dam.si.knihu dam.si.knihu komentáře u knih

☰ menu

Mráz Mráz C. N. Crawford

Když mi přišla nabídka z @albatrosmedia zda nechci recenzní výtisk novinky s názvem Mráz, neváhala jsem ani chvilku. Po přečtení anotace mi bylo jasné, že tohle bude kniha pro mě! Takže mockrát děkuji za poskytnutí knihy k recenzi! #spoluprace

Pokud se tu najdou a já vím, že jo! Fanoušci Kruťase a Selekce = moje nejoblíbenější příběhy, zejména Selekce. Tak tohle je rozhodně příběh, jež Vám nesmí chybět v knihovně! Autorka si pro své čtenáře připravila vynikající příběh, jež budete hltat od první stránky. Kdyby autorka připsala klidně 100 stránek navíc, kde bude více interakce s ostatními princeznami, nemám co vytknout! Tenhle kousek mi tam bohužel lehce chyběl. Bavilo mě spojení lidského a vílího světa, byť to místy bylo občas trochu bizarní. A i když je to vcelku předvídatelné, tak mě to vůbec nevadilo! Ba naopak.

Je to jednoduchá, nemilosrdná, místy vtipná, romantická fantasy, se špetkou erotiky, jež stojí za pozornost a neměla by Vám uniknout. Těch 292 stránek za to stojí a já se nemůžu dočkat dalšího dílu!

09.05.2024 5 z 5


Tonoucí duše Tonoucí duše Ava Reed (p)

První díl série Nemocnice Whitestone mě minulý rok absolutně nadchnul a čekat na další díl byla muka. Byl to jeden z nejlepších romantických příběhů, který se mi dostal ten rok do ruky a nyní tu konečně máme pokračování!

Kniha začíná tam, kde ta první skončila, ovšem tentokrát se setkáváme s jinými postavami. Přiznám se, že jsem byla smutná, že tentokrát půjde o jiné hlavní hrdiny. Nashe a Lauru jsem si zamilovala, nicméně Mitch a Sierra byli také skvělí. Byť se těm předchozím nevyrovnali, tak i tak mohu hodnotit kladně.

Je to opět příběh plný lásky, ale také utrpení, kdy se hlavní hrdinové musejí každý zvlášť vyrovnávát s traumatem, které prožili.
Ava Reed bravurně pracuje s tématem nemocničního prostředí, kde čtenáře neochudí o to, jak to tam funguje a vše není tak jednoduché, jak si spousta lidí myslí. Zachycuje to, jak se každý lékař musí rozhodovat, pod jakým je stresem a né vždy vše dopadne dobře, neboť doktoři jsou také jen lidé a některé nemoci zkrátka nelze porazit.

Povedlo se jí i zpracovat druhou romantickou linku, ale bohužel u mě vede Nash a Laura, u tohoto příběhu jsem občas měla pocit, že se některé scény opakují a chtělo by to více rozvést, či posunout jiným směrem. To nic ale nemění na tom, že tohle je skvělá romantická série, která opět končí tak, že nutně potřebujete další díl!

09.05.2024 4 z 5


Tíživá lehkost lásky Tíživá lehkost lásky Lena Kiefer

Kniha s tak krásnou obálkou a lákavou anotací nesměla chybět v mé knihovně. Jestli je pro mě něco tak trochu sázka na jistotu, tak jsou to příběhy od německých autorek. Tohle bylo moje první setkání s Lenou Kiefer a dopadlo to na výbornou.

Autorka si pro svou knihu vybrala téma, které už tu několikrát bylo a za mě si s ním poradila bravurně a udělala ji tak jedinečnou, čtivou a originální. Do svého příběhu si vybrala téma zakázané lásky a dvou bohatých rodin, které se navzájem nesnášejí a příběh tak má v sobě něco z knihy Romeo a Julie ovšem v moderním prostředí. Jsou pro Westonovi a Coldwellovi důležitější peníze a pověst než rodina?

