Samotářka

Samotářka https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527102/bmid_samotarka-65b8c1e93b5ee.jpg 5 34 11

Nezdolná série

< 3. díl

Sara už má života ve strachu dost. Rozhodla se přestat skrývat a vzít si zpět život, jenž jí patří. S pomocí přátel se vydává hledat jediného člověka, který jí může odpovědět na otázky týkající se její minulosti. Na své cestě čelí novým výzvám a nebezpečím a poznává, že svět dobra a zla není tak černobílý, jak se domnívala. Získává nečekané spojence, a zatímco se její schopnosti stále mění a rostou, Sara postupně dozrává v silnou mladou bojovnici. Ale za jakou cenu? Kolik je ochotna obětovat vlastní nezávislosti a hledání pravdy? A bude její nově nabytá moc stačit k záchraně jí i lidí, které miluje, až se konečně postaví tváří v tvář svému úhlavnímu nepříteli?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Rogue , 2015


více info...

Přidat komentář

jitka_dankova
včera 5 z 5

Závěrečný díl nádherné dívčí urban fantasy trilogie. Je to naprostá pecka a já jsem překvapená, že všechny tyhle úžasné fantasy nápady a něco, co dnes leckdo označí jako "fantasy klišé" a já v knihách zbožňuju, vlastně vyšlo ještě před Dvory od Maasové a tady jsme o nich celé ty roky nevěděli (já teda nevěděla :-) ). Naprosto jsem si užívala útěk hlavní hrdinky a její dobrodružství s kamarády a zářila jsem nadšením, když se začala učit bojovat. Miluju knížky, kde se hlavní hrdinka takto hezky vypracuje a prostě pořád zůstává svá a jde si svou cestou. Knihu jsem četla v angličtině několikrát a jsem nadšená z českého překladu, některé věty byly výzvou a poprali se s tím v nakladatelství fakt moc hezky. Našla jsem jen jedno místo, kde v hovoru odkryli, že je někdo žena, ale v anglickém originále jsem si byla jistá, že postavy vidí muže. Ale to nevadí, to byla jen drobnost. Konec byl náročný a hodně rychlý a co se pořádně stalo jsem pochopila spíš až při čtení "Warrior" knihy (celý příběh z pohledu Nikolase). Tajně doufám, že nakladatelství Warriora přeloží taky, fakt jsem se bavila a uculovala při čtení a musím říct, že toto druhé čtení příběhu, který znáte, tentokrát z pohledu hlavního hrdiny, patří k těm asi nejvíc povedeným.
Celá tahle série i včetně Warrior knížky se zařadila do mých top fantasy sérií, ke kterým se v průběhu let budu ráda a často vracet. Rozhodně doporučuji tuhle sérii dívčího čtení zkusit.

Brambora_Šeby
včera 5 z 5

OMG!!!
Tahle série je naprosto dokonalá. Závěrečný díl se podle mě autorce opravdu povedl. Mělo to úplně všechno: tuna akce, vyvíjející se vztahy a plno překvapení. Měla jsem jisté teorie ohledně toho, jak by to mohlo dopadnout, ale toto jsem nečekala. Skutečnost o Madeline nebo skutečná Pánova identita mě celkem zaskočily. Ke konci jsem brečela jak želva, ale úplný závěr se za mě odehrál trochu urychleně.
Pokud se někdy k nějaké sérii vrátím Nezdolná bude na prvním místě.
A mimochodem už se nemůžu dočkat až vyjdou další knihy v češtině.


