Hanule9 Hanule9 komentáře u knih

☰ menu

Nebezpečná iluze Nebezpečná iluze Winter Renshaw

Plusy: kniha se docela dobře a rychle četla, spisovatelka se jí nesnažila uměle „natahovat“ a za každou cenu popsat 500 a více stránek, nebo z toho nedej bože dělat trilogii apod. a hlavní hrdinové mi byli celkem sympatičtí (i když naivita hlavní hrdinky v jisté záležitosti byla až do očí bijící a hlavní hrdina se na můj vkus taky změnil neuvěřitelně rychle, na to jaký byl ze začátku „drsňák“ – jako by se skoro až proměnil v ženu.

Mínusy : kniha je plná neuvěřitelných klišé asi jako když se koukáte na „béčkové“ horory a přesně víte, kdy oběť pronásledovaná vrahem zakopne na schodech, když před ním utíká, aby se schovala na půdě.
Na závěr jsem se topila v cukrové vatě :-)

27.04.2018 3 z 5


Oheň a voda Oheň a voda Simona Ahrnstedt

Tak mě kniha zklamala, je to taková slátanina, jako by se autorka bála, aby v knize něco nechybělo, tak tam dala pro jistotu všechno. Mě příběh přišel tak nereálný, že jsem měla co dělat, abych knihu přečetla. Nebyli mi bohužel sympatičtí ani hlavní hrdinové takže dvě hvězdy dávám pouze za Ginu a Petera. Přitom první díl se mi opravdu líbil.

01.01.2018 2 z 5


Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina Charles R. Cross

Přečíst tuhle knihu bylo opravdu "těžší než nebe" a rozhodně to nebylo z důvodů, že by se kniha četla špatně, kniha se četla skvěle. Často jsem ale měla pocit, že se v depresi ocitám spolu s Kurtem. Jinak vzdávám hold spisovateli, který knihu napsal, za tím vším je vidět neskutečný kus práce.

19.10.2017 5 z 5


Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Určitě knížku doporučuji, na nic si nehraje (je to prostě erotický román, ale dobře a čtivě napsaný). Jacka jsem si zamilovala (i když je to prostě hajzl), přestože vím, že ve skutečném životě bych ho musela zabít a hlavně bych se mu asi obloukem vyhnula ;-) Gillien mi přišla trošku míň výrazná (ale je to čtení pro ženy, tak co) :-)

29.09.2017 5 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Velice čtivé ;o) v podstatě je to něco jako Velmi nebezpečné známosti a já ten film vždycky zbožňovala. A teď nezbývá než počkat půl roku na další 2 díly ( někde jsem četla, že vyjdou ještě letos ).

21.05.2017 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Rozhodně se knihy četly dobře, ale doporučila bych je spíše mladším čtenářům, Gwendolyn je ještě malé děvčátko spíš než 16 bych tipovala tak 13 let. Popisování některých dějů by šlo zkrátit a přitom rozuzlení byla často odbytá a někdy jsme se ani nedozvěděli, proč to tak bylo (POZOR SPOILER: jako například u doktora Whitea, proč potvrdil, že je Gwendolyn nemocná?, nebo Peter a Lucy - pochopila jsem správně, že do té doby nestárli?! což by byl nesmysl, jak potvrdil epilog - každopádně takových nedotažených věcí, které si odporovaly jsem v knize objevila dost). Celkově se mi ale knihy celkem líbily.

31.03.2017 4 z 5


Skóre Skóre Elle Kennedy

Ale jo no, lepší než druhý díl, ale stačila by polovina stránek. Rozhodně mi tady chyběl příběh a i děj (ve srovnání s prvním dílem, kde se opravdu něco řešilo a příběh tam byl). V podstatě se v knize skoro nic neděje, akorát asi tak na posledních 50-ti stránkách se snažila spisovatelka "vmáčknout" nějaké menší drama. No aspoň hlavní hrdinové byli celkem sympatičtí.

