Kůže plná stínů

Kůže plná stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373544/mid_kuze-plna-stinu-r5R-373544.jpg 4 185 57

Toto je příběh holčičky s medvědím srdcem... Občas, když někdo umře, hledá jeho duše místo, kde by se ukryla. A někteří lidé mají takové místo uvnitř sebe. Duchové, kteří zoufale hledají útočiště, se pokouší ukrýt i ve dvanáctileté Makepeace. Ta se jejich nočním pokusům naučila bránit. Jednoho dne ji ale velké neštěstí o tuto schopnost připraví. Teď uvnitř ní přebývá jakási duše. Je divoká, zvířecí a silná. Zároveň může znamenat její jedinou ochranu. Makepeace je totiž poslána k bohatým předkům svého otce, aby u nich vyrůstala. Všude se mluví o blížící se válce a lidé s jejími schopnostmi budou velmi žádaní. Podaří se skrýt její tajemství? Makepeace se musí rozhodnout, co je horší: otroctví nebo smrt?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Omega
Originální název:

A Skinful of Shadows , 2017


více info...

Přidat komentář

Karina_
10.11.2023 3 z 5

Za začátku jsem se do knihy nemohla vůbec začíst. Náboženská tématika mě na začátku dost odrazovala a myslela jsem, že knihu nedočtu.
Později se mi ale četla hezky, příběh byl hezky, promyšlený, zajímavý ale nebyla to kniha, na kterou bych se těšila až přijdu z práce. Dala jsem proto tři hvězdičky. Také mi tam chyběla nějaká romantika, ale to už je můj problém

Papu1011
25.10.2023 4 z 5

Bylo to příjemné, poutavé čtení se zajímavým příběhem a to i přesto, že se fantasy většinou vyhýbám a přistupuji k nim s určitým despektem, (nevím proč). Vcuclo mě to hned...originální, napínavé, nádherná atmosféra.


Ticiana
11.10.2023 4 z 5

Libila se mi, namet, zpracovani a lehkost cteni. Knizce ale chybel u me wow efekt, proto 4 *.

M.C.SMITH
01.09.2023 4 z 5

Knihu jsem četla již podruhé a musím říci, že i nyní jsem se ze začátku nemohla moc začíst. Když hlavní hrdinka poznala svého bratra, zlepšilo se to a když potkala své nové přátele, bylo to už parádní.
Knihu jsem si užila, námět byl zajímavý a kniha byla i dobře zpracovaná. Pro mne to bylo příjemné, oddechové čtení.

Manifest blech
07.05.2023 3 z 5

První polovina byla skvělá, pak se to začalo míchat hodně do témata politiky a dalších věcí a hrozně se mi to táhlo. Téma super, něco úplně nového. Také mne zlákala přitažlivá obálka.

Šárka_D
01.12.2022 4 z 5

Po knize jsem sáhla náhodou, ovlivněna krásnou obálkou, a čekala jsem další young adult romantiku, ale nic takového se nekonalo, což mě mile překvapilo. Vcelku originální příběh a zajímavé historické pozadí, pěkný jazyk, já byla spokojená.

voody99
26.11.2022 3 z 5

No..... Tahle smíšené pocity s knihy jsem už dlouho neměla.
Atmosféra knihy úžasná stejně jako námět i stará Anglie k tomu krásně sedí..... ALE..... za mě se kniha strašné vlekla takže jsem se až do čtení musela spíše nutit. Škoda

kacka29
25.11.2022 5 z 5

Vůbec nechápu, proč má kniha modré hodnocení. Za mě je to jedna z nejlepších knih, které jsem v tomto roce četla. Děj byl napínavý, promyšlený s nádechem mystiky, historie a někdy až hororovými prvky. Hlavně mě přakvapilo, jak byla kniha originální. Velmi osvěžující v dnešní době, ve které mi občas všechny nově vydané příběhy přijdou na stejné brdo...

stanislav0373
20.10.2022 4 z 5

Příjemný, s lehkým tempem se vyvíjející a na jedinečné atmosféře založený příběh o životě malé holky, která musí čelit životu, o kterém neměla ani potuchy...

jmn7053 to napsala perfektně.

Doporučuji na poklidné čtení u čaje...

jmn7053
08.05.2022 5 z 5

Je to kniha takzvaná vychutnávačka. :)
Možná postrádá pořádnou akci, vzrušení nebo emoční výkyvy jako kyvadlo na metronomu, ale zato čtenáře pohltí svou témeř hmatatelnou atmosférou. Z obyčejného jarního odpoledne vás vtáhne do chladného anglického venkova, do sídla mocné rodiny, která má nemalé tajemství a příliš volného času. :) A vy s hlavní hrdinkou a/s medvědím srdcem jste rozmary osudu vedeni sem a zase tam. Cestou necestou, jak to už v životě bývá. Vše s dotekem nadpřirozena, které tomu dodává šmrnc.
Je to příjemná kniha, která kráčí svým vlastním tempem, ač se pro někoho může zdát příliš pomalé, ti co si cestu dokáží vychutnat budou spokojeni.
Zprvu jsem se obávala, že z Makepeace bude otravná tvrdohlavá naivka a nebudeme si rozumět. Autorka ji však popsala krásně, z louže udělala mořskou hlubinu.
Nápad s dušemi a duchy a s (ne)sdílením jednoho těla byl velice zajímavý a nechá vás přemýšlet o všem možném, co se křehké nesmrtelnosti týká.

