David Levithan citáty

americká, 1972

Citáty (77)

,,Chceš si se mnou jen tak hrát pro čiré vzrušení ze hry?“ Musím přiznat, že už samotná volba slov mě, mírně řečeno, vzrušovala. (Dash & Lily - Kniha přání)


"Jsme víc než prach." (Líbali jsme se)


Byli jsme tu sami, sami uprostřed největšího chrámu knihomolů v celém New Yorku, v noc, kterou tohle město oslavuje jako žádnou jinou v roce.


Čas se dá nadnášet mlčením, ale potřebuje zakotvit ve slovech.


Člověk vynaloží tolik času, tolik energie ve snaze se držet. A potom se mu nakonec stejně všechno rozpadne pod rukama. - Líbali jsme se


Čteme si v příběhu vlastního života, jako bychom byli jeho součástí, jako bychom ho sami napsali. - Dash & Lily - Kniha přání


Dával jsem vám snad čočku, když jsme spolu chodili do školky, a vy si teď užíváte sadistickou radost z toho, že mi to můžete oplatit? Stephene Little, jsi to ty? Vážně? Hele, tehdy jsem byl mladý a hloupý a opravdu mi připadalo jako nejlepší řešení držet ti hlavu pod vodou, dokud se neutopíš. A na svou obhajobu musím říct, že to, co jsi mi před tím udělal se svačinou, byla zcela nevyprovokovaná a bezdůvodná agrese z tvé strany. (Dash & Lily - Kniha přání)


Dobrá první rande jsou víc než povídky. Jsou to první kapitoly. (Líbali jsme se)


Doufal jsem, že láska překoná všechny potíže. Ale láska nepřekoná žádnou překážku. Sama o sobě nepřekoná zhola nic. Spoléhá na nás, že jejím jménem překonáme všechny potíže sami. - Den co den


Drž se svých snů, neboť kdyby sen měl zemřít, život by byl jako pták se zlomeným křídlem, který nemůže létat.


Chceš být na opačné straně okna a žít život spíš než o něm jen přemýšlet. - Den co den


Chodíte rád do muzeí? – Chodí papež rád do kostela? (Dash & Lily - Kniha přání)


Jak je možný, že dva lidi se skoro maximálním skóre v testu studijních předpokladů, mohli projevit tak minimální inteligenci, když přišlo na ně samotný?


Jak jednou prožijete něco velkého, vidíte to všude, kam se podíváte, a slyšíte to v každém slově, které před vámi někdo utrousí. - Den co den


Jako by nebyli schopní si uvědomit, že bez ohledu na to, kdo je členem jaké církve, bez ohledu na pohlaví, barvu kůže nebo původ, máme všichni společných 98% toho, kým jsme. - Ale z nějakého neznámého důvodu se všichni lidé raději soustředí na ta 2%, která je odlišují od ostatních, a právě z toho pramení většina světových konfliktů. (Den co den)


Je mnohem těžší lhát někomu do očí. Ale. Taky je mnohem těžší říkat někomu do očí pravdu. (Dash & Lily - Kniha přání)


Je mnoho takových okamžiků, které nečekáte, že přežijete. A potom přežijete.


Je mu jasné, že někdo by si mohl myslet, že zavírá oči před skutečností, ale tak to není. Je mu to jedno. Aby mohl člověk před něčím zavírat oči, musí se o to aspoň trochu zajímat. (Líbali jsme se)


Je nenadálé. Je konečné. A mezi tím je živé.


Kamkoli jsem se vrtnul, vždycky jsem měl pocit, že jdu proti proudu. (Dash & Lily - Kniha přání)


Kdyby člověk nemohl věřit ani knihkupectví, tak komu by potom věřit mohl?


Kdyby se někde dal koupit dárkový certifikát na alkohol a ženský, táta by nepochybně hned poslal svou sekretářku, aby tam místo oběda zašla a jeden mi koupila. (Dash & Lily - Kniha přání)


Když zavřete oči, můžete si vykouzlit svět.


Když zavřete oči, můžete si vykouzlit svět. - Líbali jsme se


Láska tolik bolí, jak byste ji kdy mohli někomu přát? A láska je tak nepostradatelná, jak byste jí kdy mohli stát v cestě? (Líbali jsme se)


Laskavost souvisí s tím, kdo opravdu jste. Zatímco slušnost vypovídá jen o tom, jak chcete vypadat před ostatními. - Den co den


Líbáme se, nic víc. Líbáme se, nic míň. - Den co den


Lidé jsou chyceni v mezifázi mezi črtou a hotovým portrétem. (Líbali jsme se)


Lidi rádi říkají, že být gay není jako barva kůže, není to nic fyzického. Říkají nám, že to vždycky máme možnost skrývat. Jestli je to ale tak, jak to, že nás vždycky najdou? (Líbali jsme se)


Máma mi doma nechala dárky, které si mám na Vánoce rozbalit, zatímco táta mi dal stodolarovku a řekl mi, ať to jdu roztočit. Vlastně mi řekl doslova: ,,Ne abys to všechno vyhodil za chlast a za ženský!“ Což jsem si vyložil jako pobídku, abych alespoň část těch peněz utratil za alkohol a ženský. (Dash & Lily - Kniha přání)