Princeta a kapitán

Princeta a kapitán https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11500/princeta-a-kapitan-11500.jpg 4 92 20

Patnáctiletá princeta Malva, která má dědit galnicijský trůn, má být proti své vůli provdána za zkoro 45letého muže, aby jejich země uzavřeli mír, ale Malva odmítá se za něho provdat, a proto se svou služkou Filoménou utečou, ale neví jaké nebezpečí je čeká. Patnáctiletá princeta Malva, dědička trůnu v Galnícii, mimořádně vzdělaná a sečtělá dívka, se má provdat proti své vůli. Ona však chce sama rozhodovat o svém životě a tak se rozhodne utéct. Bouřka zažene její loď daleko na východ k bojovným kočovným kmenům. Prožívá úžasné dobrodružství a s obrovskou vytrvalostí a houževnatostí překonává všechny překážky. Cestu ji zkříží odvážný kapitán Orfeus, do kterého se zamiluje a spolu s ním a dalšími členy posádky musí projít zkouškami, ve kterých poznávají cenu pravého přátelství a nalézají smysl života.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Perfekt
Originální název:

La princetta et le Capitaine , 2004


více info...

Přidat komentář

HelVall
04.06.2023 3 z 5

tuto knihu jsem četla na zakládce a stále na ní myslím. Je krásná, pro dospívající vhodná.

ladyfromskye
14.01.2023 5 z 5

Princeta a kapitán je knížka, na kterou se nezapomíná. Když jsem ji četla na základce (to už bude dobrých 17 let), hodně mě zasáhla. Už nějakou dobu jsem přemýšlela nad tím, že bych si ji znovu přečetla, a když jsem zjistila, že se mi hodí do letošní výzvy, nezaváhala jsem.
A pořád je to úžasná knížka. O dospívání, o touze po svobodě, o povinnosti, o rodině, o přátelství, o lásce, o obětavosti... Prostě o životě.
Tohle je přesně ta knížka, kterou chcete dát číst své dospívající dceři. Tohle je přesně ta knížka, ke které se budete po celý život opakovaně vracet. A to i přesto, že jako dospělí uvidíte to šílené množství chyb pramenící z naprosté nepřítomnosti korektury. Normálně bych za tohle strhla jednu *, ale ono to prostě nejde. Tahle knížka si ukradla kus mého srdce. Už podruhé...


*Pájuše*
15.08.2021

Upřímně, mě kniha moc nezaujala. Zkoušela jsem ji číst jednou, ale po pár kapitolách jsem to vzdala. Teď jsem se do ní pustila znovu, ale prostě... nemůžu opustit příběh z pera autorky Trilogie zimní noci. Toto je pro mnohem mladší čtenáře, než jsem já a v knize je to hodně znát. Nehodnotím, protože jsem knihu zaklapla a vrátila zpátky do knihovny.

Anie94
11.04.2021 4 z 5

Tuhle knížku čtu vždycky když si potřebuji urovnat věci v hlavě, sebrat odvahu k novému rozhodnutí nebo k předělání svého života. A tomu je tahle knížka jako stvořená. Je plná dobrodružství, odvahy, zvratů a lásky. Po dočtení ve vás zanechá pocit, že je možné všechno na světě. Rozhodně můžu doporučit, hlavně teda asi mladším čtenářkám.

Gabriela_K
21.07.2020 5 z 5

Kniha byla skvělá. Moc se mi líbila. Byla plná šokujících zvratů, které mě ve výsledku neskutečně bavily. Střídají se tam šťastné i smutné momenty. Všechny smutné části mě zasáhly (viz. SPOILER). V knize jsou i fantasy prvky.
Byla jsem z ní nadšená a mohu ji jen doporučit.

SPOILER:
Hlavně smrt Orfea, kdy jsem si myslela, že to zvládne a přežije a najednou tohle.

Pejuška
07.07.2018 5 z 5

Nádherná knížka, jen je mi líto, že mi to trvalo tak dlouho jí přečíst, ale nějak nebyla nálada se ponořit do tak krásného příběhu, ale nakonec jsem ji pokořila.
Knížká se mi velmi líbila, dobrodružství a příjemný relax, jen mě mrzí, že na konci zemřel Orfeus, ale Malva přesto zůstala silná, možná i silnější než předtím.
Knihu mohu jen vřele doporučit.

