Slepí ptáci

Slepí ptáci https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301744/bmid_slepi-ptaci-WvV-301744.jpg 4 555 160

Beatrice Kaspary série

< 2. díl >

Dva mrtví v salcburském kempu. Ona uškrcená, on zastřelený. Že by čin zhrzeného milence? Zdá se ale, že ti dva neměli vzájemné kontakty. Nebo je první dojem mylný? Salcburské duo vyšetřovatelů Beatrice Kasparyová a Florin Wenninger sleduje stopy, které mrtví zanechali na internetu. Najde je na facebooku, kde oba byli členy skupiny, kde se publikují básně plné temných poselství o strachu a smrti. A pak zemře další z milovnic poezie…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Blinde Vögel , 2013


více info...

Přidat komentář

střapatá
11.04.2024 2 z 5

Asi byla chyba číst tuto knihu hned po Cernocernem srdci od Galbraitha. Obdobne prostredi i vztahy hlavních hrdinu, ale narozdil od zminovane knihy mi vse prislo velmi plytke. Beatrice me stvala svou sebestrednosti, nebo třeba tím, jak porad nekam "odkladala" deti. Florin kolem ní skakal, zatímco milostpaní byla prakticky porad na facebooku. Docteno z povinnosti.

WaN635
07.02.2024 4 z 5

Musím říct, že mně se to opět líbilo. Prostředí fc skupiny mi přišlo zajímavé, ovšem děj byl někdy zbytečně zdlouhavý.
Postupné odhalení bylo dost děsivé a mě takováto zvěrstva nedělají dobře.
Jinak mám výtku k překladu. Dále tečky, čárky a velká písmena ve větách, kde nemají co dělat, mě iritovaly.


TheDoll
23.09.2023 3 z 5

Zajímavé téma, líbilo se mi prostředí facebookové skupiny a zapojení motivu poezie, to je originální. Děj se táhnul, postupem času bylo umírání dalších a dalších postav předvídatelné a nudné, ale konec byl poutavý - na začátku bych to takhle netipovala, jakmile se pozornost začala ubírat na profil NikolaDVD, odkázalo mě to správným směrem...

Arev122
21.08.2023 3 z 5

Napínavé, ale občas trochu zdlouhavé a nudné. Hlavně závěr mě připadal velmi nevěrohodný.

Kubrtík
31.01.2023 2 z 5

Asi jsem čekala víc. Až na konci jsem se nemohla odtrhnout.

Luigi1
15.12.2022 3 z 5

Tak mě tato kniha zklamala.Myslel jsem,že pojedeme ve stejném trendu,ale chyba lávky.

rumova_kulicka
31.10.2022 3 z 5

Tento díl mě bavil podstatně méně než předchozí. Téma básní a fb mi nebylo blízké, celá zápletka mi přišla přespříliš zamotaná a komplikovaná.

A co mě teda strašně iritovalo, je překlad. Nejen "kupice" jak píše panKrbec. Ale použití výrazů místo důkaz - poukaz? Místo pobrukovat melodii - bzučet? Co to má být? Místo doprovod - průvodce, průvodkyně. A koupací plášť místo županu. Okej, Bademantel, ale je potřeba to překládat takto doslovně?

zbožňuju_knihy
17.09.2022 5 z 5

Mne ta Bea prostě baví.., jen doporučuji, abyste četli sérii od jedničky a ne jako já, jak se vám knihy dostanou do ruky - na přeskáčku :-D.

ennlady
18.04.2022 5 z 5

Já prostě nemůžu jinak, není to úplně čistých 5, ale skoro. Líbilo se mi to nejvíc z dosud přečtených autorčiných děl. Sympatičtí vyšetřovatelé, zajímavý a napínavý příběh, který spěje k překvapivému rozuzlení. Sama moc neholduju sociálním sítím, s Facebookem jsem po kratičké době skončila, ale tady mě diskuze vůbec nerušily ani nezdržovaly, naopak. Za mě doporučení pro ty, komu nevadí, že knížka není jedna velká akce, ale pomalé vyšetřování, kde nakonec do sebe všechno zapadne.

castiglione
21.03.2022 4 z 5

K této knížce jsem po přečtení zdejších komentářů přistupovala tak trošku s nedůvěrou. Asi se musíte pohybovat na FB, abyste do děje vpluli tak nějak v pohodě. Je fakt, že kdo neví, jak to na Facebooku v mnohých skupinách chodí, bude to pro něj nejspíš málo akční. Přes spoustu postav (tady mi pomohla prachobyčejná tužka a papír) je pro samotný příběh důležitých fakt jen několik z nich. Když se pak vracíte v ději a listujete knihou zpět, (což já dělám ráda, abych se ujistila o tom, že mě autor jen tak zbůhdarma nebalamutí), vše má logiku. Samotná zápletka, a hlavně vše, co jí předcházelo, je hrůzná, až mrazivá, zvláště v dnešních dnech! Dávám (a myslím že oprávněně) čtyři hvězdy.

