AgnessN.R. Online AgnessN.R. komentáře u knih

☰ menu

Aru Šah a konec času Aru Šah a konec času Roshani Chokshi

Mně se knížka tedy líbila. Jasně na Ricka Riordana to úplně nemá, ale ráda se dozvím něco nového zábavnou formou, což se povedlo a trošku jsem zmenšila okno, které mám , co se týče indické mytologie :D
Možná je to tím, že jsem si od knížky moc neslibovala, ale příjemně se četla a člověk si u ní odpočinul. Je pravda, že je dost podobná Percymu a v podstatě autorka změnila jenom hlavního hrdinu v hrdinku a příběh zasadila z řecké do indické koleje, ale ráda jsem si tuto knížku přečetla a překvapivě mi to ani moc nevadilo.

26.12.2019 5 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Musím říct, že mám ráda knížky tohoto autora. A ani tato by nebyla výjimkou. Dobře se četla, měla neuvěřitelný spád, ovšem našlo se pár ale.
Pozor spoilery!:)
Jako to, že se záhadně objevila smrtka Randová, to jsem ještě pochopila, dokonce mě to i bavilo a překvapilo a byla jsem natěšená jak to bude dál. Ale to, jak se na scéně znovu objevil smrtka Goddard, to bylo prostě moc. Jsem schopná v knížkách skousnout hodně nelogických věcí, ale toto bylo prostě příliš...
I toto by mi upřímně ani tolik nevadilo, ale co ten konec?!
Za mě naprosto nevhodně zasazený do příběhu, vykonstruovaný a vůbec jsem nepochopila, jak to již zmíněné smrtky mohly zvládnout (nehledě na to, že mají být dávno mrtvé/ukončené).

Takže za mě trošku zklamání, první díl jsem si opravdu oblíbila, ale tento mi prostě nesedl. Tím nechci říct, že by se knížka četla špatně, to vůbec ne - přečte se jedním dechem, jen mi přišlo, že těch uměle vytvořených zápletek je v této knížce prostě moc, i tak ale dám poslednímu dílu šanci trochu si to u mě vylepšit ;)

26.12.2019 3 z 5


Ostrov na konci všeho Ostrov na konci všeho Kiran Millwood Hargrave

Tak já tuto autorku naprosto zbožňuju. Líbí se mi, že píše knížky na téma kamarádství, rodina, důvěra, ... A že si je můžou přečíst jak děti, náctiletí tak dospělí.
Knížku rozhodně všem doporučuji!

08.05.2019 5 z 5


Kůže plná stínů Kůže plná stínů Frances Hardinge

Taky si někdy projíždíte očima políčky knih (ať už v knihovně či v knihkupectví) a najednou spočinete zrakem na nějáké déle? A bez toho aniž by jste si četli anotaci si ji prostě půjčíte/koupíte? Toto je můj případ. Vůbec jsem nevěděla, co od knížky očekávat. O kolik je to pak magičtější pocit, když se vám ta knížka tak moc líbila. Upřímně nečetla jsem podobnou knížku. Tato má takovou zvláštně nádhernou autentičnost, že jsem si ji musela zamilovat i kdybych nechtěla. Nádherný propracovaný román na pozadí dějin, skvěle napsaný a rozhodně k zamyšlení.

15.03.2019 5 z 5


Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Knížku jsem si naprosto zamilovala. V levných knihách mě zaujala svojí krásnou obálkou, takže jsem si ji musela koupit. A přestože jsem doma měla spoustu knížek, které jsem měla dočíst, Anna mi nedala:D.
Annin skvělý charakter a představivost si musí každý zamilovat, v knížce se pořád dělo něco zajímavého a vtipného - od Anniných zelených vlasů až po Gi... ostatní kluky.
No jo, jak říká moje babička, nejlepší knížky jsou ty, které vás ze srdce rozesmějí a zároveň si u nich popláčete. Anna splňuje obojí, ale svým způsobem.
Knížku rozhodně doporučuji, nebudete litovat!!!