Je to příběh o zakázané lásce a tragédii, kde se hlavní hrdinka snaží očistit jméno své sestry. Dokáže ovšem vzdorovat svým rodičům a odolat pocitům, které cítí k muži, kterého nesmí milovat? To si budete muset přečíst. Já vám mohu jen říct, že tohle rozhodně stojí za přečtení, neboť ten příběh a chemie hlavních hrdinů je krásná a uvěřitelná a já si příběh užila od začátku do konce. Možná kdyby autorka trochu více šla do hloubky s pátráním po pravdě, což je jedním z hlavních témat, tak hodnotím plným počtem. Tuším ale, že v dalším díle se toho dočkáme!
Navíc další díl nutně potřebuju!

09.05.2024 4 z 5


Všechno je jednou poprvé Všechno je jednou poprvé Nina Kenwood

Všechno je jedno poprvé je příběh o dospívající dívce, která si prošla těžkým životním obdobím a díky tomu ztratila sebedůvěru a má tak nulové sebevědomí.
Jestli pokukujete po nějaké fajn young adultovce, či jste mladší čtenáři, tak se Vám kniha určitě bude líbit. Je to takové jednoduché počtení, kde možná najdete v některých věcech sami sebe v těchto letech. Autorka v knize dokázala dobře zpracovat přátelství, lásku, či spoustu trapných situací. Ovšem někdy jsem měla pocit, že hlavní hrdince není osmnáct, ale patnáct. Nebo si možná jen fandím, že jsem byla o dost vyspělejší.

Je pravdou, že pro mě tam často byly pasáže, které se dokola opakovali a trochu mi narušovali čtení. Byly ale také chvíle, kdy jsem četla dál a dál a nemohla přestat.

Takže za mě je tohle průměrná YA romantika, která se možná více hodí pro mladší ročníky. :)

09.05.2024 3 z 5


Trable s láskou Trable s láskou Jules Wake (p)

Jules Wake alias Julie Caplin určitě všichni znáte a možná ji bude znát více pod jménem Julie Caplin, pod kterým vydává svou sérii Romantické útěky. Spousta z Vás určitě ví, že její příběhy miluji a proto jsem ani nemohla odmítnou nabídku z @albatrosmedia a přečíst si tak její novinku Trable s láskou. Moc díky za poskytnutí knihy k recenzi! #spoluprace

Tohle bylo úplně jiné kafe. Autorka si pro svůj příběh připravila neuvěřitelně krásný a čtivý příběh o lásce, které je snadno uvěřit, ale bohužel musí hlavni hrdinové překonat spoustu překážek. Hlavní hrdinka Jess je neuvěřitelně silná osobnost, až jsem si říkala, jak dokáže být neustále tak ohleduplná a silná.

Možná někomu může přijít až mic pohádkové, že se do sebe dva lidi zamilují na první pohled a vědí, že jsou pro sebe stvoření. Ale proč ne? Určitě spousta z Vás zažilo, že jste potkali osobu, která Vás na první pohled uchvátila a nemohli jste ji dostat z hlavy. Stačilo prohodit pár zpráv a Vaše srdce se hned rozbušilo nadšením.

Jules Wake do svého příběhu mimo jiné zakomponovala dost silných témat, které bravurně zpracovala a já jen hltala celý příběh, který mi vnesl slzy do očí. Kdyby mě občas tolik nevytáčela bývala přítelkyně Sama, přílišná ohleduplnost Jess a Sama, hodnotím plným počtem.

09.05.2024 4 z 5


Hraj o svůj osud Hraj o svůj osud Stella Tack

Romantickou sérii s názvem Polib mě od Stelly Tack jsem si zamilovala, takže na její fantasy sérii jsem byla opravdu zvědavá.

Musím říct, že pro svůj příběh si zvolila velmi zajímavé téma, které za mě bylo originální. Pokud to budeme brát jako oddechovou fantasy, tak to vysvětlení zápletky hry bylo v pořádku a neměla jsem problém se tak nějak zorientovat. Jelikož Stellu známe jako autorku romantických knih, tak ani ta nechyběla. Byla sice trochu slabší, ale zase milostné trojúhelníky (jestli se tomu tak dá říkat) já miluju. Co se jí musí nechat, tak má skvělý s čtivý styl psaní, při kterém nebudete usínat a budete chtít číst dál a dál.

