Nahý markýz

Nahý markýz https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37695/bmid_nahy-markyz-9LV-37695.jpg 4 202 27

Nahá šlechta série

< 3. díl >

Nahý markýz je další příběh z volné série historických romancí z pera americké autorky Sally MacKenzie. Přináší humor, napínavé dobrodružství a erotické jiskření. Zdá se, že Charles Draysmith je velmi praktický muž, a pokud jde o nabídky k sňatku, jeho dvoření je asi tak romantické jako vřesoviště v prosinci. Emma Petersonová je sice pouze farářova dcera a on nový markýz z Knightsdale, ale možná by se radši oženil s ní, než aby snášel dění na svatebním trhu. Když však prohlásí, jak moc se těší na příležitosti, při nichž zajistí dědice, to už je na každou dámu moc...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Levné knihy , Ikar (ČR)
Originální název:

Naked marquis , 2006


více info...

Přidat komentář

Ála1968
07.07.2023 3 z 5

Tak nějak jsem Emmě nepřišla na chuť.Moje averze vůči ní ovlivnila i hodnocení.Ale jinak to nebyl špatný příběh.

jarkaska
22.08.2022 5 z 5

Další pěkný díl z této série, místy i vtipná. Dobře se mi četla. Teď mám připravený díl o Emmině sestře Meg. Už se těším, tak snad nezklame.


Shanib
30.03.2022 2 z 5

Předchozí díl se mi docela líbil, a tak jsem se pustila do druhého, který byl ale neuvěřitelně nudný a příliš originality taky nepobral. Postavy byly nemastné neslané a nenašla jsem nic u čeho bych se zasmála. Už mám asi v tomto žánru příliš načteno, kdyby tomu tak nebylo, neměla bych příliš s čím srovnávat a hodnocení by bylo pravděpodobně lepší.

knihomolka_Lida
09.04.2021 5 z 5

Je to nenáročná, odpočinková kniha. Dobře se četla. Červená knihovna.

Holanka
10.03.2021 5 z 5

Pěkné odpočinkové čtení, celkem mě i pobavila :))

miruska1
22.02.2021 4 z 5

Docela som sa bavila. Inač je táto část na úrovni ty předešlé........

LenkaAK
09.12.2020 4 z 5

Charlesův starší bratr zahyne při přepadení v Itálii a on se nečekaně stane markýzem. Kromě zodpovědnosti za rozlehlé panství jej čekají jeho dvě neteře, o které se musí postarat, a také nutnost zplodit mužského dědice. Ta poslední věc jej děsí asi nejvíc. Ale při prvním setkání s Emmou, kamarádkou z dětství, se zdá, že našel řešení druhého a třetího problému dohromady. Emma není stejného názoru a dává mu to velmi rázně najevo. Ovšem jen do doby, než Charles silně naruší její osobní prostor. "Nahá" série je opravdu hodně nahá, tady se oblečením v mnoha situacích velmi šetřilo. Kromě milostné zápletky se hledá také ztracený poklad, nejdřív velmi nesměle. Na intenzitě to nabere teprve v poslední čtvrtině knihy. Kniha odpovídá stylu celé série.

petraj30
03.11.2020 3 z 5

Kniha byla pěkná, ale tak nějak jsem od ní očekávala víc. Po celou dobu se skoro nic nedělo. Čekala jsem nějakou zápletku a nějaké napětí, ale to přišlo až dvě kapitoly před koncem jen tak mimochodem, asi aby se neřeklo, ale stejně mi to tam ani moc nesedělo.
Charles se mi moc líbil, byl to velký sympaťák s velkým srdcem. V minulém díle jsem hlavní hrdinku viděla jako tuctovou a vážně ničím výjimečnou osobu, tady mi trochu přišlo, že Emma ke všemu zaujímala negativní postoj a v něčem byla hodně naivní. Nicméně staré matróny a dvě malé neteře byly naprosto skvělé, ty neměly chybu. Tetička Bea a její Královna Bess s vepřovým - to jsem se válela smíchy.
Kniha mi přišla o něco vtipnější, ale zároveň o něco nudnější. Jednička byla podle mě záživnější. Ale i tak to nebylo špatné. Těším se na další díl.

