Adulina12 Adulina12 komentáře u knih

☰ menu

Nemožná holka @ adorkable Nemožná holka @ adorkable Sarra Manning

Ačkoli mi vlastně všechen děj připadal naprosto nelogický, začetla jsem se do toho po pár stránkách a nakonec mě to i bavilo.

13.01.2016 3 z 5


Vzkříšení Vzkříšení Lisa Jane Smith

Co si budem nahlávat, Upíří deníky už dávno nejsou tím co bývaly v prvních třech dílech, u kterých měly skončit. Ale tenhle díl je zase takovým světlejším návratem ke kořenům, řekla bych. Konec se mi líbil a doufám, že tohle už bude poslední díl.. protože většinou to bylo tak, že když to vypadalo na definitivní konec a ještě přišli další díly, tak už to bylo horší.. Ale jak říkám, tenhle díl byl zase jednou vydařenější. :)

18.12.2013 4 z 5


Virus Virus Kathy Reichs

Bylo to takový... jako nenudila jsem se, ale že bych do toho byla zažraná a chodila kvuli tomu spát ve 4 ráno, to zase ne.. ale je to dobrá oddychovka, jen mě trochu štvalo, že to až na jednu událost bylo hrozně předvídatelný.. i když ne zas tak moc, tak si to přečtěte a uvidíte samy.. :) :D

30.10.2013 4 z 5


Vykoupení Vykoupení Lauren Kate

Spoilerové!
Kniha mě bavila, zhltla jsem ji za pár hodin, ani jsem o tom nevěděla, rozhodně mi přijde lepší než předchozí díly. Ale ještě před posledníma dvěma kapitolama jsem byla odhodlaná dát plný počet hvězdiček, avšak konec, kdy, i když mě to už párkrát napadlo a nebylo to úplné překvapení, se ukázalo že Lucy byla anděl (i když jsem nečekala tak vysokou šarži) a všechno vypadalo fajn... Představovala jsem si jak jim "Božka" dovolí žít v lásce v nebi, nebo aspoň andělsky na zemi, ale toho mi nebylo dopřáno.. Prostě konec byl zklamání, ale jinak super, celkem oddechovka (pokud se nesnažíte pochopit všechny ty Hlasatele apod., když si pořádně ani nepamatujete předchozí díly, kde se všechno vysvětlovalo) :D :)

18.09.2013 4 z 5


Odina kletba Odina kletba Maite Carranza

Úžasná série, která s dalšími díly ani omylem neztratila svoji krásu. U této knihy jsem do poslední stránky netušila jak to skončí, byla jsem tím prostě uchvácena a přečetla jsem ji za pár hodin. :) Snad bych tam jen ani nepotřebovala poslední kapitolu, nechala bych to trochu otevřenější, ale nebudu zabíhat do detailů, abych nespoilerovala. ;)

27.08.2013 5 z 5


Milion malých střípků Milion malých střípků James Frey

Zajisté je to výborná kniha, děj co sem přečetla mě bavil, ale nedočetla jsem ji. Nedokázala jsem se smířit se stylem jakým je to psaný. Nešlo to. Je mi to líto, štve mě to, cítím se neschopná, ale co nadělám. Mám v plánu to ještě jednou zkusit, ale na poprvé to nešlo.. :(

25.07.2013


Memento Memento Radek John

Dostala mě, tahle kniha... Ani nevím co o ní nepsat, prostě by si ji každý měl přečíst. Když jsem dočetla Děti ze stanice ZOO, taky jsem měla ještě dlouho brouka v hlavě, ale proti tomu co se mi honí hlavou teď, po přečtení Mementa se to nedá srovnat. Byla to krásně napsaná hrůzostrašná věc. Dál se rozepisovat nebudu, bylo by to zbytečně dlouhý a zbytečně spoilerový. Prostě si to přečtěte, stojí to za to. Je jedno jestli je vám 11 (člověk se začíná hodně duševně vyvíjet), 16 (momentálně můj věk a řekla bych že je to věk nejvíc otevřený "rakovině vůle"), 20 (člověk má pořád chuť zkoušet nové věci) nebo 40 (děti dorůstají do náchylného věku), je to prostě pro všechny věkový skupiny a chytnout to musí snad každýho.