Co je nutno vypíchnout, tak to je kočičí postava Curse, která byla na výbornou. Díky němu byl příběh tak vtipný a já si každou chvilku s ním užívala!

Ovšem při dočtení knihy jsem měla pocit, že kdyby to autorka ukončila jedním dílem, udělala by asi lépe. Byť mě zajímá, co se bude v dalším díle dít, tak mám pocit, že už nás nemá moc čím překvapit a bojím se, že to bude nuda.

09.05.2024 4 z 5


Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

Jestli je nějaký titul tento rok pro mě obrovským překvapením, tak je to první díl ze série Útěk z výhně s názvem Výheň. Pravdou je, že jsem četla a slyšela spoustu skvělých ohlasů, ale jak jsem viděla štítek thriller a tu strašidelnou obálku (protože nevím jak vás, ale mě tyhle masky děsí už od základky), tak jsem se o příběh více nezajímala.

Teď ovšem přichází veliké poděkování @kanopa_nakladatelstvi kteří se rozhodli vydat audioverzi, která je naprosto fenomenální - nebo spíše Josef Pejchal je ten, který dal knize neuvěřitelnou šťávu! Jeho hlas je dokonalý a tak rozmanitý, že mě mrzí, že mám audioknihu za sebou! Takže díky! #spoluprace

Výheň má zaslouženě na DK hodnocení 85 %. Je to příběh s originálním tématem, jež je plný tajemství, napětí, zoufalství, naděje, ale je zkrátka nemilosrdný. Kniha má svižný děj a každou chvíli se něco děje, tudíž čtenář nemá možnost se ani chvilku nudit.
Autor pro svůj příběh zvolil mladé kluky, jež byli možná na můj vkus a jejich věk až příliš vyspělí a chovali se spíše jako osmnáctiletí.

Věřím, že se v dalších dílech je na co těšit, protože já se rozhodně těším! A vám jednoznačně mohu doporučit audioverzi, protože Josefa Pejchala si zamilujete!

09.05.2024 4 z 5


Pravidla randění Pravidla randění Vi Keeland

Tohle přesně jsem potřebovala. Po těch průměrných romantických příbězích, které jsem teď četla za sebou mi tohle naprosto sedlo. Tahle romanticko erotická kniha je sázka na jistotu, pokud budete mít špatnou náladu, protože Vás zaručeně rozveselí. Věřte tomu, že hned na prvních stránkách se neuvěřitelně pobavíte a budete vtaženi do děje, jež Vás nebude chtít pustit spát.

Autorky si připravili opravdu skvělý a čtivý román, ve kterém se skvěle zhostili hlavního tématu. Příběh je to plný lásky, přátelství a humoru. Hlavní hrdinové mají úžasnou jiskru a chemii a musím říct, že jsem už dlouho nezažila tak silnou a absolutně nesobeckou hlavní hrdinku. Nechci Vám tady nic spoilerovat, ale ráda Vám tady tenhle příběh doporučím, protože je boží!

03.04.2024 5 z 5


Odstín smrti Odstín smrti Bianca Iosivoni

Pátý díl série Půlnoční kroniky byl opět skvělý. Musím říct, že kvalita příběhu s každým dílem neklesá a já si každý jeden díl naprosto užívám. Nutno vypíchnout to, jak na začátku každého dílu najdeme rekapitulaci toho předchozího a čtenář si tak může osvěžit paměť tím, co se stalo v tom předchozím. Pecka!

