Fazolka2017 Fazolka2017 komentáře u knih

☰ menu

Sex a jiné city Sex a jiné city Eva Urbaníková

Je mi líto, ale nedočetla jsem. Není co víc dodat.

02.07.2018 odpad!


Svět mi je dlužný Svět mi je dlužný Eva Urbaníková

Panebože, takovou ufňukanou, ublíženou, hysterickou, mamonářskou, nemorální krávu jsem v knihách Urbaníkové ještě nepotkala. Její manžel musel mít několik svatozáří a medajli za trpělivost k tomu, že jí neposlal k šípku už dávno.

02.07.2018 2 z 5


Vztahová níže Vztahová níže Eva Urbaníková

Knihy Evy Urbaníkové jsou pro mě ideální volbou do čekárny u lékaře. Malý formát do kabelky, ze života, často napínavé jak se to vyvine dál, protože člověk má ( přiznejme si to ) škodolibé potěšení z osudů lidí, kteří jsou na tom hůře než my :-) - přečtené na jeden zátah, pokývání hlavou a další knížka do další čekárny.
Konkrétně v této knize mi Martin připadal až moc dokonalý, která normálně uvažující žena by ho pustila k vodě ? A ten konec. Když už jsem příběh dočetla až do finále a nedozvím se, jestli odletěla nebo ne ? ....nemám ráda u těchto minipříběhů jasně otevřené konce, jako když jste už už před orgasmem a pak.........NIC

02.07.2018 3 z 5


Bestie Bestie Nigel McCrery

Tuhle knihu jsme měli doma roky v knihovně a mě nenapadlo si ji přečíst. Proč ? Kvůli nešťastně zvolenému přebalu, který u mě navozoval představu nějaké moderní detektivky s prostitutkami, kuplířstvím, automobilovými honičkami, atd... takže jsem neměla chuť ji ani otevřít. Přitom obsah nemá s motivem na přebalu vůbec nic společného, jde o skvělou detektivku, kdy postupně žasnete nad šílenstvím a prohnaností jedné sériové vražedkyně, která v tom má sakra dobře vytvořený systém.

02.07.2018 4 z 5


Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Oddychová detektivka. Líbí se mi krásně vylíčené
severské prostředí a popis života v něm, různé životy a osudy místních lidí, dostala jsem chuť na sobí hamburger s ananasem. Je pěkné, že vše musel vyřešit Čech na dovolené, místní policie byla stále o krok pozadu :-)

02.07.2018 3 z 5


Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Za mě rozhodně jedna ze slabších knížek Kamči. Krapátek překombinované. Proč tam byl příběh z čarodějnických procesů se dozvíte až úplně na konci, jinak to celou dobu nemá souvislost ( na kterou jsem čekala s každou načatou kapitolou).

02.07.2018 2 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Ze začátku mě ten nerudný děda dost štval, ale postupně se z toho vyklubalo skvělé čtení, humor, úžasné postavy a tvrdohlavý odvážný kocour.

02.07.2018 5 z 5


Playground Playground Lars Kepler

Divný. Nečekaná fantasy, originální, temná, špinavá, brutální.....běhání po úřadech i po smrti.
P.S. Když umře dítě, tak vlastně nemá šanci se samo na správnou loďku dostat ? Přečetla jsem, vracím do knihovny.

02.07.2018 3 z 5


Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Kniha kterou jsem četla po Houbařce ( ale Houbařka je lepší ) - opět nevšední samotářka žijící nevšedním životem. Moc se mi líbilo to, jak autorka dokázala popsat tu vášeň pro sběr bylin, tu radost, přírodu, absolutní uspokojení.....člověk měl chuť popadnout košík, skočit na kolo a vyjet za město do polí, luk a lesů a sbírat a sbírat a pak se tím na půdě probírat. Na druhou stranu, paní byla na můj vkus opravdu až moc cáklá, na svojí oblíbené činnosti měla vypěstovanou chorobnou závislost, chovala se velice podivně a je mi jasné proč na malém městě "nezapadla". Co se mi ale vůbec nelíbilo : proč je sakra sběr bylin a odvážení do výkupny v knize vylíčeno jako něco, co dělají jen exoti, za co by se měl člověk stydět, co je pod úroveň, kvůli čemu by měl být člověk terčem posměšků a opovržení okolí, něco kvůli čemu na vás sousedi koukají spatra a když jedete s kárkou plnou bylinek, tak musíte zadem, aby vás nedejbože nikdo neviděl ??? To jsem nepochopila - v dnešní době návratu k přírodě, kdy je odklon od chemických léků, návratu k bylinkám, vše musí být ideálně BIO, v TV pořady o bylinkářství atd....tak lidé, co se v tomto oboru vyznají by měli být spíše obdivováni, ne ?