25.07.2013 5 z 5


Pijou mi krev aneb Upírkou na vlastní nebezpečí Pijou mi krev aneb Upírkou na vlastní nebezpečí Kimberly Pauley

Ani nevím proč sem si tuhle knihu pujčila, protože mě upírská tématika pomalu ale jistě přestává bavit. První polovina pro mě byla hrozná, vytáčelo myšlení Miny (někdo tu už psal že je to urážka Drákuly, souhlasím - Drákula mě moc nebavil, ale jde tu o princip), její nazývání pěkných kluků "kořen" bylo otřesný, prostě jsem si vždycky vzpomněla na učebnici biologie s obrázkama... No, nakonec sem si řekla že když je to taková blbost, tak to můžu to číst jenom před spaním, když už mi to stejně nemyslí, a u toho číst jinou knížku (takovou u který třeba musím trošku zapřemýšlet, ne jako tady)... Takže pokud někdo chcete číst něco u čeho absolutně nemusíte přemýšlet a nevadí vám že tam není (podle mého uvážení) ani trochu akce, napětí, tajemna, nebezpečí apod., tak je to knížka přesně pro vás.. jinak se u toho budete nudit jako já.. ale přiznávám, druhá polovina celkem ušla, bylo míň "kořenů" atd., takže už jsem se k ní nevracela s nechutí jako ze začátku. :)

23.07.2013 1 z 5


Němá barikáda Němá barikáda Jan Drda

Přiznám se, že jsem nedokázala přečíst všechny povídky... Některé byli dobré, ale jako celek mi to přišlo jako neskutečné komunistické žvásty... pardon, to prostě nešlo. (Nikomu ten názor nevnucuju.. ;) )

10.04.2013 1 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

I když jsem věděla, že je to kniha nevymyšlená a podle skutečnosti, pořád jsem podvědomě čekala na ten totální happy end. Četla jsem o této problematice asi jen holky na vodítku, o tomhle zrovna Alici, ale pořád je to jen vymyšlený příběh. Při každým odvykání Ch. jsem si řikala že to přece zvládne a nemohla pochopit, že byla pořád tak naivní a řikala si že bude jen "víkendová" heračka. Ale je jasný že já to vidím z jinýho pohledu, ale čím dál víc jsem se do ní vžívala. I když to pochopitelně nejde. Vždycky jsem si řikala že po jendom šlehnutí se přece nic nestane, ale tady to bylo úžasně napsaný, takže mě ani nehne. Opravdu příběh bez cenzury a myslím, že by to měla bejt povinná četba stejně jako Jiráskovi Staré pověsti české. (Ty bych sice ne vynechala, ale rozhodně si myslim, že to dá dospívajícímu člověku mnohem mín, než tohle. Dala bych je spíš až pozdějc, přece jen je to česká klasika ;) )

19.09.2012 5 z 5


Modrá je barva nočních děsů Modrá je barva nočních děsů Laurie Faria Stolarz

Asi se mnou dost lidí nebude souhlasit, ale podle mě to bylo strašný, příšerný.. už se mi stalo že sem nedočetla knihu, ale jen když se mi nelíbilo tak 10 prvních stran. pak už se to nějak poddalo, ale tohle.. tohle prostě nejde.. skončila jsem chvilku před koncem, asi 50 stran.. podle mě je to Chad, ale dyžtak byste mi mohli napsat někdo jestli to byl někdo jinej.. a to počůrávání.. ne, to už nešlo... to jak se chovala Drea, jak největší mrcha a prostě tak celkově.. ne, to nejde... končim..
PS: odpad jsem dala max. 1 za tu dobu co čtu.. a tohle je zatim snad jedno z nejhorších..
pardon těm, co se to líbilo.. beru na to ohled, nikdo nemá stejnej vkus.. ;) tak berte ohled i na to, co si myslim já.. :D

nakonec sem dočetla kvuli zprávě, kterou mi někdo poslal a zajímalo mě jak se to vyvine. překonala jsem se a musim dát 1 hvězdičku za překvapení.. ;)

24.05.2012 1 z 5


Jmenuju se Nikki Jmenuju se Nikki Meg Cabot

2. díl se mi už nelíbil tolik jako první a hlavní hrdinka mi už někdy začínala být nesympatická.. průběh knihy mě prostě nijak zvlášt nenadchnul a dala bych tak 2 hvězdičky, ale konec se mi dost líbil, takže 1 hvězdička nahoru.. a docela se těšim na další díl.. ;)

23.05.2012 3 z 5


Oběť Oběť Andrea R. Cremer

Myšlenka to asi byla dobrá, ale celý to bylo strašně průhledný už od Vzpoury.. bylo jasný že trojuhelnik se může rozpadnout jen tim že někdo umře a bylo jasný že Calla chce být se Shayem víc než se Renem, i když v tom ji nepochopim.. taky to mohla autorka trochu pozměnit a dát hlavního Reneho.. no jo no.. a to jaká je pravá podoba Mara taky nemusela dát tak levně, ale mohla zkusit něco novýho.. i když je to asi dost těžký.. no prostě 1. díl byl nejlepší a pak už to jde z kopce.. ale i tak se mi líbilo zakončení, že se všichni stanou vlky.. ;)

