DAVRE DAVRE komentáře u knih

☰ menu

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Pěkné.

25.08.2020 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Narodil jsem se v Havířově, takže místa pro mne známa včetně vzpomínek dědy havíře a babičky pocházející z Orlové.V rámci mé školní praxe jsem měl možnost poznat doly ( Dukla, Lazy a ČSM ) Osudy lidi jsou velmi osobní. Kniha mne hodně zaujala a to díky faktům založených na reálných příbězích. Už se těším jak opět navštívím tato i, když neexistující místa díky dobové mapě a budu se těšit na další pokračování. Moc fandím Karin Lednické.
Dokonce jsem si vytvořil takový strom života hlavních postav, abych se mohl pohybovat v časové ose. Děkuji za příjemné a dojemné chvíle strávené s touto knihou, kterou jsem si koupil na narozeniny.Díky.

10.06.2020 5 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Děkuji, že jsem mohl poznat rozvětvenou rodinu Mánesu a s nimi prožit jejich osudy. Čtivé, chytlavé a poučné. Styl paní Mornštajnové je úchvátný. Přečtené všechny její knihy a budu se těšit na další a další.....

09.10.2018 5 z 5


Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

No coment! Tak tu žijeme.Smutné až neuvěřitelné.

18.09.2018 5 z 5


Ready Player One: Hra začíná Ready Player One: Hra začíná Ernest Cline

Dnes v noci dočteno a právě teď zhhlédnutý film. Tak jak už to bývá zvykem kniha mne více zaujala a jsem rád, že jsem mohl hloubějí poznát příběhy " první pětky". I když nejsem žádný hráč tak některé první herní počítače a hry mi něco říkaly a zavzpomínal jsem si. Určitě doporučuji. Díky.

19.08.2018 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Právě jsem dočetl se slzou v oku. Zase parádně napsáno. Děkuji za nahlédnutí do života jedné rodiny. Doporučuji a už se těším na Hotýlek. Čtivé, obsáhlé prostě fajne.

27.04.2018 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Osud našeho života je napsán a my můžeme jen žít. Silný příběh plný osudu všech. Četl jsem se zatajeným dechem a myšlenkama jsem se snažil vcítit do příběhu. V minulém roce jsem navštívil Osvětim i Brezinku o to více to byla pro mne silnější představa hrůzy,kterou si museli tito lidé prožít. Moje první a určitě ne poslední kniha této spisovatelky s velkým S. Děkuji a nezapomenu.

13.04.2018 5 z 5


Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Kniha se dobře čte a nechává čtenáře v napětí, co a jak se stane. Otec se v synovi nezapře. Moje první kniha a věřím, že ne poslední od syna krále hororu. Symbolický je i počet stran knihy, že by záměr? Za mně určitě doporučení.

08.04.2018 5 z 5


Slepí ptáci Slepí ptáci Ursula Poznanski

Po přečtení předchozí knihy Pět jsem se těšil na volné pokračování, ale bohužel čekalo mne zklamání. Asi jsem více příznivcem geocachingu než facebooku. Knihu jsem několikrát odkládal, ale nakonec jsem jí dočetl. Uvidíme, co bude příště?

19.04.2017 3 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Na vánoce jsem obdržel třetí knihu z této trilogie. Tak jsem si řekl, že můžu začít číst pěkně od začátku a postupně. Prostě něco neskutečného až skutečného. SK je opravdu mistr péra - tolik propojení a životních náhod popis věcí a situaci, že čtenář má pocit jako by je všechny znal.Kniha se moc mi líbila a už se těším na další knihu s detektivem v.v.. Prostě paráda.Děkuji mistře.

14.01.2017 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Kniha je velice čtivá a dobře se mi četla,ale přesto hodnotím 4* něco tomu ještě chybělo. Tak uvidíme příště.

30.12.2016 4 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

S uvedením do kin se mi dostala do ruk i tato kniha a doporučení od švagrové, že by se mi to mohlo líbit, tak jsem to zkusil. A jo zase něco jiného a čtivého. Knížka se dobře čte a je problém ji odložit a když ji odložíte pořad na ní musíte myslet.Určitým spestřením je umístění starých fotografií. Přečteno jako E-kniha za 3 dny. Podle zhlédnutí filmového traileru se zřejmě jedná o trochu jinou verzi - na film se taky určtitě těším. Jsem rád, že jsem tuto knihu přečetl a vůbec nelituji příjemně strávený čas s podivnými dětmi - další dva dílý už mne volají. Hurá!!!