PanKrbec
22.02.2022 3 z 5

Komentářů už je tu dost, tak jen krátce, mně se to docela líbilo, za mne tak 3,5 *. Vadilo mi, ale pár věcí v překladu, asi nejvíc neustále používané slovo "Kupice". To jsem do teď snad nikde nečetl, ani neznám nikoho, kdo by ho používal, ale tady bylo použito tolikrát, že už mne to s...iritovalo. A pak i když jsem originál nečetl, jsem si v podstatě jistý, že "Peng" tam určitě nebylo a paní překladatelce, bych chtěl vzkázat, že "Ping" v tomto případě není jen citoslovce ! Ale jinak se mi to četlo dobře.

ddkk
07.02.2022 3 z 5

Po prvním nadějném dílu série s vyšetřovatelkou Beatrice Kaspary docela zklamání. Souhlasím s jprst, že to tentokrát bylo dosti nudné, vleklo se to, místy byl děj zmatený a konec byl prapodivně překombinovaný...

Miška74
25.01.2022 4 z 5

Prvni díl ze série se mi líbil o něco víc, ale ani tato kniha nebyla vůbec špatná. Mě osobně téma zaujalo. Knížka se nečetla vůbec špatně, děj odsypal, mrtvoly přibývaly a rozuzlení bylo překvapivé.

miri.f
28.12.2021 3 z 5

Autorčinu prvotinu vztahující se k vyšetřovatelům Beatrice a Florinovi jsem zhltla jedním dechem, nejspíš snad i pro mou vášeň ke geocachingu. Hlasy byly o něco slabší, i když opravdu jen o fous. Tam mě zase zaujaly výklady karet, čemuž jsem se kdysi také věnovala. Tak jsem si říkala, co bude teď a světě div se, opět něco, čím se mi autorka trefila do noty - a to jinými tolik zavrhovanou a neuchopitelnou poezií. Číst mezi řádky jsem uměla a některé okolnosti mi došly tak nějak už za běhu. Úplné finále bylo ovšem i tak překvapivé, ačkoliv z mého pohledu tak trochu překazilo napínavý a celkem slušně rozjetý děj. Proto to dnes bude jen za tři hvězdy, ale na autorku rozhodně nezanevřu - naopak, těším se, jaká překvapení přinesou další příběhy.

Kubajzz
26.11.2021 2 z 5

Musím říct, že oproti prvnímu dílu trochu zklamání. Málem jsem ji ani nedočetl...

Lena79
07.11.2021 4 z 5

Celkem dobře napsaná kniha, ale bohužel mě nevtáhla do děje tolik jako autorčina kniha "Pět". Některé pasáže byly pro mě matoucí. Možná je to tím, že vůbec nerozumím poezii.

moudivlacek
05.11.2021 3 z 5

Kniha mě zpočátku velmi mátla - spolek milovníků poezie a salzburská kriminálka, která řeší údajnou sebevraždu a vraždu. Velmi pomalými kroky se děj vyvíjí a velmi pomalu si člověk začíná uvědomovat, o co tu jde.
Jsou tu úryvky básní a je jich tu dost, ale ani jedna mi nic neříkala.
Každopádně pro mne se konec příběhu vyvinul ve velmi silné drama s kořínky zla v minulosti. Zlo se nedá schovat, zlo vždy zůstane zlem. To je asi tak hlavní motiv příběhu.
Budu se těšit s ústřední dvojicí na další jejich případ.

kiskacsa
15.10.2021 4 z 5

Mně se kniha líbila. S komentáři, že byla nudná a neměla spád nemohu souhlasit. Četla se mi velmi dobře a líbilo se mi téma "hádanek" ve verších. Zarazily mne spíš formulace některých vět, domnívám se, že ne úplně dobře přeložených z originálu.

jprst
10.09.2021 2 z 5

Podprůměrný thriller, sice zajímavá zápletka, tu ale autorka zpracovala ve vlekoucí se až nudný příběh, který navíc korunovala překombinovaným rozuzlením. Nic, coby mě lákalo zkusit nějakou další autorčinu knihu.

Aaron Lewis
18.08.2021 4 z 5

Do poslední chvíle jsem neměla ponětí o co go. Buď stárnu, nebo to bylo tak dobré nebo přitažené za vlasy? Nevím... život těhle lidí je pro mě úplně neskutečný. Navíc jsem si ještě něž přišel ten nechutný (nemyslím špatně napsaný) vklad o válce, tak jsem si četla o rozpadu Jugoslávie, ale to jsem si řekla, že to raději jen přelétnu, protože je to hnus. (Stačilo mi to Kosovo). No a podívejte, je tam válka v Chorvatsku... to bylo rychlé...

Takže, četlo se to hezky a opravdu jsem neměla šajnu o co se jedná, ale jakože vůbec ani prd, kdo, kde s kým a proč. Vůbec... Takže originální, co se týče uprchlíků z Jugoslávie aktuální (pro mě), a možná je i fajn, že je to hnus i pro ostatní, takže asi dobře, že se o tom píše... Hm, takže z celý knihy si budu pamatovat Nikolu.. hmm, super a už brečím...

No co na to říct... prostě už s tím nikdo nic nedělá takže... "hold on to love:)" díky Darrene:).

Jinak Bea pořád fajn, s Florinem to je jasné, ale lásku teď přeju každému a Ribarovi...? já nad tím ani raději nepřemýšlím... kdo jsem, abych dělala soudy....