Když byla hodná

Když byla hodná https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494342/bmid_kdyz-byla-hodna-JDj-494342.png 5 294 89

Cyrus Haven série

< 2. díl >

V novém thrilleru Michaela Robothama se vrací forenzní psycholog Cyrus Haven a jeho tajemná pacientka Evie Cormacová. Evie, dívka bez minulosti, neustále jako by utíkala – ale před kým? Jako malou ji našli, jak se ukrývá na místě činu ohavné vraždy. Její schopnost poznat, kdy někdo lže, Cyrusovi v románu Hodná a zlobivá holka pomohla rozlousknout spletitý případ. Teď Cyrus kousek po kousku odhaluje tajemství Eviiny temné minulosti, přitom ji však vystavuje čím dál většímu nebezpečí. Nakonec dívce nezbyde, než se opravdu dát na útěk. Přitom oba přijdou na to, že některá tajemství možná mají zůstat tajemstvími a některé nestvůry je lepší nepojmenovat.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

When She Was Good , 2020


více info...

Přidat komentář

Majulle
05.04.2024 4 z 5

perfektní série

vera4669
10.03.2024 5 z 5

Musela jsem si ještě jednou přečíst první díl, už je to dlouho, co jsem ho četla a chtěla jsem z toho mít co nejvíc, protože Robotham prostě umí psát.
U něj nemám pocit, že by v knize bylo něco navíc, prostě vše jak má, od začátku napětí a zde se mi líbí střídání postav. A stejně jako první má i tento grády a nejde se odtrhnout,.. Joe O'Loughlin je sice topka, ale Cyrus mě taky hodně baví a už mě čeká další díl :) rozhodně doporučuji všechny knihy autora


Janulica
21.01.2024 5 z 5

Stejně jako první díl - napínavé, strhující, akční a velmi čtivé.

Hvězdinka
28.12.2023 3 z 5

První díl mě absolutně nadchnul, tento bohužel ne. Tak nějak se to vleklo a obecně nemám ráda téma zkorumpovanosti v knihách. Tentokrát tedy průměr.

petrpospa
07.12.2023 4 z 5

Opět dobré, I když ne tolik jako jiné robothamoviny. I tak hodně nad průměrem tohoto žánru.

Varjohukka
29.10.2023 5 z 5

Hned po dočtení prvního dílu jsem se vrhla na další a přečetla ho snad ještě rychleji. Napětí nepovoluje, ba naopak. A konečně se dozvíme více z minulosti tajemné Evie. Netrpělivě vyhlížím další díl, který by u nás měl vyjít v listopadu.

janastok
15.10.2023 5 z 5

Skvělé, neodložitelné, napínavé, originální. Bravo.

Lucie85
15.10.2023 5 z 5

Úžasný!!! Pokračování nezklamalo, naopak! Stejně dobré tempo, napínavost, tajemnost, čtivost, poutavost. Moje šílená touha dozvědět se víc o hlavní postavě, byla konečně ukojena.

mi-380
09.09.2023 5 z 5

Další ďábelská jízda pro čtenáře, co mají rádi spád, napětí a důmyslnou konstrukci příběhu. Jednodenní rychločetba, jinak to snad ani v tomto případě nejde. Prostě Robotham.
90 % (zatím 235 hodnotících, průměr je 92 %).

kokrokr
28.08.2023 3 z 5

Děj je průměrně zajímavý, ale suchý odosobněný autorův styl mě nebavil. A stejně jako u první knihy, teprve v závěru příběh dostal trochu švih. Rozhodně mě autor neočaroval a nebýt mé zvědavosti jak to skončí, asi bych na další četbu rezignoval. Pro mě je Robothamův literární styl příliš robotický, já dávám přednost živějšímu a výraznějšímu projevu. Prostě tu necítím atmosféru, je to moc studené. Tím neříkám, že píše špatně, jen mi tu chybí jistá živočišnost či jiskření.

