Kantynka Kantynka komentáře u knih

☰ menu

Kopírák Kopírák Sam Holland

Musím říct, že jsem od knihy čekala mnohem víc. Nalákala mě naprosto boží obálka a skvělé recenze. Bohužel jsem byla ale docela zklamaná.
Knížka se četla rychle, má krátké kapitoly a tak děj ubíhal rychle. Žádná z postav mi bohužel nebyla sympatická a spíš mě akorát štvaly.
Ke konci mi to už přišlo takové překombinované a některé věci jsem za celou dobu úplně nepobrala. Mrzí mě, že jsem od knihy nedostala víc a vlastně to byl ne úplně zajímavý thriller, kdy vzhledem k tomu, že se to jmenuje Kopírák, tak tam nebyly žádné nečekané zvraty.
Za mě bohužel zklamání, ale věřím, že někomu se knížka bude určitě líbit víc.

05.04.2023 3 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Na tuto nejnovější knížky autorky jsem se moc těšila. Opět tu máme rodinné drama jak je v knížkách od autorky zvykem. Tentokrát dojde k vraždě velmi bohatých rodičů a hlavními podezřelými jsou jejich tři děti. Námět byl velmi zajímavý, moc se mi líbily jednotlivé postavy, i když ani jeden mi nebyl extra sympatický. Jako vždy je každý nějakým způsobem podezřelý.
Bohužel se mi tahle kniha líbila méně než autorčiny předchozí. Přišlo mi, že se to uprostřed knihy tak nějak táhlo a stále se opakovalo to stejné. Konec se mi líbil, nakonec bylo vše vysvětleno a odhaleno a vraha jsem neodhadla, takže jsem byla překvapena. Trochu mi tady chybělo nějaké to větší napětí a zvraty.
Knížka se mi ale i přes to líbila, ale byl to takový průměr a určitě jsou i lepší od autorky!

20.06.2022 3 z 5


Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Tahle knížka se mi neskutečně líbila. Sledujeme vyšetřování brutálně zavražděné mladé dívky, kterého se ujímá vyšetřovatelka Laura a její kolega Adam. Oba dva vyšetřovatelé mi byli moc sympatičtí, líbilo se mi Lauřino zapálení pro nalezení pachatele a vyřešení případu. Knížka se moc dobře četla, neustále se něco dělo a autorka napětím opravdu nešetřila. I když jsem vraha odhalila už tak v půlce, tak mě konec vůbec nezklamal a až do konce knihy jsem byla napnutá, jak se to teda vysvětlí. Moc se těším na další autorky knihu a jsem si jistá, že bude skvělá jako Stvůra. Takže za mě moc doporučuji, je to velmi povedená detektivka od české autorky!

28.04.2022 5 z 5


Ztracena v bílém šumu Ztracena v bílém šumu Javier Castillo

Na tuto knížku jsem se moc těšila a četla na ni jen samé pozitivní recenze. Musím ale bohužel říct, že jsem od ní asi čekala moc nebo ji četla ve špatném rozpoložení a mě naopak docela zklamala a nedostala jsem od ní to, co jsem očekávala.
Hodně se mi líbil nápad se ztracením malé holčičky v davu při Dni díkůvzdání, kdy potom sledujeme vyšetřování, co se vlastně s malou Kierou stalo. Bohužel se ale děj v knize více soustředí na život mladé studentky žurnalistiky a později úspěšné novinářky Miren. Děj do sebe nakonec hezky zapadnul, líbilo se mi, jak se vyšešila záhada s Kierou a konec byl velmi překvapivý, i když docela uspěchaný. Kniha se dobře četla, má krátké kapitoly, takže čtení rychle ubíhalo, jen jsem se chvíli nemohla zorientovat v neustálém skákání v čase. Mrzí mě, že v knize nebyl víc rozebrát život Kieřiných rodičů a chybělo mi tam nějaké větší napětí a zvraty, na to, že kniha je označovaná jako thriller, mi to moc jako thriller nepřišlo. Proto hodnotím jako takový slabší průměr.

27.04.2022 3 z 5


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Odbočka v lesích je skvěle napsaná hororová kniha. Jen ji nečtěte večer nebo v noci.
Knížka je o partě přátel, kteří se vydají na společný výlet na chatu do Beskyd. S čím ale nepočítají je les, ve kterém skončí, zabloudí a jak to s nimi dopadne si už musíte přečíst sami.
Některé postavy jsou více sympatické a některé méně, ale to do děje skvěle sedí. Knížka je hodně čtivá a nebudete ji moct odložit, dokud to nedočtete. Konec mě hodně překvapil. Co bylo na knížce totálně boží byla ta atmosféra, která byla v knize popsána a do které se čtenář okamžitě vžije a prožívá tak všechno s hlavními postavami.
Knížku moc doporučuji!

