nereálný superman bez jediné chybky. Nicméně jsem měl alespoň příležitost zamyslet se nad historickými souvislostmi z doby Karla IV. a o významu jeho sňatkové politiky.

20.08.2017 4 z 5


Mezi dvěma ohni Mezi dvěma ohni Martin Goffa

Kniha se četla velice dobře. Sice už od poloviny mi bylo jasné, jak se vše událo, ale čekal jsem, zda se v závěru něco překvapivého nestane. Nestalo, ale přesto jsem nebyl zklamán.

11.08.2017 5 z 5