15.03.2019 5 z 5


Zrádný labyrint Zrádný labyrint Rick Riordan

Tato knížka je pro mě spousta emocí. Nejvýraznější z nich smích a pláč. Začnu tím lepším - Rick Riordan dokáže psát neuvěřitelně poutavě a vtipně, já se u jeho knížek vždycky strašně nasměju:D
A teď ta druhá část - nečtěte obsahuje spoilery, pro vaše dobro - TO, co se stalo, o můj bože. Já jsem se sériemi Percy Jackson a Bohové Olympu vyrostla, takže jsem vůbec nestrávila Jasonovu smrt. Po tom, co jsem si oči vyplakala, vymyslela spoustu teorií jako: Tyto knížky vlastně cele stoji na opakování historie, takže když Thalie dcera Dia mohla přežít vlastní smrt, proč by to tak nemohlo být i u Jasona syna Jupiterova?(poněkud jiné okolnosti neberme v potaz:), nebo Zeus bude na svého synka Apollóna tak pyšný, že mu dá možnost splnění jednoho přání a Apollón se hryzne, nebude si přát nové boty, ale Jasonovo zmrtvýchvstání, Nebo když se mohl stát bohem Herkules, proč ne Jason....atd.
Poté, co jsem se s tím tak nějak smířila, tak mě napadlo, že tohle by za romantický příběh nebrala ani Afrodita. Bez závěrečného ,,Miluju tě Piper", nebo aspoň milujícího pohledu To prostě Nejde!
Pak jsem si řekla, že napíšu Rickovi dopis (s mojí hrůůznou angličtinou). Něco ve smyslu, jestli Jason v příštím díle nějak zázračně neobživne, tak Váš seznam lidí, kteří vás chcou praštit, bude delší než ten Leo Valdeze.
Takže tak. Jako nějak to dopadne, ale byla to pro mě ztráta.
Já miluju sérii Bohové Olympu a toto prostě nejde jen tak zkousnout:) ale jinak skvěle napsaná kniha.

04.02.2019 5 z 5


Zámek v oblacích Zámek v oblacích Kerstin Gier

Kerstin Gierová nikdy nezklame, ale neočekávejte moc. Její knížky jsou skvělé a vtipné oddychovky. Takže pokud se chcete zasmát u něčeho méně namáhavého tak rozhodně sáhněte po autorčiných knížkách.

01.02.2019 5 z 5


Doba kamenná - Pomsta Šedého lva Doba kamenná - Pomsta Šedého lva Veronika Válková

Já mám Veroniku Válkovou opravdu ráda. Je mou nejoblíbenější českou autorkou asi proto, že Bára je se mnou od dětství a já na ní nedám dopustit. Kromě toho ráda se u knížek směju, což u Bárovek jde, i kdybych nechtěla:D

01.02.2019 5 z 5


Píseň zimy Píseň zimy S. Jae-Jones

Krásná a poetická kniha na způsob příběhu Háda a Persefony-nebo mně to tak připadalo. Knihu jsem si zamilovala její kouzelností, a i když jsem někdy nedokázala pochopit hlavní hrdinku, mé hodnocení knížky to nějak nezmění. A už se těším na druhý díl, který by měl vyjít ještě letos.

31.08.2018 5 z 5


Hvězdy nad hlavou Hvězdy nad hlavou Marissa Meyer

Souhlasím. I když je to už nějaký čas, co jsem dočetla Winter, neskutečně ráda jsem se k hrdinům měsíčních kronik vrátila. A rozhodně si dám celou sérii ještě jednou!!! Za mě výborné doplnění ještě lepší série, která mi přirostla k srdci.

20.08.2018 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Upřímně nevím, co si mám o knížce myslet. Ano, dala jsem ji pět hvězdiček, ale měla jsem trochu protichůdné pocity.
Knížka je sice dobře napsaná a čtivá, ale toho zabíjení, neuměla jsem si to moc představit. Přišlo mi to trochu odpudivé a ta skutečnost v knížce, že lidé přelstili smrt mi přišla prostě nereálná.
Tak proč to plné hodnocení. Knížka nám ukazuje, co by jsme -my lidé- museli vykonávat sobě navzájem, kdyby jsme tak moc technologicky vzrostli. Co by smrtky museli obětovat-co lidé, a co by se stalo, kdyby ve smrtce stále člověku vzrostl pocit moci, ne zvířecí instinkt/pud zabíjení. Zvířata nezabíjí pro zábavu.
Knížka ukazuje jak důležité je ponechat si srdce, které se stydí, miluje, nenávidí.... Všechny ty pocity lidství, oddanosti.
Nad takovou knížkou by se měl každý zamyslet, ať už je taková možnost byť jen trochu pravděpodobná, nebo naprosto nemožná.

18.08.2018 5 z 5


Temný duet Temný duet Victoria Schwab

Dokonalost....:) milují tuto sérii!! Kate a Augusta, ale i Ilsu jsem si opravdu zamilovala, a i když autorce skalním pochvalu za to, že neroztáhla sérii přes x dílů, je mi to líto.
U mě určitě získává kniha 5* ale přiznán se - nebo spíš moje romantický já- že takhle to skončit nemuselo!!! Ovšem já s tím nic neudělám, ale aspoň vím, že tato knížka dokáže vyvolat pestrou škálu pocitů a to jí u mě přidává na kráse.

