dancapater dancapater komentáře u knih

☰ menu

Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Asi je se mnou něco špatně, ale ja i když se mi Alexovo chování příčilo, jsem si ho v průběhu oblíbila. Naprosto skvěle jsou zde popsány scény s násilím, ale co je na knize nejlepší, tak to je asi způsob, jakým je vše popsáno naším Pokorným Vypravěčem z jeho úhlu pohledu. Samozřejmě skvělý ojedinělý jazyk.

03.02.2018 5 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Stalker je jedna z nejlepších krimi, co jsem za dlouhou dobu četla. Poslední třetina se četla jedním dechem. Cítila jsem adrenalin i přes ty stránky. Série detektivek s Joonou stojí celá za to, těším se na další díly.

29.12.2017 5 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla. Obrovská motivace do všeho a krása světa shrnuta do pár stránek.

25.11.2017 5 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Hodně u téhle knihy čtu komentáře "pubertální, ukňourané". Pravda je taková, že Charlie je opravdu specifická osoba a to hlavně po stránce psychologické a můžu říct, že já to chápu a nic pubertálního ani ukňouraného na tom nevidím. Hodně k zamyšlení. Za mě úžasná kniha.

16.10.2017 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Největší moudra života ukrytá v dětské duši. Malý princ je nejvíc!

22.08.2017 5 z 5


Nebezpečné známosti Nebezpečné známosti Pierre Choderlos de Laclos

Kouzlo té doby a jejího pohledu na lásku, nebo spíš vášeň je dokonalé. Možná jsem moc velký romantik, ale za mě dokonalá kniha, kterou mohu číst pořád dokola.

16.08.2017 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Naprosto úžasná kniha přečtená jedním dechem od začátku do konce. Tohle téma je třeba si připomínat, vědět a znát a osudy lidí jako je Liesel, Hans, Max nebo Rudy prostě stojí za to, aby si ó nich lidi četli a zaplakali.

08.08.2017 5 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Naprosto geniálně propracované, jeden z nejlepších dílů! Do samého konce nové a nové souvislosti a zvraty. Film mám taky ráda, ale kniha milionkrát lepší

28.07.2017 5 z 5


Miniaturista Miniaturista Jessie Burton

Kniha se mi moc líbila, samozřejmě chápu některé výtky od ostatních čtenářů, ale i přesto mě to velmi bavilo. Bylo to úplně něco jiného, než jsem čekala a to mě taky zaujalo. Naprosto úžasná psychologie postav,které se vyvíjely a úplně jsem propadla Johannesovi. Skvělý román.

03.07.2017 5 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Jeden z mých nejoblíbenějších románů. Krásná čtivá kniha, která chápu, že některé neodpoví, ale pro mě je naprosto úžasným vyobrazením velké lásky a velkoleposti té doby. 150 stran emocí.

22.01.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kolem této knihy je hodně povyku, ale není to takový velký boom. Kniha se mi sice líbila, četla se vcelku dobře, ale rozhodně hlavní postava není zrovna nejsympatičtější, což trochu požitek z příběhu alespoň pro mě znepříjemňuje. Jinak je ale kniha fajn, takže jedna hvězdička dolů.

12.01.2017 4 z 5