Kvůli tobě i zhubnu

Kvůli tobě i zhubnu https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360833/bmid_kvuli-tobe-i-zhubnu-EfO-360833.png 4 146 56

Pětačtyřicetiletá Niki je kulatá a spokojená. Náhle se jí však zhroutí svět. Mladičká podvyživená zmije jí chce odloudit manžela. Niki je konfrontovaná s osudovou otázkou všech žen: Jsem příliš tlustá? Po létech baculaté idylky se rozhodne bojovat. Naordinuje si odtučňovací pobyt, kde najde útěchu nejen u obézních družek v neštěstí, ale i u Lea, muže velikosti XXL. A je tu také Mario, vysoce erotický masér shiatsu. Je snad hubnutí nový druh sexu? A co vlastně je a není sex? Niki svádí nelítostný boj o pravou lásku.... celý text

Humor Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Das bisschen Kuchen , 2012


více info...

Přidat komentář

trudoš
05.02.2024 2 z 5

Německá obdoba filmových snímků Ženy v pokušení či Román pro ženy. Máte-li navíc porozumění pro sofistikovaný germánský humor, projevující se zvracením na nevhodných místech, vtípky o tlouštících, potlačovanými orgasmy a sem tam nějakým tím pšouknutím, máte ohledně titulu Kvůli tobě i zhubnu jistotu dobře stráveného odpoledne. Mě tenhle smysl pro nesmysl zcela míjí, včetně podivně nevyrovnaného podprahového sdělení, že obžerství je vlastně super, hubnutí zákonitě musí stát majlant a když umíte připravit bramboru se suflé, jste jako stvořeni pro šéfování hotelové kuchyně.
Nemohu ale příběhu upřít spád a sem tam nějakou tu povedenou situaci, ovšem jako celek na mě vyprávění působilo až příliš vyumělkovaně, psané podle předem stanoveného scénáře, kdy jde snadno vydedukovat o sto stran dopředu, jakým směrem se děj bude nadále ubírat. Než ohledně zápletky jsem víc úžasu zažíval nad naprosto nepravděpodobnými momenty, které s realitou (alespoň v to upřímně doufám) nemají vůbec nic společného.

Katy_vKnihách
24.08.2023 4 z 5

Tuhle knihu si přečtěte, když se chcete opravdu jen odreagovat a trochu pobavit. Protože na to je dělaná. Nečekejte nějaký převratně hluboký děj. Je to četba k odpočinku, když si chcete odpočinout od nějaké vážně četby, nebo prostě potřebujete urgentně změnu žánru, kde se nedočkáte velkých dramat. Pro mě účel splnila, je to jednohubka na jeden den, takže pokud se budete chtít na chvíli vytratit do Švýcarska, tak tímto směrem :)


nikca1994
26.07.2023 5 z 5

Moje první kniha od této autorky a kniha se mi líbila.Kniha je vtipná,zábavná a napínavá a má to šťastný konec.Určitě si přečtu další knihy od této autorky.

KatkaHutyrová
19.07.2023 4 z 5

Skvělé letní čtení! Milá, vtipná jednohubka.
Tahle knížka není nic světoborného, ale svoji funkci dokonale splní! Pobaví, potěší a odpočinete si!
Hlavní hrdinka i všichni kolem ní jsou neskutečně milí a sympatičtí. A má to celé dobrý konec - jak už to v pohádkách pro dospělé rádo bývá!
Po přečtení komentářů zde jsem moc nečekala a o to jsem nadšenější!

janka84
07.05.2023 5 z 5

Kniha mě mile překvapila. Hlavní hrdinka mi byla sympatická, ostatní ženské postavy možná až moc ztřeštěné,ale o to víc jsem se bavila. Určitě si přečtu další knihu od této autorky.

Dámaskloboukem
18.02.2023 5 z 5

Tahle autorka mě baví.
Ještě jsem od ní nečetla nic špatného. A to jsem si myslela, ze mě příběh o nějaké tlusťošce nemůže zaujmout.
Knížka je správně střelená, postavy hodně lidsky podané a to podle pravidla kdo má nadváhu je fajn, ti hubení jsou trosku divní.
Některé pasáže jsou pro zasmání, jiné se dotýkají vážnějších témat.
Příběh je čtivý a protkaný laskavým humorem.

happy-smile
11.09.2022 4 z 5

Humorná kniha o partě žen, co se snaží převézt svého doktora a místo toho si užít nějakou legraci. Taková oddechovka, s místy absurdnímu pasážemi, místy zase zabrousí do nějakého složitějšího tématu, né však na dlouho.

