Všude samý Skot

Všude samý Skot https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445419/bmid_vsude-samy-skot-qYw-445419.png 4 113 31

Prostopášní Skotové série

1. díl >

Londýnská slečna Amelia-Rose Baxterová nebude nikomu za hlupáka. Její rodiče by sice rádi ulovili zetě se šlechtickým titulem, ale ona nikdy nevymění to, čím je, za příslib manželství. Jejím manželem se stane ten, kdo umí ocenit nejen její tělo, ale i bystrý rozum. Sofistikovaný muž, který miluje život v Londýně. Muž, který ji považuje za sobě rovnou – a nebude se snažit zkrotit její divoké srdce… Drsný, ošlehaný skotský horal Niall MacTaggert a jeho bratři znají pravidla: nejstarší se musí oženit, jinak ztratí panství svých předků, a tečka. Jenže Niallův nejstarší bratr prostě nemá zájem o dámu, kterou mu matka vybrala za nevěstu. Je to tím, že Amelia-Rose je příliš… volnomyšlenkářská? Ano. Drzá? Ano. Niall určitě dokáže najít způsob, jak umírnit dívku s ostrým jazykem a v zájmu rodiny ji proměnit v ideální partii pro svého bratra. Místo toho však Amelii-Rose zaujme sám Niall, a to navzdory všem výhradám, které proti barbarským horalům chová. Pro Nialla je dívka také neodolatelná, ale nehodlá udělat stejnou chybu jako jeho otec a oženit se s Angličankou, která nemá ráda Vysočinu. Má v sobě to, čeho je třeba, aby si získal její srdce? To se dá zjistit jen jedním způsobem…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

It's Getting Scot in Here , 2019


více info...

Přidat komentář

Tesset
26.07.2023 3 z 5

Nebyl to špatný historický román, ale z nějakého důvodu jsem očekávala, že to bude vtipnější. Hlavní hrdinka, která se vymyká tehdejším konvencím koneckonců svádí k různým situacím, které jdou pojmout zábavně. To, že jsem tohle v knížce nenašla mě zklamalo, byť teda nikde nebylo psáno, že taková knížka bude. Takže abych byla fér, jako klasická historická romance fajn.

miruska1
05.02.2023 4 z 5

Starší knihy autorky se mi čtou líp, není v nich tolik zbytečnosti.
V této knize se Příběh miestami docela táhnul. Ale dobře jsem se bavila a hlavní postavy super. Jsem zvědavá na další díl.......


beruzzka
07.01.2023 4 z 5

Ze serie asi nejslabší díl, ale pořád hodně dobrý.

Kudík
06.11.2022 4 z 5

Zábavný příběh nejmladšího z bratrů, a to Nialla MacTaggerta a Amelie-Rose Baxterové. Historická romance s trošku zmateným letopočtem v počátku, kdy nevím, zda se tak stalo chybou autorky nebo překladu, ale sympatické postavy to zachraňují, i když Coll (nejstarší a bezmála třicetiletý má ještě co zachraňovat ;) ). U Amy a její upřímnosti jsem se bavila, hlavně co se jejího zastání týkalo. Překvapením byla i její sestřenka Jane. Zatím asi nejlepší dílo co jsem od autorky četla a hurá na dalšího z bratrů Adena.

zuzca.h
16.10.2022 4 z 5

Dostala jsem přesně to co jsme chtěla, zábavnou romantickou oddechovku, u které se nemusíte bát o osud hlavních hrdinů. Knížka je napasaná čtivě a stránky ubíhají lehce. Až zas budu mít čtecí krizi šáhnu po dalším díle.

munka
24.07.2022 4 z 5

Zábavné a romantické, ideálne na dovolenku. Teším sa na ďalšieho brata.

vcielka
30.03.2022 3 z 5

Priznám sa, že až na Roryho som sa celkom nudila. Akosi ma to neoslovilo. Voľakedy som Enoch považovala za veľmi dobrú spisovateľku. Odvtedy som toho ale prečítala plno a teraz som sa k nej opäť vrátila a už ju za tak skvelú nepovažujem. Teraz neviem, či to je práve len touto knihou alebo som odvtedy získala viac nárokov.

ariel platto
09.01.2022 4 z 5

Chtěla jsem dát 3 *, ale docela mě pobavila hláška hlavní představitelky, když se zastala svého milého.
Spoiler - sukně :)

Cacolinka
16.11.2021 3 z 5

Na utkrácení dlouhé chvíle, proč ne..? Podle mého názoru ta kniha trochu ztratila kouzlo překladem. Protože skotský přízvuk není humpolacká čeština. A nějakým českým nářečím se to asi nedalo vyřešit. To by bylo taky divné...kdyby třeba mluvili jak brňáci nebo tak...:-D

kacenka6144
05.11.2021 4 z 5

Po delší době jsem se vrátila k historické romanci. Mám ráda příběhy ze Skotska, i když tohle bylo spíš o Skotech. A bratři MacTaggertové mě baví. A taky Rory. Hned se chystám otevřít další díl.

