S láskou tě nenávidím

S láskou tě nenávidím https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442536/bmid_s-laskou-te-nenavidim-dlp-442536.jpg 4 751 191

S láskou tě nenávidím série

1. díl >

Sera neměla šťastné dětství. Její otec byl hazardní hráč, který prohrál veškerý jejich majetek. Matka trpí depresemi, je závislá na lécích a není schopná manžela opustit. Sera tak musela už od útlého věku živit nejen sebe, ale i svou matku a sestru, zatímco jí její otec kradl vše, co mu přišlo pod ruku. Ale usmálo se na ni štěstí, když potkala JJ a Bruce, starší homosexuální pár, který ji zaměstnal ve své restauraci. Navíc jí dovolili, aby bezplatně bydlela v jejich bytě. Nyní pendluje mezi restaurací a stáží v reklamní agentuře. Doufá, že tam získá trvalou pozici a konečně se osamostatní. Její sen se ale začne hroutit, když jednu bláznivou noc skončí v náručí neznámého muže, ze kterého se vyklube její nový šéf a soused. Jeho neodbytné flirtování a návrhy ohrožují její budoucnost a Sera neví, co si počít…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Love to Hate You , 2018


více info...

Přidat komentář

sarhii
31.03.2024 4 z 5

Bylo to vtipné a mělo to spád, ale od určité doby ... no jakoby z ničeho nic se všechno vyřešilo a už jen sluníčko. Zasmála jsem se, ale čekala bych, že se zápletka trochu víc bude řešit. Bylo to bum a vše je vyřešeno. Ale jinak to bylo čtivé, vtipné a povedené.

Cucy
28.03.2024 4 z 5

Opravdu zajímavý příběh. Příjemně se četlo a vtipné pasáže byly opravdu k popukání. Hlavní postavy mi byly moc sympatické a i díky tomu se mi povedlo rychle přečíst, protože jsem nemohla přestat.


Iris30
16.02.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila, romantika, vtip, prostě oddechovka.
Co se mi ale líbilo nejvíc, že autorka čerpala inspiraci z části svého života a to dost podstatnou.
Je to sice slaďárna, ale na odreagování starostí skvělá.

misssicccka
05.02.2024 2 z 5

Temto kniham ja rikam "meducinka" tj. vhodne na rymicku, takova ne uplne duchaplna literatura, ktera se dobre cte.
Nektere pasaze byly zbytecne, nektere zbytecne zdlouhave a nebylo tam nic prekvapujiciho.

whale77
11.01.2024 4 z 5

K téhle knížce jsem se dostala v rámci výzev z předchozích let, myslím, že ji místní komunita zmiňovala pro téma knihy od afrického autora. Tenkrát jsem ale přečetla úplně jinou knížku a tuhle jsem odložila na neurčito. Hlavně z důvodu, že červená knihovna opravdu není můj oblíbený žánr, kdysi jsem dostala zdarma k TV programům 3 harlekýnky a ze zvědavosti a z pocitu, že bych i této literatuře měla dát šanci, jsem si je tenkrát přečetla. Pamatuju se, že dvě byly bílé „light“ verze a jedna červená s nějakou tou erotikou. A obě to byly samozřejmě odpad non plus ultra.
Ale tohle bylo jiné kafe. Srovnáním s harlekýnkami by toto muselo mít ještě o jedno (či více) barevné odlišení obálky, neboť erotikou to bylo přímo nabité. Dějově a takovou tou naivitou hlavní hrdinky to bylo to samé, nic k čemu bych se ještě někdy v budoucnu chtěla vrátit, ale a) tahle autorka umí psát (její popisy – opravdu popisy, nikoliv jednovětné přeskočení od prvního polibku rovnou k rannímu probuzení se - sexuálních scén nebyly trapné, byly pravdivé a vkusné, uměly „naladit“ – a to se málokdy vidí = čte), umí to napsat napínavě (i když každou pseudozápletku – pseudo proto, že si je vyrábí sama – dopředu tušíte) a hlavně velice čtivě, b) díky humoru mi to připomíná filmové rom-comy, na které tedy (na rozdíl od stejně žánrově zaměřených knížek) náladu mívám (protože zaberou méně času).
Dávám tomu sice 4 hvězdičky, což ale nevypovídá o nějaké úchvatné kvalitě knížky ve srovnání s knihami obecně, spíš jen v porovnání v rámci daného žánru.

lucie1744
06.01.2024 4 z 5

Oddechové, romantické a vtipné. Kniha mě bavila.

p. Rochesterová
03.01.2024 4 z 5

Četlo se to výborně..hlavní dvojka sympaťáci..a bylo to i maličko něco jiného ( opravdu maličko, ale to se u romantického točení pořád v jednom kruhu počítá)

Alex.rrr
18.12.2023 4 z 5

Skvělá vtipná kniha. Hodně lidí se tam najde i svoje "trapné" vtipné chvilky. Kniha není osvětou a je to klasika červená knihovna, ale je to tak zábavně napsané, že se to prostě musí líbit.

