Navěky

Navěky https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257811/bmid_sempre-naveky-m9N-257811.jpg 4 315 80

Sempre série

1. díl

Sedmnáctiletá Haven Antonelli nikdy nepoznala svobodu. Od malička vyrůstala v izolaci uprostřed pouště, kde spolu s matkou tvrdě pracovala a trpěla nelidským zacházením. Obě se staly oběťmi obchodu s lidmi organizovaného mafií. Jednoho dne se ale na farmě objeví doktor Vincent DeMarco a dává Haven šanci na nový život. Ta se musí rozhodnout – buď opustí matku a odejde s DeMarcem, nebo zemře. V doktorově domě v severokarolínském městečku Durante se Haven seznámí s jeho dvěma syny Dominicem a Carminem. Ti nikdy nepoznali nouzi a nic jim v životě nechybí – ovšem kromě matky, která záhadně zemřela. Carmine je výbušný, nezvladatelný mladý muž, kterému není nic svaté a odmítá jakoukoli odpovědnost. Láska k Haven ho ale změní a oba brzy musí přehodnonit všechno, čemu doposud věřili. Čím hlouběji se zaplétají do pavučiny lží a tajemství, tím víc zjišťují, že i přes zdánlivé rozdíly jsou si velmi podobní. Oba chtějí uniknout okolnímu nebezpečnému světu, jemuž vládnou moc a peníze, ale řetězec událostí, které se daly do pohybu už dávno před jejich narozením, ohrožuje jejich životní plány i samotnou existenci. Ve světě mafie jsou zrada a násilí všední součástí života, nic není zadarmo a slovo navěky – sempre dostává trpkou příchuť.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Sempre , 2014


více info...

E.T.007
E.T.007
24.04.2023 3 z 5

Námet zaujímavý, ale inak nič moc. Dalo sa to prečítať, no je to hrozne rozťahané a tá hlavná línia v tých nemastno-neslaných častiach tým pádom zaniká. Mňa teda príbeh určite neohúril, skôr sklamal. Škoda, vyzeralo to sľubne.

Vatter83
Vatter83
02.03.2023 2 z 5

Začátek velmi čtivý, napínavý, postupně děj začal upadat a ztrácet na zajímavosti. Některé pasáže se opakovaly stále dokola, až se ze čtení stala velká nuda. Autorka děj natahovala tak dlouho, až se z něj stal "brak".


Eliza20
Eliza20
05.10.2022 2 z 5

Popravdě, ze začátku mě tato kniha opravdu chytla, postupně ale začala býti dosti úmorná a hlavní hrdinové byli také dosti úmorní. Byli tak moc sladcí, že se kniha začala měnit v jeden velký kýč. Kdyby to autorka nehnala tolik do extrému, udělala by lépe. Musím ale uznat, že Sempre má opravdu chytlavý příběh. Jestli chcete vědět, jak má vypadat nepřepálená, přesto intenzivní mafiánská romance, doporučuji Catherine Doyle.

vlkove
vlkove
10.03.2022 3 z 5

Tak tohle je jedno z největších zklamání posledního roku.
Množství nezáživných pasáží, přepálená délka a občasné nesouvislé přeskočení v ději od někoho někam. Co ale knize nejvíce uškodilo je překlad, který je tedy hodně kostrbatý, často jsou použita nevhodná slova a celé to působí strašně uměle. Poslední problém jsem měla s vykreslením postav, které byly dost ploché a jejich vývoj jsem jim nedokázala věřit.
Pokud chcete knihu pro mládež z mafiánského prostředí, tak doporučuji sérii Krev za krev (první díl se jmenuje Vendeta).

MinaHawke
MinaHawke
24.08.2021 2 z 5

No co dodat, asi, že jednou stačilo. Čekala jsem trochu něco jiného

Knihajeradost
Knihajeradost
01.04.2021 2 z 5

Příběh byl v knize sice vymyšlený, ale téma moderní obdoby otroctví klam není. Bylo to krásné a zároveň smutné čtení. Jen moc dlouhé. Několikrát jsem se přistihla, že si přeju, aby se už konečně začalo něco dít. Nenudila jsem se, ale chyběla mi nějaká akce, která se vyskytla až na konci příběhu. V knize jsou vulgarismy, které do tohoto prostředí patří, ale někde mi prostě neseděly a přišly mi zbytečné. Sem tam mi styl psaní přišel zmatený. Postavy nejsou dobře vykreslené, některé jsem si ani nezapamatovala a přemýšlela, o koho se jedná. Cestu k nim jsem si prostě nenašla a tak zážitek z knihy nebyl tak procítěný, jak by měl být.