05.11.2016 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Neodolal jsem reklamní kampani a recenzím a knihu jsem si na vlastní oči přečetl. S knihou Zmizelá bych to nesrovnal mně osobně se kniha s tímto námětem líbila a měl jsem asi výhodu, že jsem vraha odhalil společně s autorkou. Teď si jenom počkám až bude film s českým dabingem na DVD. Přečteno jako E-kniha za 3 dny.

05.11.2016 4 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Kniha mne zastihla v mé čtenářské krizi, kdy jsem si rozečetl 3 knihy a ani jedná mne nechytla. Tak si říkam musím vyzkoušet čtvrtou knihu. Na základě rodinných recenzí mi padl do oka tento první díl " trilogie" a seznámení s Martinem Servazem. Ano tato kniha mne dostala z krize a já se po dlouhe době začetl jako nikdy. Četba vzhledem k velikosti knihy mne nutila si stáhnout i e-knihu, která byla vždy se mnou. Děj je svižný, napínavý a jen se čekalo na propojení starého příběhu. Čtení se mi líbilo a už se těším na další dvě knihy s tímto detektivem.

02.10.2016 5 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Kniha se mi dobře četla - děj byl svižný a člověk jenom čekal jak se vše propojí. Určitě v dnešní době aktuální téma, které nutí k přemýšlení na pohledem na různé kulturní světy.

02.10.2016 5 z 5


Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Na knihu jsem se těšil, protože knihy od autorky mám rád a dobře se mi čtou. Této knize však něco chybělo a to mi někdy dělalo potíž najít vůli pokračovat. Bohužel i já jsem musel ke konci přeskakovat odstavce a zaměřit se jen na přímou řeč, protože jsem věděl, že nic podstatného mi neuteče. Tak trochu zklámání, ale co není každý den posvícení.

13.07.2016 3 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Mám rád styl psaní této autorky a určitě si nenechám ujít další její další knihy. Určitě mne více zaujala anotace, než samotný děj knihy. Snažil jsem se vžít do kůže Alice a přenést situaci do vlastního života. Určitě zajímavé téma - Manželovo tajemství mne však dostalo více. Přesto doporučuji jako oddechové čtení. E-Book za 110,- Kč. Samotnou knihu jsem koupil své mamce.

01.09.2015 4 z 5


Mysterium tremendum Mysterium tremendum Sebastian Rainer

Na začátku mne určitě oslovila kampaň (,kterou jsem však prokoukl později ). Jako velký fanda SK jsem byl rozhodnut pro koupi této knihy. Shlédl jsem trailer, který naznačoval, co mohu od knihy čekat. Blízká lokalita mému bydlišti Horní Bečva byla taky rozhodujícím faktorem. Samotné čtení knihy bylo však pro mne zklamáním - čekal jsem více. Četbu jsem i na několik dni přerušil a s odstupem času se zase vrátil. Děj i atmosféra je v některých místech autentická, ale něco tomu chybí. Konec je takový jaký je. Jsem zvědavý jestli bude někdy tato kniha zfilmována, ale obávám se, že by to bylo slušné "Bečko".
Nevím, jestli můj komentář někoho ovlivní pro četbu, ale stále nad knihou kroutím hlavou. Čekal jsem něco více, něco hlubšího,něco něco něco.

29.07.2015 3 z 5


Papírová města Papírová města John Green

První knížka tohoto autora. Musím se přiznat příjemně strávený týden čtením této knihy ( ebook za 69,- Kč ). Děj se mi líbil,tak i myšlenkové pochody postav. Byl jsem docela napnutý jak to nakonec dopadne.Zase jsem o něco chytřejší. A docela se těším na filmové zpracování, trailer vypadá dobře.

23.05.2015 5 z 5


Pět Pět Ursula Poznanski

Taky jsem propadl hře zvané geocaching a proto mě tato kniha zaujala hned po přečtení anotace.
Kniha se čte opravdu jedním dechem a ten závěr je opravdu šokující a překvapivý.Manželce jsem vždy řekl " jó počkej jen dočtu stránku", z jedné stránky byly tři," jó počkej jen dočtu kapitolu" a už jsem koukal , co bude dál. Prostě super. Happy geocaching.TFTC

22.05.2015 5 z 5