Láska a čas

Láska a čas https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73687/laska-a-cas-73687.jpg 3 31 7

Povídky o vznikajících lidských vztazích, o tom, že téměř vždycky existuje naděje najít životního partnera. Působivý příběh poznamenaného člověka, který si myslí, že ho žádná žena nemůže milovat, napsala Irena Obermannová. O snaze přeměnit kamarádství v milostný vztah píše Jaroslav Rudiš. Náhodné setkání po letech oživí vzpomínku na nenaplněnou lásku v povídce Petry Soukupové. S porozuměním, ale bez sentimentu zachytila Irena Hejdová sbližování dvou životních outsiderů v období Vánoc.... celý text

Přidat komentář

ivibery
30.08.2021 3 z 5

Ověřila jsem si, že "povídka" není útvar, který mi sedí. Navíc v této sbírce, byly lepší a slabší kousky, bohužel celkové vyznění bylo rozpačité. Redakční ruka nebyla moc důvtipná při kompilaci tohoto setu. Zřejmě se domnívala, že když zabalí dohromady slabý průměr s velmi dobrými literárními počiny, tak ty "slaboty" v tom nikdo nepozná a dopadne to dobře. Tak to bohužel, to se nepovedlo.
Někdy mě některé nakladatelské nápady překvapí a připadají mi , jakoby nebylo co vydávat, tak se v redakci smete ze stolů co se kde válí, vymetou se spodní šuplíky, sešije se to zlatou nití, navrch se nalepí mašlička a hurá "dílo" je na světě. Škoda :-(

Aranel15
09.01.2021 1 z 5

Některé povídky o lásce jsou trochu zajímavější, ale všechny mají jedno společné - u některých velkých lásek je vlastně dobře, že zůstanou nenaplněné, protože vzpomínky jsou i po čase krásnější než by mohla být skutečnost.


Baiba
11.05.2015 3 z 5

Oddechové čtení bez výraznějších ambicí. Přestože některé z autorů ráda čtu a jejich styl mi vždy připadal originální (Rudiš, Soukupová), v této sbírce mi jednotlivé povídky splývaly a popravdě bych ani nedokázala říct, která se mi nejvíce líbila...

evelinaevelina
26.03.2014 3 z 5

Občas si v knihovně vypůjčím některý z útlých svazků edice Česká povídka. Po přečtení si od autorů, jejichž povídky mne zaujmou, zapůjčím celistvější dílko. Ovšem po přečtení tohoto výboru žádného favorita nemám, dokonce bych řekla, že kdybych některé z autorů již neznala (a nečetla od nich něco dříve), tak ani oni by se tipem pro čtení budoucí nestali.

TerJac
26.06.2013 5 z 5

Soubor těchto povídek mne vždy donutí přemýšlet nad pohnutými lidskými osudy. Ne všechny povídky jsou vždy povedené .... ale vždy je s chutí ráda všechny přečtu :-)

Brambu
17.09.2012 3 z 5

Ach lásko, lásko. Ty nám umíš pěkně zkomplikovat život, ani nevíš jak. Není tedy divu, že další povídky nesou právě téma Lásky. Vždyť láska je všude kolem nás ať už chceme nebo ne. Dobré počteníčko.

Blíženec
21.06.2012 2 z 5

Tuhle edici mám rád,člověk pozná v jedné knize díky povídkám více autorů.Konkrétně tahle kniha mně moc nezaujala.