Vánoce mám rád

Vánoce mám rád https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259242/bmid_vanoce-mam-rad-Jqo-259242.jpg 5 86 40

Všichni ti, kdo se už nemůžou dočkat předvánoční a vánoční nálady spojené s nejkrásnějšími svátky roku, jistě ocení tento výbor z textů Františka Nepila, který obsahuje vánoční fejetony známé z rozhlasových Dobrých jiter, vánoční pohádky z pohádkových knížek a další vánoční příběhy plné autorovy nezaměnitelné poetiky. Věděli jste, že správné vánoční cukroví musí být oštípané, ozívané a ohřímané? Co by měl Ježíšek vnuknout členům zákonodárných sborů? Jak se správně rozbaluje vánoční dárek, aby měl radost dárce i obdarovaný? Nádhernými ilustracemi doprovodil Karel Franta.... celý text

Přidat komentář

a304
02.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Jeden z nejoblíbenějších spisovatelů. Citace: "Toho druhého nejčastěji připravíme o radost tím, jak dárky od něho neumíme přijímat. Přijmout dárek je podobné umění jako balet, rozhoupání zvonů nebo přijímání do šlechtického stavu."
PS: Vládní dárky, které nám vláda průběžně rozdává, vzbuzují rozpady, zda černého humoru nebylo již dost, opakovaná sranda už není srandou, ale za to někdo se smát může tak , až se za břicho popadá, ten to spolu s vládou vyhrává.

Nepila doporučuji ,/ od něho každý načerpá energie tolik, kolik je třeba a nic neúčtuje, aby národ nezašel na úbytě, v důsledku nezájmu./

Gibis
30.12.2022 5 z 5

Pohlazení po duši, vzpomínky na dětství a kouzlo vánoc strávených s mými nejbližšími a nejdražšími. To je něco tak kouzelného a laskavého, až se dušička tetelí blahem :)


Jonna
29.12.2022 5 z 5

Letos jsem si knihu koupila jako audio, a chystám si z toho udělat novou vánoční tradici- poslouchat ji u pečení cukroví a vánoček.

kudrdlinka
27.12.2022 5 z 5

Poslechnuto jako audio už poněkolikáté a pokaždé je to balzám na duši.

elenai
10.12.2022 5 z 5

To bylo tak překrásné, že to nejsem ani schopna vyjádřit písmeny. Mísila se ve mně radost, nostalgie, ale zároveň trošku smutek z toho, že takové Vánoce už v dnešní době těžko navozujeme. Ale pan František Nepil je přesně můj člověk, knihy jsou pro mě taky dárkem dárků a jeho návod na rozbalování dárků určitě přečtu všem, se kterými budu sedět u štědrovečerní tabule. 95%

knihomolkarozi
16.10.2022 4 z 5

Audiokniha byla podle mého asi lepší, ale to asi spíš tím, že ji už od nepaměti každé Vánoce poslouchám a některé části občas s rodinou citujeme. Tak například: "Třebechovický Betlém, je Třebechovický Betlém." (když jsme se byli podívat na... Třebechovický betlém) nebo jsem jednou na Vánoce prosila mamku, jestli by mohla ohřímat těsto. :)
S autorem se cítím být velmi spřízněná nejen kvůli tomu, že vlastníme dvě z jeho audioknih, z čehož Vánoce umím nazpaměť, ale také kvůli tomu, že máme stejné datum narození. ;)

mamina2
08.06.2022 5 z 5

Můj milovaný František Nepil. Mám pocit, že své postřehy sbíral u nás doma. Setkání s ním je vždy pohlazení po duši.

Kortez
26.02.2022 5 z 5

Audiokniha načtená autorem. Poslouchal jsem před spaním po Vánocích a vzpomínal na zašlé časy mládí. Pan Nepil mně provází od mládí a vždy u jeho přednesu pookřeji na duši.

maryzka
05.01.2022 3 z 5

Pan Nepil má vždy takový klidný knížky- balzám na duši. Vždy mi v těch knihách připadal jako staří lidé, kteří vzpomínají na svoji dobu tu špatnou zapomenou tu dobrou vyprávějí neustále.

