Šest let

Šest let https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194006/bmid_sest-let-Lvc-194006.jpg 4 852 246

Šest let uplynulo od chvíle, kdy Jake Fisher viděl, jak si Natalie, jeho jediná, osudová láska, bere jiného muže. Šest let dodržel slib, že ji nechá na pokoji, a trápil se mučivými představami, jak Natalie žije se svým manželem Toddem. Po šesti letech náhodou narazí na oznámení o Toddově úmrtí, neodolá a vydá se na pohřeb. Doufá, že tam uvidí jeho manželku – ale vdova po Toddovi není Natalie… Jakákoli snaha najít tu, co mu kdysi zlomila srdce, pro Jake znamená odhalit krutá tajemství i bolestivé lži, ale především riskovat vlastní život. Více než 60 milionů prodaných výtisků, 25 publikovaných thrillerů, 41 jazyků, v nichž vycházejí – Harlan Coben je stálicí na celosvětovém knižním bestsellerovém nebi. Společnost Paramount Pictures chystá filmovou adaptaci Šesti let s Hughem Jackmanem v titulní roli.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Six Years , 2013


více info...

Přidat komentář

Radimka
30.09.2023 3 z 5

Ze začátku zajímavá zápletka, ale pak trochu divný. Dobře se to ale četlo, je jasný, že autor ví, na co čtenáře přitáhnout, ale nějak jsem mu to nevěřila. Škoda, určitě to mohlo být lepší.

m2056
07.09.2023 5 z 5

Kniha se čte dobře a je plná zvratů a napětí ale dá se tušit jak příběh dopadne.


Alinke
23.03.2023 4 z 5

Napínavé, nepředvídatelné, zajímavá zápletka i rozuzlení. Harlan Coben patří mezi moje oblíbené spisovatele a jsem ráda, že je poměrně mladý, že můžu těšit na další zajímavé knihy. Na každé stránce to vypadala, že hlavní hrdina to nepřežije, ale vždycky z toho nějakým zajímavým způsobem vybruslil. Nebylo to kýčové, hezké čtení

Lenndy
28.02.2023 4 z 5

Začátek byl trošku nezáživný ale pak se to rozjelo a nemohla jsem přestat.Moje první kniha od tohoto autora.Povedené.Jsem zvědavá na další.

Ivana11
30.01.2023 5 z 5

Bylo to super.

Makyt
27.01.2023 4 z 5

Podlehla jsem kouzlu Harlana Cobena a čtu jednu jeho knihu za druhou. Tady bych to shrnula citátem, že láska hory přenáší. Propracovaný děj a vysokoškolský profesor, kterého by chtěl zažít každý.

Belanna
01.12.2022 3 z 5

Když se oprostím od zařazení k thrilleru, úplně špatné čtení to nebylo.
Líbí se mi styl pana Cobena, který upoutá, přestože děj příběhu není dokonalý.
Jake mi chvílemi lezl na nervy asi proto, že zrovna tento tip superhrdinů moc nemusím. Konec jsem čekala úplně jiný.

hanča34
12.08.2022 3 z 5

Spokojenost až na ten závěr. Ale Coben psát umí.

Petra101
02.08.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila,rychle jsem ji přečetla, byla jsem opravdu zvědavá na celkové rozuzlení příběhu, hlavní hrdina nakonec přežije opravdu všechno! A konec dobrý,všechno dobré:) ale pět hvězd si asi nezaslouží.

Čmeláček
30.05.2022 5 z 5

Výborné čtení, autor mi sedne za všech okolností :))). I když je tato kniha o něco málo slabší, vysoké hodnocení ponechám.

rumund
11.04.2022 4 z 5

Za mě skvělá kniha. Napínavá, zajímavá a do konce knihy jsem byl napjatý, jak to dopadne a jaké bude rozuzlení. Určitě ne poslední kniha od Harlana Cobena. Už teď se těším na další.

Allla9
20.02.2022 3 z 5

Nerada píšu negativní komentáře. Ale přiznávám, že knihu bych znovu nečetla ani z donucení. Třeba mi jenom nesedla a najde si mnoho jiných spokojených čtenářů, kterým se zalíbí.

