Vztahová níže

Vztahová níže https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73827/vztahova-niz.jpg 4 140 35

Nový román autorky piatich slovenských bestsellerov! Na pokojný život vlastne nemáme čas. Keď si okolo tridsiatky upraceme svoje vzťahy, náš život už nemá veľké výkyvy a všetko vyzerá pokojné, prichádza facka od rodičov. Zachytí ich kríza stredného veku, syndróm prázdneho hniezda a my musíme zachraňovať to, o čo sme sa celý život opierali. Ich vzťah. A keď sa to po mesiacoch alebo rokoch nejako skončí, zistíme, že hormóny sa nasťahovali aj do detskej izby v našom príbytku, a začína sa ďalší boj... Martina, tridsaťjedenročná hlavná hrdinka knižky, to má o to ťažšie, že sama nemá vo svojich vzťahoch celkom jasno. Lebo to, čo by chcela ona, ten druhý odmieta. Ale ona to - popri „záchrane“ iných vzťahov - jediná nevidí.... celý text

Přidat komentář

tygřímáma
12.06.2020 4 z 5

(SPOILER) Náhoda přivede do cesty houslistce Martině sympaťáka Martina. Po několika měsících začnou fungovat jako rodina. Co se ale stane, když Martina dostane skvělou pracovní nabídku z Berlína?
Ustojí to jejich vztah, jak se k tomu postaví jejich děti?

Nikychlupova
11.03.2020 4 z 5

Opět krásný a zaroveň smutný příběh ze života.


danče
06.10.2019 5 z 5

Neznala jsem autorku, četla jsem s ní rozhovor, tak jsem si ji vyhledala. Kniha ze života, četla se dobře.

Aleh
07.04.2019 4 z 5

Být v pohodě a žít si spokojený život je vlastně pořádná dřina. Zvláště pak, jestli neřeším jen ten svůj život, ale i život svých rodičů a třeba také život svých potomků. To pak většinou nezbude čas na ten vlastní život.... Zajímavé, poučné, k zamyšlení.

M100
23.09.2018 3 z 5

Četla jsem kvůli čtenářské výzvě. Kniha se čte rychle, taková oddechovka.

Olga.S
05.07.2018 3 z 5

Nebylo to zle, ale takové knihy běžně nečtu nečtu a už vím proč. Pro mě je to ztráta času, nuda. Tři hvězdy za spád.

Fazolka2017
02.07.2018 3 z 5

Knihy Evy Urbaníkové jsou pro mě ideální volbou do čekárny u lékaře. Malý formát do kabelky, ze života, často napínavé jak se to vyvine dál, protože člověk má ( přiznejme si to ) škodolibé potěšení z osudů lidí, kteří jsou na tom hůře než my :-) - přečtené na jeden zátah, pokývání hlavou a další knížka do další čekárny.
Konkrétně v této knize mi Martin připadal až moc dokonalý, která normálně uvažující žena by ho pustila k vodě ? A ten konec. Když už jsem příběh dočetla až do finále a nedozvím se, jestli odletěla nebo ne ? ....nemám ráda u těchto minipříběhů jasně otevřené konce, jako když jste už už před orgasmem a pak.........NIC

Lenoulinka
30.04.2018 3 z 5

Přečteno téměř jedním dechem, ale konec byl tak rychlý, že jsem z něj pořádně nepochopila zda hrdinka opravdu odletěla...

AndreaP.
05.04.2018 3 z 5

Kniha se dobře nenásilně čte, to ano, rychle se otáčí stránky jedna za druhou, je to taková oddechovka, nic mě jakoby nedonutilo knihu odložit, ale na konci jsem vlastně zjistila, že nemůžu říct, že by to byla až taková nějaká hitparáda, která ve mě zanechá nějakou stopu. Otevřený konec mi naopak vadí, protože vlastně nevím, jak kniha dopadla. Celkově ten konec je strašně rychlý, vlastně to zásadní je popsáno na pár řádcích, připadá mi to odbyté. Hlavní hrdinka je dle mě zvláštní, ty její "tlaky" mi už pak trošku lezly na nervy a Martin mi připadal jako scifi muž, dokonalý od A do Z, což knize moc nepřidalo.