Tentokrát máme zpátky příběh, kde jsou mí oblíbení hlavní hrdinové Shaw a Roxy, kteří za mě zatím vedou a mrzí mě, že jejich příběh touto knihou končí, byť o nich v dalších dílech bude určitě zmínka. Kniha je opět plná zvratů, tajemství, lásky, akce a klasicky potřebuji nutně další díl, protože jak Laura, tak Bianca nás asi chtějí na konci každého příběhu naštvat. :D

Tahle za mě originální série o lovcích, čarodějích a různých nadpřirozených bytostí, doprovázená romantickými linkami by rozhodně neměla chybět těm, kteří takové příběhy milují. Obě autorky totiž dokáží do svých příběhů skvěle zapojit i tu romantickou linku, na kterou jsme od nich zvyklí. :)

24.03.2024 4 z 5


Vidořád Vidořád Samantha Shannon

Druhý díl série Kostičas začíná tam, kde ten předchozí skončil. Musím se přiznat, že byť jsem z prvního dílu byla nadšená, tak tady to bylo mírné zklamání. Co si budem, Kostičas je jedna velká jízda a Samantha si pro své čtenáře připravila propracovaný, originální a také složitý svět, u kterého musíte dávat velký pozor.
Nicméně v tomto díle mě polovina příběhu moc nebavila a musela jsem se do toho nutit. Nebýt to audiokniha, tak ji asi odložím.
Kdyby měla první půlka příběhu spád jako v druhé polovině, byla bych nadšená. Protože konečně byli zpátky Refájci, kteří dali příběhu tu správnou šťávu a byl to přesně ten příběh, jaký jsem si představovala a zároveň jsem chtěla vědět, jak to všechno dopadne. Takže i přes nudný začátek byl ten konec super a samozřejmě mě zajímá, co se stane v tom dalším!

24.03.2024 3 z 5


Carrie Soto se vrací Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

Jsou příběhy, které přečtěte, jsou průměrné a pak je zapomenete. A pak jsou příběhy, které doslova hltáte, čtete je do noci a neustále nad nimi přemýšlíte.

Taylor Jenkins Reid je autorka, jež dokáže napsat tak uvěřitelný a skvělý příběh, který nebudete chtít odložit. Dokáže stvořit něco, o čem si myslíte, že se opravdu stalo, ale opak je pravdou.

Tentokrát máme příběh o Carrie Soto, nejlepší tenistce všech dob, která se pět let po ukončení kariéry vrací na scénu, aby udržela svůj titul, který je ohrožen novou mladou tenistkou. Zvládne ve svých 37. letech a dlouhé pauze být opět nejlepší? To si budete muset přečíst.

Věřte, že tenhle příběh ve Vás vyvolá spoustu různých pocitů, a to vztek, radost, naději a možná Vás rozbrečí a tak dojme, že Vám na konci bude líto, že to všechno končí.

24.03.2024 5 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Příběh, který jednu dobu zaplavoval instagram a mám pocit, že to ještě neskončilo. Několikrát jsem přemýšlela, zda si Hypotézu lásky pořídit, či nikoli. Ovšem jak už to tak bývá, tak mě Instagram opět dostihl a já neodolala po těch stovkách krásných recenzí si knihu pořídit.

Zaslouženě získal štítek bestselleru a naprosto chápu, proč ho všichni tak milují. Autorka si připravila naprosto skvělý a čtivý román, který nejde odložit. Jakmile jednou začnete číst, tak nechcete přestat, protože je to jedna velká jízda od začátku do konce.

Věřte tomu, že u téhle knihy se budete několikrát usmívat, protože je tam taková spousta skvělých momentů, které knize dávají skvělou jiskru a atmosféru. Ali Hazelwood si pro svou kniha vybrala skvělé a pro mě originální téma, které bravurně zpracovala. A to nemluvě o tom, jak výtečně si pohrála s vedlejšími postavami, které mi po dlouhé době také přirostly k srdci.

