Brambora_Šeby Brambora_Šeby komentáře u knih

☰ menu

Samotářka Samotářka Karen Lynch

OMG!!!
Tahle série je naprosto dokonalá. Závěrečný díl se podle mě autorce opravdu povedl. Mělo to úplně všechno: tuna akce, vyvíjející se vztahy a plno překvapení. Měla jsem jisté teorie ohledně toho, jak by to mohlo dopadnout, ale toto jsem nečekala. Skutečnost o Madeline nebo skutečná Pánova identita mě celkem zaskočily. Ke konci jsem brečela jak želva, ale úplný závěr se za mě odehrál trochu urychleně.
Pokud se někdy k nějaké sérii vrátím Nezdolná bude na prvním místě.
A mimochodem už se nemůžu dočkat až vyjdou další knihy v češtině.

26.04.2024 5 z 5


Z kostí a inkoustu Z kostí a inkoustu Rachel Caine (p)

Za mě trochu slabší kniha. Ačkoliv mám fantasy ráda, přišlo mi, že to zkrátka není můj styl. Děj celkem ubíhal, ale chyběla tu nějaká akce. Celkově mi přišlo, že se autorka příliš nevěnovala detailům. Co se postav týče, docela jsem si je oblíbila, avšak chyběla mezi nimi ta správná chemie.

08.04.2024 3 z 5


Kouzlo obsidiánu Kouzlo obsidiánu Petra Martišková

První díl mě úplně nenadchl, ale druhým dílem jsem si spravila chuť. Anna mě sice chvílemi lehce svou nechápavostí vytáčela, ale zas se to dá asi pochopit. Láska s Damienem začíná nabírat obrátky a nové postavy tomu dodávají správný šmrnc. Co se Kiry týče, tak nějak jsem to očekávala i když ne úplně do slova. Největším překvapením pro mě byli Anniny rodiče. Rozhodně se hned jak to půjde pustím i do dalšího dílu.

01.04.2024 5 z 5


Mechanická princezna Mechanická princezna Cassandra Clare (p)

A je konec.
Musím říct, že šlo o nejlepší knihu z celé série a jednu z nejhezčích vůbec. Sice zde nebylo tolik akce, kolik bych asi očekávala a upřímně konec Mortmaina byl za mě dost rychlý, ale ten emoční prožitek...... Bylo zde poměrně dost stránek věnovaných lásce hlavních postav, což mě osobně nijak nevadilo. Na konci jsem brečela jak ještě nikdy. Upřímně ten epilog mě zkrátka nějak dostal a celkově na mě celá kniha zanechala svůj otisk.

28.03.2024 5 z 5


Mechanický princ Mechanický princ Cassandra Clare (p)

Za mě ještě o trochu lepší než první díl. Sice se tu toho tolik nedělo, ale i tak byla kniha napsaná opravdu čtivě. Začínáme zde odhadovat příběhy a tajemství jednotlivých postav a tím mi některé z nich přirostly o něco více k srdci.

28.03.2024 5 z 5


Mechanický anděl Mechanický anděl Cassandra Clare (p)

Kniha byla moc hezky napsaná, ale hrozně dlouho se tam nic nedělo. Správný spád to dostalo až na posledních pár stránkách, avšak ten konec .... Bomba!

23.03.2024 4 z 5


Tajemství obsidiánu Tajemství obsidiánu Petra Martišková

Příběh hezký, zakázaná láska jako z katalogu, jen do té Prahy to nějak nesedělo. Akce sice moc nebylo, ale toho se snad dočkáme v dalším díle.

18.03.2024 4 z 5


Temný duet Temný duet Victoria Schwab

Příšera a hříšnice. Že by zakázaná láska? Vztah hlavních postav by to chtělo trochu více probarvit, ale jinak knize nic nechybělo. Válka, boj sama se sebou, to vše musela Kate zvládnout. Nový August se mi stejně jako jí moc nelíbil, ale jak se ukázalo i jeho stará verze v něm zůstala. Konec mě rozbrečel, ale zároveň vlastně až mile překvapil.

18.03.2024 5 z 5


Divoká píseň Divoká píseň Victoria Schwab

Kniha byla úžasná. Město V. na prahu války, avšak dvě postavy ze soupeřících stran si k sobě najdou cestu. Začátek trochu zdlouhavý, ale rychle to nabralo spád a už se nedalo odtrhnout.

18.03.2024 5 z 5


Ravennina perla Ravennina perla Meredith Ann Pierce

V posledním díle se alespoň něco odehrálo, avšak konec pro mě byl trochu zklamáním.

18.03.2024 4 z 5


Přes Moře písku Přes Moře písku Meredith Ann Pierce

Rozhodně o dost lepší než první díl, ale stejně už jsem četla i lepší věci. Doufala jsem, že se alespoň rozvine vztah Aeriel a Irrylatha , ale bohužel nic.

18.03.2024 4 z 5


Temný anděl Temný anděl Meredith Ann Pierce

Souhlasím, že je to taková zkrátka pohádka. Kdybych si knihu přečetla třeba v desíti letech byla by pro mě ideální, ale teď už mi tam něco scházelo. Žádné extra objevy ani problémy zde nebyly. Očekávala jsem alespoň vztah Ikara s Aeriel, avšak ani to se nějak nedostavilo.

18.03.2024 3 z 5


Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Podle mého názoru jde o nejlepší knihu z celé série. Děj má ten správný spád, postavy musí řešit spoustu výzev a problémů a vývoj Liviina a Henryho vztahu též není úplná procházka růžovým sadem.

18.03.2024 5 z 5


Třetí stříbrná kniha snů Třetí stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Opět hezká kniha, avšak řekla bych, že z celé série byla nejslabší. Místy mi děj připadal celkem zdlouhavý, ale našla se i nějaká ta akce. Sérii jako takovou hodnotím určitě kladně.

05.03.2024 4 z 5


Pokušení Pokušení Lisa Jane Smith

Skvělý závěr série.
Děj je pestrý, stále nemusíte jak to bude a nakonec vše dobře dopadne. Zkrátka série, jak má být.

08.02.2024 5 z 5


Lov Lov Aubrey Clark (p)

Já nemůžu! Ta série je tak skvěle napsaná. Úplně to zbožňuju. Neustále proměny některých postav, neustále zvraty, zkrátka skvělé.

08.02.2024 5 z 5


Rozkol Rozkol Aubrey Clark (p)

Nový díl, nová autorka, ale stejný styl psaní i stejné postavy. Mám pocit, že to bylo ještě o maličký kousek lepší než původní trilogie. Nečekané zvraty a možnost přemýšlet až do konce nad tím, jak to vlastně bylo, o to tu rozhodně není nouze.

07.02.2024 5 z 5


Moc Moc Lisa Jane Smith

Kniha ještě o kousek lepší než druhý díl. Bylo to ohromně napínavé a já měla během dvou dnů přečteno.

06.02.2024 5 z 5


Otrokyně Otrokyně Lisa Jane Smith

Kniha o poznání lepší než první díl. Zajímavá zápletka a já přečetla jedním dechem. Upozorňuji, že konec je neuzavřený a i hned musím jít číst další díl.

04.02.2024 5 z 5


Zasvěcení Zasvěcení Lisa Jane Smith

Řekla bych, že jde o nejslabší knihu z této série. Celou dobu se vlastně jen seznamujete s dějem a nějaká zápletka přichází až v dalších dílech. Celkově bych sérii vřele doporučila.

04.02.2024 4 z 5