Vravma
Vravma
25.03.2021 odpad!

Zpravidla knihy nekomentuju, když nemůžu říct nic pozitivního, ale tohle...když čtu ty komentáře, mám pocit, že jsem četla úplně jinou knihu. :D Slohově to bylo tak na úrovni žákyně osmé třídy, postavy byly naprosto ploché, bez ždibíčku nějaké 'povahy' a příběh byl tak divný, až jsem si chvílema říkala, že by se mi to možná četlo líp po litru vodky. Situace byly uměle a násilně vytvořené, u Vincentových vsuvek jsem umírala nudou a hrdinka...já nevím, ale podle popisu jsem si nemohla představovat ani hezkou, natož přitažlivou holku. YA jsem si poslední dobou docela oblíbila, je to oddechový žánr, snesu i nějakou tu naivitu nebo nelogičnost, ale toto bylo daleko za hranicemi. Přečtěte si radši třeba Vendetu. A nebo Chci tě, sice taky nejde o žádné literární skvosty, ale mafie je tam taky a nebudete z toho mít takový pocit marnosti. :D

Fallon443
Fallon443
22.03.2021 5 z 5

Tak tahle kniha...vlastně jsem ani pořádně nevěděla do čeho jdu, protože jsem ji dostala na doporučení. Hned po pár stránkách jsem se ale do ní úplně zamilovala! Je to nádherný příběh, který rozhodně stojí za přečtení a je mi hrozně líto, že nemá vyšší hodnocení, protože si myslím, že kniha tak trochu poukazuje i na realitu dnešního drsného života některých lidí. Jak sama autorka poznamenala v knize, že je tohle sice smyšlený příběh, tak otroctví stále existuje.
Je to také jedna z mých oblíbených romancí a mrzí mě, že u nás nevyšel druhý díl.
Rozhodně si příběh zaslouží plný počet hvězdiček a moc, moc doporučuji.

Ivet_V
Ivet_V
04.03.2021 5 z 5

To bylo skvělý! Romantická linka úžasná a vtip tam taky nechyběl. Při tolika rozhovorech a situacích jsem se tolik nasmála. Ale i přesto kolik tam je vtipu, tak je celá situace a příběh smutný, řeší se tam věci, o kterých by se mělo vědět a něco s nimi dělat.

bookworm_girl
bookworm_girl
09.02.2021 4 z 5

Tato knížka mě moc příjemně překvapila. Pravda, neočekávala jsem extra moc, ale stejně jsem doufala že se mi bude líbit. A líbila. Téma otroctví v moderní době je rozhodně originální, zajímavé, důležité a myslím že stojí za povšimnutí.

Kromě zamilovaného úříběhu dvou hlavních hrdinů tu ale také sledujeme druhý, vedlejší příběh a to příběh italské mafie, terá zase dělá knihu o něco originálnější, o něco odlišnější od všech stereotypních romanťáren, a přidává do příběhu napětí a akci, která tu (především ke konci) rozhodně nechybí.

Na můj vkus se v této knize objevuje až moc postav a jmen, ve kterých jsem se pořádně nedokázala zorientovat a ani ke konci mi nebylo moc jasné, kdo je vlastně ten "dobrý" a "zlý". Myslím, že vedlejších postav by autorka tedy klidně mohla ubrat, za to ale hlavní postavy byly skvělé. Jejich povahy a příběhy byly moc pěkně vykreslené, většina postav mi byla symaptická. Nejvíce asi hlavní hrdinka Haven, kterou jsem si hodně oblíbila, dále pak hlavně Dominik, Carmine, který mě ale občas pěkně vytáčel, a ke konci i Vincent, jehož chování jsem chápala čím dál víc a víc.

Knížka má přes 500 stran a příběh i tak rychle ubíhal, přesto si ale myslím, že autorka mohla některé vycpávkové scény a pasáže vynechat a kniha mohla být o pár stran kratší. Ne že by mi "nudnější" části vyloženě vadily, ale obešla bych se bez nich. Autorka ale píše čtivým, zajímavým a poutavým stylem, takže se to nakonec ztratilo.

Jediné co bych knize ještě vytkla je občas až příliš moc sprostých slov, které mi sice v knihách nebaví, ale tady jich někdy bylo vážně hodně, podle mě úplně zbytečně.

Co víc bych řekla... Knihu určitě doporučuju, není to úplně top strop že bych si sedla na zadek, ale zároveň na ní není vysloveně nic špatného, takže proč ne. A doufám, že se u nás někdy dočkáme druhého dílu.