Takže pokud se chcete pobavit, zažít skvělý romantický příběh, tak věřte všem těm skvělým recenzím. Protože tohle skvělé opravdu je! :)

24.03.2024 5 z 5


Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

Jsou příběhy, které se dokola vydávají, a pak jsou příběhy, jež vyšly před nějakou dobou a už je neseženete. A přesně u tohoto příběhu je to obrovská škoda. Jennifer L. Armentrout jsem si oblíbila díky její fantasy sérii, která u nás vyšla a sklízí velké úspěchy. Dříve autorka vydávala romantické/erotické knihy pod jejím pseudonymem J. Lynn a jsou bohužel téměř k nesehnání. Díky @kanopa_nakladatelstvi že jste se rozhodli vydat tenhle skvělý příběh z roku 2014, bylo to vynikající. Velkou část toho, že jsem příběh tak hltala, byla Anežka Šťastná, která to čte naprosto fenomenálně a můžu říct, že jsem se do jejího hlasu zamilovala!

Tohle je opravdu vynikající příběh, který v sobě skrývá těžké a „skvělé“ téma, které autorka perfektně zpracovala. Věřte tomu, že ať už jednou začnete číst, nebo poslouchat, tak nebudete chtít přestat. Celý příběh je provázen tajemstvím, které budete všichni tušit, ale na konci Vás i tak dostane, protože si budete přát, aby to bylo jinak. Autorka perfektně vystihla pocity hlavních hrdinů a celkově stvořila perfektní prostředí ve školním prostředí.

Takže pokud hledáte nějakou skvělou romantickou audioknihu, tak tohle je jeden velký tip. Věřte tomu, že se Vám bude líbit. Rozhodně se bude líbit všem, co četli a milují sérii Nedotýkej se mě. :)

24.03.2024 5 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Další kniha od Colleen Hoover, která Vás svým příběhem dostane. Přiznám se, že zpočátku jsem se trochu bála, jak se mi po přečtení anotace bude kniha líbit, ale bylo to zbytečné. Autorka opět dokázala, že dokáže napsat neuvěřitelně emotivní příběh, jež vám bude neustále běžet hlavou.
V příběhu propojila minulost s přítomností a informace, které byste chtěli vědět hned Vám dávkuje postupně tak, abyste četli dál a dál.

Takže tohle je jedno další doporučení na skvělou knihu o lásce, zlomeném srdci, nalezením sama sebe a také mateřskou byť nepoznanou láskou. A zároveň Vám mohu jen a jen doporučit audioverzi, která je za mě výtečná!

24.03.2024 4 z 5


Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Pokračování Vampýrské akademie bylo opět skvělé. I když člověka někdy vytáčelo dětinské chování Rose, tak je nutné si říct, že hlavní hrdinové jsou mladí a v tomto věku bychom se nechovali jinak. Proto mě také mrzí, že jsem ji nečetla ve věku, kdy bych ji naprosto milovala a žádné takové věci by mě nezaráželi.
Autorka do svého příběhu skvěle vnáší romantiku a jiskření mezi hlavními hrdiny a už teď je mi jasné, že se tam zamilujeme do více mužských postav. Já chci víc Adriana!

Richelle Mead se mu sí nechat to, že píše jednoduše a čtivě, a proto čtenář čte dál a dál. Byť jsou knihy takové „jednohubku“ tak v nich dokáže perfektně vykreslit postavy, prostředí a vnést jim skvělou jiskru. O tom, že umí dobře psát romantickou linku nemluvě. Už se moc těším na další díl!

24.03.2024 4 z 5


Jenom ne Cade Jenom ne Cade Penelope Bloom

Jak mně chyběly příběhy od Penelope Bloom! Zrovna nedávno jsem si říkala, že už jsem od ní dlouho nic nečetla a konečně nám vyšel druhý díl ze série Jenom ne.

Tohle bylo zase skvělý. Je to přesně ten typ příběhu, který jsem potřebovala. Jednoduchý, vtipný, romanticko/erotický příběh, který Vás donutí se smát a kroutit hlavou nad chováním hlavních hrdinů. Po několikáté se budu opakovat, ale tohle není úplně pro každého, protože né každý ocení tento bizarní styl psaní. Já to například miluju!

24.03.2024 4 z 5


Vztek Vztek Tracy Wolff

Druhý díl této nadpřirozené série, který si zamiluji všichni fanoušci Stmívání a dalších podobných příběhů.
Byť mě prvních 100 stránek moc nebavilo, protože se tam nic moc extra nedělo, tak pak se to změnilo v jízdu. Máme tu spoustu nových hrdinů, zápletek, rozuzlení a lásek.

