JancaKube JancaKube komentáře u knih

☰ menu

Co zbylo z mojí sestry Co zbylo z mojí sestry Nuala Ellwood

První část se mi moc líbila.. Druhá byla nudná... A třetí přitažena za vlasy...

19.12.2023 3 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Tahle kniha je jedna velká depka. Nevím, proč by ji měl kdokoliv chtít číst. Čekala jsem, podle anotace, úplně něco jiného. Hlavní hrdina mi nebyl vůbec sympatický. Byl pořád zoufalý, nešťastný a nespokojený. Přitom byl zdravej, bohatej, pořád si jen tak na otočku jezdil do Chorvatska... Co mu chybělo? Jedná hvězdička za ten konec.

06.10.2023 1 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Mně se kniha líbila ale přišla mi taková emočně plochá.. Nedokázala jsem se s hrdinami zžít a prožívat jejich osudy.. Dělo se tam toho hodně ale moc rychle. Každopádně je to fajn čtení, avšak Haně se nemůže rovnat.

11.07.2023 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Tak nějak nevím co napsat. Knihu jsem dočetla ale celou dobu jsem čekala co se začne dít. Vývoj událostí se mi vůbec nelíbil. Spíš mě to celé děsně rozčilovalo. Ano, téma bylo opravdu těžké a smutné ale i tak se dalo zpracovat lépe.

Mám spoustu nezodpovezenych otázek a dle mého nedotazenych zapletek. Vše se tak nějak sebehlo ale nebylo nic pořádně vysvetleno a dotazeno. Co se stalo s otcem? Věděl, co se v domě děje? Víc bych rozvedla osud Jakuba, Adama a jejich matky.

Kdyby se mě někdo zeptal, zda si má knihu přečíst, tak bych řekla, že rozhodně ne. Nevím proč by někdo měl chtít tohle číst. Kdyby tam byl alespoň malý světlý konec, tak možná, ale tohle? Depka.. V dnešní době raději něco hezkého. Já vůbec netušila o čem kniha bude a kdybych tušila, tak si ji nekoupím.

A ve finále ten konec? Blbost.. Asi měl šokovat ale nepovedlo se.. Jsem zklamaná.. Myšlenka dobrá a provedení špatné..

17.06.2023 2 z 5


Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Tak to bylo hodne slabé. Nemůžu uvěřit, že je to od Moriarty..

08.05.2023 1 z 5


Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

Tak tohle bylo opravdu slabé. Celou dobu jsem vlastně nevěděla o čem kniha je a na co se zaměřit. Přišlo mi, že žádná zápletka se nerozuzlila a vše bylo takové vlažné. Neorientovala jsem se ani v postavách, ani v čase. Dočetla jsem jen proto, že jsem doufala v zajímavý konec. Což bylo jen dalším zklamáním.

04.03.2023 1 z 5


Svět bez stížností Svět bez stížností Will Bowen

Hezká myšlenka. Bohužel řekla bych, že špatně proveditelná. Trochu se obávám, že pokud bych se knihou opravdu řídila, začala bych být pro své známé a přátelé nezajímavá. Ale určitě je to dobře myslene a já si díky knize uvědomila, jak často mluvím negativně. Na tom jsem začala pracovat a snažím se lidi nezahrnovat svými negativními myšlenkami. A jen pravda, že i mě je lépe. Takže knihu doporučuji. Ale je napsaná hodně zdlouhavě.

25.01.2023 3 z 5


Nasraná Máma - Nekorektní Průvodce Prvním Rokem Mateřství Nasraná Máma - Nekorektní Průvodce Prvním Rokem Mateřství Tereza Maroušková

Dočteno. Trošku mi v knize vadily vulgarismy ale do kontextu to asi patří. Ke konci už mi to připadalo na jedno brdo ale stejně jsem spokojená. Knihu určitě doporučuji. Je skvělá.

02.01.2023 4 z 5


Nasraná Máma - Nekorektní Průvodce Prvním Rokem Mateřství Nasraná Máma - Nekorektní Průvodce Prvním Rokem Mateřství Tereza Maroušková

Děkuju, děkuju, děkuju za napsání téhle knihy. Autorka přesně, vtipně a výstižně vyjadřuje mé pocity, když se mi narodila první dcera. Škoda, že jsem knihu nečetla před tím, necítila bych se tenkrát třeba tak mizerně. Ale zas pokud bych ji četla jako bezdetna, nepochopila bych. Jsem teprve na straně 84 ale fakt mě to baví a občas se i nahlas směju. Dnes už mám děti větší (4 a 2 roky), takže se smát můžu. Už mě to znovu nečeká .

26.12.2022 4 z 5


V úkrytu V úkrytu Liz Nugent

(SPOILER) Přečteno podruhé a musím říct, že je to moje nejoblíbenější kniha. Je naprosto skvěle napsaná a od začátku do konce zajímavá. Konec je dost smutný a nespravedlivý. Ale pro mě vítána změna.