LaurielStilton
03.04.2018 4 z 5

Áno s odstupom času vidím, že tá kniha nie je dokonalá, ale predsalen je písaná pre mladšie dievčatá. Keď som ja bola dievča, milovala som Princetu a Kapitána. Je v nej všetko. Nebezpečenstvo, dobrodružstvo aj láska. Takto spätne vnímam, ako ma ovplyvnila a že podvedome som hľadala všade Orfea. :D :D No nie je to len povrchná rozprávka s romantickou zápletkou. Nesie v sebe veľa dobrých myšlienok a posolstiev. Ukazuje deckám, že si nemôžu naivne myslieť, že každý človek je iba dobrý, že život nie je ľahký a ľudia, na ktorých sme si zvykli s nami neostanú navždy. Zároveň však nesie myšlienku, že ak má človek pri sebe verných priateľov, ľahšie prekoná prekážky a smútok. A aj to, že rojko potrebuje mať pri sebe aj niekoho praktického :) . Stále si myslím, že by túto knihu mali znovu vydať a dievčatá by ju mali automaticky dostávať ako darček k jedenástym narodeninám. :) Alebo dvanástym...alebo tak nejako :D

rebecca.c
11.02.2018 5 z 5

Jeden z mých prvních dívčích románu, četla jsem tuto knihu několikrát a určitě né naposledy. :-))
Hezký, zajímavý a napínavý příběh plný neuvěřitelných dobrodružství.
Konec jsem samozřejmě opakovaně oplakala.
Velmi doporučuji !!

AlexisG
13.02.2017 5 z 5

Kniha mého dětství, jejíž příběh si dodnes alespoň z části pamatuji. Stejně tak jako si pamatuji, že jsem oplakala konec. Zkrátka je to kniha která se mi vryla do paměti a už několikrát sem si na ni vzpomněla.

Indysa
26.08.2015 4 z 5

Krásný příběh, plný napětí a dobrodružství. Člověk se ztotožní s příběhem mladé Malvy a prožívá s ní radosti i smutky, ale ten konec je naprosto ohromující. Já jsem si u něho pobrečela a po přečtení prohlásila, že to nikdy nebudu číst, ale přesto jsem se k ní vrátila několikrát. Velmi doporučuji.

Luccy78
01.05.2015 4 z 5

Jak já nesnáším špatné konce.. :-( Jinak knížka velmi hezká, příběh je napínavý, dobrodružný, trošku fantasy, ale ten konec jsem si vážně přála jiný..

vikimi
19.08.2014 5 z 5

Knížka z dětství u které jsem pořádně plakala.
Nádherný příběh :)

Imogen
19.06.2014

Překrásná kniha mého dětství :)

bookemma
25.11.2013 5 z 5

Krásná kniha. Doporučuji!!!

Cat-Ance
22.08.2012 3 z 5

Kniha se mi líbila ale Orfeuse jsem oplakala,

nyx
13.07.2012 5 z 5

Tuhle knihu jsem četla už někdy před pěti lety. Vzpomínám si, jak jsem v mapách hledala onu Galnicii. :D
Krásná kniha, spojující fantasy, dobrodružství a dojemný příběh dvou mladých lidí.

Megii
16.01.2012 5 z 5

Knížka mě velmi zaujala a vřele všem doporučuji.

SPOILER:
Opravdu hodně mě zasáhla právě smrt Orfeuse. Vůbec jsem to nečekala a doufala jsem, že s Malvou zůstane navěky :)

sarekaslukova
16.01.2012 5 z 5

Moc krásný příběh. Občas si taky řikám že by nebylo na škodu nějaké takové souostroví najít. Tedy hlavně tu Elgolii.
Když umřel Orfeus bylo mi Malvy líto, ale obdivuji že to všecko tak dobře zvládla.
Moc hezký počtení.

Sponka
30.11.-0001 4 z 5

Knihu jsem sice četla už před delší dobou, hlavní dějovou linku mám však stále v hlavě. Pěkný, dobře zpracovaný fantasy příběh. Jemné detaily sice v hlavě moc dlouho nezůstanou, ale zároveň to není kniha, kterou pro přečtení vymažete nadobro.

Lusa
30.11.-0001 5 z 5

SPOILER

Krásný příběh, velice se mi líbilo, jak se rozvíjel z jedné strany Malvin příběh a z druhé strany Orfeuv příběh a jeho cesta za záchranou Malvy, opravdu nádherné :))

Jenom mi bylo moc líto Orfeuse a Peppeho a ostatních kteří na cestě zemřeli, hlavně tedy Orfeuse myslím, si že neměl zemřít, že měl s Malvou zůstat a vládnout

Autorovy další knížky

Anne-Laure Bondoux
francouzská, 1971
2016  79%Dr@hý příteli
2005  88%Princeta a kapitán