zuzana2599
20.10.2021 4 z 5

Neodolala jsem a z návštěvy knihovny jsem si přinesla celou sérii od Suzanne Enoch... Nejdříve musím pochválit obálku, ta je jednoduše překrásná a já se jí kochám pořád dokola. Suzanne Enoch slibuje ve svých příbězích vášeň, romantiku, historii a humor. A bylo tomu i tentokrát, když jsem zavítala do Londýna, kde si skotský horal Niall přijel vybrat nevěstu. Knížka mě ničím nepřekvapila, ale dostala jsem to, co jsem čekala. Chvíle pohody a odpočinku s úsměvem na tváři, zábavu a radost k tomu.
Historické romance již nečtu často, ale je dobré se k nim občas navrátit !

Lena79
09.09.2021 5 z 5

Mám ráda příběhy ze skotské Vysočiny a autorka mi toto prostředí nabízí. Krásná oddechovka přečtena téměř jedním dechem.

AliceTief
17.05.2021 3 z 5

Nemůžu si pomoct, ale přišlo mi to hrozně zdlouhavé, kdyby byla kniha o polovinu kratší vůbec bych se nezlobila. Přijde mi, že starší knihy byly daleko záživnější. Jediné na co se těším je jak bude vypadat příběh o nejstarším z bratrů

havrmoni
26.03.2021 3 z 5

Začátek dobrý a pak nic a konec zas dobrý. Cca v polovině jsem musela přestat číst, tak zoufale mě to nebavilo. No, nakonec jsem to dočetla. Mám tuhle autorku ráda a většinu jejích knih taky, zkusím další díly a uvidím.

Maruš.D
21.02.2021 4 z 5

Musela jsem si na knihy od S. Enoch trochu zvyknout. Na její styl psaní, na vyjadřování postav a vcelku i opakující se děj. Nicméně příběhy o Skotsku a drsných horalech jsem si oblíbila a ani tato mne nezklamala. Bratři MacTaggetovi vypadají slibně, drží pospolu, jsiu věrni, velící a jdou si za svým. Amy byla přidrzlá, mladá dáma, která se nechtěla vzpírat, ale nakonec dostane rozum. Trochu mne mrzí, že se vše odehrává vesměs jen v Londýně, takže se nedočteme o krásách Skotska. Epilog tu samozřejmě zase chybí, nicméně tím, že je to první kniha, tak se dozvíme trochu více v dalších dílech.

Ála1968
17.02.2021 4 z 5

Bylo to skvělé.Úžasná romantika.Už se těším na 2.díl

Evar88
08.02.2021 2 z 5

Uff!!! Úplně nevím, co o této knize napsat. Jedná se o mé první setkání s touto autorkou a těšila jsem se na příběh ze skotské Vysočiny plný drsných horalů, vášně a romantiky. Děj se však odehrává v Londýně 19. století a už samotný úvod do děje mi přišel prudce iracionální. Hned v prologu mě navíc uhodila do očí chyba v letopočtu, takže jsem nevěděla, zda se nacházím na konci 18. nebo 19. století. Autorčin styl mi přišel dost kostrbatý, chování postav podivné. Zejména ke konci už jsem začínala mít alergii na slovo ,,děvče". Chápu, že se jedná o červenou knihovnu, u které si má člověk odpočinout a nepřemýšlet, tenhle titul však trochu útočil na moji inteligenci.

kolacky
18.01.2021 4 z 5

Klasická paní Enoch. Obdivuju, jak nachází pořád (skoro) jiné zápletky.

izfnp
16.01.2021 3 z 5

Romantika, humor, vášeň a dráma. V žánre je autorka vcelku istota a tento jej príbeh síce nevyčnieva, ale ani nezaostáva. Patálie divokých Škótov a (nie až tak) usporiadaných Angličaniek autorka zvláda hravo a v žánre historických romancí jej tvorbou nie je čo pokaziť.

Zomy
29.12.2020 4 z 5

Naprosto nečekaně mě tato kniha velice bavila! Nečekaně proto, že anotace knihy je téměř shodná s několika dalšími novějšími knihami Suzanne Enoch. Ale evidentně je pro autorku téma namlouvání nabručených skotských horalů a anglických dámiček velmi nosné.
Neměla jsem totiž pocit, že čtu totéž, co minule.
Niall i Amelie-Rose jsou sympatičtí, čestní a romantičtí a byla radost o nich číst.
Navíc mám pocit, že autorka píše čím dál vtipněji, tak nějak lehčeji.
Jen ty obálky jsou čím dál trapnější...