Dům tajemných stínů

Dům tajemných stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497133/bmid_dum-tajemnych-stinu-STv-497133.jpg 4 544 162

Strašidelné domy série

< 8. díl >

Sophiina rodina zbankrotuje a jí se zhroutí svět. Ještě se ani nevzpamatovala, a už se jí nabízí nečekané řešení – o ruku ji požádá bohatý cizinec pan Argenton. Sňatek s ním zachrání její rodinu, ale Sophii odsoudí k životu v Northwoodu, rozlehlém a nepřirozeně temném sídle vzdáleném hodiny cesty od civilizace. Sophie se snaží přizpůsobit svému novému postavení paní skličujícího domu. Příbuzní Josepha Argentona se chovají chladně a sídlo je něčím víc, než čím se být zdá. Den po dni se Sophie neodvratně blíží k děsivému poznání. Ve starobylých prostorách Northwoodu straší a muž, kterého si vzala – a kterého začíná milovat –, skrývá neodpustitelnou pravdu o sídle svých předků… a přízracích, které nyní pronásledují je oba.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The House of Shadows/House of Secrets , 2016


více info...

Přidat komentář

Amitiel76
včera 2 z 5

"POZOR SPOILER !!!" Ach jo, ach jo. Darcy, tady jsi mě opět těžce zklamala. První tvá kniha, kterou jsem sklapla nedočtenou... A přitom začala tak slibně! Dostala mě od prvních stránek. První příběh, který se neodehrává v současnosti. Jako kulisy jsi zvolila viktoriánskou Anglii, a já čekala příjemně mrazivý gotický horor. Jen že nebyla jsem ani v půlce, a celé se to nechutně zvrtlo. Ze zdí nám začaly vylézat oživlé mrtvoly, a další podobné příšery. Celá kniha nám sklouzla na téma Černé zimy. A to byl konec. Tohle vážně nee. Po přečtení první části, jsem se k té druhé už nedonutila. Škoda. Začínám se bát, že autorka už duchařinu vyčerpala, a teď je na pořadu dne její zombieland :-(

simona1542
24.04.2024 5 z 5

Dvě knihy v jednom. Nebylo to až tak strašidelné jako jiné její knihy, ale zase to bylo celé strašně napínavé !!! Hrozně mě to bavilo, nemohla jsem se odtrhnout.


Lenkys
22.04.2024 4 z 5

U této knihy jsem se tolik nebála, ale rozhodně mě nenudila. Dokonce bych řekla, že je to pro mě zatím nejlepší díl od autorky.
Zprvu mě trochu zaskočilo, že se děj neodehrává v současnosti, ale po pár stránkách moje zklamání vystřídalo nadšení. Sophii i pana Argentona jsem si oblíbila a příběh se četl sám.
Druhý díl byl za mě trochu zbytečný, ale ztráta času to rozhodně nebyla.

tereza3242
17.04.2024 4 z 5

Příběh je tvořen dvěma knihami. První byla úžasná a tak byl Sophiin příběh zatím to nejlepší, co jsem od Darcy četla. Rychlý spád, napínavý příběh, romantika, emoce a oceňuji zasazení i do jiné doby než je přítomnost. S druhou knihou se to bohužel změnilo. Rozšiřuje původní děj, což jsem na jednu stranu uvítala, na druhou mě to celé zklamalo. Romantická linka částečně zmizela (což mělo důvod), ale celkově mi to přišlo jako tápání ve tmě, kde možná bude něco zajímavého ale možná taky ne. Celkově byl ale celý počin čtivý a relativně originální, takže doporučuji

Lioncz24
12.04.2024 4 z 5

Moje první a určitě ne poslední kniha od Darcy Coates
Začalo to jako nevinná pohádka, a pak se z toho stal horor nejprve v sídle Nortwoodu a poté v Kensingtonu
Bylo napínavé a zajímavé čtení. Spisovatelka popisuje fakt dobře atmosféru, která nahání husí kůži

Adýsek69
01.04.2024 3 z 5

3 hvězdičky za to, že Darcy umí mnohem lepší strašidelnější příběhy. Byly zde sice použity náznaky toho co bývá u Darcy zvykem, ale chyběl tomu ten správný drive. To těšení se na knížku. Ale i tak příběh o Sophie a Grimlokovi byl čtivý.

Annabelle
11.03.2024 4 z 5

Hlavní hrdinka Sofie potká v opeře tajemného a okouzlujícího pana Argentona, který ji okamžitě zaujme. Ovšem ani ve snu by ji nepadlo, že díky finančním problémům jejího otce se stane pan Argentonovou a vyrazí se svým novomanželem na cestu do jeho vzdáleného sídla. Do prokletého sídla, která skrývá tajemství, do sídla plného přízraků, strachu, krve a mrtvol. A Sofie se najednou nachází zmítaná mezi rodícími se city ke svému tajemnému manželovi a mezi touhou odhalit tajemství sídla a zjistit více o prokletí své vyvdané rodiny.
 