Zomy
24.06.2020 4 z 5

Tuhle autorku jsem měla roky jen tak v záloze. Hloupý název a ještě hloupější obálka mě opravdu nelákaly. Ale když jsem dostala chuť na obyčejnou historickou romanci, rozhodla jsem se to risknout. A rozhodně nelituji. Je to prosté, hloupoučké - ale právě proto se takové knihy píšou, k totálnímu vypnutí mozku. Romantika je moc hezká, rozhovory vtipné a laskavé, žádná velká dramata ani intriky, zkrátka se mi to trefilo do nálady.

rampapa
15.06.2020 5 z 5

Emmu a Charlese jsem si zamilovala a těším se až si přečtu další díl.Knížku velmi doporučuji.

Kamila1991
03.06.2020 4 z 5

Určitě jeden z povedenějších dílů série. Líbilo se mi jiskření mezi Charlesem a Emmou, chemie a zápletka celého příběhu. Určitě doporučuji!

kacenka6144
12.05.2020 4 z 5

Druhý díl "Nahé" série nijak nevybočuje z řady. Je v něm možná víc humorných okamžiků, než v předešlém dílu. Teta Bea a dámy z místního spolku, které "popostrkují" hlavní hrdinku do manželského chomoutu nebo dvě malé Charlesovi neteře, které se snaží "pomoct" oběma dospělým ke vzájemnému vztahu jsou milým zpestřením v dějové lince.

LimedkaMikki
30.07.2019 2 z 5

Na tohle můžu napsat jediné - prosím dost! Já tyhle rádoby historické romány mám ráda - radši než normální, představa bohatství, plesů a krásných rób je pěkná (opomiňme, že realita je někde jinde), ale tohle bylo tak hloupě napsané, že se to nedalo a dočetla jsem to jen s vypětím sil. A to prosím hodnotím jen v rámci tohoto žánru, který je sám o sobě dost hloupý a opakující se. Jediná postava, která tam měla nějakou charakteristiku byl Stockley, což mi přijde trochu moc málo, když navíc ještě vykazoval tak dva odlišné povahové rysy.
Od Sally jsem četla už víc děl, ale tohle bylo zatím jednoznačně to nejhorší, vzhledem k tomu, že mám v plánu sáhnout ještě po nějakém z dalších titulů, mám trochu obavu, jak to dopadne.

malazluta
19.06.2019 4 z 5

Milá vtipná historická romance.

Rozinka28
19.02.2018 5 z 5

Usmyslet si v pěti minutách, že si vezmu někoho, koho vidím po x letech poprvé, je trochu nad rámec mého chápání, přesto jsem příběh Charlese a Emmy četla ráda. Příběhu nechybí zajímavá linka se zloduchem a šťastný konec. Co víc si od románu přát?

Eliot30
17.10.2017 5 z 5

Naprosto nádherný příběh se šťastným koncem. Rozhodně bych si ji přečetla znovu.

karamelka57
06.09.2017 5 z 5

veľmi dobrá kniha. len škoda, že v dalších častiach už bola Emma opisovaná akoby múdrosť sveta pojedla a do všetkého sa musela zamiešať nesympatickým spôsobom....

jitka7
23.07.2017 3 z 5

Charles byl takový macho chlap :) Emma se mi taky moc líbila. Děj jednoduchý, myslím, že v těchto sériích jsou nejlepší jejich tetičky.

účetní
06.03.2017 4 z 5

Pěkná kniha, taková milá, prostě oddechovka. Jak se píše v anotaci, je v ní opravdu humor, erotické jiskření - obojího dost, a toho napínavého dobrodružství tedy moc ne, jen trochu na konci, ale vůbec to nevadilo. Charles by opravdu sympaťák, rozumný, mužný, ale zároveň vlídný člověk.

lenka9778
07.02.2017 5 z 5

Ou jé, tak tenhle kousek je mojí srdcovkou největší. Tak zaprvé je to 2. knížka, kterou jsem u červené knihovny přečetla. Za druhé miluju Charlese do dnes. Nikdo mi tak nepřirostl k srdci jako on. Jeho povaha, láska k dětem a techniky však vy dámy víte :)...... No prostě 5* a klidně i milion.