marimari
12.03.2018 3 z 5

Pro mne čtivá, výstižně vykreslené vztahy a postoje.
Kniha na jeden večer.

medlovice
02.01.2018 4 z 5

Zase další ženská , kterou pálí dobré bydlo. Má všechno, svoji práci miluje , najde super chlapa co má chut jen na sex a má peníze, její dcera se hned skamarádi s jeho dcerou ale ona není spokojená . Nastěhuje se k němu do vily a hned se vrhne do uklízení a vaření aby pak dělala hysterku. V tomto příběhu ale něco chybi. Graduje do finále a to několikrát ale k ničemu nedospěje . děj vystupnuje k vrcholu a tím se ukončí kapitola ale i celé napětí, otočí se list a konec. I čtenář chce prožít muka a trpět, uronit slzičku, pomyslet si Proč ? ale nic se neděje všechno je růžové jako ta obálka ze zadu jako hrany přebalu .

Terry11
30.12.2017 4 z 5

"Ať to jsou děti, anebo muži, vždy bychom měly obětovat jen tolik, kolik uneseme bez újmy na své duši."

Přečetla jsem v rámci Čtenářské výzvy. Bylo to rychlé, jednoduché, zábavné. Spisovatelka nám nedává příliš prostoru použít vlastní fantazii, vše jasně zformuluje, vysvětlí a přežvýká. A to mi asi vadilo nejvíc. Příběh je prostý, opravdu jde jen o vztahy, ale ty jsou popsány sympaticky, reálně, uvěřitelně. Líbí se mi rovněž (ten tak trochu vykonstruovaný) otevřený konec.

26Mirka
04.10.2016 5 z 5

Kniha se velmi dobře četla, další kniha od autorky přímo psaná ze života, na mne trochu moc informací o hudbě :-),ale moc jsem nechápala pocity rozporuplnosti při výběru priorit hlavní hrdinky... pro mne je rodina nade vše....otevřený konec byl dobrý nápad, ale podle mne bylo docela zřejmé jak si asi vybrala...

Gi-Gi
03.10.2016 5 z 5

začala jsem ráno ve vlaku a v poledne nebylo co řešit, velice čtivé, velice pravdivé a super. Má to spád. Autorka umí dobře vystihnout lidskou povahu a pocity jednotlivých postav.

Mikik
11.07.2016 5 z 5

Autorka mě opravdu baví, knihy mají spád, jsou čtivé a otevřený konec svádí k vlastním závěrům. :-)

hanka616
21.03.2016

Kniha se mi moc líbila a otevřený konec mi nevadil.

Helena Lacková
09.02.2016 odpad!

Hrdinka tak moc myslela na štěstí všech kolem sebe, že své štěstí odsouvala

Věrča18
01.09.2015 4 z 5

Knížka zpočátku trochu unylá, pořád popisování každého telefonního hovoru s potencionálním přítelem, chtěla jsem ji odložit. Naštěstí jsem to neudělala a dočetla až do konce a nelituji. Krásně popsané pocity hrdinky, které občas také sami cítíme, dobře uchopené téma lásky k otci a jeho nevěře, lásce ke svému koníčku, která však "trpěla" kvůli lásce k muži, nebo naopak? Otevřený konec je super, každý si může, dle svého, domyslet, jak to dopadlo. Já myslím, že dala přednost rodinnému životu a spokojeným nejbližším. Bude toho jednou litovat?

Sobotikova
20.12.2014 4 z 5

Pěkné oddychové čtení, každý si asi může podle svého domyslet ...jak to vše vlastně dopadlo. Já bych už pokračování ani nechtěla, mám ráda neobvyklé konce.

vaili
10.10.2014 5 z 5

Sáhla jsem po ní náhodou..neznám autorku :) a musím říct, že výborná kniha mě opravdu bavila pro netypické chování hrdinky :)