IVANA0123
19.12.2021 5 z 5

Patřím ke stejně závislým jako pan Nepil. To období svíček, adventních věnců a stromečku miluju. Loni mi ta atmosféra nějak chyběla, a tak jsem si to letos chtěla pojistit a sáhla po vánoční knize a lépe jsem si snad ani vybrat nemohla. To vánoční kouzlo, které z povídek pana Nepila dýchá je nakažlivé. Obzvláště příběhy jeho dětství mají tu krasnou pohodovou atmosféru, která z nás alespoň na tu chvíli dělá lepší a milejší. Za nejhezčí bych vybrala medvěda Krumlíka a zimní příhodu Františka v overálku, ale víc prozrazovat nebudu. A teď už mi nezbývá, než se těšit a doufat, že i pod mým stromečkem bude Dárek dárků. Určitě víte o čem mluvím.... 4.5*
(12/21)

orinka3
25.10.2020 5 z 5

Pohodovou, milou knížku fejetonů, ozdobenou krásnými ilustracemi, nemůžu hodnotit méně hvězdičkami. Pan Nepil dokáže pamětníky vrátit do časů jejich dětství. Do dob, kdy Vánoce byly něco kouzelného, nadpozemského, kdy se mohly stát a stávaly zázraky. Vůně domova, zasněžená příroda a kolem stolu atmosféra lásky a sounáležitosti.

Eeli
01.02.2020 3 z 5

Úsměvné fejetony spojené s obdobím Vánoc jsou svým způsobem velmi milé, nicméně si myslím, že pro mladší a mladší generace se bude jejich nostalgické kouzlo postupně vytrácet.

katerina5544
25.12.2019 5 z 5

Moc hezka knizka a na dnesni Stedry den idealni :)

hi24nd
06.11.2019 5 z 5

Co dodat? Fr. Nepil spisovatel nezaměnitelného hlasu a stylu, který napsal hezké dílo o době kolem vánoc, prostě kniha o poučení, vzpomínkách a tradicích, které by se měly dodržovat a ctít. Hezké ilustrace a jako vánoční dárek se zvonečkem perfektní. 5*.

Hani77
08.10.2019 4 z 5

Příjemné čtení, úplně jsem Františka Nepila slyšela, jen ty pohádky mi nesedly.

pingu1
04.03.2019 5 z 5

Krásná, jemná, milá knížka, která pohladí po duši... :-)

Lucissia
14.01.2019 5 z 5

Pana Nepila mám opravdu hodně ráda. Když jsem si sama pro sebe četla tuto knížku, kterou jsem si sama koupila pod stromeček, měla jsem takovou tu krásnou dětskou radost a určitě mi očka jiskřily i v téměř čtyřiceti (a mimochodem jsem úplně slyšela hlas pana Nepila). No a ty překrásné ilustrace... :-) Tuto knížku odložím jako klenot do vánoční sekce mé knihovny, ale ne na dlouho, jen do příštího adventu a pak se zase nádherně začtu... :-)

Marla
19.11.2018 5 z 5

Klidné, laskavé a duši oblažující čtení o nejkrásnějších svátcích. Tuhle jsem pekla štrůdl a měli jsme ho ohřímaný, takže nejen cukroví....a hned jsem si na pana Nepila vzpomněla.....

amaenium
02.11.2018 4 z 5

Velmi úzká knížečka s hutnými texty připomínající pravou podstatu Vánoc. Člověk leccos znovu objeví a možná konečně letos profesionálně vydechne nad dostaným dárkem. Moc pěkné počteníčko.

LenWer
26.10.2018 5 z 5

Velmi milá knížka, ze které dýchá nostalgie a krása zapomenutých vánoc, které nejsou jen honěním po nákupních centrech a stresem z toho, co všechno je ještě potřeba stihnout. Člověk cítí pohodu, teplo na duši a jiskřičky nejen v dětských očích. Díky, pane Nepile.