Cacolinka Cacolinka komentáře u knih

☰ menu

Trolí katedrála Trolí katedrála Ólafur Gunnarsson

Strašně nesympatické postavy...až otravné. Třináctiletý kluk se občas chová jako padesátiletý chlap a jindy jako dítě ze školky... Zápletka zvláštní...

27.11.2023 2 z 5


Sudetenland Sudetenland Leoš Kyša

Pro všechny, co tu v komentářích říkají, že jsou postavy "jsou ploché". Tak víte, co říkal Karel Čapek v souboru Marsyas..? Že když je složitý děj, tak postavy nemůžou být také složité...a naopak. V této knize je hlavní myšlenka mezilidských vztahů ve vysídleném pohraničí. A to už je dost složité téma samo o sobě...to nepotřebuje ještě složité postavy.

Říkám já: rodilá obyvatelka Sudet, Němka.

16.11.2023 4 z 5


To pravé jídlo v těhotenství To pravé jídlo v těhotenství Lily Nichols

Pěkná kniha nejen o jídle v těhotenství. Obsahuje i kapitolu o duševním zdraví, cvičení v těhotenství, příklady jídelníčků, nějaké recepty...

13.11.2023 4 z 5


Vidlák z odbočky Vidlák z odbočky Ladislav Boško

Pasáž odehrávající se na vojně pro mě byla trochu moc zdlouhavá. Jinak vcelku povedená kniha.

13.11.2023 3 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Čtyři hvězdičky za námět. Jinak bych dala asi tři. Je poznat, že to nebyl od začátku román, ale rozpracovaná povídka.

24.09.2023 4 z 5


Vor utkaný z hvězd Vor utkaný z hvězd Andrew J. Graff

Pěkná knížka. První polovina mi připomněla Stín kapradiny.

11.03.2023 4 z 5


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Ve Švédsku je součástí každoročního pracovního lékařského vyšetření test na HCG? To jako opravdu nebo je to opět nějaký fantaskní výmysl autora...? A když někdo střílí z pistole s tlumičem, tak to i přesto vydá ránu(!)....není 100% utumená ta rána... Na to, že se autor výžívá v popisu zbraní....

03.03.2023 odpad!


Stalker Stalker Lars Kepler

Glock nemá pojistku. A to, z koho udělali vraha, mi přišlo taky trochu divné....ne překvapivé, ale divné... A kniha trpí keplerovým syndromem rozvleklosti. Opět.

13.02.2023 1 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

(SPOILER) Asi jsem úplně nepochopila, jaké poučení mi tato kniha má předat. Lidé jsou všeho schopní? Nebo vegetariánské poučení: jíst maso je špatné? Protože se k užitkovým zvířatům chováme, tak jak se k nim chováme? Víc tíhnu k vegetariánské variantě...ale že by člověk, kterému tak záleží na zvířatech nevěděl, že k produkci mléka je potřeba těhotenství? (Nebo mám spíše napsat březost, když tam byli lidé jako chovná zvířata..?) No prostě jsem z toho dost rozpačitá...

31.01.2023 2 z 5


Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Nic nového pod sluncem...a to jak a kde našli ty blueprinty na ty stroje, tak to si vysloužilo jen moje zakroucení hlavou.

14.12.2022 2 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

(SPOILER) 1. Jak se Jurek dozvěděl s kým Joona chodí a jako co se tato osoba živí, že ji během několika hodin od svého útěku z psychiatrie vlákal do pasti?
2. Proč Jurek nezabil i Sagu v psychiatrické klinice, když tam všechny ostatní, které potkal, zmasakroval?
3. Joona finguje smrt své manželky a dcery, ale pak si úplně v pohodě naváže nový vztah, i když si je 100% jistý, že měl Jurek komplice, který zůstal na svobodě a bude dál vraždit. Takže to vypadá, že má Disu úplně...někde.
4. No a psychiatr, který má rád sado-maso, tak ten mě úplně odrovnal...
Jako námět vcelku šel, ale ty nesrovnalosti v tom...

07.12.2022 1 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Lepší jak první dva díly...to rozhodně. Ale pořád takové rooooztahané. Nesba jsem přečetla celého. Tam nic tak roztahaného nebylo. Proto nechápu, že si někdo myslí, že je "Joona" podobně kvalitní jako "Hole". To podle mého názoru není.

29.11.2022 2 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Moc roztahané, moc náhod, moc zbytečných "detailů", které neměli s rozuzlením nic společného. A asi tam není ani postava, která by mi byla extra sympatická. Prostě čtu jen na zabití času....jinak to hodnotu pro mě moc nemá.

06.11.2022 1 z 5


Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Škoda že není více knih o odsunu. Většina lidí asi moc neví o tom, jak probíhal...

10.08.2022 4 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

(SPOILER) Tak za prvé: nejsem cílová skupina této knihy a jsem asi ráda, protože kdybych byla, tak by mi to asi udělalo zmatek v hlavě (děkuji paní Jane Austenové, že jsem mohla číst její knihy a mít nerealistické představy...:-D). Opravdu není v pořádku, když se k vám, vámi milovaný člověk, chová jako hovado. A to opakovaně...To opravdu není v pořádku. Z takového vztahu, co nejrychleji pryč.
Bohužel už bylo stejné téma dříve zpracováno lépe.

04.05.2022 1 z 5


Všude samý Skot Všude samý Skot Suzanne Enoch

Na utkrácení dlouhé chvíle, proč ne..? Podle mého názoru ta kniha trochu ztratila kouzlo překladem. Protože skotský přízvuk není humpolacká čeština. A nějakým českým nářečím se to asi nedalo vyřešit. To by bylo taky divné...kdyby třeba mluvili jak brňáci nebo tak...:-D

16.11.2021 3 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Z tohoto dílu, jsme se vlastně nic nedozvěděli a nic se tam nevyřešilo...? Ale to asi nebyl účel...

03.10.2021 2 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Díl, ve kterém bylo hodně "bla, bla". Nejvíc mě pobavilo, když si toho všimly samotné postavy v knize... :)

26.09.2021 1 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

K této knize napíšu jen jednu věc: Rhys = pan Darcy. A to mi nikdo nevymluví.. :-P

22.08.2021 3 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

(SPOILER) Na můj vkus tam až moc věcí nedávalo smysl...a opět by se kniha mohla zkrátit tak o minimálně 500 stran. Jo a vlastně jak tam Aelin jela, k poslední bitvě, na symbolu Terrasenu (bílém jelenovi s "věčným ohněm" mezi parohy), tak to byl pro mě kýč jak bič a vysloužilo si to u mě facepalm. Pro někoho možná dojemná scéna, pro mě docela hrůza. Jo a teď jsem si vzpomněla: Aelin pošle strýcovi od Jeřába dopis a on najednou vyhodí královnu Valgů z jejího království, kde každého podle libosti ovládá a každý si před ní málem nadělá do kalhot, na "ulici"..? Tak to musel být sakra dopis. Ten měl poslat Frodo Sauronovi a ušetřil by si cestu.

04.08.2021 1 z 5