Jestli něco Tracy Wolf umí, tak je to psaní opravdu krátkých kapitol, které Vás nutí číst čím dál více. Příběh je jednoduchý, opravdu vtipný a dokáže Vás přenést do děje. Jestli jste si říkali, že si nedokážete zamilovat jiného hlavního hrdinu, tak věřte, že tady ano!

I přes ten začátek to bylo fajn čtení a já už se nemůžu dočkat dalšího dílu!

24.03.2024 4 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Colleen Hoover je autorka, která Vás dokáže naprosto emočně vyčerpat. Je to autorka, který píše tak dokonalé příběh, jež vám nedají spát, nedáte je z ruky a budete si je pamatovat. U každého dílu si říkám, že už to nemůže být tak skvělé, ale může.

Tento příběh budu jednoznačně řadit mezi ty nejlepší. Hltala jsem každou kapitolu a tím, že jsem to měla v audioverzi, tak to bylo ještě o to dokonalejší, protože v podání Kláry Suché a Roberta Hájka to nemělo chybu. Díky nim člověk dokázal ještě více prožít emoce hlavních hrdinů. Takže díky!

Musím říct, že autorka si výtečně pohrála s jedním datumem, a to 9. listopadem. V knize zbytečně nezabíhá do jiných dnů a perfektně vystihne každé setkání a pocity hlavních hrdinů. Brečela jsem? Jo. Zamilovala jsem si tento příběh? To zatraceně ano! Je to plné bolesti, lásky, viny, odpuštění a sebepoznání. Já si vlastně říkám, jak je možné dostat tolik, do tak krátkého příběhu.

24.03.2024 5 z 5


Láska, smrt a všechno zlý Láska, smrt a všechno zlý Martin Paytok

Tenhle mystery hororový příběh s fantasy prvky mě mile překvapil. Byť jsem zprvu měla trochu problém se začíst, neboť tam bylo opravdu spoustu postav které se mi motaly dohromady, tak poté jsem se do toho dostala. Nutno vypíchnou ty skvělé ilustrace, které celý příběh doprovází. Nechybí ani rodokmen, či mapka sídla. Přiznám se, že mě občas štvalo chování postav, ale to je přesně to, proč na horory nekoukám, vždycky jsem nadávala, proč někdo někam chodí a udělá tohle.. a tak. :D Nicméně musím říct, že příběh jako celek mě opravdu bavil a posledních asi 150 stran byla jízda, kterou jsem si užila!

Příběh sleduje rodinu Havranových, kteří přijíždí do sídla zesnulého Izajáše, kde musí strávit noc, aby získali jeho dědictví. Bohužel nic není takové, jak si představovali. Kniha je plná zvratů, napětí, křivd a dramatu, kdy se musí všichni semknout a bojovat proti zlu, jež číhá v domě a zavraždilo jednoho z nich. Zvládnout to? Tak to si budete muset přečíst!

24.03.2024 4 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Tenhle příběh je přesně ten, který jsem od Julie Caplin potřebovala. Je to už třetí kniha, kterou jsem poslouchala v audioverzi a budu se jen opakovat, ale Veronika Lazorčáková je prostě fenomenální. Já bych ji mohla poslouchat od rána do večera, protože má tak nádherný hlas a dokáže hlavním hrdinům vštípit ještě větší jiskru.

Popravdě je tohle jeden z nejlepších dílů od Julie Caplin. Příběh má od začátku vynikající dynamiku a já jsem to měla poslechnuté téměř na jeden zátah. Jak už to tak bývá, tak klasicky nutně potřebuju do Tokia!

Autorka píše s neuvěřitelnou autenticitou a vy máte pocit, že jste na onom místě a prožíváte to jako samotný hrdina.
Je to příběh plný lásky a sebepoznání. Najdete v něm několik úžasných myšlenek, na kterými budete přemýšlet.

24.03.2024 5 z 5