hanka24 hanka24 komentáře u knih

☰ menu

Ryanova pomoc Ryanova pomoc Leila Meacham

Tohle sice není můj žánr, ale musím říct, že po delší době to byla fajn oddychovka. Konec už jsem vyloženě zhltala, ikdyž děj byl předvídatelný už od začátku.

28.04.2024 3 z 5


Letadla 2 - Hasiči a záchranáři Letadla 2 - Hasiči a záchranáři Walt Disney

Obrazový průvodce k filmu Letadla 2. Málo textu, spíš popisky. Seznámíte se se všemi postavami i okolím, kde se děj odehrává. Malému se líbily hlavně ty obrázky, u textu nevydržel ikdyz byl krátký.

10.04.2024 3 z 5


Stepfordské paničky Stepfordské paničky Ira Levin

Mě to nakonec trochu zklamalo. Znám přibližně ten příběh, tak jsem se těšila, že si trochu rozšířim znalosti. Ale spíš mám teď jen další otázky. Ano autor toho hodně nechává na představě čtenáře, což někdo jistě ocení, já úplně ten typ nejsem, a samozřejmě vse naznačené si dokážu domyslet, ale čekala jsem od toho mnohem víc.

25.03.2024 3 z 5


Tuláci zo sveta zvierat Tuláci zo sveta zvierat Eva Bártová

Malého to zatím moc nebavilo. Nicméně kniha obsahuje 3 mapy, kde zvířata cestují a to bylo pro něj. Už máme naplánováno, kam pojedeme :) A za mě super, ke každému zvířátku medailonek o jeho životě a krásná ilustrace.

16.03.2024 4 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Občas mi Ilan přišla zbytečně zbrklá a hysterická, ale jinak by asi nebylo o čem číst. Série mě moc baví, knížku jsme vyloženě zhltla. Jako v prvním díle se objevuje spousta tajemství, otázek a já mám jen strach, jestli budou všechny odkryty a zodpovězeny. Doufám, že na další díly nebudu muset čekat X let. Chci ten příběh rozluštit.

21.02.2024 5 z 5


Soukromý detektiv Matyld Soukromý detektiv Matyld Jan Poláček

Měli jsme jako audioknihu, vyprávění úžasné. Spíš pro děti školou povinné, mého prcka to nezaujalo a já sice doposlouchala napnuta jak to dopadne, ale úplně můj žánr to není

20.02.2024 3 z 5


1Q84: Kniha 1 a 2 1Q84: Kniha 1 a 2 Haruki Murakami

Tohle mi dalo docela zabrat. Někdy náročné pasáže jak čtenářsky tak i po obsahové stránce. A nakonec mám pocit že nevím o nic víc než na začátku. Budu muset sáhnout i po posledním díle, kde se snad dočkám rozuzlení.

29.01.2024 4 z 5


Hypersenzitivní děti - laskaví poslové univerza Hypersenzitivní děti - laskaví poslové univerza Antje Gertrud Hofmann

Čekala jsem od knihy trochu jiný obsah, informace jdou spíš tak po povrchu, nicméně jsem se dozvěděla dost věcí a získala nový pohled na toto téma. Rodičům určitě může pomoct otevřít oči, když nejsou se svým potomkem úplně na jedné vlně.

22.12.2023 4 z 5


A ještě něco... A ještě něco... Eoin Colfer

Nejsem úplný znalec Adamsovy tvorby, předchozí díly jsem četla už skoro před 10 lety. Nedokážu tedy asi úplně porovnat jestli se Colfer dostal na stejnou úroveň. Dost jsem se do čtení nutila, ztrácela se a tak nějak mi to všechno zapadlo až na konci a stejně myslím, že jsem neporozumela všemu. Obdiv překladateli.

03.12.2023 3 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Pořád jsem se nemohla zbavit pocitu, že je to až moc vymyšlené, ne že by to bylo neuvěřitelné, spíš asi jak bylo vše tak popisováno.. Každopádně chci další díly, bojovníky petadvacitky zbožňuju, trochu si je představuji jako takové zaklínače.