Bryel
včera 4 z 5

„Proč jsi mi nevynadal, že jsem odešla z Westhornu?“
„Ty bys chtěla, abych ti vynadal?“
„Ne, ale bereš to nějak podezřele dobře.. Jsi na mě hodný, protože jsem byla nemocná?“
„Ano, ale neboj se. Jsem si jistý, že mi co nevidět poskytneš hromadu důvodů pořádně tě seřvat.“

Samotářka je příjemná kniha, u které se pobavíte, napnete, dojmete, otráveně protočíte oči i uvažujete, jestli to není nějak moc jednoduché.
První polovina knihy byla úžasná; akční, poutavá, zábavná. Zhruba od poloviny najednou příběh trochu ztrácí jiskru a je takový utahaný. Sary nejistoty, váhavosti a opakujících se pubertálních výlevů bylo na mě trošku moc. Zkrátka dospívání.. :-) Trošku škoda toho zrychleného závěru.
Celkově hodnotím celou sérii velice pozitivně a budu se těšit na podzimní přídavek z pohledu Nikolase.

aqualayla
22.04.2024 5 z 5

Smekám před umem spisovatelky. Zaujmula mou pozornost už u prvního dílu a nepustilo mě to až do třetího.
Opravdu moc krásný příběh. Dlouho mě něco tak moc neupoutalo.

Matri
22.04.2024 4 z 5

"Náš osud je spletený dohromady stejně pevně jako pouto, které mezi sebou máme."

Tretie pokračovanie YA fantasy plnej magických bytostí začal hneď v úvode vcelku akčne. Putovanie a útek Sary, Jordan a vlkodlakov ma bavil.
Sara sa popri snahe nájsť svoju matku Madeline, snaží objavovať, pochopiť, ale najmä zvládnuť svoju moc. Toto jej trošku prerastie cez hlavu, čím sa končí aj veľkolepý útek týchto štyroch hrdinov ;-)
Časti, kedy sa Sara zotavuje z dozrievania víly a v teréne trénuje svoju mágiu boli akčné, avšak trošku sa priznám ma aj nudili. Trošku sa to točilo dookola. Veľkolepý záver potom prišiel rýchlo a akosi rýchlo aj skočil. Totožnosť Pána ma ale úprimne prekvapila.
Musím povedať, že predošlý diel sa mi páčil o kúsok viac. Opäť som mala z knihy pocit, že už asi nie je tak celkom pre mňa, ale niekoho mladšieho :-P
No napriek tomu, je táto séria určite hodná prečítania a jedna z top v žánri YA fantasy :))
Týmto sa končí príbeh Sary a Nikolasa. Ďalší diel (ak bude vydaný) ponúkne príbeh z pohľadu Nikolasa, a ostatné diely rozpovedia osudy Rolanda, Chrisa a Jordan, ktoré by som si tiež určite prečítala!

"Hej!“ Roland se otočil a vztekle zíral za odcházející skupinkou. „Někdo mi zrovna sáhnul na zadek!“
Kousla jsem se do rtu, abych potlačila úsměv. „Nikdo ti tady na zadek sahat nechce, Rolande.“
„Já jo. Má ho vážně pěkný,“ prohlásil Eldeorin.
„Cože?“ zaskřehotal Roland. Jeho výraz byl k nezaplacení.
„Přece jsi sám říkal, že bychom měli trochu žít,“ odtušila jsem. „Zkusit třeba něco nového.“
V očích se mu mihla panika. „Takhle jsem to nemyslel.“

PetraN17
22.04.2024 4 z 5

Nechápu, že mi tak pěkná série unikala tak dlouho :)) Ale na druhou stranu jsem si ji mohla v klidu přečíst celou a nezlobit se, že mi něco důležitého do vydání dalších dílů vypadne.
Pokud máte rádi všemožné příšerky, je to pro vás to pravé

KajinaH722
20.04.2024 5 z 5

Na třetí díl jsem se těšila. Moje očekávání splnilo a opět nechybělo napětí,boj,akce a magie k tomu. Kniha se četla velmi dobře a rychle. Celou sérii můžu jen doporučit. Jen neočekávejte nějakou romanci, ale spíš boj se strachem a ochranou od svého druha,kterého miluje.

evineckY
18.04.2024 5 z 5

Je to jedna velká jízda a celou sérii naprosto miluju !!!
Moc se mi líbil pomaličku se vyvíjející vztah Nikolase a Sáry,
že kniha neupadla do ¨dalších¨ erotických fantasy.
V ani jedné ze tří knih nebyly hluchá místa, ani sestupný děj.
Jestli autorka nenapíše pokračování, určitě budu hlídat další knihy,
protože její styl mi sedí.