08.11.2022 5 z 5


Dům, ve kterém jsme vyrůstali Dům, ve kterém jsme vyrůstali Lisa Jewell

Tak já nevím. Když jsem knihu začala číst byla jsem z ní naprosto nadšená. Bohužel to trvalo maximálně jednu třetinu. Potom už jsem se spíš nudila. Nějak mě vůbec nezajímalo co s hrdiny bude. Chtěla jsem samozřejmě vědět co se stalo Rhysovi a trochu mě štvalo, že to autorka neodkryvala nějak postupně. Celé jsme jsem to dozvěděli najednou a žádný wow efekt se nekonal. Bylo to nějaké rychle, neuvěřitelné a neskutečné. Prostě jsem tomu nevěřila. Čekala jsem kapitolu psanou z Rhysova pohledu, která by nám toho spousta vysvětlila a my bychom pochopili jeho chování. Ta bohužel chyběla. Celkově slabší kniha.

15.10.2022 3 z 5


Rodina z podkroví Rodina z podkroví Lisa Jewell

(SPOILER) Moc mě kniha bavila. Četla se fakt dobře. Dost dobře nechápu, jak se může nechat někdo takhle ovlivnit. Byl to smutný příběh a občas trochu neskutečný ale jako kniha za mě super. Možná jsem trochu čekala, že se na konci stane ještě něco neočekávaneho. Určitě tam k tomu byl trostor. Třeba by se mi líbilo, kdybychom zjistili, že Henry byl celou dobu trochu blázen a David byl ten hodný. To by byl wow efekt. Ale i tak jsem s knihou spokojená a určitě ji doporučuji.

24.08.2022 5 z 5


Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Kniha se mi líbila a dobře se četla. Bavila mě a měla svižné tempo. Nicméně konec mě moc neuspokojil. Nevím proč vrah vrazdil. Nepřišlo mi to tam dost vysvetlene. A.celkove byl konec takový rychlý.

13.08.2022 4 z 5


Smrt paní Westawayové Smrt paní Westawayové Ruth Ware (p)

Podle mě je to zas jedna z těch povedenejsich knih. Začátek byl trochu pomalý ale pak se to rozjelo a musela jsem číst dal a dal. Rozuzlení mě překvapilo a líbilo se mi. Přesně tenhle typ knih mám ráda, rodinné tajemství vyplouvajici na povrch. Za mě super. Jo a celou dobu co jsem četla mi byla zima .

31.07.2022 5 z 5


Kvůli tobě i zhubnu Kvůli tobě i zhubnu Ellen Berg

Nedokazala jsem docist. Vazne nuda.

26.05.2022 1 z 5


Kdo o tom ví? Kdo o tom ví? Lesley Kara

Nebylo to špatné..

03.05.2022 3 z 5


Její konec Její konec Shari Lapena

(SPOILER) Knížka se mi libila. Byla ctiva, mela rychle tempo. Jen jsem celou dobu mela takovy neprijemny pocit. Nemam rada, kdyz nekdo nekoho vydira a on se chova nelogickym zpusobem. Ale to k teto knizce patrit muselo. Nebyla to uplna bomba ale myslim ze mohu knihu doporucit. Jen nechapu proc Erica porad volala Nielovi. O jeho “prohresku” nemohla vedet a oni nemeli duvod si myslet opak. A take me prekvapilo chladnokrevne chovani Stephanie. Moc mi to k postave nesedelo. Ale jinak dobra knizka.

07.04.2022 4 z 5


Hra na lháře Hra na lháře Ruth Ware (p)

(SPOILER) Omlouvám se autorce ale tahle kniha byla opravdu špatná. Dlouho jsem tak nudnou knihu nečetla. Celá Hra na lháře tam vicemene nemusela vubec byt. Pribeh by se odehral uplne stejne, kdyby tam hra nebyla. Knihu jsem cetla velmi dlouho, protoze jsem po precteni trí stran automaticky usnula. Strasne mi vadilo jak se hlavní hrdinka chovala k manzelovi. Opet uplne zbytecne a nezapadajici do deje. Zapletka jako takova byla zajimava, coz me asi donutilo knihu docist, nicmene na konci opet prislo zklamani. Musim se priznat, ze jsem to cele vlastne ani nepochopila. Nepochopila jsem Ambrousovo chovani, radeji zemrel nez aby spolu meli jeho nevlastni deti (ktere nebyli jakkoli pribuzne) vztah. Nechapu jak je tim zachranil. Podle me to nedava smysl. No proste uplne zbytecna kniha.

04.04.2022 odpad!


Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Celou dobu co jsem četla mě kniha spíš rozcilovala. Nemam rada ty chvile, kdy se hlavní hrdina chysta neco dulezite sdelit ale danná osoba ho neustale prerusije, tak se nic nedozví. A to bylo v tehle knize snad na kazde strance. Stale jsem mela neprijemne pocity a necetlo se mi vubec dobre. Uz se tesim az na knihu zapomenu. A to bude brzy.

26.01.2022 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

První kniha v životě, kterou jsem si přečetla dvakrat. Mohu rict, ze to je moje nejoblibenejsi kniha. Moc me bavi, propojeni casu a osob. Takovej ten woow okamzik, kdx vam dojde ze tahle osoba je vlastne ta z minulosti (ci budoucnosti) o ktere uz jste cetli. Pro me hodne silna kniha a jeste dlouho na ni budu opet myslet. Myslim, ze by kniha mela byt jako povinna literatura na strednich skolach. Az po precteni tohoto pribehu mi doslo, jak strasne ponozujici a znicujici bylo jednani nekterych obcanu jeste pred valkou a na zacatku valky. Je to strasne. Je to smutne a vazim si kazdeho dne, ktery prozivam v pohodli, teple a demokracii. Covid necovid. To co se delo tenkrat je neskutecne.

14.01.2022 5 z 5