06.11.2023 3 z 5


Veršované pohádky Veršované pohádky Helen Anderton

Úžasné ilustrace a versovane pohádky. Ne vždy končí tak, jak jsme zvyklí z klasických pohádek. Myslím, že kolikrát to bavilo trochu víc mě než malého.

23.10.2023 5 z 5


Logopedické písničky Logopedické písničky Jana Havlíčková

Měli jsme jako audio. Texty jsou poměrně chytlavé a zapamatovatelne. Každá písnička se věnuje jednomu písmenu nebo skupině písmen. Zpříjemní to prckum učení písmenek zábavnější formou.

11.10.2023 3 z 5


7 prvních let života rozhoduje 7 prvních let života rozhoduje John Brierley

Kniha vydána před více jak 30 lety, takže si myslím, že některé teze jsou už překonane. Nicméně pro náhled a pochopení fungování mozku, vývoj, učení, paměť, je tahle útlá knížka dobrou vstupní branou. Čekala jsem původně tedy spíš knihu ve smyslu ve 3 letech se děje tohle, ve 4 tohle, dítě podpoříte touto činností.. Prostě spíš takového rádce do výchovy. Nakonec mě kniha překvapila, ale nezklamala.

10.10.2023 3 z 5


Já to měl první! Komiksový manuál jak přežít rodičovskou dovolenou Já to měl první! Komiksový manuál jak přežít rodičovskou dovolenou Barbora Brůnová

Měl by tam být podtitulek dle skutečných událostí :) to je tak ze života, bez dítěte bych tomu snad ani nevěřila, ale je to tak. Roztomilé kresby a skvělý nápad.

08.09.2023 5 z 5


Ivan Trojan Ivan Trojan Dana Čermáková

Nejedná se úplně o životopis. Popsané inscenace, filmy, pouze vyjmuté rozhovory z novin či TV. Na začátku pár stránek o životě Ivana, jeho bratra Ondřeje i jejich otce. Čekala jsem trochu víc.

30.08.2023 3 z 5


Sbohem, plínky! Sbohem, plínky! Penny Warner

Přijde mi, že se informace v kapitolách opakují. A mně ani nesedí princip odměňování, jak je zde uváděno. Takže něco mi přišlo zajímavé, něco bych zkusila obměnit, ale dalo by se to také použít. Nejvíc mi to pomohlo v uklidnění v tomhle tématu a našla jsem tam i pár argumentů pro okolí.

26.07.2023 3 z 5


Žena v polární noci: Rok na Špicberkách Žena v polární noci: Rok na Špicberkách Christiane Ritter

Klobouk dolů, já bych tam asi nepřežila. Nicméně knížka se mi nečetla úplně dobře, popisy okouzlující, je cítit, že autorka má cit pro barvy, ale chtěla bych víc příběhů než popisů. Vždy se dotkne nějaké události a nijak ji už víc nekomentuje. Zajímalo by mě celkově víc z jejího života. Asi to ani po návratu do civilizace neměla jednoduché, možná to na severu bylo opravdu lepší.

23.07.2023 3 z 5


Já to měl první! 2 Já to měl první! 2 Barbora Brůnová

Znám tento komiks z FB. Knížku jsem si vytáhla na akci v knihovně Rande naslepo, kdy nevíte co jsi půjčujete. A je to prostě tolik ze života :D Můžete si dát pro inspiraci jeden komiks ráno a jeden večer, protože na tohle čas prostě najdete, a zaručuji, že budete mít hned lepší a veselejší rodičovskou.

11.07.2023 5 z 5


Příběh ztracené holčičky Příběh ztracené holčičky Elena Ferrante

Mě poslední díl tak nějak zklamal. Čekala jsem asi nějaké hlubší rozuzlení. Proti předchozím dílům na mě tenhle působí "co všechno tam ještě musím nacpat, aby to bylo zajímavé a překvapivé" . Předchozí díly pro mě byly uvěřitelnější, přirozenější.

08.07.2023 3 z 5


Alef Alef Paulo Coelho

Čekala jsem trochu jiný příběh. Zde autor vypráví o své cestě po Rusku, která skutečně proběhla. Co je skutečnost a co jen vymysleno do příběhu knihy? Nicméně to ve mně vyvolalo spoustu úvah a myšlenek, takže jsem nakonec dala 4*

13.06.2023 4 z 5