MiliZ
25.07.2022 5 z 5

Veselé čtení

AndreaP.
21.06.2022 1 z 5

Knihu jsem vzdala po první třetině. V okamžiku, kdy nesympatická hlavní hrdinka do sebe naháže na jeden zátah šest zákusků a již v další větě o tomto mluví jako o předkrmu a uvažuje, co si dá k obědu a defacto nemyslí na nic jiného, mi způsobuje spíše nevolnost než požitek z četby. Je neskutečně pitomá a chová se jak puberťák a ne zralá žena, celkově je absolutně mimo mé chápání, ač jsem věkově stejně stará. Čtení takové knihy já osobně považuju za ztrátu mého času. Někomu se jistě líbí, já nejsem cílová skupina. Humor pochybný, někdy až na sílu. S bídou dávám jednu hvězdičku, aby se neřeklo.

Madi
27.05.2022 1 z 5

Strašně mě ty postavy rozčilovaly. Tlusťoška vybere manželovo konto, aby se sebou konečně něco udělala, ale na odtučňovacím pobytu stejně jen žere a žere. Ta Walburga měla být asi vtipná, mně přišla jenom jako uřvaná jitrnice, co se sebou není schopná něco udělat. A 200 kilo vážící Leo jako symbol smyslnosti??? Ha-ha-ha.
Samozřejmě happyend, zjištění že manžílka nemiluje a nalezení true love. Jako v každé knížce E. Berg.

JancaKube
26.05.2022 1 z 5

Nedokazala jsem docist. Vazne nuda.

Grety
25.12.2021 3 z 5

Já nevím, ale tahle jednoduchá ženská, co se sama zabíjí mi vůbec nesedla. Když chce svůj život změnit vysaje konto manželovi a vrhne se do pobytu plného obžerství a chytí se kámošek burtic a žerou. Na druhou stranu vtipné a romantické to bylo. ..

Aaloha
13.07.2021 3 z 5

Nenáročné vtipné čtení, místy přehnané, ale pobavila jsem se. Docela bych chtěla vidět příběh zfilmovaný, to by asi teprve byla sranda.

Nymfadora.T.
18.02.2021 4 z 5

Nebylo to špatné, ale asi jsem od toho čekala něco víc...chvílemi přehnané , víceméně bylo jasné, jak to dopadne...předchozí knihy od EB byly lepší.

Kerberos
12.02.2021 4 z 5

Celkem jednoduchý příběh plný humoru.Hlavní hrdinka při zjištění manželovy nevěry nastoupí ottučňovací kůru během níž zjistí,že manžel už není její hlavní cíl.

LaBobule
16.01.2021 4 z 5

takova jednohubka.... bylo to vtipne a musim rict, jsem do posledni chvile porad byla na vazkach jak se hlavni hrdinka rozhodne a zda konec nebude ve stylu, ze se manzel chytne za nos a najednou bude dokonaly. Toto byla prvni kniha, co jsem od autorky cetla a nebylo to zadne wau a ani na zadek jsem si z toho nesedla. Takovy průmer - prectu a jdu dal.

Trolice
22.12.2020 5 z 5

Nejdřív mě postavy trochu iritovaly, ale hodila jsem to za hlavu a užívala si sice absurdní ale humorný příběh

Allla9
05.11.2020 5 z 5

Humorná knížka o hledání sama sebe a o získání ztraceného sebevědomí.

oskarina
08.10.2020 3 z 5

No upřímně je celé kniha totální kravina:) Ale musím říct, že i přesto mě bavila a od půlky jsem i byla zvědavá, jak se to celé rozuzlí.

Ess.
02.07.2020 1 z 5

Chtěla jsem oddechovku na začátek léta, ale bohužel jsem byla zklamaná. Bylo to asi poprvé, co mi bylo při čtení nějaké knížky trapně i za postavy - a to za všechny. Příběh mi přišel tak nějak podivný, neuvěřitelný, nelogický a těžký. Asi jsem prostě zrovna nebyla v té správné náladě na kořenovou čakru hlavní hrdinky, která mi byla nesympatická už od první scénky při zkoušení šatů v obchodě. Jak tu někdo psal, chování postav spíše odpovídalo puberťačkám, ne dospělým ženám. Ale teoreticky to může jako taková lehká letní četba fungovat - je to prostě krátký příběh o tom, kterak obtloustlá, pasivní a podváděná hlavní hrdinka ke štěstí a k orgasmu přišla.