Anglický hrdina

Anglický hrdina https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60685/anglicky-hrdina-60685.jpg 4 219 36

Lessons in Love série

< 3. díl

Lucinda Barrettová je poslední ze tří přítelkyň, která ještě nedostála svému slibu, totiž udělit lekci lásky některému z londýnských gentlemanů, jenž se nechová k dámám s patřičnou úctou. Její volba padne na krásného, leč neskutečně arogantního Geoffreyho Newcombea, o němž sní zástupy ctitelek a muži ho oslavují jako válečného hrdinu. S uskutečněním odvážného plánu jí má pomoci i Robert Carroway, muž zcela odlišného ražení. Z války se nevrátil jako hrdina, nýbrž jako zlomený člověk, jemuž je zatěžko promluvit s členy vlastní rodiny, natož aby tančil na bálech. Čím více času však Lucinda s Robertem tráví, ke svému překvapení zjišťuje, že je to právě Robert, kdo opanuje její myšlenky i srdce…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

England´s Perfect Hero , 2004


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
04.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Musím říct, že hlavní hrdinka nebyla špatná, ale tady mi víc imponoval její protějšek. Zraněná duše, ale okolo ní zajímavý exteriér - inteligentní, všímavý, pohotový, galantní... Mělo to zajímavou zápletku a ačkoliv mě snaha o sebevraždu dozorcem nijak nešokuje, chápu, že byly doby, kdy to za šokující a špatné považováno bylo.
Výhodou hlavních postav je tím pádem ne zcela jednoznačný charakter, který jim dodává hloubku. St. Aubyn je tu vyloženě roztomilý.

mina_harker
29.07.2023 3 z 5

Líbil se mi traumatizovaný hlavní hrdina i chemie mezi postavami, ale konec mi přišel odbytý a kniha postrádala epilog vysvětlující další osudy postav.


MonaLisa42
26.07.2023 5 z 5

Moc pěkná kniha, která předčila předešlé díly.
Na příběh Roberta jsem se nemohla dočkat. Tato postava v sobě skrývá mnoho tajemství. Děj byl napínavý, tajemný, romantický a zábavný. Opět v knize nechyběly postavy z předešlých knih. Moc děkuji!!!

Ála1968
04.06.2023 5 z 5

Tohle byla prostě nádhera.Na Roberta jsem se moc těšila.Milovala jsem ho od 1.dílu.Krásné propojení s minulou sérií.Moc se mi líbí jak všichni spolu dohromady drží.

Veveruška320
18.11.2022 4 z 5

Dlouho jsem nečetla tip tohoto románu,naposledy na základní škole:o))Musím přiznat,že mi vloudil úsměv na tvář,vždy když Lucinda s Robertem k sobě hledali cestu....bylo to pěkné čtení.

účetní
07.03.2022 5 z 5

Tak tato kniha se opravdu povedla, krásně napsané, jak co se postav a příběhu týče, tak stylově, bylo to velmi čtivé, plné děje, skvěle přeložené, skvělé dialogy, mělo to šmrnc a vtip, prostě se to četlo samo.

petraj30
25.10.2021 4 z 5

Tohle byla asi jedna z nejlepších knih od této autorky.
Tady se mi moc líbilo, že hlavní hrdina byl zlomený muž z války, proto se raději stranil ostatních. V historických romancích, které jsem až doposud načetla, a že jich (troufám si tvrdit) nebylo málo, jsem téměř vždycky narazila na statečného, ničím neohroženého a téměř nadpozemského hrdinu. Byly i určité výjimky, ale těch bylo strašně málo, a stejně byl ten hrdina ještě přikrášlen. Tato kniha podle mě popisovala skutečnost a právě proto jsem si Roberta moc oblíbila a moc jsem jej obdivovala. Ten svůj happyend si opravdu zasloužil. Ne každý dokáže zvládnout strasti války.
Sice to podle mě něco postrádalo, ale i přesto to bylo povedené.

katkaq
20.04.2021 4 z 5

Moje nejoblíbenější kniha téhle série. Bit je prostě jedinečný a právě jeho minulost posouvá tuhle knihu nad ostatní knihy z červené knihovny.

johana3160
10.02.2021 3 z 5

Celkem slusny prumer. Pekne pojate postavy, Bitova podtava se pekne rozvijela. Neurazi ani neoslni.

Maruš.D
26.11.2020 4 z 5

Hned ze začátku se mi líbilo, jak byl Bit zakoukaný do L. Také jsem ocenila sarkasmus Lucindy a jejího otce. Příběh pěkně ubíhal a co víc, nenudila jsem se. Bylo zajímavé sledovat, jak se do sebe tyto dvě rozdílné a přeci v něčem podobné postavy zamilovávaly. Bita mi bylo líto, čím vším si musel projít a ještě by za to měl pykat po válce? Nespravedlivost, která vládla staletí před námi byla neuvěřitelná. Vždy jsem u čtení těchto knih ráda za dobu, ve které žiji. Pěkné čtení :-))

JanaO118
23.08.2020 5 z 5

Naprosto dechberoucí román! Přečteno na jedno posezení - doslova od večera do rána :) Několik postav znám už z dalších dílů, mám je moc ráda a příběh smutného Roberta a Lucindy mě vzal za srdce, prožila jsem s nimi celé to krásné zamilování. Realista by asi řekl, že takhle by to ve skutečnosti neskončilo, ale já nejen, že mám ráda dobré konce, já je k životu potřebuju. Kniha podle mých představ!