Kacatko86
02.12.2023 5 z 5

Romantická jednohubka, vtipná oddechovka. Sera i Ben jsou sympaťaci, které si oblíbíte. Kniha měla spád a dobře se četla

veronika0416
12.11.2023 5 z 5

Tak tohle se četlo samo. Hned od začátku to mělo spád a bylo to zábavné. Opravdu mi to sedlo a těším se na další knihu. Jsem v očekávání, jestli to bude stejně dobré.

GaleW
02.11.2023 3 z 5

Knížka je milá, místy vtipná a stránky rychle ubíhají. Ale upřímně, v běžném životě se tohle opravdu nestává. Ale je fakt, že od toho tu romantické knížky jsou. Každopádně dám v budoucnu paní spisovatelce určitě ještě šanci.

StihOMam
30.10.2023 3 z 5

Co si budeme nalhávat Když dosahují osobní dramata míry únosnosti, je na čase sáhnout po nenáročné slaďárně, která alespoň na malé chvíle umožní únik do světa „Všechno je možné“. Sice se tak dostáváme do pásma nevymezené zeměpisné šířky i výšky, kde víme, co dostaneme, ale nemáme zatím sebemenší tušení jak moc ne/příjemným způsobem. Všeobecně zde však platí, že se vaše problémy scvrknou a mozek naprogramuje úlet v hlavě. Vy následně „s objektivním nadhledem“ sledujete houstnoucí atmosféru, která tak jiskří, že váháte, jestli ještě přiložit nebo už raději hasit. Autorce se takové napětí podařilo vykreslit od prvních stran a celkem působivě se ho držela. Trochu nevěrohodné se mi ale zdály některé charakteristické vlastnosti hlavních postav. Nebýt jejich explicitního zdůrazňování, ani bych je nezaregistrovala; popis zkrátka místy neladí s probíhajícími událostmi. Natož dialogy... Ale co už, svezla jsem se na vlně lásky, restartovala se a vrátila pevně nohama na zem. Celkem dobré.

Angie.D
29.10.2023 3 z 5

2.5*
Knižka je oddychovka, keď máte chuť na niečo nenáročné, miestami pritiahnuté za vlasy, ale zároveň príjemné a romantické.

Hlavné postavy sa správali zvláštne. Začalo to veľmi zaujímavo, jednorázovkou v aute, kde sa Sera zdala veľmi sebavedomá a odvážna a Ben sexy, charizmatický "bad boy".
Avšak, žiaľ už po pár kapitolách sa ich správanie totálne zmenilo, Sera si vôbec neverí, stále si myslí, že si nič nezaslúži. A Ben bol opísaný až príliš dokonalo. Zároveň ma ale striasalo z toho, ako stále Seru všade prenasledoval a jeho insta love bola totálne neuveriteľná. Čakala som, že sa z toho vykľuje aspoň niečo také, že ju pozná odniekiaľ. Bolo by to oveľa uveriteľnejšie ako to, že jej vyznáva lásku len tak odrazu od prvého momentu. To mi žiaľ značne ubralo dojem z knihy.

Taktiež mi prekážalo, že v knihe bolo veľmi málo opisov. Fakt, väčšinu postáv netuším ako vyzerali, ani len hlavná hrdinka nebola poriadne opísaná. Dej sa odohrával na rôznych lokáciách ako dva byty, práca, bar a podobne, ale nič z toho nebolo nijako opísané. Nepotrpím si na veľké opisy, ale tuto to bolo ich absenciou dohnané do extrému.
Je to obrovská škoda, nakoľko sa v príbehu spomenie (dosť náhodne), že sa to odohráva v Johannesburgu. Nevyužitý potenciál, nakoľko romcom kníh odohrávajúcich sa v Južnej Afrike zas toľko nie je.

Čo sa mi ale páčilo boli zaujímavé témy, ktoré sa v knihe vyskytovali - alkoholizmus, závislosť na hrách, aký to má dopad na život rodiny a na deti, rozpadnuté manželstvo v skorom veku, zodpovednosť za mladšieho súrodenca...
A ešte boli super spestrením gay pár "Serini tátovia" :)
Za to zaokrúhľujem nahor.

barbora28475
25.10.2023 5 z 5

Tuhle knihu jsem si moc užila. Bylo to přesně to, co jsem v tu chvíli potřebovala a smála jsem se u toho jak blázen. Od autorky jsem četla zatím 3 knihy a tahle vítězí.

Sabča817
06.10.2023 3 z 5

Pohodové, vtipné čtení. Nejvíce mě pobavil výraz " ZASNĚNÉ ČOKOLÁDOVÉ LOŽNICOVÉ OČI "! :-DDD Ještě mi příšlo, že to bylo zbytečně zdlouhavé...