Evaho73
13.08.2023 5 z 5

Keď autor vie písať a zapojí vás, okamžite to pochopíte, hltáte stránky, nevnímate okolie, hodiny utekajú a chcete, aby ste mohli zastaviť čas, aby ste tú knihu nedočítali do konca.
Asi toto všetko som cítila pri čítaní oboch kníh z tejto série, a podľa mňa je ich autor jeden z najtalentovanejších autorov psychologických thrillerov vôbec.
Myslela som si, že prvý diel už nič neprekoná, a namiesto toho ma tento druhý ešte o niečo viac pohltil svojím silným, rozhodným a intenzívnym štýlom jazyka. Okrem toho, že ma autor dokázal udržať v napätí až do poslednej stránky, rovnako ma dokázal aj prekvapiť.
Teším sa na ďalší diel !!!

Lethania
11.08.2023 4 z 5

Konečně nějaký posun v příběhu - myslím tu hlavní linii. Chvilku mi trvalo, než jsem se začetla, ale pak jsem to po několika stránkách vzdala a opět si přečetla díl první, jelikož jsem pozapomněla, co se v něm vlastně stalo.
Knížka se četla prakticky sama, kapitoly byly krátké a bez zbytečné omáčky. Už vyhlížím třetí pokračování, které by mělo být taky zajímavé. Doporučuji.

Čmeláček
22.07.2023 5 z 5

Stejná pecka jako první díl! Čte se skvěle a prostě nemá chybu :). Zase doporučuji a těším se na třetí pokračování.

Eddemi
20.07.2023 4 z 5

Ovela lepsie ako jednotka. Super

Alizon
19.07.2023 5 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem netrpělivě čekala na ten další a opět to byla pecka! Upozornění - čtěte určitě postupně. Druhý díl navazuje na ten první a ačkoliv se něco v prvním díle vyřeší - samotná zápletka okolo Evie zůstává otevřená. Začínat druhým dílem se tedy podle mě moc nedá. Autor je klasickou sazkou na jistotu a tuto sérii 100% doporučuji. Cyrus je sympaťák. Evie se svým pohnutým osudem je postavou opravdu zajímavou.

Jenny46
18.07.2023 5 z 5

Pokračování je perfektní od samého začátku sázka na jistotu!!!
Cyrus je velký sympaták, srdcař doslova žije pro to, co dělá...
Evie C opravdu originální postava, i když je to divoška stejně si ji oblíbíte. Propracovaný psychothriller, který se nedá odložit moc doporučuji...

berila
15.07.2023 5 z 5

Autor patří mezi mé oblíbence, nestalo se, že bych byla někdy s nějakou jeho knihou nespokojená.Takže určitě doporučím k přečtení.

gigi77
08.07.2023 5 z 5

Zneužívání dětí a mladistvých, poznamenaná hlavní postava s výjimečnými schopnostmi, vysoce postavení a politicky angažovaní záporáci, sympatický investigativec ať už novinář nebo psycholog - scénář jenž vystřelil i Milenium na přední příčky. M. Robotham jakoby se inspiroval trilogií S. Larssona, jen své čtenáře ušetřil rozsáhlých politicky orientovaných pasáží a čtenářský zážitek tak odlehčil.
*
Tleskám a těším se na třetí díl.

konicekbily
05.07.2023 5 z 5

Dokonale promyšlený thriller: propracovaná zápletka, dopodrobna vykreslené postavy, dvojitý styl ICH-formy vyprávění, kupředu ubíhající děj bez hluchých míst a vše objasněno v závěru po dramatickém vyvrcholení!

broskev28
26.06.2023 5 z 5

Evie a Cyrus, oba se hledají, oba si musí pomoci především sami. Psycholog je určitě lépe teoreticky připraven, ale Evie je zase přirozený talent "pro přežití".
Druhý díl mě zaujal více než první, autor tentokrát nezařadil paralelní linii a výsledek byl povedenější. I když se mi některé věci nezdály úplně logické, hodnotím plným počtem a těším se na další díl. Poslední dvě věty poděkování jsou velmi optimistické.

"Proto o ni mám strach. Protože vím, že nikdy nezažije normální vztah ani skutečné přátelství, nikdy se nebude bavit o ničem s cizím člověkem nebo si nečekaně neporozumí s někým novým, protože každá věta, bez ohledu na to, jak příjemná a nevinná, s sebou ponese zvláštní význam, jakmile dorazí k Eviiným uším. V tu chvíli se dozví mnohem víc, než kdy čekala nebo chtěla."