jana2144 jana2144 komentáře u knih

☰ menu

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Kdybych mohla, dám těch hvězd klidně 10!!!Do posledních stránek jsem jen odhadovala, napnuta jako kšandy, jak tohle dopadne...nicméně rozuzlení mě šokovalo. Smekám autorce, tohle se jí vážně povedlo...nejradši bych si to prečetla hned znovu! Vážně skvělé!

05.03.2024 5 z 5


Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Je to možná poprvé, kdy se mi film líbil víc než kniha. Nicméně nic proti knize, byla velmi romantická. Jen po množství těch láskyplných slov jsem si připadala jak karamelka:)

27.12.2022 4 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Ani po sedmé jsem nedokázala do poslední chvíle uhodnout, kdo je vrah...
Udržet čtenáře téměř až do konce hádat, kdo je pachatel, a tak důmyslně dávat nové indicie, nesvede mnoho autorů, a už vůbec ne českých!
Smekám! Fantastická kniha, jako obvykle!:)

25.11.2022 5 z 5


Motýlek Motýlek Markéta Prečová

Kniha si vás najde ve chvíli, kdy má!
Životní pouť autorky od dětství po současnost...hledání principů událostí v našem životě a toho, proč se nám dějí.

15.07.2022 4 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Patrika jsem si vybrala záměrně jako zakončení mého čtecího "maratonu" a nelitovala jsem. Zajímavý námět, který jsem od zacátku proživala, jako by byl můj vlastní. Druhá polovina knihy už mnou tolik necloumala, nicméně stále udržovala moji zvědavost, jak to celé dopadne s Alešovými vztahovými kotrmelci. A konec naservíroval příjemné rozuzlení toho všeho:)

28.12.2021 5 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Chris Carter prostě umí!

12.08.2021 4 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Někdy je lepší nečíst recenze a nemít žadná očekávání...po dlouhé době konečne kniha, která mě tak vtáhla do děje, až jsem zaspala i do práce:) Mělo to svoje mouchy, ale klady rozhodně převažovaly!

18.05.2021 5 z 5


Soběstačný Soběstačný Zuzana Dostálová

Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že Štěpánova část příběhu byla mnohem lepší než jeho mámy, kde některé pasáže se opakovaly a byly zdlouhavé. Nicméně četlo se to skvěle, člověk s tím klukem jakoby dýchal a bohužel je dost pravděpodobné, že takto žijou děti i v běžném životě...což je tedy děsivé.

14.02.2021 4 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Jedním slovem - výborné!

09.02.2021 5 z 5


Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Kontrovertní název, kolem kterého jsem chodila roky a ne a ne si to přečíst, nicméně hezkou náhodou se to stalo. Začátek mě uchvátil, zbytek spíše zchvátil...:D Občas přehršel různých myšlenek, nicméně spousta z nich byla zajímavá. V této covidové době docela trefné čtení.

07.02.2021 3 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Za konec teda hvězdy 2, ten mě dostal...ale jinak jazyk knihy mi vůbec nesedl. Obsah mi přišel takový nějaký zvláštní, podle recenzí jsem čekala bohužel mnohem víc.

19.11.2020 2 z 5


Barevný závoj Barevný závoj William Somerset Maugham

Film úžasný, kniha skvělá...a pokud je to 100 let stará kniha, tak je velmi nadčasová. Navíc je zde spousta krásných myšlenek.

15.10.2020 5 z 5


Vím, jak chutná vzduch Vím, jak chutná vzduch Maria Hirse

Není to žádný bůhvíjaký literární počin, ale jedno se tomu musi nechat - četlo se to skvěle!

03.10.2020 4 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Začátek byl hrozná nuda, ale postupem to začalo být zajímavější a na konci už se nešlo odtrhnout. Občas mi vadila německá slova, nerozuměla jsem jim. Každopádně jak mi hlavní hrdina přišel citově plochý, nějakým způsobem se mě ten příběh nedotkl...

02.09.2020 3 z 5


Smrt před branami Smrt před branami Sabaa Tahir

Do prvního dílu jsem se zamilovala, druhý byl též úžasný, ale trojka me asi trosku zklamala. Nedokázala jsem se zacist, místy to bylo hrozně prekombinovane. Na to, že to je fantasy pro děti a mládež, je jazyk knihy poměrně těžký. Tak uvidíme, co přinese 4.dil:)

07.07.2019 3 z 5


Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů Josef Formánek

Mně se to líbilo hodně. Bylo to syrové, drsné, upřímne, vtipné. Pokud máte v okolí človeka, co s něčím podobným bojoval, pochopíte to. Ono vlastně každý v sobě bojuje s nějakou závislostí, se svým černým drakem.

01.05.2019 4 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Na tohle můžu říct jediné - doufám, že mi nikdy taky tak nerupne v bedně...!!!
Přečetla jsem to ani ne za 24 h, jelikož jsem akorát cestovala a měla spousty volného času. Nedokázala jsem přestat číst, hrozně mě zajímalo, jak to celé dopadne. Tizivost a hrůza příběhu byla ještě umocněna tím, kde jsem četla - na opuštěném místě někde v horách Rakouska. Nikde ani živáčka, sama na pokoji, do toho příšerné kvílení větru, v největší hrůze mi na okno začal tukat lehce přiopilý přítel, který se vracel z ochutnávky rakouského pivka :D Měl dovádivou, takze mě pak při čtení různé lekal, protože věděl, co čtu a v jakém tranzu se nacházím. Takže pokud si chcete knihu umocnit ještě silnějšími dojmy, napište, přítele Vám půjčím! :D

28.02.2019 5 z 5


Cela číslo 17 Cela číslo 17 Dominik Dán

Naprosto geniální! Právě jsem dočetla a napadá mě spousta přídavných jmen, tohle ale asi nejvíc. Zpočátku mi vadily opakující se konce vět, kterými se začínala nová kapitola, než mi došlo, že v příběhu probíhá vice dějových linii, tím pádem se člověk mohl lépe zorientovat, na kterou část příběhu se navazuje. Knihou jsem žila jen chvíli (nešlo se totiž odtrhnout) a hodně intenzivně. Vlastně tak u sebe poznám dobrou knihu, pokud při jejím čtení v mé hlavě probíhá příběh a tady se to dělo teda absolutně! Do poslední chvíle jsem čekala, jak se příběh rozuzlí, pořád jsem tak nějak odhadovala, ale ten konec...doufala jsem, že dobro nakonec zvítězí nad zlem a zavládne zadostiučinění a nebudu říkat, jestli se tak stalo nebo ne, ať vás neokradu o závěrečnou tecku:) Každopádně hrozně se mi to líbilo, fakt hrozně moc, ani nevím čím presne, ale autorovi velký klobouček!Smekam a tleskam!

10.02.2019 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Pár dní jsem nežila život svůj, ale Veroniky a Jáchyma. Ta kniha mě doslova pohltila, četla jsem dlouho do noci a o různých situacích, které se obema hrdinům děly, přemýšlela. A mám pocit, že tohle je prostě život, se všemi radostmi i pády, které jsou ale doprovazeny právě okamžiky štěstí:)

02.01.2019 5 z 5


Neopouštěj mě Neopouštěj mě Kazuo Ishiguro

Pro mě pomalá a nudná smrt... Čekala jsem na nějakou pointu, která se vůbec nekonala...nebo aspoň pro mě ne. Dost popisný části knihy, která mě vůbec nezaujala. Dvě hvězdy jen k úctě Nobelovy ceny...

03.11.2018 2 z 5