ivibery ivibery komentáře u knih

☰ menu

Kolotoč strachu Kolotoč strachu Jan Vavřík

Skvělá, velice čtivá kniha. Z brutality páchané na ženě mi naskakovala husí kůže. Po přečtení jsem ještě dlouho na příběh myslela. Bylo to smutné čtení, ale výborně podané. Doporučuji!

01.06.2022 5 z 5


Tělo a krev Tělo a krev Michael Cunningham

Mimořádně krásný příběh. Knížku jsem nemohla odložit, a když jsem dočetla, užila jsem si asi půl hodinku o samotě v tichu, abych zážitek z knihy v sobě usadila. Rodinné vztahy, spletité osudy, skvěle vyprávěný příběh.

28.02.2022 5 z 5


Láska a čas Láska a čas * antologie

Ověřila jsem si, že "povídka" není útvar, který mi sedí. Navíc v této sbírce, byly lepší a slabší kousky, bohužel celkové vyznění bylo rozpačité. Redakční ruka nebyla moc důvtipná při kompilaci tohoto setu. Zřejmě se domnívala, že když zabalí dohromady slabý průměr s velmi dobrými literárními počiny, tak ty "slaboty" v tom nikdo nepozná a dopadne to dobře. Tak to bohužel, to se nepovedlo.
Někdy mě některé nakladatelské nápady překvapí a připadají mi , jakoby nebylo co vydávat, tak se v redakci smete ze stolů co se kde válí, vymetou se spodní šuplíky, sešije se to zlatou nití, navrch se nalepí mašlička a hurá "dílo" je na světě. Škoda :-(

30.08.2021 3 z 5


Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Toto jsem potřebovala. Výborně napsaná oddechovka. Bylo mi moc příjemné nechat se unášet příběhem na slepičí farmu. Vědomí, že se jedná o autobiografický román ještě víc umocnilo prožitek. Měla jsem velké pochopení pro pocity ženy zvyklé na život ve městě, která se ocitle v nějakém americkém "vystrkově" s hejmen slepic a chlapem na zabití.

16.08.2021 5 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Drsné a dobré. Mám ráda typ tohoto napětí. Seveřani toto umí brilantně napsat. Sice u těchto autorů vždycky bojuju se jmény :-), ale to k tomu patří. S chutí se pustím do další "seversky chladné" detektivky.

31.05.2021 5 z 5


Pérka, drátky, kolečka Pérka, drátky, kolečka Martina Málková

Moc jsem se na další knížku Martiny Málkové těšila. Líbí se mi styl jakým píše a ani tentokrát mě nezklamala. Oproti předešlým dvěma knihám, jsou Pérka, drátky, kolečka na vážné téma, ale na čtivosti to nic neubralo. Je to výborně napsaný příběh, u kterého jsem se místy smála a na jiných místech mě mrazilo. Nemohla jsem se odtrhnout. Zase se mi to četlo moc dobře, stejně jako předešlé knížky této spisovatelky.

05.04.2021 5 z 5


Konec starých časů Konec starých časů Carmen Korn

Nic moc. Čekala jsem daleko víc.

19.03.2021 2 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Moc pěkně vyprávěný silný příběh. Má strhující děj, díky kterému nejde knížku odložit.

25.07.2020 5 z 5


Prach, který se snáší ze snů Prach, který se snáší ze snů Louis De Bernières

Vlastně nevím co to bylo. O co se vyprávění snažilo čtenáři sdělit, o co ho obohatit. Taková ta story na nedělní odpoledne na TV Prima. Celou knihu jsem čekala, kdy se to rozjede a ono nic. Myslela jsem si, že se bude příběh prohlubovat, ale pořád jen klouzal po povrchu. Otravná hlavní hrdinka, jednotlivé vztahy bylo klišé vedle klišé. Hrůzy 1. sv.války byly bravurně vykreslené, ale jinak nic. Strašně mě to zklamalo, protože Ptáci bez křídel od stejného autora je skvělá knížka. Jo, ale teď toho vím docela dost o letadlech z První světové.
PS: Až po té co jsem napsala a uveřejnila toto hodnocení jsem se dozvěděla, že taho kniha je jen prvním dílem trilogie. Na překladu druhého dílu se teprve pracuje a třetí díl bude teprve vycházet v angličtině. Pravděpodobně až budou všechny tři knihy pohromadě a čtenář si bude moct přečíst celý příběh, všechno do sebe zapadne - věřím. Potom moje hodnocení bude asi taky vypadat jinak a nebude tak příkré. Nechám se ale překvapit :)