23.03.2022 4 z 5


Toxická láska Toxická láska Saskia Noort

Na tuhle knížku jsem se moc těšila už jen podle anotace a hodně mě zaujaly i pozitivní recenze.
Knížka je o patnáctileté Lies, která se snaží zjistit, proč je najednou její máma nalezena mrtvá. Lies najde v matčině počítači její účet na seznamce a dokonce i deníkové zápisky, ve kterých se dozví spoustu informací, které jí mohou pomoci v pátrání, co se vlastně mámě stalo a jestli ji někdo zavraždil nebo se zabila sama.
Knížka je velmi čtivě napsaná, má krátké kapitoly a tím, jak je doplněná o deníkové zápisky, tak se čte opravdu dobře a rychle. V průběhu se objevují nové a nové informace a tak nás autorka udržuje v napětí od začátku až do konce. Hlavní hrdinka mi byla sympatická, jen se mi občas nelíbilo její chování k okolí.
Musím říct, že konec mě opravdu překvapil a vůbec jsem nečekala, že to skončí takhle.
Toxická láska je velmi povedený thriller, který zaujme od první stránky a nebudete ho moct odložit.

07.03.2022


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Půlnoční knihovna je knížka, která byla všude hodně vidět a já si myslím, že určitě právem, protože se zařadila mezi nejlepší knížky tohoto roku, které jsem zatím četla. Přečetla jsem ji přesně za dva dny a nemohla se od čtení vůbec odtrhnout.
Sledujeme život nory, která se rozhodne umřít a ocitne se tak v půlnoční knihovně, kde na ni čeká spoustu knih s jejími životy či kniha s výčitkami. Má tak možnost nahlédnout do každé z nich a prožít různé životy a vybrat si ten, který by chtěla opravdu žít. Knížka měla hodně zajímavý námět a myšlenku, nemohla jsem se od ní odtrhnout a zajímalo mě, jak to s norou nakonec dopadne.
I když hlavní hrdinka není kdo ví jak sympatická, vůbec to knížce neubírá na kvalitě. Knížka má v sobě spoustu krásných citátů a filozofických myšlenek, kdy se i my zamyslíme nad tím, jak vlastně žijeme náš život a čeho je potřeba si skutečně vážit.
Doporučuji všema deseti!!

26.02.2022 5 z 5


Tisíce metrů ode dna Tisíce metrů ode dna Jasmin Schreiber

nádherná knížka! obě dvě postavy, jak Paula, tak stařík Helmut, mi byly moc sympatické a přirostly mi k srdci. v knížce sledujeme jejich společnou cestu v obytňáku, kdy se během cesty dozvídáme více informací o životě obou postav.
krásný a dojemný příběh, který je sice popsán jen na 200 stránkách, ale knížka toho v sobě má tolik, že to vůbec nevadilo. opravdu se mi moc líbila, byla čtivá, místy vtipná, že se člověk opravdu zasmál, dojemná a plná krásných myšlenek. takže jen doporučuji!

17.02.2022 5 z 5


Mrtvý na pláži Mrtvý na pláži Anna Johannsen

Tato kniha se mi líbila, ale přece jen měla nějaké to ALE. V první řadě jsem se těšila na thriller, napětí a zvraty, ale tohoto jsem se bohužel nedočkala, i když je kniha označena jako thriller, je to spíše detektivka.
Knížka je o hlavní komisařce, která vyšetřuje tělo mrtvého ředitele dětského domova nalezené na pláži na ostrově, ze kterého sama pochází. Sledujeme tak celý vyšetřovací proces v hlavní roli s touto komisařkou Lenou, která mi bohužel nebyla moc sympatická a působila docela chladně jako celá kniha.
Příběh byl dobře napsaný a vymyšlený, detektivní vyšetřování bylo zajímavé a i když v knize nebylo žádné napětí, i tak jste zvědaví, jak to dopadne a kdo to udělal.
Pokud máte rádi detektivky a hodně vyšetřování, bude se vám kniha určitě líbit.

14.02.2022 3 z 5


Jeho balík Jeho balík Penelope Bloom

Opět skvěle napsaná kniha. Příběh byl zajímavý, vtipný a romantická linka mě moc bavila. Postavy byly skvělé, vtipné a sympatické. Za mě je tenhle čtvrtý díl druhý nejlepší po Banánu. Bylo to milé a oddechové čtení, které vás zároveň pobaví.

