Tajemný Vesuv

Tajemný Vesuv https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22715/bmid_tajemny-vesuv-gqO-22715.jpg 4 29 5

Flavia Gemina série

< 2. díl >

Záhady ze starověkého Říma Detektivní příběh odehrávající se ve starověkém Římě v roce 79 našeho letopočtu (výbuch Vesuvu). Čtyřka dětí tráví léto u Flaviina strýce nedaleko Pompejí. Pro děti kolem deseti let. Flavia, Jonatán, Nubia a Lupus mají opustit na léto město Ostii. Narozdíl od rušného města se jim zdá, že na statku nedaleko Pompejí bude nuda, bez možnosti jakéhokoliv dobrodružství. Všichni čtyři se však hrozně mýlí. Ještě než odjedou, zachrání z vln slavného římského válečníka a filosofa Plinia. Ten, jako dík za pomoc v nouzi, každému věnuje malý dárek. Jedním z těch dárků je i hádanka, kterou objevil na kovárně v Pompejích. Kdo rozluští hádanku objeví prý veliký poklad. Kniha z edice KOD volně navazuje na knihu Lupiči z Ostie. Nakonci publikace je tzv. Aristův svitek osvětlující pojmy vyskytující se v příběhu (karuka, amfóra,...).... celý text

Detektivky, krimi Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Secrets of Vesuvius , 2001


více info...

Přidat komentář

Mystifica
22.02.2021 2 z 5

Vcelku prima knížka pro děti. Neobsahuje příliš modernismů, které by působily rušivě a nenásilnou formou čtenáře seznámí s událostmi kolem katastrofy při pohřbení Pompejí lávou. Zároveň příběh bude pro děti napínavý. Ačkoli už to bylo na mě moc jednoduché, hodnotím kladně.

minirock
17.04.2016 4 z 5

Flavia a její kamarádi jsou na návštěvě u strýce Gaia ve vesničce poblíž Pompejí. Seznámí se zde s mladým kovářem Vulkánem, který zde hledá rodiče, které nikdy nepoznal. Bezstarostné období her náhle naruší výbuch do té doby klidného Vesuvu. Než si obyvatelé uvědomí co se děje, jde jim o život a hora si začíná vybírat první oběti. Hlavní hrdinové se zachraňují na poslední chvíli. Zajímavá a napínavá knížka pro starší děti.


veselous
03.06.2013

Dobrý den, nepůjčil by mi někdo (nebo neprodal) tuto knihu?
Předem díky, Petr Veselý, 603491383. petr.vesely@vkservis.com

aychend
06.01.2013 4 z 5

Četlo se to celkem dobře, akorát se mi vůbec nelíbil překlad (s Lupusem a podobně - co to je za hrůůůůzu?) a je tam řada chyb. No jo, to bych nesměla být latinář, abych si to pořádně užila. :-D Ale sopka Vesuv a Pompeje mi dopomohly k přijetí na vysokou na obor latina, tak je to moje srdeční záležitost.

Stery
30.11.-0001 5 z 5

Mno, to už je lepší. Tahle kniha je dost dobrá, má stále napjatou atmosféru, a byl bych zvědavej jak by to dopadlo, kdoby to někdo zfilmoval.