Předvečerní láska

Předvečerní láska https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63270/bmid_hathawayovi-predvecerni-laska-g1j-63270.jpg 5 357 51

Hathawayovi série

< 5. díl

Beatrix Hathawayová měla vždy raději procházky v přírodě než bály. Ano, několikrát se již zúčastnila společenských sešlostí londýnské smetánky, ale žádný z přítomných mužů v ní neprobudil něžné city. Postupně se smířila s tím, že láska nemá v jejím životě místo, a pokud se nerozhodne zůstat starou pannou, nezbude jí než uzavřít sňatek z rozumu. Kapitán Christopher Phelan je pohledný voják, jenž má v úmyslu pojmout za ženu poněkud ordinérní Prudence Merterovou. Té však připadá nudný a vlastně se jí ani nechce odpovídat na jeho dopisy z fronty. Psaním odpovědi tudíž pověří Beatrix a ta, protože v Christopherových slovech cítí osamělost a bolest, skutečně napíše jménem své přelétavé přítelkyně dopis plný citu. Netrvá dlouho a zprvu nezávazná korespondence přeroste ve vzájemnou výměnu láskyplných vyznání. Když se Christopher konečně vrací domů, je pevně rozhodnut oženit se s dívkou, jejíž city mu pomohly přestát válečné peklo. Bohužel netuší, že pisatelkou všech těch něžných slůvek nebyla Prudence, nýbrž Beatrix – pro niž se dobrý úmysl proměnil v bolest z neopětované lásky…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Love In The Afternoon , 2010


více info...

Přidat komentář

Liduka
23.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Knížka se mi celkem líbila. Akorát mi přišlo, že ty dopisy teda moc zamilované nebyly, tak nechápu jak se prostřednictvím nich mohli do sebe zamilovat. Každopádně Beatrix byla skvělá a moc jsem si její výstřednost oblíbila. Jen ten konec se mohl trochu zkrátit, poté co se vzali jsem už přeskakovala stránky.

Ewe291
10.10.2023 2 z 5

Podla mna najslabsie z celej serie. Na Beu som sa tesila, ale som trosicka sklamana. Ano chapem ze Christopher mal svojich demonou ale bolo to cele tak nemastne - neslane. Aj ked zaujimalo by ma ako dopadli ich deti a co bolo dalej ......


Senza Jenka
10.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Tohle téma je skvělé. Kdyby autorka propracovala osoby (nejen hlavní hrdiny) a děje do hloubky, přidala víc dobových reálií a trochu drama, byl by z toho velmi poutavý příběh ala Jih proti Severu. Jenže tohle je holt červená knihovna, i když se jedná o velmi důstojného zástupce druhu.
Když je člověk daleko od domova, v cizím prostředí, může se dopis z domova stát doslova paprskem slunce v podmračeném světě. A což teprve, když adresát zažívá hrůzy, které si neuměl představit ani v těch nejhorších nočních můrách a je nucen dělat věci, o nichž se domníval, že by se jich nikdy nemohl dopustit.
Jenže slova jsou sice důležitá, ale sama o sobě - bez tónu, postoje a výrazu tváře - také velmi zavádějící. A jak se říká: "Papír snese všechno."
Tady v zájmu žánru naopak teprve z dopisů zjistili, jací jsou uvnitř, hluboce se zamilovali a přes několik drobných protivenství také našli. Konec dobrý, všechno dobré.
Anotace je trochu přepjatá a opět ne zcela výstižná. Prudence je koketka, spíš povrchní než ordinérní - ostatně i to jméno je výsměch (opatrná, haha), její známost s Christopherem je zatím jen letmá - rozhodně tam není úmysl se vzít. A vzájemná vyznání skončí tím prvním ze strany Christophera - Beatrix to vyděsí a rozhodne se dopisování ukončit. Bohužel posledního listu napíse dvě verze a odešle tu ne/správnou ;) Christopher po návratu zjišťuje, že žena, kterou si vysnil podle dopisů, vůbec taková není, vnitřně ho drtí zážitky z války, které jeho mozek ještě nestihl zpracovat a navíc se mu do cesty neustále plete ten nevychovaný spratek od Hathawayových.

haWranka
14.04.2023 4 z 5

První půlka knihy byla prostě úžasná. To postupné poznávání, seznámení s rodinou, odhalení, Christopherovo utrpení. Pak trochu docházel dech a začalo se vařit z vody. Jediné drama bylo velmi rychle vyřešeno. Ale i tak se jednalo o milé čtení a hezké zakončení série.

beruzzka
25.10.2022 5 z 5

Taková třešnička na konec a vlastně nejlepší díl. Beatrix mám spolu s Leem moc ráda a po tolika stránkách už jsem celou rodinu tak dobře znala. Líbí se mi, jak se Leo a Cam škádli, jak vsichnni říkají, že jsou divná rodina.
Moc se mi líbil vhled do války v době průmyslové revoluce.

allyska
27.12.2021 5 z 5

Tak to jsem nečekala, že příběh Beatrix bude tak nádherný. Nesmírně jsem se těšila na předchozí dvojici a u Beatrix jsem si nebyla jistá, zda bude zajímavá hlavní postava. Nakonec je to pro mě těsně druhý nejlepší díl série. Nejkladněji hodnotím, jak je napsané, když Christopherovi dojde, že mu psala Beatrix.

lucie.dc
14.11.2021 4 z 5

Kleptomanie a posttraumaticky syndrom... Tohle by nikdo v romantice snad ani necekal.