16.01.2022 4 z 5


Uzdravení Rose Gold Wattsové Uzdravení Rose Gold Wattsové Stephanie Wrobel

tak tohle byla pecka! zajímavá knížka od začátku až do konce.
knížka má silný příběh o matce, která týrala svoji dceru. když je propuštěna z vězení, snaží se společně k sobě najít cestu. knížka je plná zvratů a neustále vyplývají na povrch nové a nové věci. moc mě to bavilo, nemohla jsem se od čtení odtrhnout a musela jsem vědět, jak to mezi nimi nakonec dopadne. Uzdravení Rose Gold Wattsové je skvělá knížka, kterou moc doporučuju!

12.01.2022 5 z 5


Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

to bylo tak nádherné a pohodové čtení. je to opravdu krásný příběh, který vás chytne za srdce. objevují se zde i vážnější témata a i když je kniha primárně pro děti, bude se stoprocentně líbit i dospělým čtenářům.

04.01.2022 5 z 5


Sleduj mě Sleduj mě Kathleen Barber

Moc se mi líbil námět knihy a myslím si, že z toho autorka mohla vyždímat o maličko víc. Kniha byla napínavá, čtivá a nemohla jsem se od ní odtrhnout, ale pachatele člověk dokáže odhalit v polovině knihy. Něco mi tam zkrátka chybělo, ale jinak se mi líbila.
Určitě si při čtení člověk uvědomí, co je vhodné dávat na sociální sítě a že o sobě nemusí zmiňovat každou blbost, protože to může mít špatné následky.

16.12.2021 4 z 5


Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

chvíli mi trvalo než jsem se začetla a zorientovala se v postavách, ale jinak byla knížka skvělá. a ten konec byl jedno velký wow! moc doporučuji.

04.12.2021 4 z 5


Jeho zákusek Jeho zákusek Penelope Bloom

za mě byla tohle nejslabší kniha autorky. byla to fajn oddechovka, ale příběh mě nijak neoslovil a celkově to za mě nemělo takovou tu jiskru, která v těchto romanťárnách bývá. takže takovej průměr.

30.11.2021 3 z 5


Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

i když je tohle 3. díl ze série, pro mě to byla první kniha od autorky (ano, mohla jsem začít od prvního, ale to už je teď jedno :D).
styl, jakým autorka píše se mi zalíbil hnedka od začátku. kniha byla hnedka čtivá, napínavá a ani v jednu chvíli jsem se nenudila. konec mě opravdu hodně překvapil a byla jsem nadšená, jak se nakonec celý příběh vyvinul.
těším se, až si od autorky přečtu další její knihy, rozhodně to bude v blízké době, protože tohla byla skvělá!

13.11.2021 5 z 5


Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Od této knížky jsem popravdě nečekala nic moc, ale velmi mile mě překvapila! I když je to útlá knížka o něco málo přes 100 stránek, tak toho v sobě měla tolik.
Příběh Heleny, která se po 12 letech vrací z vězení a snaží se začít znovu, ale není to vůbec jednoduché.
Moc se mi líbila závažnost tématu a to, jak čtivě autorka píše, od knihy se nedalo odtrhnout.
Moc doporučuju!

28.10.2021 5 z 5


Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

deníkové zápisky devatenáctileté Marty, kdy s hlavní hrdinkou prožíváme celý rok jejích trápení, pádů, hezkých i smutných momentů.
mně osobně se kniha moc líbila a styl psaní (který byl velmi specifický a chvíli mi trvalo si na něj zvyknout) se mi líbil.
knihu doporučuji všem, kteří mají rádi styl psaní autorky. opět to byla kniha z českého prostředí, mezilidských vztahů a (ne)fungování jedné rodiny.
já moc doporučuji!

10.10.2021 5 z 5


Ještě jedna lež Ještě jedna lež J. M. Winchester (p)

wau, tak tohle byla bomba! od knížky jsem neměla kdo ví jak velké očekávání, zaujala mě především anotace a byla jsem teda velmi mile překvapena.
zmizení malé dcery a manžela, postupné vyšetřování a odkrývání dalších lží a nových informací.
bylo to skvělé, čtivé, napínavé a konec mi vyrazil dech. vůbec jsem takové zakončení nečekala a takhle by měl podle mě vypadat skvělý thriller.
takže moc doporučuji!

30.09.2021 5 z 5


Se špetkou skořice Se špetkou skořice Elizabeth Acevedo

knížka se mi moc líbila. bylo to takové příjemné a milé oddechové čtení. možná mě trochu mrzí to, že některá vážnější témata nebyla rozebrána více do hloubky, ale to už by kniha nebyla tak odpočinková.
hlavní hrdinka mi byla někdy dost protivná svým chováním, ale vzhledem k jejímu věku se to dalo asi očekávat.
doporučuji, pokud chcete sáhnout po něčem nenáročném na pár večerů. knížka má totiž velmi krátké kapitoly a proto se čte velmi rychle.

28.09.2021 4 z 5