Indysa Indysa komentáře u knih

☰ menu

Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Velmi zajímavý a poutavý příběh, který jsem zhltla naráz za hodinu :) Doporučuji ! :)

09.02.2016 5 z 5


Záhady druhé světové války Záhady druhé světové války Vladimír Liška

Kniha je velice pěkně zpracovaná :) O druhou světovou válku se zajímám již delší dobu, ale i přesto jsem zde zjistila spoustu nových věcí :) Jedinou věc, kterou bych autorovi vytkla je, občasné opakování faktů, kde vysvětluje, či udává nějakou situaci kterou objasnil pár kapitol zpět, ale jinak velmi čtivé :)

08.02.2016 4 z 5


Záchrana Smaragdové královny Záchrana Smaragdové královny Vladimir Tumanov

Naprosto skvělá kniha, na základní škole jsem jí naprosto milovala, je fascinující, co vše hrdinové v knize dokážou. Vřele doporučuji.

29.12.2015 4 z 5


Lupiči z Ostie Lupiči z Ostie Caroline Lawrence

Zajímavá starověká "kriminálka", která mě velmi bavila, i když představa, že by se to přihodilo mně, mě velmi děsila, ale jinak jsem jí přečetla za chvilku. Velmi doporučuji, i když u téhle knížky bych řekla, že velmi záleží na vkusu :)

29.12.2015 4 z 5


Ro(c)k Podvraťáků Ro(c)k Podvraťáků Marie Formáčková

Kniha je skoro stejná jako film, až na pár rozdílů, je vtipná, ale stejně jako ve filmu i v knize mi něco na humoru vadilo.

29.12.2015 2 z 5


Fakta a rekordy Fakta a rekordy kolektiv autorů

Zajímavý obsah, hezké zpracování, díky kterému se kniha líbí i mladším čtenářům.

29.12.2015 4 z 5


Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Napínavý, chytlavý příběh, který je velmi odlišný od jiných knížek se stejným tématem.

29.12.2015 4 z 5


Na mušce lovce Na mušce lovce Albrecht Wacker

Kniha je velice zajímavá, čtenář se na válku podívá i z druhé strany, než jak je zvyklý z většiny knih. Odpornosti, které se zde odehrávaly jsou velmi detailně popsané, popř. zdokumentované fotografiemi uprostřed, proto si myslím, že to není kniha pro lidi se slabým žaludkem, ale jinak je naprosto skvělá a mohu ji vřele doporučit, i přestože to nelze považovat za kvalitní literaturu z hlediska toho, jak je to psané. To totiž skvěle vyvažuje obsah knihy.

29.12.2015 4 z 5


Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Edgar Allan Poe

Poe byl prostě hlava. Povídky mají děj, dokáží člověka vyděsit i mu pořádně zamotat hlavu, prostě famózní. Takovéhle povídky se dají číst pořád dokola a nikdy neomrzí. A Havran? No tak toho znají snad naprosto všichni (i ti, kteří o tom ani neví - viz. Simpsonovi :D ). Prostě skvostná sbírka těch nejlepších povídek. Naprosto doporučuji všem.

26.08.2015 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Pro fanoušky Harryho Pottera něco nezapomenutelného, pro obyčejné čtenáře jen krátké hezké pohádky. Ovšem s obojím se dá souhlasit. Pohádky jsou krásně vymyšlené a poznámky od A. Brumbála, které každou pohádku doplňují (a někdy jsou delší než samotná pohádka) nám prozrazují o světě čar a kouzel více, než jsme věděli. Nedivila bych se, kdyby tyto pohádky nahradily klasickou naší Karkulku. Krásné čtení.

26.08.2015 5 z 5


2x tajemství – Tajemství spálené chaty / Tajemství ztracené kočky 2x tajemství – Tajemství spálené chaty / Tajemství ztracené kočky Enid Blyton

Typická dětská "kriminálka". Parta dětí, ve které nechybí hlava skupiny ani otloukánek, a dokonce ani pes. Děti se na vlastní pěst pouštějí do vyšetřování různých případů, které se dějí v okolí a postupně je rozzuzlují, což se ovšem nelíbí policii, a tak se zápasí o čas. Příběh je poutavý a čtenář se spolu s dětmi může vydat po stopách viníka. Knihu doporučuji dětem, které mají takové příběhy rády.