PS: Právě jsem zjistila, že autorka napsala knihu z Nikolasova pohledu, tak doufám, že u nás vyjde brzy :-)

Zlo ve světě budu pořád nenávidět, ale už se ho nikdy nebudu bát. Možná to má na svědomí moje nově nabytá moc nebo skutečnost, že se mi nic nezdá tak děsivé jako střet s Paní. Anebo za to snad může bojovník, který mi stál celou dobu po boku, nezištně mě miloval a nabízel mi svou sílu, kdykoli jsem ji potřebovala.

„A víš, že tě můžu usmažit jak palačinku, že jo?“ Svíjela jsem se, a tak mě chytil ještě pevněji.
Jeho hluboký smích mě zahřál až po konečky prstů. „Jenže to neuděláš.“
„A jak to víš?“
„Protože mě máš ráda… fakt hodně.“

Adellaid
18.04.2024 4 z 5

Na tuhle knížku jsem se neskutečně těšila, první byla super, druhá boží... a třetí.. no za mě docela zklamání. Ne že by byla nějak špatná, ale čekala jsem přeci jen o malinko víc. Některé scény mi přišly takové uspěchané, něco zbytečně přeskočené, něco zbytečně rozebírané... Jak říkám, čekala jsem o trošinku víc... Ale jinak byla kniha fajn, sérii hezky uzavírá a ráda se k ní někdy ještě vrátím

Elize
17.04.2024 5 z 5

Pro tuhle sérii budu mít asi slabost navždy. Nikdy bych si nemyslela, že u mě něco překoná knížky od Maasové, a sice těsně, ale stalo se. Jediný negativní je, že kniha má konec. Mám pocit, že bych mohla číst dál a dál... a kéž by to bylo nekonečné. Klidně bych četla jen o všedním životě hlavních hrdinů. Naprosto miluji příběh Sary a Nikolase a podle mě je jejich vztahová a romantická linka jedna z nejlepších - pokud ne vůbec nejlepší - ze všech romantických i fantasy knih. Jejich pouto, zároveň jejich postupný vztah, prostě nádhera. Co se příběhu týče, tak tam opět obrovská škoda, že to skončilo, jako čtenář mám pocit, že svět Karen Lynch má tolik co dál nabídnout - magická zvířata, Sukuby, černokněžníky, trolly, démony... no byla to jedna velká jízda s velkým překvapením na závěr. Líbil se mi i konec se vším všudy, konečně jsme se totiž dočkali toho zlomu, kdy Sara musí pro jednou zachránit Nikolase. Za mě nejlepší kniha, čtivá, nápaditá a nemám jedinou věc co bych mohla vytknout. Zkrátka dokonalé a perfektní. Hrozně se těším na čtvrtý díl - vypravění celého příběhu z pohledu Nikolase. Sice jsem to nevydržela a četla už anglický originál, ale bylo to snad ještě lepší než vyprávění Sary a ráda si počkám na český překlad a smlsnu si na tom, jak na zákusku z michelinské restaurace. Rozhodně Samotářku a celou sérii doporučuji!

Viky27
16.04.2024 4 z 5

Prostě málo, málo, málo

Autorovy další knížky

Karen Lynch
kanadská
2023  88%Nezdolná
2023  95%Útočiště
2024  92%Samotářka

Kniha Samotářka je v

Právě čtených10x
Přečtených38x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce70x
Chystám se číst77x
Chci si koupit55x
dalších seznamech4x