12.02.2017 3 z 5


Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

Ani nevím jestli vůbec označit za přečtenou, protože jsem přeskočila dost stránek. Kniha se mi nelíbila, opravdu je to hodně kýčovité dílo. Všichni jsou krásní, mladí, bohatí (i když bohatí být musí, když si najmou luxusní štětku - teda pardon společnici) a všichni její klienti se k ní chovají úžasně a s úctou jak už se tak klienti ke šlapkám chovají ...
Jedna hvězdička je za to, že jsem knihu nezvládla přečíst, aniž bych nepřeskakovala stránky, a tudíž je možné že na stránkách které jsem nepřečetla je něco zajímavého :-)
Do Pretty Woman to má hoooodně daleko.

01.02.2017 1 z 5


Navěky Navěky J. M. Darhower

Nemohla jsem jinak a musím dát 5 hvězdiček. Kniha je super a rozhodně ji doporučuji. Opravdu se mi líbilo jak je kniha psaná, jde v ní o závažné téma přesto je napsané lehkou formou. Je to jedna z mála knih, kde jsem přečetla i poděkování :-) . Mrzí mě, že není v plánu vydat v češtině druhý díl, ale naštěstí má kniha uzavřený konec (nebo alespoň tak, jak je u knih často obvyklé, aby si mohl čtenář budoucnost domyslet sám). Takže čtenářky čtěte, třeba se druhého dílu nakonec i dočkáme.

29.01.2017 5 z 5


Jen jeden rok Jen jeden rok Gayle Forman

Heuréka, konečně dočteno, ale byla to pro mě dřina snad jako házet lopatou :-(
To neustálé pátrání Willema po holce, se kterou strávil jeden den, byl pro mě v celé knize akorát tak rušivý element.
Nicméně, kdyby tam spisovatelka neustále necpala ten "milostný příběh" (který mě připadal tak neskutečný až mě totálně nudil) byla by to docela příjemná kniha o cestování a hledání sebe samého.
Tak posledních 50 stránek jsem si říkala "jak to, že ještě není konec, o čem chce pořád psát" a taky to podle toho vypadalo. Závěr za mě naprosto o ničem, i když podle některých komentářů, bavil většinu čtenářů právě ten konec, kdy se "konečně" setkali. Každému se prostě líbí něco jiného.

26.10.2016 2 z 5


Jednou tě najdu Jednou tě najdu Carrie Elks

A mě se kniha opravdu líbila, je to takové pohlazení na duši. Kdyz jsem si ji kupovala tak jsem se trošku bála, abych nelitovala vyhozených peněz a naštěstí tomu tak není. Konec byl trochu přeslazený ale chápu, že po takovém příběhu chtěla spisovatelka na závěr potěšit romantické duše.

07.10.2016 5 z 5


Byla jsem tu Byla jsem tu Gayle Forman

Pro mne to byl silný a emotivní příběh. I přes takto závažné téma se mi kniha četla opravdu dobře. Já knihu rozhodně doporučuji. Ne vždy jsem s hlavní hrdinkou souhlasila, ale její chování jsem chápala, každý se s bolestí a pocitem viny vypořádává po svém. Bála jsem se, abych po přečtení neměla špatnou náladu, ale naopak ve mě kniha zanechala spíše uklidňující a vyrovnané pocity.

12.09.2016 5 z 5


Hrdina Hrdina Samantha Young

Vím že to není žádná složitá literatura, ale tohle opravdu "stojí za to". Zbývá mi ještě 20 stránek a já vážně uvažuji o tom, že je nedočtu i když teď už se tomu jen směji. Spisovatelka by to měla prodat jako foto román do bravíčka :-) Je tam naprosto všechno a ještě něco navíc od 50 odstínů šedi až po Hříšný tanec vč. jedné nesnesitelné báby až po hlavní hrdinku, která by mohla vystupovat v pořadu Chcete mě.