"Go for it, while you can. I can't promise you'll get everything you want, but I can promise nothing will change if you don't try."

- 4/5, 84%

happy19
happy19
14.12.2020 4 z 5

Můj oblíbený námět,-)
Čtivost a napětí~skvělá kombinace☆
Trošku chaos,ale to bylo zajisté překladem...
Škoda,že u nás nevyšel další díl!

"Každý den je šance změnit svůj život"

Catwoman292
Catwoman292
08.05.2020 odpad!

Na 170. stránce končím, na tohle nemám! Absolutně nechápu chování hrdinů... Carmin nikdy v životě nikoho nemiloval a na nikom mu nezáleželo, ale potom přesně třikrát uvidí Haven a prohodí s ní dohromady dvě slova a může se z toho pobláznit??! Haven celý život žije v nebezpečí a ve strachu, ale k nové "rodině" není ani trochu podezíravá?! Vůbec nepobírám její chování a myšlení...
Ten kus, co jsem přečetla byl neuvěřitelně zdlouhavý a mě v ní vůbec nebavila mafie.
Knihu rozhodně dočítat NIKDY nebudu, ale na druhou stranu mi nepřijde spravedlivé ji hodnotit, protože by se v ní třeba mohlo stát něco zajímavého, co by změnilo můj názor, o čemž sice pochybuji, ale stát se to může...

leník511
leník511
21.03.2020 3 z 5

Kniha by mohla být určitě o minimálně polovinu kratší a děj aspoň o polovinu zajímavější.
Za mě takový průměr.

Zelvicka03
Zelvicka03
06.02.2020 5 z 5

Tahle kniha se mi moc líbila

E.lisabeth
E.lisabeth
09.01.2020 3 z 5

Jako cetlo se to dobre, ale... Ale proste me to nevtahlo, neni to z tech knih, kdy bych se nedokazala odtrhnout.

JadeyBristow
JadeyBristow
17.09.2019 1 z 5

Prosím už ne. Kniha by nebyla tak špatná, kdyby se do ni nepřidala mafie. Asi už jsem moc stará, ale takto mafie vůbec nefunguje. Ještě ke všemu nemluvím o tom, ze holka, která by si v životě prošla tím, co hlavní hrdinka zde, by nebyla psychicky v pořádku a byla by zralá tak do Bohnic. Kniha se hodí spíše na Wattpad, ne do knihkupectví. I když teen lidi z ni budou unešeni. Nepopírám, ještě před par lety by to byla moje nejoblíbenější kniha, ale asi stárnu a v knize chci alespoň trochu logiky. Celkově se modlím, aby ten hype okolo dvacetiletých mafiánů, který jsou na pohled strašný bad boys ale večer ti přinesou růže a všechno je duhové, skončil.

KnihomolkD
KnihomolkD
30.07.2019 5 z 5

Upřimně,miluju autorčin styl psaní,postavy,aj i ten děj.
Škoda,že jen nevyšel další díl.
Hodnocení: 5/5

tynka65
tynka65
03.06.2019 2 z 5

Největším problémem pro mě byl styl psaní. Nebavila mě er forma, které je tam na mě až moc - víceméně celá knížka je psána takhle. Kvůli tomu, mě děj nijak moc nevytáhl a já se přemlouvala k tomu, abych knížku vůbec dočetla. Námět zajímavý, ale dalo se z něj podle mě vytěžit mnohem víc.

bibi.r
bibi.r
14.05.2019 2 z 5

Velmi lehké čtení, které neohromilo.
Bohužel velmi prosté, což by vlastně až tak nevadilo, kdyby byli hlavní hrdinové vykresleni uvěřitelně.
Příběh se zakládá na prostředí moderního otroctví, což by tak nevadilo, protože podle mě je to zcela možné, až na to, že tady to nebylo moc uvěřitelně popsané (stejně jako ti hrdinové).

_Steff_
_Steff_
20.04.2019 5 z 5

Musím říct že takhle knížka ve mě vyvolala mnoho a mnoho pocitů. V jednu chvíli mi bylo veselo a nad knížkou jsem se přitrouble culila a v druhou chvíli mi bylo do pláče. Někdy se mi u knih nedaří vcítit do příběhu a nějak mu nevěřím, ale tady už na prvních stránkách jsem nemohla odtrhnout oči, a to musím říct, že né každá kniha mě umí takhle zaujmout. Prostě byla DOKONALÁ.