Knihomolka_176
05.10.2023 5 z 5

Když jsem si pořídila tuhle knížku, neměla jsem žádná velká očekávání. Říkala jsem si, že to bude jen další průměrná romanťárna, která, ač slibuje humor, vtipná vůbec nebude.
Ale opak je pravdou! První polovinu knihy jsem se řechtala v jednom kuse, druhou polovinu jsem se rozplývala nad vztahem, který si mezi sebou Ben se Serou budovali.
Líbilo se mi, jak s ní Ben v jednom kuse flirtuje a dává jí najevo, jak je krásná. To už se dneska moc neděje a je to velká škoda.
Ben je prostě přesně ten typ postavy, kterou bych nazvala "husband material".
Rozhodně doporučuju přečíst, protože tohle bylo jedno velké překvapení!

MAU256
09.09.2023 5 z 5

(SPOILER) JJ a Bruce jednoho dne zachrání Saru, která se pro ně stane dcerou, kterou nikdy nemohou mít. Dají jí novou rodinu, svá srdce a lásku, chtěli by jí toho dát víc, ale ona se zarputile snaží vše zvládnout sama. Finančně podporuje svoji mladší sestru, má kvůli tomu dvě práce. Její matka a otec, no to je příběh, který by nikdy nemělo žádné dítě zažít. Svou minulost se snaží skrývat. Se svými "táty" navštěvuje noční kluby pro gaye a tam potká Bena, se kterým skončí na zadním sedadle jeho auta, ve kterém mají nejlepší sex. Jenže kdo je Ben? No, z neznámého muže se náhle stane její šéf a co čert nechtěl i její nový soused. A hlavně je rozhodnutý ji získat. Jenže ani on nemá zrovna pěknou minulost. Jenže jejich vzájemná přitažlivost se nedá jen tak vymazat. Bylo to pěkné čtení, doporučuji romantickým dušičkám.

dr.romca
04.09.2023 4 z 5

Veselá knížka, plný počet hvězd nedávám, asi proto, že ten humor mi někdy přišel až moc nereálný.

adela.hol
31.07.2023 5 z 5

Hlavní hrdinka Sera žije v jednom bytě s JJ a Brucem, starším homosexuálním párem. Oba jí svým způsobem nahrazují otce, pro kterého je škoda slov. JJ a Bruce jí kromě bydlení zařídili práci servírky v jejich restauraci a k tomu ještě má stáž v jedné reklamní agentuře. Potřebuje vydělávat peníze na studium mladší sestry a poslední, co řeší je její milostný život. Aby se alespoň občas rozptýlila, chodí se bavit se svými "otci" do gay klubů. Tam jí přece nic nehrozí a může se uvolněně pobavit.
Jednou ale v takovém klubu potká muže, který rozhodně gay není, a i když to nikdy předtím neudělala, ještě ten večer s ním skončí na zadním sedadle jeho auta. A aby toho nebylo málo, druhý den ráno zjistí, že je to její nový šéf.

Tím začíná příběh, který je vlastně jedno velké klišé, ale tak strašně dobře to fungovalo. Seřin osudový muž, šéf a nakonec i soused v jedné osobě, se jmenuje Ben a od prvních momentů s ní neodbytně flirtuje. Od začátku jí říká, jak je do ní zamilovaný, neustále ji zve na rande a ať už spolu komunikují osobně nebo přes zprávy, vy nemůžete při čtení dělat nic jiného, než se smát a skvěle se bavit.
Následuje jedna vtipná scéna za druhou, ať už to jsou dohady jich dvou (nejlepší scéna byla rozhodně domovní schůze) nebo rozhovory Sery s JJ a Brucem, kteří nahrazují roli nejlepší kamarádky a je to o to vtipnější.

Zatímco o minulosti Sery víme od začátku všechno, nějakou minulost má za sebou i Ben. Ta byla v podstatě jasná od chvíle, kdy se tam objevil první náznak, ale vůbec mi nevadilo, že jsem neprožila šok z odhalení. Spíš jsem se naopak zase pobavila u reakce JJ.

Kniha je psaná takovým lehce plynoucím stylem, že vůbec nemáte pocit, že byste měli přestat číst nebo si dát chvíli pauzu. Čtete dál a jen se bavíte.
Pokud hledáte opravdu typickou romantickou komedii, je to tato kniha. A já už mám samozřejmě na seznamu další knihy od autorky.

Janulkaxxx
27.07.2023 4 z 5

První kniha od autorky a určitě mrknu i na další její knihy. Fajn oddechovka s dobrým dějem.

Štítky knihy

humor romantika

Autorovy další knížky

Jo Watson
jihoafrická
2020  79%S láskou tě nenávidím
2020  76%Mám tě ráda, nemám tě ráda
2018  78%Svatba naoko
2021  85%Já a ty, navždy
2017  78%Hořící měsíc

Kniha S láskou tě nenávidím je v

Právě čtených11x
Přečtených1 037x
Čtenářské výzvě313x
Doporučených31x
Knihotéce453x
Chystám se číst382x
Chci si koupit71x
dalších seznamech15x