02.07.2018 4 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Skvělá kniha ! Velmi čtivá, silný příběh, krásný přebal......Jednání hlavní hrdinky jsem často absolutně nechápala, štvalo mě jak se sebou nechá zacházet, co si nechá líbit, ale poté co se postupně odkrývá její minulost, tak jsem částečně prozřela. Měla jsem přečteno za pár dní a bylo to vrušující, opět něco jiného než obvykle vyhledávám a bylo to jak svěží vítr....a dostala jsem obrovskou chuť vydat se do lesa na houby ( i když patřím mezi ubožáky, kteří jedou na jistotu a berou jen to co nemá chladič ) :-)

02.07.2018 5 z 5


Český lékař v srdci Afriky Český lékař v srdci Afriky Marcel Drlík

Narazila jsem na knížku náhodou při bloumání v knihovně. Doporučuji ! Zajímavé, poučné, kdo má rad tento žánr, nebude zklamaný. A po přečtení si opět trochu víc vážím našeho zdravotnictví, kde se např. nemusí při operaci lepit chomáček bavlny pod nos. Kdo chcete vědět více, přečtěte si knížku :-)

16.04.2018 5 z 5


Vetřelec Vetřelec Tana French

Na další knihu od Tany jsem se dlouho těšila, ale byla jsem zklamaná. Na to jak je kniha tlustá - tak děj nic moc. Strašně moc keců a samotná akce minimální. Tentokrát mě ty sáhodlouhé diskuze a rozebírání tolika teorií hlavních vyšetřovatelů nudily. Nechytlo mě to jako předchozí knihy, nehltala jsem příběh a Antoinette mi nesedla, skoro by se dalo říct, že mě i dost štvala. A ta šikana na oddělení vražd...znechucovalo mě to a zároveň mi jí ani nebylo líto. Škoda

03.04.2018 2 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Super detektivka, napínavý příběh, atmosféra, prostředí vilové čtvrti...... bohužel jsem si oblíbila jednu postavu která se nedožila šťastného konce - a úplně zbytečně.

29.03.2018 5 z 5


DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Standartně kvalitní severská detektivka. Na to, že vrah nemá rád násilí, byly způsoby smrt jeho obětí dost děsivé. Nebavily mě pasáže o amatérském radistovi - trochu rozvláčné.

29.03.2018 3 z 5


Bába Motyka Bába Motyka Marko Hautala

Já se tady veřejně přiznávám k tomu, že jsem se tuto knihu pokoušela přečíst už 2 x a podruhé jsem to naprosto vzdala. Nevím proč by měl být autor severským Kingem - ani náhodou ! Nechápala jsem to, nebavilo mě to, nesnáším když ani po několika kapitolách nevím o co jde, kdo je kdo a kde se to vlastně odehrává. A odmítám číst něco co se mi nelíbí jen proto, že prý je to někde v druhé půlce napínavé. Bohužel, můj čas je vzácný.

29.03.2018 odpad!


Jezero Jezero Bianca Bellová

No...když jsem knihu začala číst, nečekala jsem že dám tolik bodů. Dokonce jsem ji na chvilku ( dva dny ) odložila kvůli dočtení jiné knihy. Pak jsem se k ní vrátila a musím říct, že jsem ji dorazila jednim dechem skoro na jeden zátah. Syrový , krutě realistický příběh plný zmaru a beznaděje ze světa, ve kterém bych vážně nechtěla žít. Nelíbilo se mi to. A naprosto chápu proč kniha dostla cenu Magnesia Litera. Nic podobného jsem nečetla. Právě proto, jak je tato kniha originální, jak perfektně vykreslený svět, z kterého beznaděj jen čiší, dokázala autorka vytvořit....ano, pět hvězdiček.

11.03.2018 5 z 5


Vánoce mám rád Vánoce mám rád František Nepil

Ačkoli jsem knihu dočetla v březnu, naplno mě vrátila zpět do Vánoc. Krásně napsané, úplně jako bych stála u stromku spolu s autorem. V mnohém mi připomíná naše Vánoce - v dětství i teď. Obzvlášť jsem si zamilovala kapitoly o tom, jak nikdy neupečete cukroví stejné jako pekla vaše babička a o sypání ptáčkům. Určitě se ke knize vrátím.

11.03.2018 5 z 5


Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Bomba! Po Prázdném křesle asi to nejlepší co napsal. Některé scény opravdu nechutné. V tomto případě jsem nejdříve viděla film a kam se hrabe na knižní předlohu.

08.03.2018 5 z 5


Metro 2035 Metro 2035 Dmitry Glukhovsky

Co k tomu dodat ? Trilogii Metro jsem si zamilovala a třetí díl byl super, za mě lepší než Metro 2034. A když se teď jednou za dlouhý čas ocitnu v Praze v metru, hned si na tohle super čtení vzpomenu a trošku mě mrazí.

08.03.2018 5 z 5


Ztracen v džungli Ztracen v džungli Yossi Ghinsberg

Mám ráda knihy s tímto námětem , takže zklamaná jsem nebyla. Jako první jsem viděla film a teprve poté jsem četla předlohu. Je zajímavé jak se do filmu některé věci musí "pokroutit", aby to scénáristům sedlo :-)

05.03.2018 4 z 5