Adam Bartoš Adam Bartoš komentáře u knih

☰ menu

Švábi Švábi Jo Nesbø

Tahle kniha je podobná Netopýrovi. Opět detektivka s naším oblíbeným hrdinou HH. Nemohu říct, že se mi nelíbila, ale Netopýr byl o kapánek lepší. V tomto díle to zase bylo zajímavé s vrahy. Mohl jsem si říkat, že vrah je tam ten nebo ten, ale nikdy jsem se netrefil.

Za mě jasné čtyři hvězdy. :)

Na Červenku se co nejdříve vrhnu!

04.02.2016 4 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Divergence nabrala laťku. Během pár měsíců se z této knihy stal fenomén. Mě osobně se Divergence moc líbila a těšil jsem se moc na Rezistenci. První část se mi hodně zamlouvala. Byla rychlá, akční. Docela se mi kniha i více líbila než Divergence, ale jak přišla na řadu druhá část, která už byla taková pomalejší, skoro nudná, tak jsem během chvilky změnil názor. Konec se mi zase líbil a navnadil mě na poslední díl. Takže opět se na něho těším jako jsem se těšil na Rezistenci.
Finální hodnocení je 3,5 hvězdy.

29.07.2015 3 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Labyrint byl napsaný najedničku. Byl akční, měl spád prostě té knize nic nechybělo. Přišel druhý díl na který jsme se všichni těšili a pro mě velké zklamání. Kniha je dobře napsaná, ale na pouhých 340 stránkách chtěl autor toho napsat tolik, že z toho vznikl takový odpad. Zaco teda dávám ty tři hvězdy?

první hvězda- I když se Vám už knížka moc nelíbí, tak si přečtete i třetí díl aby jste zjistili jak to vše dopadne.
druhá hvězda- Napsáno hodně dobrým stylem psaní.
třetí hvězda- Opět kniha měla spád.

26.07.2015 3 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Je to sice druhá kniha, kterou jsem od Nesba četl, ale první s Harrym Hoolem. Tuhle postavu jsem si od začátku zamiloval, ale pojďme se přesunot k příběhu. Příběh se mi strasně líbil, hlavně když jsem zjistil kdo byl vrah. Opravdu jsem to nečekal, ale jedna věc mi tam vadila. A to povídání o Austrálii, různé povídky, bajky. Ano, proč to tam nedat, ale v této knize toho bylo opravdu hodně. Takže kdyby autor pár těch povídek odstranil, vůbec nic by se nestalo a nezasáhlo by to do děje. Do dalšího kriminálního případu s Hoolem se určitě rád vrhnu a užiju si ho určitě lépe než tento "nejslabší díl" ze série. Za mě teda 4,5 hvězdy.

14.07.2015 4 z 5


Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Wau! Moje první kniha od Nesba a jsem opravdu mile překvapen. Neodtrhla mě od čtení. Skvěle napsáno, skvělý děj. Knihy od Nesba se nečtou, ale doslova žerou! Určitě si ji přečtěte. Budete mile překvapeni a uvidíte jak Vás bude bavit.

01.07.2015 5 z 5


Nuselskej punk Nuselskej punk Metoděj M. Alexa

Úžásná kniha, která mě dostala od první stránky až poposlední. Některé povídky rozesmály, některé zamrzely. Celá kniha je napsána v pražském nářečí, což je originálí nápad, když povídky jsou o lidech z Nuslí. Za mě jasných pět hvězd.

28.06.2015 5 z 5


Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Dostal jsem se do poloviny a dál prostě nemůžu pokračovat. Kniha mě kupodivu moc neoslovila, místy nudila. Možná se k tomu někdy vrátím.

20.06.2015


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Pět hvězd tomu prostě nemůžu dát. Něco mi v tom příběhu chybělo. Možná jedinné co se mi na knize nejevíce líbilo byl konec - celé Colinovo vyprávění o Kateřinách. Nemůžu říct, že se mi kniha nelíbila, když byla od Greena, ale prostě mám pocit, že to byl obyčejný příběh, který se zpestřil pár grafy. I když knihu hodnotím čtyřmi hvězdy, tak bych ji dal nejraději 3,5, ale dám čtyři, protože tři je už podle mě málo.

16.06.2015 4 z 5


Rozmarné léto Rozmarné léto Vladislav Vančura

Velmi zajímavá knížka na letní čtení. Hodně se v ději objevují přechodníky. Knížka je i náročná na četbu. Mě se líbila, ale film byl o kapánek lepší. :)

16.05.2015 3 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Úžasný děj, úžasné postavy. Musím si co nejdřív přečíst Rezistenci. Postavy jsem si od začátku zamiloval. Ta kniha je úžasná...

30.03.2015 5 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Tahle knížka, mě hodně bavila, už jen proto, že v ní bylo hodně citátů a byla duchovní. Do příběhu jsem se úplně vžil a hledal jsem se Santiagem jeho poklad. Nakonec jsem ho našel.

21.03.2015 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Na to, že je to první kniha od Greena, tak je až moc dobrá! Některé scény mě doslova pobavily! Ale na Hvězdy nám nepřály a Papírová města, tahle knížka nemá. :)

30.01.2015 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Tak já si myslím, že je to hodně lepší než Hvězdy. Víc vtipné a asi proto, že ten příběh je z pohledu kluka. Pojmenovat tu knihu na Hledání Margo bych zakázal, má to hodně společného s Papírovými městy. Takže, na film se už těším a až si přečtu další knihu od Greena, tak si myslím, že budu spokojen. :)

10.01.2015 5 z 5


Tajemný cirkus Tajemný cirkus Enid Blyton

Jiné než předešlé díly. Možná je to tím, že autorka tenhle díl nechtěla psát, ale fanoušci ji o to požádali. :)

22.12.2014 4 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Určitě vřele doporučuji! Autorovi se tato kniha hodně povedla!

06.12.2014 5 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

No je to jiné než předešlé díly, ale je to dobré! Až na některé části u kterých kápla slza. Určitě Hunger games doporučuju. A jinak jsem rád, že to tak skončilo.

15.11.2014 5 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Nebudem si nalhávat. Dvojka je lepši než jednička. Jak arénou, tak i koncem, který skončil zajímavě. Už se těším až si přečtu poslední díl.

11.10.2014 5 z 5


Hobbit Hobbit J. R. R. Tolkien

Líbí se mi styl psaní Tolkiena. Hobit je pro mě krásnou pohádkou na dobrou noc.

29.09.2014 5 z 5


Démoni apokalypsy Démoni apokalypsy Darren Shan (p)

Předešlé díly jsou dobré, ale tenhle mě moc nenatchnul. U některých částí jsem se nudil, ale ke konci to bylo dobré, takže dám šanci sedmému dílu.

21.09.2014 3 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Wau!!! Škoda, že jsem viděl první film, protože jsem věděl co se stane na další straně. Jinak je to úžasná kniha, která prostě nejde odložit. Takže doporučuji, první přečíst knihu a kdyžtak se pak mrknout na film.

30.08.2014 5 z 5