Holanka Holanka komentáře u knih

☰ menu

Ďáblova nevěsta Ďáblova nevěsta Alexander Stainforth (p)

(SPOILER) Mám ráda historické romance, přečetla jsem jich už několik desítek. Jsou to pro mě oddychové knihy, které bych přirovnala k čokoládě. Stejně jako čokoláda jsou sladké a návykové.
Bohužel, tahle kniha byla spíše laciná a stará čokoláda; celkem zklamání. Nápad celé knihy je fajn, líbí se mi kombinace historické romance a detektivky, zápletka taky nebyla márná. Problém je v postavách a spádu celého příběhu. Karina je roztřesena dívenka, která je mentálně na 15 let. Robert působí podivně. A ta konstrukce příběhu... Jak někomu, koho jste viděli 2x v životě můžete vyznat lásku. A tvářit se, že muž, kterého znáte dohromady několik minut (hodin) je vaše životní láska. Dokážu pochopit přitažlivost, sympatie, náklonost, která vznikne za několik málo minut...ale životní Iáska? Moc jsem ten začátek nepochopila. Přišlo mi to příliš nereálné. Chápu, že historická romance není zrovna literatura faktu, ale i přesto tohle bylo extrémně přitažené za vlasy.

23.01.2024 2 z 5


Probuzení Probuzení Amanda Stevens

Celou sérii Hřbitovní královna mám moc ráda. Miluji hlavní postavy i příběh samotný s poměrně originální zápletkou. Ačkoliv komentáře u minulých dílů nejsou vždy zrovna povzbudivé, mě to neodradilo a sérii jsem si zamilovala. A z minulých dílů jsem byla opravdu nadšená.
U tohoto dílu se musím přiklonit k názorům v komentářích. Celý příběh se mi zdál buď o ničem nebo přeplácaný, nahuštění. Nějak mi to nesedí. Ani z konce nejsem moc nadšená, přijde mi zvláštní a uspěchaný. Takový nijaký. Je to jeden z těch konců, u kterých máte pocit, že to autor spíchnul za deset minut na holení, což je veliká škoda, protože tuhle sérii miluji...

22.01.2024 3 z 5


Třináctá hodina Třináctá hodina * antologie

Nenapadá mě nic kladného, co bych o této knize řekla. U některých povídek jsem ani neměla pocit, že čtu horor, ale spíše něco zvrhlého a nechutného. Měla jsem problémy knihu dočíst.

18.01.2024 1 z 5


Zkrocený netvor Zkrocený netvor Amanda Quick (p)

Skvělá oddechová romanťárna!!! Moc se mi líbili ústřední postavy, mezi sebou měli naprosto skvělou chemii a komunikaci. Dokonce jsem se i zasmála. Nemůžu hodnotit jinak než pozitivně. :)

18.01.2024 5 z 5


Exorcistův dům Exorcistův dům Nick Roberts

Jsem veliký nadšenec hororových příběhů ať už v literární či filmové tvorbě. Z toho důvodu chápu, že napsat kvalitní horor je celkem náročné; vždy se nachytám, že knihy z hororového žánru hodnotím povětšinou kladně, ačkoliv je to v rozporu s kvalitou samotné knihy. Nu, což mám pro tento žánr opravdu slabost...Každopádně tato kniha mi trochu připomínala béčkové horory, které neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchnou. Kniha měla zajímavou zápletku, hlavní hrdinové byli fajn, ke konci se mi líbila ta eskalace napětí, která se za mě autorovi moc povedla. Však musím souhlasit s některými komentáři, že v knize se objevovalo příliš moc klišé a byla celkem předvídatelná.

18.01.2024 3 z 5


Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Musím se přiznat, že jsem zpočátku měla celkem pochyby o kvalitě této knihy. Takže jsem ji celkem dlouho dobu odkládala. Byla to velká chyba! Navzdory mé skepsi mě kniha bavila. Celkem jsem se i zasmála některým pasážím. Příběh se mi zdál propracovaný (hlavně fantasy svět a pravidla v něm). Jediné, co bych knize vytkla je nedospělost hlavních hrdinů, která v některých scénách byla jako pěst na oko čili nešla přehlédnout. Každopádně můj kladný dojem z knihy to nezakalilo. Knihu hodnotím velmi kladně a těším se na další díl.