14.04.2020 2 z 5


Pššt Pššt Mel Sherratt

Napínavé, svižné, bezva čtení. Líbila se mi zápletky, bavily mě postavy.

14.04.2020 4 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Velmi efektní obal, ale knížka je průměrná. Forma zvítězila nad obsahem.

23.09.2019 3 z 5


Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Bezvadná knížka. King mě nikdy nezklame.

11.12.2018 5 z 5


Závity ulit Závity ulit Martina Málková

Bezvadné čtení! Inteligentní love story. Vtip, ironie, láska, příběh, který mě hnal do konce, protože mě zajímalo jak to celé dopadne, i když jsem tušila, ale stejně... A ještě muzika, kterou čtenář neslyší, ale dokáže si ji velmi dobře představit a stejně tak i hrozný vedro, které je při čtení cítit. Všechno je v barvitých popisech atmosféry a vnímání hlavní hrdinky. Doporučuji vřele!

23.07.2018 5 z 5


Hotýlek v údolí Loiry Hotýlek v údolí Loiry Helen Pollard

Nenadchlo, ale ani neurazilo. Na léto k vodě to bylo fajn čtení.

18.07.2018 3 z 5


Vysmátá krajta aneb Přízrak krásné modelky Vysmátá krajta aneb Přízrak krásné modelky Ivana Vostřáková

Výborně jsem se bavila! Strašně příjemná a vtipná knížka!

13.07.2018 4 z 5


Dvojitý gambit Dvojitý gambit Martina Málková

Začala jsem číst včera, teď jsem dočetla a dávám pět hvězdiček. Je mi sedmačtyřicet a Dvojitý gambit mě podpořil v mém trochu potrhlém životním nastavení. Je to knížka pro všechny, kteří po čtyřicítce..., padesátce ještě tzv. "nestáhli roletu". Viola s Petrem mě hrozně bavili a připomínali mi, jak je důležité nestydět si přiznat, že láska cloumá úplně stejně "mlaďochy" jako námi už trochu "zkušenějšími" :-) Knížka je svižná a vtipná. Nadhled a sebeironie s jakým je napsaná ji podle mě posouvá mimo kategorii "červené knihovny", i když je to love story. Souhlasím s recenzí Hany Hosnedlové.

07.07.2018 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Opravdu skvělá knížka. Jsem nadšená a otřesená zároveň. Příběh malé Miry mě dostal do kolen. Bravůrně napsáno. Nešlo se odtrhnout. Navíc, když jsem zjistila, že je kniha napsána na základě skutečného příběhu, ještě víc mě zasáhla. Musím teď sáhnou nějakém odlehčeném tématu, protože toto bylo náročně, však krásné. Jestli ještě ve školách existuje něco jako povinná četba, tak Hana by tam rozhodně měla patřit.

06.07.2018 5 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Moc krásná kniha. Drsná a zároveň dojemná. Autorka dokázala zachytit trýznivý osud svých postav. Šel mi mráz po zádech, když jsem četla některé pasáže. Taky byla místa kdy mi vlhly oči. Nechci být patetická, ale dlouho po přečtení ve mně dozníval smutek, bezmoc a roztrpčení. Skvěle napsaný příběh.

05.07.2018 5 z 5


Alexandre Dumas st. - Tři mušketýři Alexandre Dumas st. - Tři mušketýři Václav Dušek

No jo, no. Přečetla jsem je už asi po páté :-) Je to moje zamilovaná knížka z dětství, takže se k ní vracím a vždy si to užiju.

05.07.2018 4 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Výboná knížka! Byla jsem pohlcena a přečetla ji dva dny.

05.07.2018 5 z 5