Nebezpečné známosti koupitNebezpečné známosti

Nebezpečné známosti / Les Liaisons dangereuses

Autor: Choderlos De Laclos

Román francouzského spisovatele Choderlose de Laclose, který vyšel prvně v roce 1782 a svou otevřenou kritikou mravů a vztahů určitých společenských vrstev si získal velkou pozornost. V téměř 200 dopisech autor vypráví příběh dvou libertinských šlechticů – Vikomta de Valmont a Markýzy de Merteuil – jejichž největší zálibou je zahrávání si s city ostatních lidí. Bezostyšně svádějí a následně vypočítavě odvrhují nevinné oběti. Brzy se však sami dostávají do nebezpečně úzkých smyček svých vlastních her. (méně textu)

http://www.databazeknih.cz/images/16_/1658/nebezpecne-znamosti-13322.jpg 4.151

Žánr: Literatura světová - Romány
Rok vydání: 2007, počet stran: 416 (více)

Nakladatelství: Academia
Překlad: Dagmar Steinová
Edice: Filmová řada
ISBN: 978-80-200-1437-5

Nejprve se musíte přihlásit.

Komentáře knihy Nebezpečné známosti:

WEIL
Pro mě je tenhle román v dopisech stále velkou lahůdkou. Každé psaní charakterizuje jednotlivé postavy a je radostné, tak hezké a výstižné dopisy číst. Navíc přes ně sledovat i románovou linii. (30.10.2011)
Madluska
Asi jsem od knížky čekala něco jiného, řekněme poutavějšího. Bohužel mě De Laclos nedokázal zaujmout natolik, aby mi nebyl osud jeho hrdinů lhostejný. Nedovedu určit, zda to zapříčinila forma dopisů, prostředí francouzské smetánky nebo mně nesympatické hlavní postavy, ale Nebezpečné známosti už si znovu (s největší pravděpodobností) nepřečtu. (30.10.2011)
tynacte
kniha se mi líbila. Zápletku a hru hlavních hrdinů jsem obdivovala už dávno. Je zábavné sledovat ty zlé, jak si hrají na andílky. Líbí se mi i vlastně všechny filmy, natočené podle tohoto námětu. Jak je vidět, tak každý má to svoje tajemství a myslím si, že právě ti co jsou nejvýš si mohou s ostatními hrát jako s loutkami a to jak v minulosti tak i dnes. (25.05.2011)
bovinka
Perfektní filmové zpracování Miloše Formana Valmont. Ale kniha mi přišla rozvleklá
Jíťa
Tahle kritika smetánky 18. st. není vůbec špatná. Forma dopisů jí dodává na zajímavosti a udržuje pozornost. Jen si nejsem jistá, jestli mě víc vytáčela markýza a Valmont nebo ta naivní slečinka, která byla chuděra podvedena proradným vikomtem. Každopádně moment, kdy se oba hlavní intrikáni zapletou do vlastních intrik, je ukázkový :D
Teenka
Čekala jsem dílo plné intrik a zvratů...myslím,že se příště podívám na Cruel intentions
Lithin
Nebezpečné známosti jsem si přečetla už kvůli filmu Cruel Intentions. Forma dopisů je trošku zdlouhavá, ale tím, že se příběh odehrává v 18. století, má své kouzlo, které dokáže zaujmout.

DatabazeKnih.cz na Facebooku DatabazeKnih.cz na Twitteru DatabazeKnih.cz na Google+