Pocatecni (nudne) dopisy nic pro me, coz je u tohoto pribehu zcela zasadni, tudiz nehodnotim.

Videla bych tam jen daleko vetsi prostor ke vtipnym momentum, ktery mohla Lisa vyuzit, ale pekne dilo.

Opet narazime na jmeno Westcliff, ja mam dojem, ze si ho autorka zamilovala, bez ohledu na knihu, mam na nej stesti snad vsude. :)

Malem bych zapomnela: Proboha, nedavejte si nikdo hrebicek na tenkou kuzi, hrebicek ROZHODNE nedisponuje chladicim ucinkem... To me vazne dost zarazilo.

katkaq
20.04.2021 4 z 5

Tahle knížka je výborná. Sedly mi jak postavy tak i příběh. Duo Bea a Christopher mě bavilo. Každý z nich je svým způsobem outsider. Jediné, co můžu vytknout je scéna na konci knihy s pistolí (přišla mi trošku zvláštní a úplně mi k tomu neseděla, dané setkání mohlo proběhnout úplně jinak). Rozhodně přidávám mezi své comfort books a nečtu naposledy.

miruska1
17.04.2021 5 z 5

Anotace má moc nezaujala, ale kniha Bola skvělá......

Holanka
10.03.2021 5 z 5

Všechny díly ze série se mi moc líbily, ale tenhle obzvlášť. Beatrix mě okouzlila svou nevšedností a humorem. Celá kniha mě nesmírně bavila. Příjemné odpočinkové čtení.

erculka
29.01.2021 5 z 5

Páčia sa mi všetky .Ale príbeh o Poppy a Beatrix najviac.

Nisshoku
13.01.2021 5 z 5

Moc pekná oddychovka, čítala sa jedným dychom - večer som začala a ráno som dočítala poslednú štvrtinu knižky. Určite môžem odporučiť ďalej a potvrdzujem, že hodnotenie má úplne zaslúžené :) /táto kniha bola prvá od tejto autorky a práve som si naschvál vybrala tú s najlepším hodnotením :D/

janqa410
18.06.2020 5 z 5

Tak na Beatrix jsem se opravdu těšila. Ze všech Hathawayových mě přišla nejvíce zajímavá, bezpochyby pro nekonvenční přístup a lásku ke všem zvířatům. Děj hezký plyne, chvíli jsem očekávala i nějakou zradu že strany Prudence, ono jen to jméno ..., ale to se naštěstí nekonalo a ústřední pár se dal dohromady až nečekaně rychle a bez potíží. Ale vlastně taky změna, v Beyině rodině rozhodně. Moc fajn čtení a završení série Hathawayových.

alekis
19.04.2020 5 z 5

Moc hezké. Samozřejmě, jako vždy předvídatelné. My čtenářky romancí víme, že tyto příběhy nekončí jinak než šťastně. Ale pokud se čtenář-ka bude chtít rozptýlit, uvolnit, potěšit, copak si vezme ke čtení nějaký dramatický román plný utrpení?
Nikoliv! V takovém případě je kniha, kde hrdinové, ona a on, přes všechna protivenství a trampoty dojdou svého štěstí, tím jediným správným výběrem.
Tak tedy vzhůru, vstříc láskám, které teprve přijdou! :-)

tanja
24.02.2020 5 z 5

Chci být další sestra :-)

luci2
16.11.2019 5 z 5

Příběh, který se mi líbil od začátku do konce. Poprvé nějak nejsem schopna říct co se mi na příběhu líbilo více či méně. Dej krásně plynul a vše zapadalo tak, jak mělo, a proto jsem z něho byla mile unešena. Dopisy, které si psali byli úžasné :-) U této knížky se nudit určitě nebudete ;-)

Princezna_1
15.08.2019 5 z 5

Knížka mě bavila po celou dobu a to se nestává vždy.

petraj30
03.08.2019 5 z 5

Tady jsem chtěla brečet od začátku, jak moc mi bylo Beatrix líto, ale jsem ráda, že se všechno v dobré obrátilo.

ariel platto
07.07.2019 5 z 5

Knihu začnete číst a nemůžete přestat. Nádherní hlavní hrdinové, nic bych na nich neměnila. Ale dala bych ještě 6 díl o páru na konci knihy!

Terez9119
04.12.2018 5 z 5

Tento díl jsem se bála číst. Aby nebyl moc smutný, dojemný, srdcebolný... Ale! Nemohla jsem se od něj odtrhnout. Byl úplně skvělý, dokonalé zakončení série. Beatrix jsem v celé sérii opomíjela, ale po tomhle díle jsem si ji velmi oblíbila. Ta holka byla dokonalá. Christopher není Lisin typický hrdina, občas se chová trochu nesmyslně (před mou láskou se nikam neschováš...jo, ale nemůžu si tě vzít...ale další den chci rychlou svatbu), ale jinak ho nemůžete nemilovat. Celé to bylo milé a uzdravující. Jen si myslím, že Bennet s Audrey si zasloužili vlastní knihu.