bárbra13 bárbra13 komentáře u knih

☰ menu

Syn podsvětí Syn podsvětí Vladimíra Šebová

Díky Vladimíře jsem se začínala více zajímat o slovanskou mytologii a za to jsem ji velmi vděčná. Dcera zimy za mě sice o dost lepší, ale i tak jsem si knížku užila. Baví mě hlavně to prostředí a postavy. Některé chování postav mi přišlo dost nelogické a nepromyšlené, proto ty hvězdičky dolu.

29.04.2024 3 z 5


Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Zatím můj nejoblíbenější díl série. Benedikta miluju od začátku, ale pravděpodobně mi mínění o něm dost ovlivnil seriál. Proto jsem chtěla 3. knihu přečíst předtím, než vyjde třetí série. Ta, jak jsem vzápětí zjistila, nebude o něm, ale i tak jsem ráda, že jsem si knížku užila bez toho, abych byla ovlivněna seriálovým zpracováním.

14.04.2024 5 z 5


Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Musím začít s tím, že je kniha napsaná krásným jazykem a skvěle se čte. Trochu jsem měla problém s tím, že mi to celé přišlo dost nereálné.. a teď nemyslím chytrý vítr a pomyslné lanko mezi hlavními postavami (to mi právě přišlo super), ale onu shodu náhod, jakou se k sobě Amelie a Nolan dostali. Chvílemi mi to přišlo až dětsky naivní. Troufám si ale říct, že o tom kniha nebyla. Byla o pocitech, o snaze vyrovnat se se ztrátou blízké osoby, o hledání sama sebe a své vlastní cesty a v těchto aspektech byla skvělá.

12.03.2024 4 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Samozřejmě, že se tahle jednohubka nedá úplně porovnávat se zbytek série, ale moc se mi líbila. Bylo to takové příjemné odpočinutí a úleva od šílených zvratů. Sice jsme se toho moc nedozvěděli, ale užili jsme si poklidné chvíle plné štěstí a lásky s našimi oblíbenými postavami.
A přece jenom se i tady objevili náznaky toho, na co se můžeme dále těšit.

29.02.2024 5 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Na knihu s podobnou atmosférou jsem se těšila, když jsem si minulý rok kupovala Deníky Alana Rickmana.. teď jsem si tedy spravila chuť. Kniha byla velmi čtivá a prožila jsem si spoustu nostalgie. Taky jsem se hodně nasmála. Jsem také velmi ráda, jak byla kniha koncipovaná. Začalo se odlehčenějšími tématy a příběhy a celé vyprávění bylo zakončeno na vážnější notě. I díky tomuto vystavění mi příběh předal přesně to, co měl!

25.02.2024 5 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Jak je na obálce drak, má knížka moji pozornost! A tahle konkrétní mě úplně uchvátila svým obsahem. Opravdu jsem se zapřemýšlela, ale nenašla jsem nic, co by mi při čtení vadilo, nebo bych se u toho pozastavila.
Líbí se mi, jaká témata kniha otevřela - rodinné vztahy, důvěra a zrada, odvaha činit to, co je správné, ale ne podporované.
No prostě jsem příběhu propadla a běžím si pro druhý díl!

21.02.2024 5 z 5


Neodpovídej Neodpovídej Lucie Bechynková

Na Lucky prvotní beletrii jsem se moc těšila. A asi i proto jsem měla přehnaná očekávání.
První polovina se mi líbila moc. Mělo to zajímavý námět a těšila jsem se na odhalení Tinder vraha.. jenže pak se příběh zcela změnil. Měla jsem pocit, jako bych si četla polovinu jiné knížky.
Bohužel ani rozdělení kapitol mi nesedlo. Do zhruba půlky klasické kapitoly a pak (až na jednu závěrečnou) jedna dloooouhá kapitola. A určitě by to chtělo zarovnání do bloku!
Vrah ani jeho motiv nebyl nijak originální. Také se mi zdálo, že postavy jsou charakterně rozděleny na dva typy.. muže a ženy :)
Bohužel tedy hodnotím 2/5, ale pokud Lucka vydá něco dalšího, dám tomu šanci, potenciál tam je!

25.01.2024 2 z 5


Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Boží! To napětí z knihy úplně srší. A čeká nás Praha.. nemůžu se dočkat.

16.01.2024 5 z 5


Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Asi jediná romantická série, které neodolám! Miluju to prostředí, postavy, atmosféru.. prostě vše!

