Podvedený anděl

Podvedený anděl https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172810/bmid_podvedeny-andel-KHt-172810.jpg 4 72 13

Modrá krev série

< 5. díl

Poté, co odhalila tajemství rodu Van Alenů, utekla Schuyler se svou zakázanou láskou Jackem do Florencie. Čeká je úkol, k jehož splnění je Schuyler vyvolená: najít a ochránit zbývajících pět bran, jež stojí mezi zemí a Luciferem. Mimi byla zvolena regentkou rozpadajícího se Shromáždění. Přišla o Kingsleyho i o Jacka, ale na truchlení není čas. Došlo k únosům upírů a jejich věznitelé hrozí, že je upálí zaživa – v přímém přenosu na internetu, aby to viděl celý svět. Na pomoc přichází šanghajská venatorka Deming Čen, která se pokusí komplikovaný případ rozmotat, než zabijáci znovu zaútočí. V této nelehké době mladí upíři objeví smrtící tajemství, pravdu, kterou poprvé odhalila Schuyleřina matka v době renesance, ale po staletí se o něm nikdo nesměl dozvědět. Osud nakonec dovede Schuyler ke strašnému rozhodnutí, které určí, po jaké cestě se bude ubírat její srdce…... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , BB art
Originální název:

Misguided Angel , 2010


více info...

Přidat komentář

simca9342
10.08.2023 5 z 5

Hodnocení nedokončené série ( pokud ji někdy dokončí, bylo by to fajn):

Krásná, mladá upírka.
Jestli čekáte, že se při pohledu na měsíc zklidní a začne výt jak zfetovaný vlkodlak tak se hodně pletete. Klame tělem.

Schuyler má rodinnou historii snad po celém Manhattanu. O svém daru v podobě vysílání svých myšlenek, neustálém hladu a postavě modelky k tomu a dalších zvláštností ještě nic netuší. S kamarády z dětství Dylanem a Oliverem a několika spolužáky si užívají volných odpolední, když si postupně začnou všímat těch zvláštních věci, které do této chvíle nebyly pro čtenáře odhalené mimo jiné vidí věci, které se teprve stanou .
Smrt mladé spolužačky a nečekaná informace, která nejde žádným způsobem ovlivnit a je celoživotní dá temné duchařské události a upíří záležitosti do pohybu.

Zjistíme, jak těžké musí někdy být:
- přijmout svou jinakost
- hledat ztracené příbuzné, které jste zatím nepotřebovali
- Bojovat o život svůj a svých přátel
- přátelit se s upírkou
- zjištění, že vaše sestra nebo nejlepší kamarádka je ve skutečnosti někým úplně jiným
a v neposlední řadě bránit svou zemi a svůj rod skrývající tajemstvi.

Jjezevec
24.02.2022

Série jako obvykle u podřadného českého nakladatelství končí předčasně. A ačkoliv autorka vydala celkem 9 dílů + nějakou tu novelu, tak u nás vám nic takového nehrozí.
Skončilo to po pěti dílech.


Damonka12
14.04.2020 3 z 5

Tato série se díl od dílu zhoršuje.

janelka2
24.03.2017 4 z 5

Díl od dílu jsou knihy lepší. Sice je kniha v žánru děti a mládež ale mě se série líbí a to už jsem velká holka.Doufám že bude i další díl. Série se slušně rozjela a jsem moc zvědavá co bude dál.

deedulka
18.10.2016 4 z 5

Nic úchvatného to nebylo, ale docela pohodově se to četlo a rychle uteklo. Nechápu ta vydavatelství, že se pustí do vydávání knižní série a najednou přestanou vydávat další díly do češtiny. Nemám ráda nedočtené série, pokud to teda není úplná slátanina. :(

1259
04.10.2015 4 z 5

Měla zajímaví děj a nenudila jsem se při to. Ale chtělo by to další pokračováni. Ten děj je neukončený a chtěla bych se dozvědět, co bude dál.

petrzel
06.08.2015 5 z 5

Tak a teď co dál ,když další díly nejsou ,to nemá cenu . Tak perfektní serie a nedokončená.

terpin
28.07.2015 4 z 5

Tak asi nejlepsi dil serie. Uz se tesim na dalsi dil.

jesterka.as
31.03.2015 5 z 5

Tahle série je fakt kniha od knihy lepší a zajímavější, chytila i mě :) A co myslíte tím, že další díl se v češtině nechystá!!! to nemůže BB Art myslet vážně, jak se dozvíme co bude dál? jak říká May, vůbec nic se nevyřešilo.... No doufám, že další díly brzy přeloží a nebudou s tím dělat ofrky... ;)

BookEater
10.02.2015 5 z 5

BB Art bohužel další díl v češtině nechystá.

Monicay
21.05.2014 4 z 5

I když je tahle série určena pro děti a mládež, mě se opravdu líbí. Jednotlivé knihy jsem četla s velkými časovými rozestupy, takže bylo vždycky těžké vybavit si, co přesně bylo v tom předchozím. Líbí se mi postupný přechod od Schuyler k Mimi a Bliss, všechny holky jsou zajímavé postavy a já často přemýšlím, která je má nejoblíbenější. Na rozdíl od jiných knih mě vůbec neobtěžují přechody mezi jejich příběhy.

May
12.04.2014 4 z 5

Celá série je příjemné oddychové čtení....nijak moc akční, ale příjemné. S každým dalším dílem se pomalu ztrácí přemíra zmínek o tom, kdo navrhoval jaké oblečení a naopak se zvyšuje "akčnost" příběhu. Podvedený anděl doufám není posledním dílem, protože žádný z příběhů postav o nichž série je, se ani v tomto dílu nevyřešil.....

Desire_Lydon
05.01.2014 5 z 5

Já tuhle sérii prostě miluju :D Hned jak jsem se dozvěděla, že vyjde další díl, objednala jsem si ho. Docela mě překvapilo, že 5. díl vyšel tak rychle. Hodně se mi líbil, byla jsem napnutá jako kšandy až do konce :) Musím říct, že jsem si oblíbila novou venatorku Deming Čen, přijde mi fajn, taková osobnost :) Nejvíc mě pobavilo to, jak Spolek vymýšlel filmy a knihy o upírech, aby zatajil skutečnost. Upír co voní po růžích? No dobrý, dokonce ještě lepší než upír, co se blýská na slunci :D (Ne, nepodezřívám Meyerovou, že je upírka). Těším se na další díly. Doufám, že vyjde i spin-off a povídková kniha k sérii :)

Autorovy další knížky

Melissa de la Cruz
americká, 1971
2011  74%Modrá krev
2013  83%Podvedený anděl
2011  79%Krvavý karneval
2012  80%Odhalení
2012  71%Čarodějky z East Endu

Kniha Podvedený anděl je v

Přečtených115x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených7x
Knihotéce114x
Chystám se číst87x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x