Vztek přehled

Vztek https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523334/bmid_vztek-6513d23476ad5.jpg 4 121 121

Touha série

< 2. díl

Všechno je podivně pokřivené – včetně mě. Vrátila jsem se na Katmerskou akademii, ale pronásledují mě zážitky, na které si pořádně nevzpomínám. Co jsem vlastně zač? Zrovna když se znovu začnu cítit v bezpečí, objeví se Hudson a žízní po pomstě. Chce mě a Jaxona navždy rozdělit. Jenže na nás číhá daleko větší hrozba. Upíří dvůr se mě snaží vtáhnout do nebezpečné hry. Jestli chci přežít, budu muset spolu s přáteli porazit nepředstavitelné zlo, a to vyžaduje oběti. Možná větší, než jsem schopna přinést.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Crush , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vztek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Scheron
09.05.2024 2 z 5

(SPOILER) Jak bych jen začala... ehm... co to sakra bylo??
Přiznám se, že na Touhu jsem se nechala strhnout davem a nebylo to vůbec zlé - jasně, musíte se oprostit od všech očekávání a od toho, že je to vykrádačka všech známých i neznámých děl, ale líbilo se mi, jak to bylo podané s nadsázkou, často i s funkčním humorem. Logicky jsem tedy pokračovala Vztekem. A to jsem neměla. A bohužel, na rozdíl od prvního dílu, kde jsem byla zvědavá, kam to autorka bude směřovat, tady bylo už od prvních tří kapitol jasné, jak to dopadne (bez nadsázky).
SPOILERY ->
Z prvního dílu bylo protřelým čtenářům zřejmé, že Jaxon není endgame, a to i když k tomu z děje nevyplývaly žádné velké indicie, snad kromě extra rychlé zamilovanosti a extra rychlému vytvoření pouta druhů. Bohužel ve Vzteku se ze sexy chytrého, temného a starostlivého pana upíra stal neskutečně otravný ufňukánek. A bylo mi ho moc líto, protože tak byl napsán naprosto účelově, jen proto, aby se naše úžasná, úchvatná a neskutečně nádherná Grace mohla sbližovat s jeho upířím bratrem (což mi samo o sobě přijde nechutné). Takže jste asi pochopili, že Grace je stejně neschopná a charakterově plochá, jako v prvním díle. A jak jsem psala, už z prvních kapitol uhodnete, že Hudson asi nebude obávaný záporák, a že je s Grace pojí romantická minulost. Většina děje se nekonečně táhne, pořád se omílají ty stejné věci a tři čtvrtiny knihy se vůbec nic neděje. I ten humor byl o dost slabší, i když nebýt Hudsona, nebyl by tam vůbec. Jednu hvězdu dám za posledních zhruba sto stránek, kdy se to konečně rozjelo - akci autorka píše celkem dobře, ale úmrtí jisté postavy vás ani nezasáhne, jak je rychle přešlé. Druhou hvězdu dám za nádhernou obálku. Jsem opravdu zklamaná. I když se to původně trochu tvářilo jako Stmívání, tak si autorka největší inspiraci zcela zřejmě vzala ze Dvorů Maasové, jelikož Vztek je téměř dokonalou kopií Dvora mlhy a hněvu. Chudák Jaxon se stal chabou verzí Tamlina a Grace à la Feyre se sbližuje s úžasně temným Hudsonem (který byl pro všechny záporný), přičemž je děj protknutý dílčími úkoly. A absurdnost zkoušky přijetí do Kruhu, která se skládá ze školní tělocvikové hry, radši ani nebudu komentovat. Třetí díl budu číst kvůli Jaxonovi, tomu to dlužím. Ale jinak...

dam.si.knihu
24.03.2024 4 z 5

Druhý díl této nadpřirozené série, který si zamiluji všichni fanoušci Stmívání a dalších podobných příběhů.
Byť mě prvních 100 stránek moc nebavilo, protože se tam nic moc extra nedělo, tak pak se to změnilo v jízdu. Máme tu spoustu nových hrdinů, zápletek, rozuzlení a lásek.

Jestli něco Tracy Wolf umí, tak je to psaní opravdu krátkých kapitol, které Vás nutí číst čím dál více. Příběh je jednoduchý, opravdu vtipný a dokáže Vás přenést do děje. Jestli jste si říkali, že si nedokážete zamilovat jiného hlavního hrdinu, tak věřte, že tady ano!

I přes ten začátek to bylo fajn čtení a já už se nemůžu dočkat dalšího dílu!


ivka7708
15.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Po prečítaní Touhy (za 3 dni) som bola tak nadšená, že som takmer nevydržala čakať na preklad a kúpila si ďalší diel v originále. Nakoniec som ale počkala a Vztek ma bohužiaľ hneď na začiatku tak nenadchol. Prvú polovicu som čítala asi 2 mesiace, ale záver už zasa pekne "odsýpal". Opäť oceňujem krátke kapitoly s originálnymi názvami. Tešila som ale hlavne na pokračovanie romantického vzťahu medzi Grace a Jaxonem a toho som sa veľmi nedočkala. Bolo tu viac akcie ale to časové plánovanie mi prišlo veľmi nahustené. Koľko toho postavy stihli za týždeň nie len fyzicky ale aj po vzťahových stránkach mi prišlo aj na fantasy trochu prestrelené. Návrat Hudsona bol veľmi osviežujúci a vlasne len vďaka nemu sa mi kniha tak dobre čítala. Nedokážem ale svoju romantickú dušu preniesť cez celý vzťah medzi Grace, Jaxonom a Hudsonom. Celkovo je ale aj tento diel určite jedno z tých lepších YA fantasy, kde sa v dobrom pomere mixujú fantasy prvky s reálnym moderným svetom, a navyše je obohatený nie len o romantické ale aj kamarátske vzťahy, ktoré môžeme sledovať. Určite si prečítam aj ďalšie diely, pretože záver knihy sa znova nesie v znamení obroského cliffhanger-u.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Beren a Lúthien, Láska z jiného života a další knižní novinky (47. týden)

19.11.2023


Citáty z knihy (2)

Vždycky jsem byl monstrum, Grace. To ty jsi ze mě naopak udělala člověka.


Nikdy tě nebudu nutit si vybrat, Grace. Jak bych mohl, když vím, že si nikdy nevybereš mě?


Kniha Vztek v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených138x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených7x
v Knihotéce124x
v Chystám se číst72x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech5x