Dům tajemných stínů svým konceptem moc do série o tajemných domech nezapadal, jedná se totiž o knižní duologii, tedy o dvě knihy, které byly u nás vydány jako jedna. Dalším rozdílem oproti ostatním knihám je i její dobové zasazení, jelikož ostatní knihy o tajemných domech se odehrávají v přítomnosti, kdežto v tomto příběhu se dostáváme do mnou milovaného prostředí Anglie 19. století. Možná i díky těmto skutečnostem (a taky díky tomu, že mi začátek knihy připomínal Purpurový vrch) se mi kniha opravdu líbila a považuji ji z této série za jednu z těch povedenějších.
 
Motiv tajemného sídla a prokleté rodiny se mi moc líbil, stejně tak jako pochmurná a strašidelná atmosféra příběhu a jeho postupné rozzuzlení, ve kterém skutečně nebylo nic tak, jak se zdálo. Hlavní hrdinka mi byla svou odvahou a nebojácností velmi sympatická a její rodící se vztah s manželem byl v knize příjemných zpestřením. Celkově ta drobná romantická linka v knize skvěle seděla a krvavý příběh díky ní dostával jemnější podtón. První knize nemám co vytknout. Bohužel druhá kniha byla již takovým jemným odvarem té první, a i když uzavřela příběh, nebyla nutností. Přesto Dům tajemných stínů hodnotím kladně a myslím si, že patří k Darcyiným lepším dílům.

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

Dům tajemných stínu je vlastně kniha, která je složená ze dvou knih. pro mě tento díl zatím nejlepší. Bylo tam spoustu zajímavých a překvapivých věcí. Sophie byla neskutečná a všechno zvládala skvěle, moc jsem si ji oblíbila, neskutečně silná žena. Kniha je opět super napsaná jako od Darcy

Olous1
04.03.2024 2 z 5

Tuto sérii mám ráda,ale za mě nejslabší díl. Pokazila to druhá část knihy. Začátek skvělý,ale pak zvrat. Kniha mohla být o polovinu kratší.60%.

Nevr
02.03.2024 5 z 5

Řekla bych, že to byla taková trochu drsnější kráska a zvíře :) Kniha se mi četla dobře, bylo to trochu něco jiného než jsem zatím z "domů" od Coats četla, ale příjemná změna. Obě části fajn, jediné co bych vytkla a co mě odvádělo pozornost, byly faktické nedokonalosti... matný sluneční svit se za půl strany změnil na déšť, který po celonoční bouři už zeslábl; most, po kterém by přejel půl tucet kočárů, ale chytla se rukama provazů po obou stranách, a tak podobně. Ale postavy i příběh mi byly sympatické, tak odpouštím.

Latimer
29.02.2024 3 z 5

Nevím zda tato kniha byla napadem pro napsání série Černá zima, ale v mnoha směrech mi ji připomínala. A jak se mi nelíbila Černá zima, tak jsem i tady byla zklamaná.
Kniha se skládá ze dvou dílů, kde by mi ten první zcela stačil a ohodnotila bych ho lépe. Druhý díl mě naprosto zklamal. Také příšerná romantická linka, plná neustálého kňučení po tom, zda ji má nebo nemá rád, proč se chová odtažitě a co zo znamená, ale... Bylo to až příliš do červené knihovny.

Aknel26
19.02.2024 3 z 5

Svazek nabídl hned dva díly jednoho příběhu a musím říct, že na mě měly zcela odlišný účinek.
První díl jsem zhltla tak rychle, jak jen mi zaměstnání a péče o rodinu umožnily. Poprvé v sérii jsme se dostali do minulosti a musím říct, že atmosféru to mělo. Napětí u mě trochu kleslo kolem 150. strany, protože část tajemství, s nimiž se Sophie potýkala, byla vysvětlena a bylo jasně dáno, koho je třeba se obávat a koho ne. I tak to ale byla jízda a já jsem četla do jedné do noci, abych zjistila, jak to dopadne.
Bohužel druhý díl mě vůbec nezaujal a víceméně jsem ho prolistovala. Možná to ale bylo i tím, že jsem spíš sváteční čtenářka hororů a takový dvojnásobný nášup pro mě už nebyl tak atraktivní. Líbilo by se mi, kdyby byl druhý díl ze současnosti, třeba o Sophiině prapravnučce, která se potýká s rodinnou minulostí... Takhle to bylo oboje na jedno brdo. Kdybych četla oba díly odděleně, bylo by to třeba jiné. Ale jak koukám, pokles úrovně tu zmiňuje hodně lidí.
První části bych dala plný počet, bohužel druhá táhne hodnocení dolů.

martina1199
05.02.2024 2 z 5

Po všech těch nadšených ohlasech fanoušků této autorky jsem se těšila na příjemně mrazivý, tajuplný, a snad i lehce hororový příběh. Nic z toho se ovšem nekonalo. Bylo to dlouhé, bylo to nudné, některé věci nedávaly smysl (nechci spoilerovat). Dvě hvězdy dávám hlavně za Sofiinu houževnatost a odvahu.

