Juicyk Juicyk komentáře u knih

☰ menu

Manželský pakt Manželský pakt Michelle Richmond

Na plný počet to pro mě určitě není, ale chytla mě, to jo :) Místy to byla fakt čtivá jízda, místy to bylo krapet přitažené za vlasy, ale co, četla se dobře :)

11.10.2019 4 z 5


Opravář osudů Opravář osudů Robert Fulghum

Zatím jediná kniha od Fulghuma, která mě bohužel zklamala. Humoru je tam poskrovnu, děj vlastně taky takový nijaký a přitom téma je tak zajímavé. Škoda, že ho autor ani pořádně nerozvinul. Po dočtení jsem vůbec nevěděla, co si o knize myslet, nějak mi prostě nic nedala. Přesto tam je ale pár míst k zamyšlení i k úsměvu ... ale není to prostě Fulghum jak ho znám.

11.10.2019 3 z 5


Sladké odpuštění Sladké odpuštění Lori Nelson Spielman

Trošku rozvleklé, místy nudné a naivní, ale přesto hezké čtení.
Taková romantická oddechovka o tom, jak omluvit se občas není vůbec lehké, odpustit je někdy ještě těžší, ale zapomenout je snad nemožné.

11.10.2019 3 z 5


Chyť mě, jestli to dokážeš Chyť mě, jestli to dokážeš Frank W. Abagnale

Film patří mezi moje oblíbené a tak jsem se těšila, až si přečtu i knihu - a rozhodně nezklamala. Velmi čtivě napsáno, děj plyne svižným tempem a určitě se i pobavíte :)
Rozhodně doporučuji ... Frank mě prostě nepřestává udivovat :)

11.10.2019 5 z 5


Návrat z temnoty Návrat z temnoty Liz Coley

Koukám, že jsem v menšině, ale já tady bohužel vysoké hodnocení dát nemohu.
Příběh měl opravdu velký potenciál, ale to zpracování ... já nevím ... četla se mi těžko. Chvilkami jak román pro puberťačky, chvilkami to bylo zase lepší, pak zase nuda.
Hodně mi vadilo, že jsem se vůbec neorientovala v čase, přišlo mi to celé jako max 2týdny? Přitom ve skutečnosti by takový proces trval určitě měsíce nebo snad i roky...
Celkově jsem se prostě nedokázala do příběhu ponořit a hlavně mu uvěřit.
A jak už tu někteří psali, i za mě je to prostě "pohádka pro dospělé" nebo čtení pro young adult, ale rozhodně ne napínavý thriller ... bohužel ...

11.10.2019 2 z 5


Tak trochu šílení Tak trochu šílení Jeffery Deaver

Moc se mi líbí styl autorova psaní. Ano,některé povídky mě bavily méně (proto nemohu dát plný počet), ale u některých jsem zase nestačila zírat ... rozhodně sáhnu po dalších Deaverových knihách a už teď jsem si téměř jistá, že litovat nebudu :)

24.01.2019 4 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

To je tááák hezká knížka :)
Měla jsem jí jen půjčenou, ale určitě si jí plánuji pořídit do své knihovny.
Malá, kraťoučká, ale Velká a obsáhlá svým sdělením. Jak je jednoduchá a přitom se dokáže dotknout Vašeho srdce. Určitě doporučuji přečíst všem - třeba i díky tomu bude náš svět zelenější :)

05.05.2018 5 z 5


Playground Playground Lars Kepler

Tak já nevím ... jak už tu bylo psáno, je to krapet něco jiného, než na co jsme od dvojice Lars Kepler zvyklí a mě to tedy upřímně moc nesedlo.
Nápad rozhodně zajímavý, četla se mi dobře, ale ... místy prostě zbytečně přehnané, těžko uvěřitelné, chvílemi jsem se musela až pousmát, což by asi v thrilleru být nemělo ... nemyslím tím vtip na odlehčenou, ale prostě absurditu dané situace ... no nechci spoilerovat a tak se k tomu víc vyjadřovat nebudu.
Přečtení nelituji, rozhodně to není špatná kniha, ale znovu číst nebudu, takže za mě 3 hvězdy.

05.05.2018 3 z 5


Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Celkem krátká a přitom tolik obsáhlá :)
Není v ní sice nic převratného, je spousta knih v tomto žánru a základní myšlenky jsou samozřejmě všude stejné - což je logické - ale učarovala mě ... já vlastně nevím čím ... možná prostě podáním, příběhem ... četla se úplně sama a já jí prostě chci ve své knihovně! :)

05.05.2018 5 z 5


Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Ke knize jsem byla (ostatně asi jako každý druhý) hodně skeptická. Napřed jsem si jí vůbec nechtěla přečíst, protože mi to přišlo od autora jako prosté přiživování se na něčím úspěchu.
Nakonec ale zvědavost zvítězila a musím přiznat, že to nebylo vůbec tak zlé. Larssonovi se to samozřejmě nevyrovná a kdo má jeho knihy v oblíbených, určitě tam ty odlišnosti pozná hned. Ale kdybych nebyla ovlivněná porovnáváním s původními třemi díly, asi by se mi kniha líbila. A ona se mi opravdu docela líbila. Jen to prostě nebylo ono. Děj nebyl až tak chytlavý a na můj vkus byl až moc předvídatelný. A to rozhodně bylo vinou autora, který prostě tlačil na pilu tak, že už jsem mu to prostě nějak nevěřila ... nejvíc mě ale zklamalo, že měl potřebu rozkrýt co nejvíce z Lisbetiny minulosti a to je, tedy alespoň pro mě, opravdu škoda, měla by zůstat větší záhadou ... ale tři hvězdy si určitě zaslouží.

