Clarisima Clarisima komentáře u knih

☰ menu

Děsivé radosti Děsivé radosti Ondřej Neff

Komiks jsem poměrně dlouho nečetla a po knize sáhla jen náhodou u pultíku v knihovně. Paráda! Mám ráda, když se z náhody vyklube dobré čteni, v tomto případě podtržené úžasnou vizuální stránkou. Třetí povídka je za mne top.

04.07.2018 5 z 5


Dům za zdí Dům za zdí David Mitchell

Sice jsem čekala něco trochu jiného, ale nakonec překvapivě dobrá oddychovka a zajímavé rozuzlení. Za mne za 5*

04.07.2018 5 z 5


To To Stephen King

Zase jedna z knih, kdy mne mrzí, že jsem si ji více nešetřila a zhltla ji během pár dní. Někteří Kingovi vyčítají rozvleklost, ale mně vůbec nevadí, spíš naopak. Udivuje mne množství odboček a jak se vše propojuje, prostě paráda. V Derry bych fakt nechtěla bydlet, leda že bych měla tak super partu jako Beverly. I když mínus dávám za tu její "záchranou akci" v tunelu. Dovedla jsem si představit To ve všech formách, Želvu, cítila smrad ze skládky, ale nějak jsem si nedovedla představit "to" u dvanáctiletých dětí. Budiž polehčující okolností, že všichni účastníci zapomněli :)
Ještě mne čeká film, jsem zvědavá, jak se s tou kopou děje tvůrci poprali...

04.07.2018 5 z 5


Manžel Manžel Dean Koontz

No teda 3 hvězdy s odřenýma ušima. Knížku jsem si půjčila na školení s tím, že Koontz je tutovka a pak jsem se mlátila do hlavy a dočetla spíš z donucení. Nevím jestli měl mrtvici nebo mu do psaní kafrá manželka, ale už to není ten starý dobrý Koontz, nebo aspoň v tomhle "díle" teda ne. Jediný světlý bod bylo překvapení jménem Anson, ale jinak mi to přišlo, jak mexická telenovela. Škoda, ale Deana kvůli tomu nezatratím, to zase ne :)

04.07.2018


Panenka Panenka Mo Hayder

No nevím. U Pečovatele a Ptáčníka jsem se několikrát koukala, jestli to fakt napsala ženská a byla jsem nadšená. U Panenky jsem koukala, jestli to fakt napsala Mo. Ne, že by mi vadilo, že ubrala na brutalitě, ale pokud uhádnu rozuzlení v půlce, tak to už prostě není ono. Ještě že tam byla Blecha a Caffery :) Takže za 3*

01.07.2017


Letní smrt Letní smrt Mons Kallentoft

Mons Kallentoft je můj nejlepší objev tohoto roku. Po Zimní oběti sem sáhla náhodně, pro Letní smrt už jsem šla najisto. Líbí se mi styl, jakým autor píše, vše tak plyne, jakoby samo. Všechny postavy vám před očima obživnou ( i ty neživé :) ) a vy víte, proč jednají , tak jak jednají. Zimní atmosféra mi sice seděla víc, ale letní díl měl větší grády, od poloviny knihy sem musela dočítat na jeden zátah. Už se těším na další díly. Malin a spol. je prostě dost návyková záležitost.

02.11.2014 5 z 5


Černý tygr Černý tygr James Patterson

Knihu sem si půjčila bez váhání, protože mám Pettersona ráda a hlavně serii s Alexem. Ale tentokrát teda chválit nebudu. Za mne jeho nejslabší knížka. Zákulisí nigerijského podsvětí bylo vylíčeno dobře, beznaděj plodí beznaděj a malé zabijáky. Jen prostě pochybuju, že by to všechno taťka Alex přežil. Přišlo mi to hodně přitažené za vlasy, k tomu co stránka to kapitola... za mne zklamání.

02.11.2014 2 z 5


Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

Zajímavý námět - nevěřila bych, jak rychle dokáže město vyhladovět a jak rychle příroda vyselektuje zdravé kusy. Ale ten "americký" zbytek je děs. Patos, který tu doslova stříká ze slov i gest, mne často nutil k nevěřícnému úsměvu. Což je u katastrofické knížky docela katastrofa :)
Na druhou stranu mi docela zatrnulo u rychlého soudu krádeže léků. Oni jsou špatní, tak je odbouchnem, čím dřív, tím líp. Chápu nutnost udržení pořádku, ale toto sem nějak nemohla skousnout. No jo, Američani...

14.09.2014 3 z 5


Madisonské mosty Madisonské mosty Robert James Waller

Asi jako jedna z mála jsem film ještě neviděla a jsem na něj zvědavá. Souhlasím se Simcou, kdo něco podobného prožil, pochopí, pro ostatní je to červená knihovna. A tady je právě můj problém s knihou... já svoji pravděpodobnost nepravděpodobného dovedla do opačného konce, takže mne tento konec příběhu krapet rozčiluje - mít tolik let šanci něco změnit a místo toho popíjet jednou za rok koňak...Francesco, Francesco...