Deia
25.01.2024 3 z 5

Dosť ma prekvapilo, že dej sa odohráva kedysi v dávnej minulosti a celý čas som si myslela, že v istom bode sa to prehupne do prítomnosti, čo sa nestalo, ale vôbec mi to nevadilo. Príbeh začal veľmi dobre, sídlo malo celkom desivú atmosféru. Sophie tiež vyzerala ako rozumná žena, ale od začiatku mi vadil nedostatok komunikácie, hlavne medzi Sophie a jej manželom - myslím, že veľa veciam sa dalo predísť, keby sa len porozprávali a takisto by to miestami nebolo tak rozťahané, pretože Sophie by si kopu veci nemusela domýšľať. Romantická linka mi úplne nesadla, Sophie sa mi zdala mierne naivná a takisto tam tej romantiky časom začalo byť veľa, na predchádzajúcich domoch sa mi práve páčilo to, že nejaké takéto vzťahy sa tam neriešili. Kniha je rozdelená na dve časti a prvá časť sa mi páčila o dosť viac, druhá sa mi už zdala veľmi rozťahaná a navyše bolo jasné, že ako to skončí. Takisto nejakých živých mŕtvol tam už bolo potom na môj vkus priveľa. Ale ja od tejto série nikdy nemám vysoké očakávania, je mi jasné, že je to (aspoň pre mňa) oddychové čítanie, vyložene také jednohubky (aj keď táto bola teda dlhšia), od ktorých človek presne vie, čo má čakať, takže nemôžem povedať, že som sklamaná. A páčila sa mi viac ako predchádzajúca časť. Len mi príde, že každý ďalší dom je rozťahanejší a rozťahanejší, tak snáď to takto nebude pokračovať.

Krchnaida
22.01.2024 2 z 5

Strašidelné domy od Darcy mám moc ráda, ale tento díl mi nesedl...

Kniholapka
18.01.2024 3 z 5

Tohle bylo trochu zklamání. Zezačátku fajn, ale pak se mi to zdálo až uměle natahované. Za mě kniha postupně ztrácela pružnost a napětí. Až ke konci to chtěla autorka zachránit....Romantická linka byla taky taková nemastná neslaná. Snad budou další knihy lepší..

Flafinka
12.01.2024 3 z 5

Light horor, jako oddechovka od detektivek skvele. S cim se ale nejsem schopna szit je romanticka linka. Promin Darcy, ale precti si aspon Stmivani, tam je to o chlup propracovanejsi

Monni
09.01.2024 3 z 5

Knihy od autorky beru jako oddychové. Tady mě překvapilo, že se děj neodehrává v dnešní době. Velmi mě bavily ilustrace, které knihu příjemně oživily. Ovšem Sophie mi lezla občas na nervy např. proč si nenamalovala mapu bože :D a celkově mi její chování občas přišlo hodně nepochopitelné. Druhá ,,kniha"/část už mi přišla celkem zbytečná, ale budiž. Nakonec to nebylo úplně příšerné.

lenka7679
08.01.2024 3 z 5

Darcy coates píše čtivě a pilně. Nicméně vybudovat děsivou atmosféru a věrohodný popis jakéhokoliv přízraku, který by vzbuzoval strach neumí. Má bujnou fantazii, jenže její přízraky mi připomínají příšerky z videoher a pohádek pro děti. Kdybych měla její knihy k něčemu přirovnat, byly by to Stopy hrůzy, které mě provedly dospíváním.
Děj příběhu není špatný i romantická linka a zasazení do minulosti bylo osvěžující a hodilo se. Dále si cením kreseb, ty příběh velmi oživily. Jenže ani to všechno horor nepřipomínalo ani náhodou. Je to taková strašidelná historka pro mládež. Druhý příběh byl nadbytečný, což je vlastně výhra, že byly obě knihy spojené do jedné.
Knihu jsem si přečetla jen proto, že jsem ji dostala, sama bych si ji nepořídila. Nicméně Darcy svou fanouškovskou základnu má a o čtenáře se bát nemusí. Já už jsem rozmazlenější a dávám přednost propracovanějším knihám.

Alex.rrr
30.12.2023 4 z 5

jako vždy, knihy z této série se mi líbí a nemám co vytknout. Jediné co mi přišlo divné, je to rozdělení. i kdyby to bylo samostatně vydané, tak nikdy nebyl příběh na díly. Nevadí. Celkově zasazení do starší doby mě bavilo, chytlavý příběh, krásně se to četlo . Za mě dokonalé jako vždy.