04.11.2017 3 z 5


Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

To je tak hezká knížka!
Někdo by mohl říct, že o ničem, ale ona je vlastně o VŠEM :-)
I obyčejné věci jsou neobyčejně důležité.
Jsem moc ráda, že ji mám ve své knihovně a určitě se k ní hodlám vracet.

06.09.2017 5 z 5


O motýlu, který zpíval O motýlu, který zpíval Eduard Petiška

Rozhodně zajímavá knížka ... Jak už to tak bývá, tak některé povídky se líbily více, některé méně, ale celkově se mi rozhodně líbila.
Hezký styl psaní, krásně popsané postavy, navíc čtivé a zároveň nutící k přemýšlení.
Za mě lepší 4 hvězdy, ale určitě se k ní chci ještě někdy vrátit a možná i tu pátou hvězdu po druhém přečtení přidám.
Přeci jen, četla jsem jí hlavně při cestách vlakem, takže si jí chci podruhé vychutnat někde v klidu. Myslím, že si to určitě zaslouží.

19.08.2017 4 z 5


Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

Mě to bavilo - kupodivu. Nejsem totiž žádná extra fanynka sci-fi, ale tohle nebylo zase nic až tak neuvěřitelného. No druhá polovina už možná trochu jo, ale pořád jsem si říkala, že i tohle je klidně v našem světě možné ... někdy ... možná ...
Místy ale přesto trochu zdlouhavé a nějaké mouchy to bohužel má, proto 4 hvězdy, ale lepší 4 ;-)

21.07.2017 4 z 5


Propasti Propasti Arnaldur Indriðason

No, na severskou krimi pro mě bohužel zklamání.
Už jen ta jména, která jsem skoro ani nemohla přečíst, natož si je zapamatovat (vím, to je můj osobní problém, ale čtení mi to tedy rozhodně znesnadňovalo).
Námět zajímavý, ale ... více než hlavní zápletka mě zajímaly pasáže s "pobudou" (více prozrazovat nebudu).
I tak jsem ale neměla problém knihu dočíst, chvílemi mě vtáhla, ale chvílemi bohužel nudila ... proto pro mě průměr.

21.07.2017 3 z 5


Absolutní zlo Absolutní zlo Alex Kava (p)

Kniha opravdu čtivá a napínavá.
Souhlasím s názorem barusak1 ohledně Nicka. Také nesnáším, když je hlavní vyšetřovatel dokonalý pán vesmíru a všechno mu vychází přesně podle plánu. Nick tedy tak rozhodně nepůsobí a i Magiie mi byla sympatická.
Také jsem celkem brzy tušila, kdo bude vrahem, ale na druhou stranu mě pak autorka nechala ještě několikrát vážně zapochybovat, za což velké plus.
Konec pro mě rozhodně překvapivý.
1 hvězdu ubírám pouze za více romantiky než by si kniha tohoto žánru zasloužila.

20.07.2017 4 z 5


Hrad Hrad Jennifer Egan

Tak já tedy nevím, ale mě se to prostě nějak nelíbilo.
Kniha se četla celkem dobře. Prolínání dvou příběhů mi tedy taky na začátku dalo trochu zabrat, protože jsem se špatně orientovala, ale když už pak víte o co jde, tak to nedělá žádný problém.
Vlastně ani nevím proč, ale prostě celkově mi kniha nesedla a lepší hodnocení bohužel dát nemohu.

20.07.2017 2 z 5


Zavři očka svý Zavři očka svý Suzanne Redfearn

Ze začátku mi chvilku trvalo než jsem se začetla, ale pak se kniha opravdu četla sama. Hlavní hrdinka mi byla sympatická a hrozně jsem jí fandila, aby vše dobře dopadlo.
Pro mě lepší 4 hvězdy.

20.07.2017 4 z 5


Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Tak pro mě to na plný počet bohužel není.
Postavy mi byly sympatické, to jo, ale prostě jsem se do June nějak nemohla pořádně vcítit. Nejvíce se mi asi stejně líbila vztahová linie mezi ní a její sestrou.
Asi chápu, co se všem na knize tak líbí, ale mě prostě až tak moc nezasáhla. Žádné slzy se bohužel nekonaly a to jsem většinou fakt cíťa jak hrom. Tak nevím kde se stala chyba ...

20.07.2017 4 z 5


Gringo mezi divochy Gringo mezi divochy Wojciech Cejrowski

Zajímavé, vtipné, ale i poučné. Je pravda, že některé kapitoly bych možná seřadila trošku jinak, ale to je přeci jen detail :) Pokud se zajímáte o cestování, především do míst bez civilizace, určitě vám knihu mohu doporučit.

26.04.2017 4 z 5


Horem pádem - Kráska v nesnázích - Medvídek - Filmové povídky Horem pádem - Kráska v nesnázích - Medvídek - Filmové povídky Petr Jarchovský

Horem pádem je skvělá povídka, kterou mám ráda i zfilmovanou a Krásku v nesnázích také. Jsou to čtivé povídky, uvěřitelné charaktery ve všedních i méně všedních situacích, které se ale klidně v našem (i vašem) životě mohou stát.
Medvídek je také fajn, jen mě bavil o trochu méně, asi proto, že jsem se ani s jednou postavou nemohla nějak sžít.
Dohromady ale pohodové čtení, které mě osobně velmi ukrátilo dlouhé chvíle ve vlaku :)

17.10.2016 4 z 5