V podezření

V podezření https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251726/bmid_v-podezreni-251726.jpg 4 411 118

Joseph O'Loughlin série

1. díl >

Zdá se, že se Josephu O’Loughlinovi, špičkovému klinickému psychologovi, v životě daří – má nádhernou ženu, milující dceru a úspěchy v zaměstnání. Stačí však málo a jeho dokonalý život se stane noční můrou. Vše začne ve chvíli, kdy je přizván k vyšetřování smrti neznámé mladé ženy a zároveň musí řešit složitou situaci se svým problémovým pacientem. Pronásledován obrazy rozbodaného dívčího těla se vydává na cestu, jež vede do nejtemnějších zákoutí lidské mysli. Aby dokázal zastavit vraha a zachránit svou rodinu, je nucen riskovat vše…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Suspect , 2003


více info...

Přidat komentář

mataj
22.02.2024 5 z 5

Klinický psycholog Joseph je náhodně přizván k vyšetřování vraždy mladé ženy. Když zjistí, že oběť znal a v minulosti s ní měl menší konflikt, snaží se to zpočátku udržet v tajnosti. Jenomže jeho přešlapů přibývá a nakonec se sám dostane do hledáčku policie. Je přesvědčený, že si s ním někdo zahrává a chce vše na něj narafičit, takže se pouští sám do vyšetřování ve snaze se očistit a odhalit pachatele.

nikca1994
31.01.2024 3 z 5

První knihy od tohoto autora co jsem četla a docela se mi líbí i když to podle mě mohlo být kratší,ale je to taková střední detektivka.Začátek se zabývá seznámením s postavami bylo to takové dlouhé.Ke konci se to už začalo více zaplétat a být napínavé.


PetrKral
20.01.2024 3 z 5

Někdo tu chválí konec - že kniha dostala tempo. Mně se naopak líbil začátek a pak se z knihy stala jen nereálná a přehnaná "severská" detektivka.

ivoiro
28.12.2023 4 z 5

Tahle kniha byla hodně zajímavá. Nejprve takové jakoby natahování a pak hrrr, řítíme se šíleným tempem.

petrpospa
13.12.2023 5 z 5

Po letech jsem se dostal i k prvnímu dílu s profesorem Parkinsnem a opět jsem si početí. O čem to je, to už tady psali jiní a právě ti "jiní" by zasloužili komentář. Ne, toto opravdu není paperback do metra, kde po projetí poloviny trasy A už tušíte, kdo je vrah. A není to ani povídka, sloupek, blog či jakákoli jiná sraženina, na jejímž začátku na Vás vysypou hromadu mrtvol, pochopitelně že brutálně zmasakrovanych. Mr. Parkinson se Vas pomalu snaží vtáhnout do děje především vytříbeným slohem a dokonalým popisem, který je pro psychothriler nezbytný a pro většinu uspěchanych čtenářů dlouhý a nudný. Ale kdo vydrží začátek, užije i akční konec.
Ale stejně jedna rada na závěr: Nespěchejte! (určitě ne s Robothanem)

jprst
11.12.2023 4 z 5

Povedený příběh, sice pomalejší rozjezd, ale pak už to začalo nabírat spád a gradující napětí, které přímo nutí číst dál a dál. Zápletka není překombinovaná, motivace vraha je uvěřitelná. Jen té omáčky kolem konfliktu uvnitř rodiny hlavního hrdiny je na můj vkus snad až příliš, k ústřední zápletce nemá zásadní vztah a spíše ruší a zdržuje.

Kami33
18.11.2023 4 z 5

Nebylo to špatné. Ale je pravdou, že knížka mohla být o něco kratší.

martenkaaa
17.11.2023 5 z 5

Přistihla jsem se, že v poslední třetině knihy místy ani nedýchám! Skvělé počtení, už se těším na další knihy z této série.

m2056
10.11.2023 2 z 5

Kniha je čtiva ale já začal sérii s profesorem jiným dílem tak tahle se mě zdála slabší ale je dobrá kdo si oblíbil autora bude se mu celá serie libit.

Terka1975
30.07.2023 4 z 5

Tahle série se mi líbí, i když první polovina knihy mi přišla hodně táhlá, druhá polovina to ovšem vynahradila. Joseph je v podezření, že stojí za vraždou mladé ženy, musí pátrat na vlastní pěst, aby našel skutečného vraha. A líbil se mi jeho psychologický rozbor, který vedl k vysvětlení motivu vraha.

WaN635
25.07.2023 3 z 5

Od autora jsem četla jinou sérii a ta se mi líbila, tak jsem se rozhodla, že si přečtu další jeho knihy.
Ovšem tato kniha byla zbytečně dlouhá, první část knihy se hrozně táhla, myslela jsem, že knihu odložím.
Cca od druhé třetiny se to konečně slušně rozjelo a začalo to do sebe zapadat.