06.01.2024 5 z 5


Nádherně pošetilá snaha Nádherně pošetilá snaha Hank Green

Skvělé! První díl mě zaujal, ale tohle mě fakt bavilo! Moc se mi líbil styl psaní "napsali jsme pro Vás knihu a vy si ji teď s námi přečtěte". Připomíná mi to moment, kdy se herec v průběhu filmu zadívá přímo do kamery, což nemám moc ráda, ale tady to skvěle fungovalo.

29.12.2023


Kosení: Příběhy ze světa smrtek Kosení: Příběhy ze světa smrtek * antologie

Nejsem úplně fanouškem doplňkových povídkových knih, ale tato mě bavila. Bylo skvělé, že jsme se dozvěděli úplně novinky, ale i nám bylo poodhaleno něco navíc z původní série.

30.11.2023 5 z 5


Stačí mávnout křídly Stačí mávnout křídly Sára Topinková

Kniha krásně poukazuje na to, že každý máme své vnitřní démony, se kterými se musíme popasovat. A ne vždy to musíme udělat sami.. přiznat si, že potřebujeme pomoci je první krok k úspěchu.
Až mě udivuje, že tak silný příběh vzešel z pera takhle mladičké slečny. Tleskám!

17.11.2023 5 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Opět snad ještě lepší než předchozí díl. Samotnou mě udivuje, jak moc jsem této sérii propadla. Po dlouhé době jsem u knížky brečela a užila jsem si opravdu každou stránku.

10.11.2023 5 z 5


Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Musím přiznat, že jsem to asi nepochopila úplně kompletně, ale moc mě to bavilo! Bavilo mě, jak se příběh pomalu odkrýval a zažívala jsem ty "Ahaaa" momenty :D. Jen mě tedy trochu zklamal konec. Tam toho zůstalo mnoho nevyřčeno.

11.10.2023 4 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Tohle mě bavilo od začátku do konce! Nebyla kapitola, kdy bych se nudila. Miluju to temné prostředí a to, že si autorka nebere servítky. Třešničkou na dortu je, že jsem v Budapešti byla relativně nedávno a umím si tak živě představit místa, kde se příběh odehrává.

01.10.2023 5 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Jeden z mála případů, kdy jsem nejdříve viděla seriálovou adaptaci, než jsem četla knihu. A je pravda, že bez Netflixu, bych si tuto knížku pravděpodobně nekoupila.. Nejsem úplně na tyhle romantikou překypující slaďárny, ale Bridgertonovi jsem si jednoduše zamilovala!

24.09.2023 5 z 5


Ten, co kráčí se Smrtí Ten, co kráčí se Smrtí Barb Rýdl

Skvělé fantasy. Rozhodla jsem se, že budu věřit tomu, že nadpřirozené síly fungují podle logiky v knize. Moc mě to oslovilo! I proto mě nejvíce bavily pasáže, ve kterých bylo vysvětlované fungování tohoto světa. V tomto podání je i ta smrt o něco únosnější :)

02.09.2023 5 z 5


Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Krásný příběh, který pohladí po duši. Zasmála jsem se i jsem si pobrečela.

16.08.2023 5 z 5


Spát v moři hvězd. Kniha I. Spát v moři hvězd. Kniha I. Christopher Paolini

Úplně upřímně jsem si knihu koupila proto, že jsem velký fanoušek Paoliniho. Sci-fi není úplně můj žánr.. a myslím si, že tahle knížka určitě není pro sci-fi začátečníky. I proto jsem se někdy ztrácela v pojmech a nedokázala si některé věci představit. I tak se mi ale příběh líbil a byl velmi čtivý. Sice se ze mě nestane velký fanoušek sci-fi, ale druhý díl si přečtu.

13.08.2023 4 z 5


Cizinec Cizinec Harlan Coben

Detektivky nepatří k mé klasické četbě, ale sem tam si nějakou pro odlehčení přečtu. O to víc mě mrzí, když se mi nelíbí. Původní nápad s tajemstvími se mi dost líbil, ale nebylo to za mě dobře zpracované. V knize se načne několik linek, ale mám pocit že se skoro žádná neuzavřela. K postavám jsem nepřilnula a jejich osud mi byl v celku jedno. A rozuzlení jsem nevěřila už vůbec..

02.07.2023 2 z 5