21.06.2018 5 z 5


Dívka z inkoustu a hvězd Dívka z inkoustu a hvězd Kiran Millwood Hargrave

Tak takhle dobrou knížku jsem dlouho nečetla - nebo aspoň takový typ knížky. Protože hlavní hrdince je 13 let, čekala jsem, že to bude dětská kniha, ale ne. Není to klasická YA, nevyskytuje se tam tolik lásky, za to tam je pravé přátelství. Obě dvě hrdinky jsem si neuvěřitelně oblíbila a obě si ukradly kus mého srdce. Prostě nádherná knížka a jsem ráda, že jsem na ni v knihovně narazila!!!

07.05.2018 5 z 5


Králova klec Králova klec Victoria Aveyard

Oproti 2. dílu se autorka polepšila, nebo spíše poučila, co se týče povahy hlavní hrdinky, v čem se ale nepolepšila je tloušťka knížky. Aspoň těch 200 stránek by si autorka příště mohla odpustit, dost o tom pochybuju.
Ale sérii dočtu. Ne proto, že bych ji nechtěla mít nedotčenou, ale proto, že se nemůžu pustit lásky k 1. dílu. Protože ten opravdu zbožňuju, ať je to směs všech YA knížek, nebo ne. Rudá královna si mě prostě získala a já doufám, že poslední díl bude pecka-prosím.

04.05.2018 4 z 5


Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

No, čekala jsem od knížky víc. Přišlo mi, že většinu knížky se nic moc nedělo a celkově byla taková plochá. Vůbec jsem se do hrdinů nevcítila, ale autorka měla skvělý nápad a četba ubíhala. Takže slabé 4*.

04.05.2018 4 z 5


Čtenářka Čtenářka Traci Chee

Od knížky jsem nic moc neočekávala, což nebylo těžké vzhledem k hodnocení tady na databázi. A asi proto jsem z knížky tak nadšená, jasně není to ta nejlepší knížka, kterou jsem kdy četla, ale opravdu jsem si ji oblíbila( a to i příběh)
A knížka celkově mi trochu připomínala Piráty z Karibiku;) ale to mi překvapivě vůbec nevadilo!

06.04.2018 5 z 5


Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

OH můj bože, tak to byla jízda. Dokonce o něco lepší jak první díl a to je co říct - hlavně teda proto, že vše do sebe zapadá jako ozubená kolečka.

I když někde jsem si říkala, že nevím o kom bude zachvíli autorka psát, když si je tam všechny vyvraždí, nebo jim zneschopní normálně se pohybovat, že ano....
No a NĚKDE jsem si pro změnu říkala, že by mi vůbec nevadilo kdyby tam nebyl Keenan no a pak jsem si řekla, že Laia mi tam taky někde zavazí, jenomže Laia do příběhu prostě patří a bez ní by to nebylo ono. A nakonec si opět zvládla vydobýt svoji oblibu, ale na Helenu to fakt nedotáhla, no.
Jo a prosím, co to té Heleně ještě všechno chcete udělat??

No ale to jsou jenom drobnosti. Co ale není drobnosti je: KDY VYJDE DALŠÍ DÍL???

01.04.2018 5 z 5


Zuzajda a Jurajda Zuzajda a Jurajda Marie Podešvová

Tuhle knížku jsem osobně nikdy nečetla, ale četla mi ji babička, když jsem byla malá. A bylo strašně krásné se vrátit k Zuzajdě a Jurajdovi a jejich rošťárnám! Knížka je prozářena létem a dokonale rozveselí.
Každá kapitola je hezká, ale mě se nejvíc líbila ta s pohlednicí od slepičky, na tu jsem nezapomněla ani po letech:)

25.03.2018 5 z 5


Alchymistova šifra Alchymistova šifra Kevin Sands

Šifry a hádanky jsem vždycky milovala, ale ne a ne najít nějakou tu dokonalou knížku o nich (chápete?:)
No a jedna návštěva knihovny a nalezení přesně té knížky, kterou jsem hledala!
A zjištění, že musím vyrabovat peněženku, abych ji měla doma, protože prostě je božííí

19.03.2018 5 z 5


Zrádce trůnu Zrádce trůnu Alwyn Hamilton

Poslední stránky knížky a já: ne tady to autorka nesmí useknout.
Usekla:( a já budu muset opět čekat!
Miluji tuhle sérii. Pro mě jedna z nejlepších knížek odehrávajících se v poušti.
Autorka se v ní řídí heslem: Co se může pokazit, to se pokazí.
Ale co moje nervy?! No a jak jsem pořád potřebovala vědět, jak to skončí, tak knížka byla zhltnuta v rekordním čase.
Doporučuji!!!
Jo a hlavní hrdinové jsou naprosto super, takže nehrozí: Bože já je uškrtím.

17.03.2018 5 z 5