05.05.2012 3 z 5


Upíři v Dallasu Upíři v Dallasu Charlaine Harris

tahla kniha už se tolik nepodobá seriálu jako 1. díl, takže to pro mě bylo mnohem jednoduší odlišit.. líbilo se mi, že se Sookie trochu sblížila a Erikem, ale pořád mi připadá strašně přivázaná k Billovi... ale jinak je to dost jednoduchá kniha a není to žádný složitý čtení.. ;)

22.04.2012 3 z 5


Mrtví do soumraku Mrtví do soumraku Charlaine Harris

jo, tahle kniha se mi líbila.. nejdřív sem viděla seriál, o kterém se schodou okolnotí dozvěděla v uploně jiné knize a tak sem se na něj koukla, docela se mi líbil (až na český dabing, ten je otřesný) a tak sem si v knihovně pujčila i knihu.. myslela sem si,že to bude něco uplně jinýho než v seriálu a tak to budu moct lehce odlišit, i to jak vypadají postavy a tak,ale řpišlo mi to stejný až moc, takže sem měla rpblém přestavit si Sookie jako takovou kočku jak je v knize a to samý o Billovi.. a Pam, Eric je hezkej i v seriálu.. :P ale sem spokojená a těšim se na druhej díl, až si ho pujčim.. :) jo a taky musim dodat, že se mi líbí že upíři se tam fakt chovají celkem tak jak by asi měli a né jako krotcí milánkové, ale klidně si sem tam zabijou.. ;) ale to už tu asi bylo řečeno.. :)

21.04.2012 4 z 5


Krvavý karneval Krvavý karneval Melissa de la Cruz

nebývá to tak často, většinou jsou další díly horší než první nebo na stejný urovni, ale tady.. první díl sem měla trochu problém dočíst, ale tady to bylo FANTASTICKÝ! strašně, ale opravdu strašně moc mě to bavilo.. Schuyler mi začla bejt o hodně víc sympatická a bylo tam už vím z historie a víc vysvětlení.. nevím jak to mam popsat, ale prostě se už strašně moc těšim na další díl.. ;)

12.04.2012 5 z 5


Modrý měsíc Modrý měsíc Alyson Noël

já si nemůžu pomoc, ale pro mě to bylo utrpení.. četla sem to asi měsíc, což je na mě dost dlouhá doba a nemohla sem se k tomu dokopat.. bylo to zdlouhavý na to jakej tam je děj a z Ever sem se už málem zbláznila jak mě s.ala, prostě a jednoduše, nevím jestli se ještě někdo dokopu k dalšímu dílu..

12.04.2012 1 z 5


Na vrcholu Na vrcholu Richelle Mead

kniha sice dobrá a měla sem ji zachvilku přečtenou, ale co se týče Richelle Mead tak sem od ní zatim četla VA (1) a sukuba trápení. Tahle kniha mi zatim od ní přešla asi nejslabší.. u mead sem si zvykla na to, že pořádná akce je až na posledních několika stránkách a v průběhu knihy tam je taky plno zajímavých a napínavých scén.. ale tady.. přijde mi že to už docela připomíná červenou knihovnu (ne že by mi to vadilo) a je tam z tohoto žánru víc, než sem u Mead byla zvyklá.. ale i tak sem spokojená, protože intimní scény taky nejsou na škodu.. jenom tam mohlo podle mě být víc scén a větší milostná zápletka s Bastienem..

30.03.2012 4 z 5


Napořád Napořád Alyson Noël

hmm.. přišlo mi to jako slátanina Pravý krve (čtení myšlenek), školy noci (Miles), upíří deníky (Drina = Katherine), stmívání (ale obráceně).. Damen celkem šel a Ever sem ke konci už nemohla vystát a strašně mě sr.la, taky překlad mohl bejt trochu lepší viz. slovo ujetačka a taky mě vubec nevyhovovalo psaní v budoucím času i když potom se to změnilo na přítomný a zvykla sem si na to.. ale jako celek.. opravdu nic moc
PS: souhlasim s tim, že obálka je příšerná..

27.03.2012 2 z 5


Trápení Trápení Richelle Mead

než sem tuhle knízku začla číst, nic moc sem od toho nečekala.. a moc se mi do toho nechtělo, ale potom sem se do toho po pár stránkách dostala.. je pravda že to bylo od začátku docela průhledný, že s Romanem není něco v pořádku, ale i tak tam byla jiná překvapení.. jen mě trochu zklamal ten konec - i když není definitivní - protože Seth mi prostě nějak nesedí, není mi sympatikej, ale líbí se mi, že se spisovatelka nestydí napsat intimní scény a co si budem povídat, píše je dobře.. ale ta píše dobře snad všechno.. ;)

24.03.2012 5 z 5