asperula asperula komentáře u knih

☰ menu

Štěstí má barvu levandule Štěstí má barvu levandule Pauline Mai

Většinou čtu jiné žánry. Spíš detektivky. Toto jsem vyzkoušela jako změnu a jsem moc ráda. Na letní večery ideální. Příjemný romantický příběh děvčete, kterému se mění život před očima. Předvídatelné, ale vůbec mi to nevadilo. Určitě si přečtu i další knihy od autorky.

01.08.2023 5 z 5


Kdo seje vítr Kdo seje vítr Hans Rosenfeldt (p)

Opět úžasná kniha. Sebastian Bergman je jedna z nejlepších sérií, které jsem četla. Přečetla jsem jedním dechem. Příběh se komplikuje, celou dobu jsem byla napjatá. A vypadá to, že bude opět pokračování!

21.07.2023 5 z 5


Kouzelníkův únik z reality Kouzelníkův únik z reality Lars Vasa Johansson

Když jsem knížku začala číst, tak jsem vůbec neměla představu, o čem má vlastně být. Nechala jsem se tedy překvapit. Vůbec mě nenapadlo, že knížka bude napsaná tak čtivě a ani mě nenapadlo ji odložit. Úžasný les, úžasní obyvatelé lesa. A nakonec musím říct, že to byl úžasný zážitek prožívat všechna ta dobrodružství v Kouzelném lese spolu s Antonem.

17.01.2021 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Je pravda, že jsem musela občas listovat zpátky v knížce, abych zjistila, kdo je vlastně kdo a v jaké časové linii se zrovna nacházím. Postavy mě občas dost rozčilovaly, včetně postavy hlavní. Nicméně, když toto pominu, tak jsem knížku četla jedním dechem a nemohla jsem se od ní odtrhnout. A to až do konce. Takže knížku určitě doporučuji.

18.12.2020 5 z 5


Biomanželka Biomanželka Michal Viewegh

Knížky od Michala Viewega mám moc ráda. Ale tato mě jako snad jako první, kterou jsem od něj četla, zklamala. Vlastně se tam skoro nic neděje. Jen slyšíme naříkání pana spisovatele a pohled od duly je takový umělý. Vlastně jsem ani nepochopila, proč tam s nima bydlí. Pořád jsem čekala, že nějaký příběh začne, ale nezačal.

15.11.2020 3 z 5


Kouzelná třída Kouzelná třída Zuzana Pospíšilová

Syn byl moc nadšený. Chodí do druhé třídy a přečetl to skoro jedním dechem. Líbil se mu i druhý díl. Musím si taky přečíst :)

13.01.2020 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Moc se mi líbilo, jak je knížka psaná. Vidět události ze dvou různých úhlů, od dvou sourozenců. Začala jsem Veronikou a pak, když jsem četla Jáchyma, mi hodně věcí zapadlo. Super čtení, někdy napínavé, někdy mě rozčilovali, fandila jsem jim. Určitě moc doporučuji

28.07.2019 5 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

První díl jsem přečtla už relativně dávno a tuto knížku jsem dlouho odkládala, protože jsem si nedokázala představit, jak by to vůbec mohlo pokračovat. Ale knížka mě příjemně překvapila. Vyšly najevo nové skutečnosti a příběh se stal velice zajímavým a knížka se mi líbila.

04.07.2019 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Úžasná kniha. Děj je klidný, v pozadí cítíte tajemství a postupně se dozvídáte o vztazích mezi postavami víc a víc. Velice čtivě napsaná a jedna z nejúžasnějších knih, kterou jsem v poslední době četla. Doporučuji.

25.06.2019 5 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Knížku jsem četla skoro jedním dechem. Úžasná od začátku až do konce. Líbí se mi propletené příběhy hlavních postav, které jsem si hned oblíbila a fandila jsem jim. Situace, které postavy zažívají, jsou až neuvěřitelné. Oddychové čtení, které vede i k zamyšlení, jak koukat na svět. Zaujala mě jedna myšlenka: "Utratíš stejný peníze, ale pocit můžeš mít jinej. Záleží jenom na tobě. Takovej je život. Vždycky se najde něco, co tě sere. Když se na to moc soustředíš, nemůžeš bejt nikdy v pohodě." A je to tak.