16.08.2016 1 z 5


Jeden plus jeden Jeden plus jeden Jojo Moyes

Krásná optimistická knížka na léto :-)

22.06.2016 5 z 5


Omyl Omyl Elle Kennedy

Nemůžu si pomoct, pro mě to asi opravdu omyl byl, v případě pasáží napsaných z pohledu Grace, možná až utrpení. Moc to nezachránil ani Logan, jen kvůli němu dávám dvě hvězdičky. Grace je neskutečně nudná husička, bez koníčků a patrně postrádá i povahové rysy, sice tam bylo několikrát napsané jak je vtipná, ale mě to prostě uniklo.

01.06.2016 2 z 5


Rocková hvězda Rocková hvězda Kylie Scott

Já jsem docela zklamaná, přišlo mi jako by byla kniha psaná "horkou jehlou". Nápad byl dobrý, čekala jsem že se u toho zasměji, ale to se nestalo. Spisovatelka z toho dle mého názoru vytěžila dost málo. Začala celkem dobře a pak jako kdyby nevěděla co dál, tak psala co jí zrovna napadlo. Za mě celkem nuda.

09.05.2016 2 z 5


Z hrobu Z hrobu Jeaniene Frost

Tak za mě to touhle knihou spisovatelka zazdila. Cat mi začala akorát lézt na nervy. Ke konci jsem si říkala, kdyby jí konečně někdo zabil byla by tam alespoň nějaká akce, protože ona najednou odmítala zabít všechny. Konec byl dle mého už jen parodie.

01.04.2016 3 z 5


Šest let Šest let Harlan Coben

Já upřímně ani nevím za co dávám jednu hvězdičku, kniha mě nějak nechytla už od začátku. Hlavně kvůli hlavnímu hrdinovi, který je opravdu neuvěřitelný, chvílemi ufňukaný a chvílemi superman, který je kvůli své sobeckosti ochotný obětovat životy spousty lidí bez mrknutí oka. Příběhu jsem nevěřila ani chvíli, aby někdo kvůli 3 měsícům vztahu před šesti lety vyváděl takovéhle psí kusy ... Nejvíce mě asi vytáčela věta "tys něco slíbil" - opravdu netuším jestli to má být thriller, nebo parodie.

01.12.2015 1 z 5


Jestli zůstanu Jestli zůstanu Gayle Forman

Kniha se mi líbila, někde v komentářích jsem četla, že bylo zbytečné knihu číst, že závěr už byl napsán na obálce knihy, ale to asi čtenáři nepochpili, že někdy prostě není důležitý cíl, ale cesta a ta byla v této knize popsána hezky.

22.11.2015 5 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Četla jsem celé tři knihy této série, u posledního dílu jsem přečetla pouze 30 prvních stránek a pak 15 posledních(což bohatě stačilo, protože vše se stejně rozlousklo až na těch posledních 15-ti stránkách).
Bohužel prostředek byl podle mého názoru u všech třech respektive čtyř knih skoro stejný :-( Zklamalo mě, že se autorka snažila knihu za každou cenu uměle prodlužovat, protože podle mne, nebyl první díl úplně špatný, každopádně děj těchto 4 dílů by se klidně mohl vmáčknout pouze do jedné knihy a stačilo by to.
Je tedy pravda, že první díl se mi četl do 3/4 dobře, poté mi kniha začala trochu nudit a říkala jsem si, že další díl si už nepřečtu, ale jelikož byl první díl ukončen tak jak byl ... vrhla jsem se ze zvědavosti na další díl (naštěstí jsem jej četla v originále online takže nemusím litovat vyhozených peněz) každá následující kniha mně začala nudit dříve než ty předchozí díly, ale kvůli otevřeným koncům jsem se pouštěla do dalších dílů (což je tedy účel, přesvědčit čtenáře aby přečetli další díl).
Každopádně další díly mi akorát zkazily dojem z toho prvního, takže já se k těmto knihám již vracet nebudu.

17.09.2015 3 z 5