07.06.2014 4 z 5


Lunapark Lunapark Stephen King

Plný počet, jak jinak. Přesně ten typ knihy, který u Kinga miluju - čtivě napsané, smutné i krásné... něco to ve vás rozezvučí a to něco ve vás rezonuje ještě několik dní. Řadím do topky vedle Lisey.

07.06.2014 5 z 5


Vykolejený čas Vykolejený čas Philip K. Dick

To jsem zase takhle jednou bloumala knihovnou, kde bylo vše co jsem původně chtěla půjčeno. A našla jsem toto. Napřed mne zaujala obálka, pak zmínka, že autor napsal i Minority Report a pak jsem byla ráda, že neměli žádnou původně hledanou knihu. Krásně se to četlo, propadla jsem příběhu a nevnímala čas. Ani ten vykolejený. Námesíčníci měli pravdu...

02.07.2013 5 z 5


Pokání Pokání Ian McEwan

Už dlouho jsem s žádnou knihou při čtení nebojovala tolik jako s touto. Nedokázala jsem se pořádně začíst a když se mi to konečně povedlo, přišel střih a dějový skok vpřed. Ani vlastně nevím proč- výborně napsaný příběh, krásné popisy,emoce, to vše tu je, jen mi to prostě tentokrát nějak nezapadlo do duše.

30.06.2013 3 z 5


Manželství do 158 liber Manželství do 158 liber John Irving

Jak už psala Ladushka plnou sílu knihy oceníte pokud ji čtete ve správný čas. Jasně, Irving napsal lepší kousky, čtivější, ale i tento příběh má něco do sebe. Někdy se nudíte, někdy smějete a někdy jen přemýšlíte - a o to tu jde.
Rozhodně si nezaslouží být řazena jako 57. nejhorší kniha,spíš nejlepší, ke mně se ve správný čas dostala.

30.06.2013 4 z 5


Dárek Dárek Cecelia Ahern

Pro mne nejslabší kniha od Ahernové, co jsem zatím četla. Jsou tam sice všechny obvyklé ingredience této spisovatelky, ale prostě nějak to nemělo ten obvyklý spád a okouzlení, které se mi líbilo u Kdybys mě teď viděla. Hlavní myšlenka je ale zajímavá a kvůli konci stojí za to dočíst.

05.03.2013 3 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Tak mám za sebou svoji první Nesbovku. Styl psaní mi připomíná J. Lindsaye - čtivé, vtipné, i když někdy lehce morbidní. Souhlasím s tím, že kniha je takové 2 v 1 - do poloviny si vás autor oťukává a pak to rozbalí. Nicméně mám dojem, že méně je někdy více a osobně se mi zdál závěr krapet překombinovaný - ale ve filmu to asi bude vypadat dobře. Nejlepší kapitolou bych zvolila "zmrtvýchvstání" Oveho Kjikeruda :-D

24.02.2013 4 z 5


Hrobařova dcera Hrobařova dcera Joyce Carol Oates

Nevím proč jsem očekávala tragický konec. První částí jsem se nemohla jaksi prokousat, ale dětství a další životné etapy se mi četly dobře, jen ten konec jsem opět předpokládala kapku jiný. Válka je v příběhu jen jakoby naokraj a přece ovlivňuje skoro celý děj. Pokud očkáváte historický válečný román, sáhněte po Holocaustu od Greena, pokud chcete čtení před spaním, pak jste vybrali dobře.

20.02.2013 4 z 5


Sencislo9 Sencislo9 David Mitchell

Začátek mne trochu odradil tím, že nebylo zcela jasné co je jen Eidžiho fantazie, ale naštěstí přestal snít za bílého dne a pustil se do akce - a že to byla jízda :-)
Mínus dávám jen za román v románu - ta zvířecí "bajka" mne teda nenadchla, vyloženě jsem odpočítávala stránky do normálního děje.
Třináct měsíců se mi líbilo přece jen víc, proto 4*
a jsem zvědavá na Atlas mraků...

16.02.2013 4 z 5


Třináct měsíců Třináct měsíců David Mitchell

Jasona Taylora bych chtěla mít v dětství za kámoše. Taky věřím ve své nenarozené dvojče.
Skvělá kniha, úžasně popsaný vnitřní svět a denodenní boje hlavního hrdiny -kat, červ, dvojče....Několikrát jsem se u čtení řehtala nahlas, příště si ji nebudu jen půjčovat, ale rovnou ji koupím.

16.02.2013 5 z 5


Cesta Cesta Cormac McCarthy

Tak jo.
Nejtenčí knížka, co vás donutí k největšímu zamyšlení.
Za dne zapuzené slunce krouží kolem země jako truchlící matka s lampičkou.

Zatím jsem viděla jen trailer "The Road" a nevím, jestli vůbec film chci vidět. Nic nemůže nahradit vaši představivost, tu šeď a beznaděj ... nebo naději?

12.01.2013 5 z 5


Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

Vinen ve všech bodech - super knížka :-)
Až u Kinga jsem objevila kouzlo povídek, v této knížce se mi nejvíc líbila ta druhá a čtvrtá. Možná proto, že byly hlavní hrdinky ženy a že jsou (na Kinga) napsány tak nezvykle realisticky. Vždyť najet na hřebík nebo zakopnout v dílně může každá z nás...

30.10.2012 5 z 5