22.06.2019 5 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Knížka začala dobře. Alice ztratila paměť a vrátila se o pár let zpátky. Zajímavá zápletka. Ale bohužel tam bylo až moc monologů a úvah, které mě docela nudily. Ale teda když už se knížka přehoupla tak do poslední třetiny-čtvrtiny, tak jsem se nadchla. Zápletky, které nastaly, mě moc bavily a konec knížky taky super. Proto dávám 5 hvězdiček. A nakonec knížku doporučuji :)

17.05.2019 5 z 5


Případ manželky ve středních letech / The Case of the Middle-Aged Wife Případ manželky ve středních letech / The Case of the Middle-Aged Wife Agatha Christie

Kratke napinave pribehy. Dobre se cetly. Urcite doporucuji.

20.03.2019 5 z 5


Designérem vlastního života Designérem vlastního života Dave Evans

Tuto knihu jsem četla už asi před rokem, tak si přesně nepamatuji, ale co si pamatuji, je zážitek z ní a jak jsem začala uvažovat nad svým životem. Hodně mi dala, uvědomila jsem si, kolik věcí můžu v životě sama ovlivnit a vylepšit. Moc doporučuji všem!

06.12.2018 5 z 5


Zdravá střeva Zdravá střeva Justin Sonnenburg

Nikdy me nenapadlo, jak jsou streva dulezita pro nasi imunitu a taky proc je tak dulezita vlaknina. Knizku doporucuji vsem, kdo se o zdravou vyzivu zajimaji.

30.05.2018 5 z 5


Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Dlouho mi trvalo, nez jsem se ke knizce dostala, protoze jsem cetla plno spatnych recenzi. Ale, mozna i proto, ze jsem od ni moc neocekavala, tak jsem z pribehu a zapletek nadsena Knizku jsem cetla jednim dechem jak ostatni knizky v serii a muzu jen doporucit. Opravdu necekany vyvoj udalosti me nadchl.

10.04.2018 5 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Super, napinava kniha, ktera me uplne pohltila. Uzasny vnitrni boj postav se svymy myslenkami. Necekana zjisteni a ten epilog na konci byl prekvapujici. Cetla jsem si ho trikrat :)

16.03.2018 5 z 5


Život ve vlastních rukou - Dosáhněte svých snů a buďte sami sebou Život ve vlastních rukou - Dosáhněte svých snů a buďte sami sebou Louise Presley Turner

Knizka sama o sobe je docela zajimava. Je v ni plno smysluplnych rad. Tema se mi libilo.
Ale ten preklad! Prekladatel to teda vubec nezvladl - misty nesmysluplne vety a napriklad prelozit: "zaknihovat si dovolenou" - hadam ze v originalu bylo slovo "book" a toto z toho vzniklo.

01.03.2018 3 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Jsem nadsena. Prvni jsem videla serial, ktery me nadchl. Knizka byla trosicku jina, coz me potesilo. Dobre napsana, chytlavy dej, napeti a zajimave postavy. Doporucuji knizku i serial.

27.01.2018 5 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Moc hezke pribehy. Puvodne mi nejak uslo, ze maji byt propletene, tak u druheho pribehu to bylo prijemne prekvapeni. Vsechny tri mely zajimavy dej cetla jsem je jednim dechem.

17.01.2018 5 z 5


Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

ale jo, spatna knizka to nebyla. Precetla jsem ji za dva dny. Od ted si kazdy vecer sedam pod deku a ctu knizku. A citim se hyggelit :) V knizce doporucuji jist kolacky a dortiky a pit horkou cokokadu, coz maloktera knizka o zdravem zpusobu zivota doporuci ;) urcite doporucuju precist, pokud se chcete citit stastne.

15.01.2018 5 z 5