broskev28
06.02.2022

Dočetla jsem, ale spíše z povinnosti nežli s nadšením.
Strom lží se mi líbil mnohem více, takže po něm mi Kůže plná stínů připadá jako mírné zklamání. Téma určitě zvláštní a zajímavé, ale podání spíše rozvleklé. A historické souvislosti, střet monarchie a parlamentarismu v Anglii 17.století, asi taky nejsou nijak strhující, tím spíše pro náctileté.
Takže pokud nemáte po ruce nic lepšího . . .
P.S. Ale ta obálka je úžasná - na pohled a taky na dotek!

Booky84
21.01.2022 4 z 5

Knihu jsem četla docela dlouho. Občas jednu kapitolu a po 100 stránkách jsem ji dokonce odložila a četla raději něco jiného. Ovšem včera jsem knihu popadla a za dva večery dočetla. Celkově se mi líbila, i když hlavní hrdinka mi občas přišla nerozhodná, ovšem i to se v průběhu knihy změnilo a konec byl skvělý. Přemýšlím nad tím, že vlastně každý z nás má v sobě nějakého toho "ducha", respektive pozůstatky nebo rady či zkušenosti blízkých, kteří tady s námi již nejsou... Na závěr už pouze doplním, že se mi velice líbí i obálka knihy.

anndrra
14.11.2021 3 z 5

Prvních 150 stran jsem se musela do čtení nutit. Příběh se hrozně vlekl. Pak se to konečně rozjelo, ale stejně mě dlouho nic nenutilo číst, protože Makepeace neměla žádný konkrétní cíl a spíš se nechávala unášet aktuálním děním. Když si pak konečně ten cíl našla, zhltla jsem posledních sto stran jako nic. Takže doporučuji vydržet. Bude to dobré. Všechno do sebe zapadne a pak budete minimálně spokojení.

Josefie
15.10.2021 4 z 5

Hezký příběh o dívce s duší medvěda.
Začátek byl pomalejší, horko těžko jsem se do čtení dostávala. Ale netrvalo dlouho a příběh se hezky rozjel a pak už jsem neměla knížce co vytknout.
Konec také nebyl nejhorší. I přesto se necítím na to, abych knize dala plný počet hvězd, nejspíše je to tím že fantasy moc nemusím.

Ctv
27.08.2021 3 z 5

Nejsem fanouškem fantasy žánru, což se jistě podepisuje na mém hodnocení. Na druhou stranu jsem ale knihu dočetla, což také něco znamená. Po trochu kostrbatém začátku, kdy ne a ne se chytit jsem se nakonec do knihy dostala. Jak už tu bylo napsáno - děj se trošku táhne, než se začne něco dít tak to trvá, ale téma je zajímavé. Nebylo to nic, co by mě nutilo večer nezhasnout lampičku a číst, ale celkem ochotně jsem se k příběhu vracela.

ZekeBezKočky
11.06.2021 4 z 5

Moc pěkná kniha. Místy možná trochu agitační, ale tím způsobem, že jsem to nechtěla odložit, ale spíš si vzít zvýrazňovač a ony části si vyznačit. Taky jsem si užila drobnosti popisující manýry tehdejší doby (autorka si pečlivě nastudovala dějepis!) a jako starý cynik jsem ocenila i absenci romantické linky. Mám stále s YA mírně komplikovaný vztah, ale tohle bych s klidem doporučila všem věkovým kategoriím, protože... si v tom zkrátka a jednoduše podle mě všichni něco najdou. Tempo bylo možná trochu pomalejší, ale díky tomu se krásně vykreslila atmosféra příběhu. Možná jenom ten úplný závěr působil trochu rozpačitě, ale dojem z celé knihy to nezhoršilo :)
A! Ta obálka. Samozřejmě.

whiolet
24.04.2021 3 z 5

Já nevím z knihy mám dva různé pocity, co se ve mně perou. Najednu stranu ,to bylo zajímavé čtení na druhou stranu v příběhu se odehrávalo tolik věcí (válka mezi palamentem a králem, divný rod F. A, duchové v hlavě Makepeace atd.), že mi to vzalo veškeré nadšení.
Myšlenka knihy super, ale jako celek, to pro mě žádna bomba nebyla, spíše, to bylo průměrné čtení, podruhé už bych to číst nechtěla.
Jinak tedy obálku má kniha jednu z nejhezčích co jsem viděla

veru1367
04.04.2021 4 z 5

Zajímavý příběh.

kachnat
24.03.2021 4 z 5

Hezky napsaný a zajímavý příběh.

Zuzka12627
17.02.2021 4 z 5

Velmi zajímavě napsaná kniha. Příběh a celkový nápad mě zaujal. Děj je poutavý a určitě si knížku nechám.

Štítky knihy

duchovno Londýn duchové a přízraky fantasy

Autorovy další knížky

Frances Hardinge
britská, 1973
2018  76%Kůže plná stínů
2017  76%Strom lží