Vzhledem k tomu, že se jedná o první díl série, tak zkusím si časem přečíst i díl další a pak se rozhodnu, jestli v sérii budu pokračovat.

Kerberos
27.06.2023 4 z 5

První setkání s tímto autorem,velmi zdlouhavý úvod,ale druhá půlka už lepší.Mám více knih tak snad budu spokojená.

Domanovak
11.06.2023 2 z 5

Kniha je nejméně 2x delší než aby byla opravdu čtivá. Zvládl jsem to nakonec celé, ale na další díla tohoto autora si už asi netroufnu.

krevetka79
28.02.2023 5 z 5

Tak tohle byla jízda...
Trošku jsem bojovala se začátkem knihy, ale to už jsem měla i v sérii Cyrus Haven a vím, že se vyplatí pokračovat ve čtení
Skvěle promyšlené, napínavé a nechybí hodně překvapivé okamžiky a konečné rozuzlení mě vážně dostalo...
Už se těším na další díly jistě povedené série.

Jenny46
08.02.2023 4 z 5

Po přečtení 3 dílu jsem začala teda od začátku, děj je dobře promýšlený trochu překombinovaný, ale vůbec nevadí napětí je do poslední stránky...

harena
07.08.2022 5 z 5

Zatím moje první kniha od Robothama, na kterého se už dlouho, díky kladným komentářům mých oblíbených čtenářů chystám. Jedná se o dobře napsaný kriminální příběh, i když je někdy psaný zdlouhavější formou, nevytrhuje ze čtení. Hlavní postavou je špičkový psycholog, který má poněkud problémy v soukromí, bojuje s nevyléčitelnou chorobou a snaží se psychopatického vraha sám. Pro mě velice dobrý úvod do osmidílné série, zase trochu jiné čtení, než akční thrillery.

Olous1
20.05.2022 3 z 5

Za mě takový průměr,kniha mohla být o trochu kratší. Jinak přečteno za jeden den. Za mě 80%.

gigi77
23.04.2022 4 z 5

Michael Robotham = kvalitní čtení, a jelikož toto vím, prokousala jsem se poněkud "uondanou" třetinou prvního dílu a s trpělivostí dospěla a užila si závěru, který neměl chybu.
* I přesto, že jednáme svědomitě a poctivě při zdánlivě rutinní práci, následky mohou být fatální. Kdo by tušil, co člověka naruší a udělá z něj pomstychtivou zrůdu?
* Autor dal v tomto pilotním díle majoritní prostor hlavní postavě. Joseph, sebestředný muž ve středním věku, oplývá dokonalou rodinou, skvělou profesí, nej kámošem, děsnými rodiči (jak to tak bývá) ... zkrátka žije jeden z takových těch nekomplikovaných pohodových životů. Znáte to. Avšak jen co se objeví první trhlina, zem se pod Vámi zachvěje, jednáte iracionálně a než se nadějete, domeček z karet se Vám začne bortit. Jenže Joseph je stále jen sebestředný nejen v osobním životě ale i v tom profesním. Svou práci odvádí velmi svědomitě a domnívá se, že svým pacientům pomáhá dostat se z těžkých psychických potíží. Do toho však velmi citelně zasahuje jedna zapomenutá profesní záležitost, jejíž následky udeří právě v tu zlomovou dobu. Jak se s tím vypořádá? To si přečtěte! Stojí to za to.
* Jednu hvězdičku ubírám za tu první třetinu, kdy jsem se nutila číst dál.

* Ukládám si citaci: "Občas můžete zapomenout, co je pravda, když slyšíte lež dostatečně často."

Antaki_Thorin
26.01.2022 4 z 5

Zopakuji to, co se tu v komentářích objevilo víckrát. Z počátku se mi nedařilo začíst. Úvod byl zkrátka takový ne úplně záživný. Ani si úplně neuvědomuji, kde se to zlomilo. A pak už to byla neskutečná jízda. Doporučuji se čtyřmi hvězdičkami.

Makůvka
02.10.2021 4 z 5

Začátkem knihy jsem se prokousávala. Pak to začalo být lepší a lepší. Možná mi vadilo moc té omáčky okolo, ale to je můj problém, mám ráda, když je tam napětí a pořád se něco děje. Ale hodně čtenářům se to může líbit a vyhovovat.
Určitě doporučuji a já osobně se ráda k této sérii vrátím.

Štítky knihy

Parkinsonova nemoc pátrání v minulosti psychologové

Autorovy další knížky

Michael Robotham
australská, 1960
2015  93%Řekni lituji
2021  90%Hodná a zlobivá holka
2015  84%V podezření
2017  92%Střepy
2018  91%Štvanec

Kniha V podezření je v

Právě čtených9x
Přečtených543x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených25x
Knihotéce247x
Chystám se číst318x
Chci si koupit46x
dalších seznamech4x