Lupiči z Ostie

Lupiči z Ostie https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22716/bmid_lupici-z-ostie-HPO-22716.jpg 4 33 7

Flavia Gemina série

1. díl >

Záhady ze starověkého Říma Detektivně laděný příběh vychází z rekvizit starověkého Říma. Malá hrdinka Flavia se společně se svými stejně starými kamarády snaží vypátrat, kdo zabíjí psy v přístavním městě Ostii a jaký k tomu má důvod. Příběh se odehrává v roce 79 po Kristu... Když se jednou v domě římského námořního důstojníka ztratí zlaté pečetidlo, jeho dcera Flavia se ho vydává hledat... Netuší, jaký řetěz dramatických událostí jeho nálezem odstartuje. Naštěstí na svá dobrodružství není sama, seznámí se s židovským chlapcem Jonatanem, malým němým žebrákem Lupusem i s exotickou dívkou Nubií, kterou sama vykoupila z otroctví. Spojené schopnosti a především jejich přátelství jim nakonec pomůže vyřešit krvavou záhadu zabijáků psů. Kniha z edice KOD. Pro děti od devíti let.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The thieves of Ostia , 2001


více info...

Přidat komentář

Robodlak
24.08.2023 4 z 5

Velmi pěkně napsaná detektivka ze starověkého Říma pro děti a mládež. Patří ke knihám, které jsem četl až v dospělosti, ale přesto se mi velmi líbila.

alekis
22.03.2020 5 z 5

Je to kniha spíš pro odrostlejší děti, než pro dospělé, ale proč si ji pro pobavení nepřečíst? Přestože se tu dějí nepěkné věci - pachatel zabíjí psy a uřezává jim hlavy - není to žádná úchylná krvavá příšernost ze Švédska nebo USA, co jsou dneska tolik v módě.
Příběh je to živý, zajímavý a psaný tak, že působí docela reálným dojmem. Měla jsem pocit, že cítím slaný vánek od moře, žár poledního slunce v ulicích, vůni květin v atriu, že se spolu s dětmi procházím po starém pohřebišti a pod nohama mi šustí suchá tráva a víří se prach...
A fandila jsem skupince mladých kamarádů, jako kdyby mi znovu bylo deset let... :-)


Barza
19.09.2019 5 z 5

Předčítala jsem dceři a obě jsme se nemohly odtrhnout. Čtivé, napínavé, trochu strach nahánějící. Rozhodně doporučuji!
Mrzí mě, že z dnešních knihoven zmizela edice KOD (knihy odvahy a dobrodružství, se třemi černými pruhy na obale). Když nějakou objevím v bazaru, kupuji, začíná to číst i dcera, mladší synové to jednou budou hltat!

minirock
23.01.2016 4 z 5

Pěkná dětská detektivka z netradičního prostředí. Sice krátká ale pobavila.

Indysa
29.12.2015 4 z 5

Zajímavá starověká "kriminálka", která mě velmi bavila, i když představa, že by se to přihodilo mně, mě velmi děsila, ale jinak jsem jí přečetla za chvilku. Velmi doporučuji, i když u téhle knížky bych řekla, že velmi záleží na vkusu :)

adbrko
26.12.2014 4 z 5

Fajn knížka, ale z představy, že bych mohla narazit na podobný zločin doma, jsem v noci mívala trochu hrůzu.

Adele02
19.05.2013

Byla to moje první knížka, kde byla hlavní hrdinkou holka. Úplně krásná detektivka.