26.08.2015 4 z 5


Jarmark dnes, zítra a pozítří taky Jarmark dnes, zítra a pozítří taky Milena Mathausová

Tuto knihu jsem četla jen jednou a nelíbila se mi. Příběh je nepoutavý, občas vtipný, ale přesto, alespoň pro mne, naprosto nezáživný.

26.08.2015 1 z 5


Princeta a kapitán Princeta a kapitán Anne-Laure Bondoux

Krásný příběh, plný napětí a dobrodružství. Člověk se ztotožní s příběhem mladé Malvy a prožívá s ní radosti i smutky, ale ten konec je naprosto ohromující. Já jsem si u něho pobrečela a po přečtení prohlásila, že to nikdy nebudu číst, ale přesto jsem se k ní vrátila několikrát. Velmi doporučuji.

26.08.2015 4 z 5


Poprask v lunaparku Poprask v lunaparku Hortense Ullrich

Rozhodně jedna z mých nejoblíbenějších knížek, když mi bylo 11-12 let. Flippi prožívá skvělé prázdniny, které jí závidí každé děvče. Naprosto doporučuji, je to opravdu skvělé čtení.

26.08.2015 4 z 5


Prázdniny za všechny prachy Prázdniny za všechny prachy Petra Braunová

Vcelku dobrý příběh, který se nezabývá jen zhrzenou láskou holčičky s chlapečkem. Kniha je vcelku dobře napsaná a rozhodně je určená 10 letým děvčatům, které baví číst. Četla jsem ji před několika lety a rozhodně k ní mám jen jednu větu: ,,Jednou a dost!", ale přesto nepopírám, že by se mohla děvčatům líbit.

26.08.2015 2 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Básně, které znají snad všichni. Povinná četba na základních i středních školách a příběhy, tak známé, až je to zázrak. I takto se dá hovořit o Kytici. Upřímně, nemám ráda básně, ale Kytice jsou příběhy, které se líbí dokonce i mně, takže určitě ji doporučuji, vlastně by jí měl mít přečtený každý člověk, který se považuje za vzdělaného.

26.08.2015 4 z 5


Kulička (3 povídky) Kulička (3 povídky) Guy de Maupassant

Povídka, která poukazuje na dobu, která by se klidně mohla ztotožnit z dnešní. Parta lidí z různých vrstev je odkázána pobývat nějakou dobu spolu a pro své vlastní dobro obětují jednoho člena. Myslím, že je to dosti smutně realistický příběh, který Maupassant napsal v 19. století. Doporučuji přečíst.

26.08.2015 4 z 5


Láska nebeská z Notting Hill Láska nebeská z Notting Hill Ali McNamara

Již na začátku přesně víte, jak to skončí, ale i přesto je to vcelku hezký oddechový příběh, který si vychutnají zejména fanoušci filmů, které jsou v knize zmíněné.

24.08.2015 3 z 5


Věčný polibek temnot Věčný polibek temnot Jeaniene Frost

Velmi dobré zpracování upířího tématu, člověk se ocitne zase v úplně jiném ději než je zvyklý ze slavného Stmívání, či Draculy. Kniha mě bavila, ale mezi obrovské BOOM, bych ji nezařadila.

24.08.2015 4 z 5


Pianista Pianista Władysław Szpilman

"Krásně" napsaný příběh o tom, co se před téměř 70 lety odehrávalo v Evropě. Člověku se tomu až nechce věřit, co vše museli Židé podstupovat. Opravdu silný příběh, který v každém vyvolá smíšené pocity.
A zfilmování tohoto příběhu je naprosto uvěřitelně realistické. Maximálně doporučuji přečíst knihu a poté shlédnout i film.

24.08.2015 5 z 5