Lucek
04.02.2022 3 z 5

Tak nevím. Skvělý rozjezd, fajn námět.
Ale:
- * Kostěj-Fňukna-Nesmrtelný
- * konec

trudoš
09.01.2022 4 z 5

Harlan Coben má, coby autor thrillerů, úžasnou schopnost zaujmout čtenáře hned prvními kapitolami, kdy nic nedává smysl, absurdnosti se vrší jedna na druhou a vy prostě za každou cenu chcete zjistit, která bije. Jenže každá záhada musí být vykoupena řešením a tady už je sázkou do loterie, jak moc smysluplně se to spisovateli podaří zkomponovat tentokrát. V případě Šesti let bylo těch ústupků logice na můj vkus o něco víc, než bych si přál, ale co už. Chcete-li se bavit, nehledíte na nedůvěryhodné postavy, charakterové nesrovnalosti ani na díry v dějové osnově. Prostě si užíváte adrenalinový vývoj událostí, přičemž si uvědomujete, že román má s realitou společného asi tolik, jako pohádka s hororem. Mě osobně hodně štval nešvar v podobě neříkání si informací, častokrát úplně zbytečně, jen aby se natáhla a zkomplikovala zápletka. Kdyby jedna postava jednala s druhou na rovinu, polovina událostí by se nemusela odehrát tak, jak se odehrála. Jen by to pak už zas nebyla taková zábava, že?

Tyet
20.11.2021 3 z 5

Průměrný plytký příběh s kriminální zápletkou pro nenáročného čtenáře, ideální do vlaku nebo do kdekoliv potřebujete zabít čas. Za měsíc už nebudete vědět, že jste to četli, natož o čem to bylo.

WaN635
09.11.2021 4 z 5

Abych řekla pravdu, moc nechápu poměrně nízké hodnocení knihy. Mě se líbila, námět být zajímavý.
Kniha mě vtáhla, a i přesto, že univerzitní učitel mi chvílemi spíše připomínal univerzálního vojáka, tak za mě to do sebe celkem zapadalo.
Hlavní hrdina byl sympaťák, zápletka byla zamotaná, ale přiměřeně :) .
Čisté 4 hvězdičky .

m_martina
04.08.2021 5 z 5

I s touto knihou od Harlana Cobena jsem byla spokojená. Hezky se čte a stránky jen letí. Tohoto autora mám ráda a určitě si od něj zase něco přečtu.

LenV
29.06.2021 1 z 5

Americký akční film na papíře. Hlavní postava(v mých představách Liam Neeson) stojí proti všem, nikdo ji nechce pomoci, každý ji chce hned zabít. Závěrečná scéna na odlehlé chatě už tu (v Cizinci) taky jednou byla. Dvě hvězdy za spád. Ale tentokrát mě tento 'nereálný' příběh nebavil. Bohužel zklamání. 35%

alekis
25.05.2021 2 z 5

Mysteriózní thriller..? Světový bestseller? Opravdu?
Napsat knihu je těžké a napsat dobrou knihu ještě těžší a proto si vážím práce spisovatelů a snažím se nehanět, nezesměšňovat, neponižovat, nekopat do kotníků... Není to totiž fér!
Ale věnovat úsilí, čas, kloubit slova, věty, kapitoly, myšlenky, až je skloubím do nějaké podoby... a potom sesmolit a dokonce vydat... promiň, autore... tuto slátaninu?
Dávno bych toto dílo psané v ich formě (což mi nevadí, ale tady to byla snůška hrdinových pořád dokola opakovaných řečí) a pod vlivem bůhvíčeho, odložila. Jenom zvědavost, jak a proč a k čemu bylo tohle všechno, mě donutila ji dočíst.
To, že je to víceméně nereálné, beru. Zastávám názor, že možné je všechno, jak v našich životech, tak na planetě, tak v celém vesmíru. Ale že je to užvaněné, chaotické, celé jaksi špatně sflikované, že to nezanechalo žádný dojem, než že nudný ukecaný profesor pořád mele jedno a totéž a milovaná Natalie je plochá papírová figurka - tak to sorry. To neberu a nepřiznám. A - s ohledem na níže zmiňovaný přeslazený konec... no nebyl to sladký šlehačkový dortík, ten vypadá jinak. Byla to suchá drobivá nic moc sušenka.
Bohužel, renomovaný autore, tato kniha (podle mého názoru) nestála za ten čas, který jsem jí věnovala.

Adhara
02.05.2021 2 z 5

Po Chlapcovi z lesov ide o veľké sklamanie. Už od prvých riadkov ma nepríjemne zarazilo, že kniha je písaná veľmi jednoducho. Akoby to autor písal o zhruba dvadsať rokov mladší, nevyzretejší. Prosté, polopatistické slová míňajúce sa účinku. Tú veľkú lásku som hrdinovi ani na chvíľku neverila. Ani to, s akým stoickým pokojom zvládal situáciu, keď začala ísť do tuhého. Nevedela som sa stotožniť s ničím. Nemám ani tak výhrady voči príbehu, ale to podanie... Dám autorovi ešte šancu a budem dúfať, že jeho iné knihy budú už oveľa inteligentnejšie.