18.01.2024 4 z 5


Návštěvnice Návštěvnice Amanda Stevens

Řekla bych, že tento díl se skutečné povedl. Tuto autorku mám moc ráda. Píše velice poutavě a její knihy jsou téměř návykové. Tenhle díl se mi moc líbil. S každou knihou zjišťujeme něco nového o naší Amélii a já jsem moc zvědavá, jak se příběh bude dál vyvíjet. :))

18.01.2024 5 z 5


Umění řezničiny: Joseph Lister a temný věk viktoriánského lékařství Umění řezničiny: Joseph Lister a temný věk viktoriánského lékařství Lindsey Fitzharris

Kniha vypráví neobyčejný příběh o neobyčejném muži, Josephu Listerovi. Lékaři, který změnil krvavé umění řezničiny tehdejší chirurgie na chirurgii, která opravdu zachraňuje životy. Spojil chirurgické "řemeslo" a vědu jako dnes už dva neoddělitelné celky.
Na počátku jsem neměla tušení, kdo byl J.L., však po dotčení této knihy jsem si uvědomila, jak významný muž to vlastně byl a kolik životů zachránil. Byl průkopníkem tam, kde to lidé tehdejší doby považovali za nemožné. Kniha byla nádhernou ukázkou lidského odhodlání a odvahy; nejlepší příběhy píše sám život...Moc ji všem doporučuji, aby se na chvíli zamysleli, kolik věcí dneska považujeme za samozřejmost.

18.01.2024 5 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Ach Bože, jak tuto sérii miluji. Chris Carter opět nezklamal, kniha byla skvělá. Strhující příběh, brutální vraždy, milované postavy Roberta a Carlose, prostě skvělé. Nemohu se dočkat dalšího dílu.

02.07.2023 5 z 5


Duše mrtvých nemluví Duše mrtvých nemluví Roxann Hill

Tuto sérii mi doporučila kamarádka. Celkem jsem jí propadla, tyto knihy nejsou náročné a jsou velmi odpočinkové. První dva případy Pavla a Anny mě moc bavily,sice vrah byl trochu více než předvídatelný, ale ano bylo to moc fajn po čtení. Navíc linka mezi Annou a Pavlem dodává příběhu zajímavou třešničku na dortu.
Však tento díl mi přišel zatím nejslabší ze všech, vraždy mě moc nebavili a nezaujal mě celkově ten případ. Každopádně autorka to zachránila svými postavami a překvapujícím koncem se zajímavým pozadím. Takže dávám zasloužené 3/5. A těším se až se pustím do dalšího dílu. :))

02.07.2023 3 z 5


Wim Hof - Ledový muž Wim Hof - Ledový muž Wim Hof

Pro mě velmi zvláštní kniha se zajímavým tématem. Většinou podobné knihy nečtu, ale v konečném důsledku jsem ráda, že jsem ji dala šanci. Wim Hof je pro mě člověk s neuvěřitelným příběhem, který zaujme, překvapí a potěší. Kniha se mi líbila, rozhodně nepromarněný čas. ;))

23.10.2022 4 z 5


Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Skvělá kniha! Četlo se to skoro samo. Přes všechny moje snahy zjistit totožnost Holiče, jsem zklamala. Tohle je první kniha od autora, kterou jsem četla a rozhodně nebude poslední.

27.08.2021 5 z 5


Předvečerní láska Předvečerní láska Lisa Kleypas

Všechny díly ze série se mi moc líbily, ale tenhle obzvlášť. Beatrix mě okouzlila svou nevšedností a humorem. Celá kniha mě nesmírně bavila. Příjemné odpočinkové čtení.

10.03.2021 5 z 5


Nahý markýz Nahý markýz Sally MacKenzie

Pěkné odpočinkové čtení, celkem mě i pobavila :))

10.03.2021 5 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Kniha se mi moc líbila. Byla čtivá a měla zajímavou zápletku. Jediné, co mi na příběhu nesedělo byl konec knihy a hlavní hrdina. Hlavní hrdina doktor Theo Cray nebyl špatný, ale pořád se sám sebe snižoval jakoby byl jen hmyz s porovnání s ostatními a to mě mrzelo. Jinak knihu hodnotím velice kladně.

14.04.2020 4 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Kniha nádherně ukazuje dopad kruté války na obyčejné lidi. Příběh mě dojal.

02.02.2020 4 z 5


Belmondo o Belmondovi Belmondo o Belmondovi Jean-Paul Belmondo

Skvělá kniha. Já osobně miluji filmy s J. P. Belmondem. Neobyčejný herec s neobyčejným životem. Kniha je velmi povedená a fotografie jsou úžasné.

06.01.2020 5 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Další úžasná kniha. S další a další knihou přicházím k závěru, že už mám na knihách Chrise Cartera závislost. Kdyby se mě někdo zeptal, jaká je má jeho oblíbeni kniha. Byla by to snad nejtěžší otázka, kterou bych v poslední době dostala. Těším se až se pustím do dalších dílů.

26.12.2019 5 z 5


Objevitelé a jejich tajemství Objevitelé a jejich tajemství Jim Pipe

Kniha je hezky a jednoduše zpracovaná a přitom stále zůstává zajímavá. Opravdu dobré čtení hlavně pro malé čtenáře, je to plné obrázků a zajímavých informací. ;))

20.03.2019 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Stejně, jak slibovali recenze, tahle kniha je skvělá. Má v sobě tajemství a čirý strach. King si skvěle a mistrovsky hraje s psychikou člověka. Mohu jen doporučit :))

14.02.2019 5 z 5