Alexandre Dumas st. - Tři mušketýři

Alexandre Dumas st. - Tři mušketýři https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60738/tri-musketyri-60738.jpg 3 19 6

Podle románu Alaxandra Dumase převyprávěl Václav Dušek. „Jeden za všechny - a všichni za jednoho!" Kdo by neznal tři mušketýry, kteří byli vlastně čtyři? Athos, Porthos, Aramis a d'Artagnan. Dobrodružný příběh plný dvorských intrik, milostných zápletek a přátelství na život a na smrt. Převyprávěná a zkrácená verze.

Přidat komentář

ElleNora
01.01.2020 4 z 5

Zpočátku mi to připadalo trochu zdlouhavé, ale asi v půlce jsem se skutečně začetla. Líbil se mi obzvlášť příběh Milady a celá její cesta v Anglii, kdy bylo zajímavé sledovat, co všechno svou svůdností dokáže. Je mi líto d'Artagnanovi lásky, ta si to nezasloužila.

Slepy
15.10.2019

Proč proboha, nebo koho, má potřebu předělávat dnes již klasiku, ať si každý mysli co chce o tvorbě pana Dumase, jisté je, že jeho tvorba je nesmrtelná, tudíž počin pana Duška považuji za vykrádání hrobek, nerozumím důvodu. Jelikož ovšem svou "tvorbu" věnoval více klasiků, zřejmě nebylo v úmyslu "tvořit".


ivibery
05.07.2018 4 z 5

No jo, no. Přečetla jsem je už asi po páté :-) Je to moje zamilovaná knížka z dětství, takže se k ní vracím a vždy si to užiju.

evelinaevelina
03.02.2014 odpad!

Tak s touto knihou jsem se setkala nyní, když jedna má snaživá kolegyně za levný peníz nakoupila "hodnotné dárky" studentům hodných ocenění v tomto pololetí. Nebyli to jen Tři mušketýři z tohoto nakladatelství, svou poznámku adresuji sem čistě náhodně. Opomenu to, že má kolegyně tento výběr provedla, byť je pedagogický pracovník a vyšlu signál potenciálním čtenářům studentům (nevěřím, že by nakladatelství počítalo s jinou skupinou) - pokud vám jde pouze o obsah děje a dostat solidní známku či zápočet, pak si radši stáhněte něco z internetu (jak stejně máte ve zvyku), ale neprzněte si mysl těmito vydáními. Mají totiž opravdu funkci pouze těchto článků z internetu (jen vícestránkovou), ani náhodou ve vás nevzbudí ten pocit, pro který lidé čtou. To radši udělejte pokus a v knihovně si půjčte jakoukoliv knihu (třeba jen tenkou, jak vás znám) a možná, že ten pocit přijde - a možná, že časem se právě díky tomuto pocitu dostanete i k tomu, abyste nemuseli plýtvat časem a ničit si oči u těchto převyprávění a začetli se do různých originálů.

tyzik.cejka
06.05.2013 odpad!

co to má bejt no řekněte to lidi

jprst
07.12.2011 odpad!

Podle původního románu převyprávěl V. Dušek, ale vypadá to tak, že si toho moc nepamatoval. Smysl takových " zkrácenin" z děl klasiků jsem nepochopil.

Štítky knihy

převyprávění zkrácená verze

Autorovy další knížky

Václav Dušek
česká, 1944
2011  84%Bídníci (převyprávění)
2011  62%Alexandre Dumas st. - Tři mušketýři
2011  71%L. N. Tolstoj - Anna Karenina
1988  72%Kukačky
2011  83%Alexandre Dumas st. - Hrabě Monte Christo

Kniha Alexandre Dumas st. - Tři mušketýři je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce14x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x