Králova klec přehled

Králova klec https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335050/bmid_kralova-klec-HYQ-335050.jpg 4 464 464

Mare Barrowová je ve vězení, bez svého blesku nemá žádnou moc a neustále ji trýzní osudové chyby, jichž se dopustila. Je vydaná napospas chlapci, jejž kdysi milovala, chlapci, který je lhář a zrádce. Maven Calore, nyní král, dál pokračuje v plánech své mrtvé matky ve snaze udržet i vládu nad svou zemí – a nad svou vězeňkyní. Mare v paláci nese tíhu Tichého kamene a její kdysi ubohá skupinka povstalců a Rudých se mezitím dále organizuje, trénuje a expanduje. Nechtějí se už schovávat ve stínech a připravují se na válku. A Cal, princ ve vyhnanství, který se také uchází o Mareino srdce, udělá všechno proto, aby ji získal zpátky. Když se krev obrátí proti krvi a schopnost proti schopnosti, možná nezbyde nikdo, kdo by uhasil oheň – a Norta, jak ji Mare zná, shoří do základů.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

King´s cage , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Králova klec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (93)

Bookworm345
20.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Přijde mi, že mě to bavilo o trochu víc, než je normální, protože do poloviny to vypadá zhruba takhle:

Mare je nas*aná- rozbíjí nádobí (rip Mavenovy talíře :(
Mare je nas*aná- povídá si s Mavenem a snaží se ho naštvat
Mare je na*raná- dělá sedy lehy s pouty na rukách
Plus tam je pár kapitol z pohledu Cameron, která mě zas tolik nezaujala, ale jedna z jejích hlášek mě dostala:
"Už tak jsem se musela vyrovnat s ufňukaným chodícím hromosvodem. Nehodlala jsem se vypořádávat ještě s depresivním princem škrtni sirkou."
...
Asi bych stejně víc přivítala, kdyby to bylo z pohledu Farley, tu mám radši. Po polovině je Mare konečně na svobodě a chvíli se to rozjíždí a je tam tuna akce a chvilku nic.
Ke konci tam jsou kapitoly z pohledu Evangeliny, která je naprosto cool postava s cool schopnostma, doufám že se o ní v dalším díle dozvíme víc.
Celkově se mi na téhle sérii líbí ta organismu těch rodů a schopností. (Je to sice dost opotřebovaný téma, ale je to fajn)
Maven je docela dobrej záporák, ale stejně jsem tým Cal, říkejte si co chcete.
Doporučuju přečíst, vůbec to není špatná série.

kačuleee29
30.12.2022 5 z 5

(SPOILER) 4,5* Měla jsem menší čtecí krizi. Mrzí mě, že jsem to četla tak dlouho. Moc jsem se do toho zezačátku nevžila. Škoda. Každopádně se to nakonec vyrovnalo a celý díl vzešel.. no, suprově. Velmi mile mě překvapilo multiple POV, které mě fakt bavilo. Ke Cameron jsem se více přiblížila a více si ji oblíbila a to ani nemluvím o Evangelině. Ta bitva o Corvium mi přišla jaksi zčistajasna, ale byla moc dobře napínavě napsaná a stěžovat si nehodlám. Těším se na další díl :).


Artep071
24.10.2022 4 z 5

První polovina knihy byla zbytečně zdlouhavá, uvěznění Mare bylo nějak nedotažené a v celku nuda ..škoda .. druhá část už měla lepší spád. Stále mě mrzí že romantická linka je děsně utopená. Těším se na další pokračování. :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Králova klec v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených699x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených37x
v Knihotéce364x
v Chystám se číst353x
v Chci si koupit142x
v dalších seznamech9x