Tewi
30.05.2020 5 z 5

Jednoznačně nejlepší díl. Robert byl záhada už v prvním díle a já opravdu toužila dozvědět se o něm víc. Nakonec pro něj Enoch vytvořila historii, která mi dokázala přivodit husí kůži. Dočkali jsme se jak pochmurné atmosféry, tak i slunečných momentů, akce a lehce detektivní zápletky, která i přestože byl pachatel znám od začátku, vás dokonale vtáhne do děje. Dokonalé zakončení série a navíc se spoustou postav, které jsem si oblíbila z předchozích dílů. Za mě 5* nejen za Anglického hrdinu, ale i za celou sérii Lessons in Love.

Alexandra707
13.05.2020 5 z 5

Moje úplně nejoblíbenější kniha tohoto žánru. Hlavní hrdina Robert je sympatický a přitažlivý pro svou zranitelnost, odhodlání, touhu poprat se s problémy a chuť začít znovu žít. Držela jsem palce jemu i Lucindě, aby k sobě našli cestu. Pro mne příběh skončil až moc rychle, po odhalení Geoffreyho bych snesla i kapitolu navíc. A tak jsem ráda za to, že jsem se o osudu hrdinů dozvěděla něco málo v jednom z dalších románů S. Enoch o bratrovi Bradshawovi.

izfnp
19.03.2020 3 z 5

Pekné zakončenie série, ktoré autorka poňala inak, a tým ho ozvláštnila. Hrdinovia tejto knihy zaujali už v predchádzajúcich dieloch, takže bolo príjemné si o nich prečítať. Trochu menej romantiky a viac dobrodružstva mi nevadili.

Petra-1
09.11.2019 4 z 5

Opět zajímavá kniha, trochu smutny příběh.

immerin
28.03.2019 5 z 5

Podle mne nejlepší díl série. Dobrý děj, příjemní hrdinové. Kniha mne nad očekávání pohltila. Konec byl na můj vkus až moc melodramatický, ale i tak si zaslouží plný počet hvězd.

Rozinka28
16.02.2019 5 z 5

Knihy od S.Enoch čtu na přeskáčku, ale když jsem narazila na zmínku o Bitovi, přála jsem si poznat i jeho příběh, protože mi svým tichým chováním přišel tajemný a zvláštní. A jsem ráda, že jsme na tuto knihu napadla. Příběh plynul jako nic, knihu jsem měla za dvě odpoledne přečtenou. Přála jsem mu, aby se jeho stav zlepšil a našel k sobě ženu, co k němu bude sedět. A v Luce ji našel, jak také jinak, u těchto románů, které vždy končí dobře. Takže za mě skvělá kniha a ráda se k ní opět vrátím.

Ydisara
25.08.2018 4 z 5

V Robertových myšlenkách vystupovala Lucinda od začátku jako jediná, ale to ona nemohla vědět. Líbila by se mi tam pasáž, kde Bit dostane záchvat paniky a Lucinda ho dokáže zklidnit, tím by nahlédla více do jeho hlavy a vlastně i srdce...

vcielka
27.07.2018 5 z 5

Par nezrovnalosti s predchadzajucimi dielmi serie mi trochu vadilo, kedze mam rada ak nieco navazuje tak bez zmien. Napr tu mi vadilo, ze Eduard vravi ze mu Bit slubil ze ho nauci skakat, co bolo este v case ked bol na vojne. Ale v prvom diely kupili Eduardovi ponika az ked Bit bol uz z vojny doma 2 roky a zacali ho ucit jazdit. V tomto diely dokonca spominali Eduardovo stare sedlo co chcl vojvoda pre svoju 14 mesacnu dceru takze predpokladam ze nejake sedlo vhodne pre dieta tak 3-4 rocne mal na mysli. Eduard mal 8-9 rokov ked ho zacali ucit jazdit. Potom mi este vadila dalsia vec ako si Bit naplanoval jazdu na koni s Luce. Bud pojdu cez mesto alebo do Hyde Parku. V prvom pripade mal v plane aby ho videli pred klubom kamarati Geoffreyho a hned mu to bezali oznamit a v druhom pripade Geoffryho myslim ze svagrina, ale ze ta ho uvidi az na druhy den vecer. Ok chapem, ze Bit je vsimavy, ale na to ako neznasa davy a nerad chodi do spolocnosti vie toho nejak prilis vela. Rozhodne nemal odkial vediet ze ti dvaja budu akurat v danu chvilu ked budu okolo prechadzat stat pred klubom a ani, ze svagrina s Geoffrym uvidi az zajtra vecer a nie skor. Az na taketo detaily, ktorymi sa autorka snazila spravit z Bita superinformovaneho cloveka, na zaklade nicoho, sa mi kniha velmi pacila. Bit bol sympaticky a i Lucinda. Boli to vyrovnane postavy, ani jedna neprevalcovala tu druhu. Pribeh bol tajomny a nebol zbytocne hlupy ani hrdina, k comu Enoch zvykne mavat sklony. Pacil sa mi zraneny typ hrdiny, a jeho myslienky. Uzila som si to.

ketvin
28.11.2017 5 z 5

Nejlepší díl série, Robert je zajímavý už v prvním díle a doufala jsem, že se vrátí. Kniha je zajímavá, napínavá, vtipná.... kéž by měla série další díly, Bradshaw by mě zajímal a velký Eduard také :) Povedené dílko ;)

Štítky knihy

romance historické romance zranění

Autorovy další knížky

Suzanne Enoch
americká, 1970
2006  85%Lekce lásky
2010  86%Pokořený svůdce
2008  83%Plamen v srdci
2011  88%Anglický hrdina
2009  82%Hříšné tajemství